Šta je novo?

Kurirske službe

ma nisam, šta imam od toga što ću potrošiti i dodatni novac i vreme, još i živce da mi kidaju sa objašnjenjima, da smo ja i ti krivi zato što je kutija prazna.

poslao sam mail na reklamacije, pre dva dana, naravno odgovora nema.

Sad sam stigao iz Ns-a. Ti si mozda odustao, ali JA nisam. Pare sam dobio, ali nema smisla da tebi ne vrate novac. Znam sta sam poslao, a sta si dobio. Sutra ih zovem da vidim sta ima li sta novo. Mene ne zanima da li je neki kurir maznuo ili ne. Tebi je tv karta poslata, a dobio si samo kutiju, fiskalni i garanciju na moje ime. Cak je i disk izvadjen.
nece se na ovome zavrsiti.
 
Kolega imaš moju podršku. Inače ja sam jedan od onih koji je u stalnoj borbi sa kuririma.
Post exspres mi nikada nije doneo paket na vrata. Navodno nikad nisam kuci.
 
Sad sam stigao iz Ns-a. Ti si mozda odustao, ali JA nisam. Pare sam dobio, ali nema smisla da tebi ne vrate novac. Znam sta sam poslao, a sta si dobio. Sutra ih zovem da vidim sta ima li sta novo. Mene ne zanima da li je neki kurir maznuo ili ne. Tebi je tv karta poslata, a dobio si samo kutiju, fiskalni i garanciju na moje ime. Cak je i disk izvadjen.
nece se na ovome zavrsiti.

Sad sam zvao Sabac i nikog nema u kancelariji od ljudi koji su zaduzeni za reklamacije. Javila mi se neka devojka i seca se reklamacije(svi se secaju , ali nista ne preduzimaju) i rekla je kao da ce preneti i da ce mi se vec neko javiti, sto Ja licno cisto sumnjam. u svakom slucaju zvacu malo kasnije! Inace je neko vec trebao da me nazove i javi sta se desava 23 i 24, pa nista od toga. Ni danas nema nikog.
Cista napomena. Pre ovog slucaja, slao sam pakete nekih 2 godine i svi su dobijali pakete kako treba i stvarno nisam imao nikakvih problema. Cak sam ih i pohvalio ovde, ali... Cesto se u zadnje vreme menjaju kuriri, ne samo kod AKS-a, vec i kod drugih kurirskih sluzbi, sto meni licno smeta.
 
Poslednja izmena:
Posto od zakona u ovoj drzavi odavno nema nista ti njih lepo pitaj posto su gume i shoferka za njihov kombi, uglavnom izadju u susret :d
 
Poslednja izmena:
Ja sam dosad imao samo pozitivna iskustva sa AKS kurirskom sluzbom iz Sabca.

Ja takodje. A slao sam sigurno 50 i vise puta, i primao robu.
Kod mene dolazi stalno jedan kurir (2-3 puta ga je neko zamenjivao).
Mada su sad povecali malo cene ;).
 
Poslednja izmena:
Kakva su iskustva sa Daily Expressom? Jesu li oni bolji od AKS-a?
 
U ponedeljak narucim ja jedan artikal preko web shopa jedne nase racunarske firme. U utorak mi stize paket preko City Express-a, dajem ja pare, ali kurir nema dovoljno da mi vrati kusur. Ostao mi duzan 100 din.
Kaze mi on, vratice se. Ja sve mislio da su za to male sanse i da mi ode pice u kaficu u nepovrat. :)
Kad, eto njega, zove nekih 3 sata kasnije i kaze da mi je doneo onih 100 din. Kad stvarno, eto njega ispred kapije sa novcanicom u rukama.
Svaka im dala, sada imam poverenje u City Express.
 
Evo juce sam poslao Opet paket decku sa foruma preko AKS-a, ali sam ovaj put upakovao i izlepio da mora da se sece makazama za simsir! :D Za svaki slucaj da ne dobije ono sto je u kutiji opet noge!

He, he... Zao mi samo decka koji je morao da odlepljuje paketic :D hihihihi...
 
Za sada sa Daily Express-om imam samo pozitivna iskustva.Kad ja šaljem robu idem preko njih. A vidim, kad dobijam robu, da mnogi prodavci koriste njihove usluge. :D
 
koja kurirska sluzba?

Vidim da neki korisnici foruma u rublici mali oglasi kupuju/prodaju polovne komponente putem kurirskih sluzbi kada kupac i prodavac ne zive u istom gradu. Nasao sam se u slicnoj situaciji po prvi put, ja sam u Kragujevcu a robu treba da posaljem za Sokobanju, pa me interesuje da mi neko iskusniji da preporuku za koju kurirsku zluzbu da se odlucim. Takodje neophodno je da pri predaji paketa sluzba naplati robu i vrati meni pare na ruke (mozda cek i u EUR-ima) - po principu pouzeca - uplate na racun ne dolaze u obzir. Znaci interesuje me brza, kvalitetna dostava, i sto brze vracanje novca do mene.

Hvala unapred.
 
Poslednja izmena:
AKS ekspres, samo pozitivna iskustva za sada, a može plaćanje (otkupnina) i u €.
 
Hvala na ekstremno brzom odgovoru.
A koliko brzo vracaju pare?
 
AKS nisu losi, posaljes danas roba stize sutra, pare ne pre 5dana do 7, meni se jednom oduzilo i na 8-9
da i placas 40din kad ti stignu pare, toliko kosta usluga
 
Poslednja izmena:
Post Express takodje radi skoro savrseno, samo jedan problem za poslednje dve godine. Roba stize za 1 dan, pare (din) za 2-3.

Ovi iz AKS-a su me iznervirali jednom prilikom, zvali su me na mob da sidjem pred zgradu da uzmem pare i onda nisu imali sitno, uzeli mi 40 din za dostavu, ... :smackbum:
 
Jos jedan pozitivan glas za AKS. CITY EXPRESS zaobilazi u širokom luku. Često im se dešava da se uopšte ne pojave na adresi kada ih pozoveš:wall:.
 
Ok zovem AKS, osim sto su dobili najvise pohvala svidja mi se sto vracaju i EUR-e.
 
Što se vraćanja para tiče, zavisi, u proseku bude oko 5 dana, nekad za 2-3, nekad 7, ali tako, pošalješ u ponedeljak, oko petka očekuješ novac.
 
A jel ima neko iskustva sa Daily Expressom, posto vidim da ih nahvalise u drugom postu a na AKS kukaju da su im ukrali neke posiljke u zadnje vreme.
Znaci AKS ili Daily Express?
 
Vidi, doćiće 1000 ljudi, 500 njih će ti reći kako je AKS odličan, 500 će reći kako su nezadovoljni. Isto će biti i za Post Express, City, Daily i sve ostale. Niko nije savršen, svakom se dešavaju greške i propusti, samo kako koga zakači. Ja lično, sa AKS sve najbolje za sada, iako znam za neke ljude da baš nisu zadovoljni, ali šta da se radi, takva tura :) Ja npr. sa Post Expressom užasna iskustva imam, da ne opisujem sada, a ni City baš nije kao što je bio...
 
Pa razumem ja to, ali prvi put saljem a vrednost ce biti par stotina eura, pa sam skeptican i sumnjicav na sve. Razumi me. :)
 
Meni su stizali neki kablovi tezine 200grama preko daily express, realno trebali su da mi prenesu na razdaljini od oko 20km i za to su trazili 480din iako nikakve otkupnine nije bilo!!!

Za sada najbolja iskustva sa City Expressom, al opet tyo zavisi od mesta u kome zivis i kurira koji ti dolazi.
 
http://www.aks-sabac.com/sr/cenovnik/

Običnom pošiljkom smatra se svaka pošiljka u vrednosti do 15.000,00 din. Ukoliko se radi o pošiljci veće vrednosti pošiljalac mora da navede vrednost pošiljke ukoliko želi nadoknadu usled gubitka ili oštećenje iste. Za sve pošiljke čija je vrednost preko 15.000,00 din. na postojeći cenovnik dodaje se 1% od iznosa vrednosti te pošiljke i kao takva smatra se vrednosnom pošiljkom.
 
ladno su smanjili..bilo je 2%...sve u svemu city express ti ne uzima nista na otkupninu tj meni je do sad uvek stizalo sve za samo 200din da li je bila ili nije bila otkupnina uvek isto, samo sto verujem da se tamo novac dobija za par dana tek i to iskljucivo u dinarima na broj racuna koji dajes prilikom slanja.
 
To sam video da samo uplacuju na racun, a meni covek place kes i to u EUR-ima.
 
onda ti ostaje samo aks, posto je posiljka veca od 15.000,00 din , tvoja posiljka postaje vrednosna, tako da ce sigurno dobiti bolji tretman nego ove obicne,
u post expresu mogu samo dinari da se navedu kao otkupnina
 
Ako ti je recimo otkupnina 300 EUR, i tezina posiljke do 5kg, troskovi bi iznosili 300 + PDV, zatim 40 + PDV za povracaj novca i jos 1% za vrednost posiljke tj 3 EUR. Jedino u Aksu moze u evrima. Ako stavis da placa troskove primalac onda ce njemu sve naplatiti osim onih 40 + PDV koji ce opet tebi uzeti. A Ako ti sve placas znaci odmah im placas 300 + PDV + 3 EUR a kad ti vrate novac dodatnih 40 + PDV. Cene su date samo za nevedeni primer, sve to varira u zavisnosti od tvog paketa.

http://www.aks-sabac.com/sr/cenovnik/
 
Slao sam i primao robu od svih sluzbi koje su navedene u temi i za sada nisam imao problema ni sa jednom osim sa mail express-om koji ovde nije pomenut.Znaci njih zaobidji u najsirem mogucem luku.
 
Znaci AKS.
Spakovao sam paket kao da su dijamanti unutra, stiropor, zguzvane novine, kartonske pregrade, pa sve lepo u jos jednu kutiju i preko toga dzak za djubre i ponovo sve oblepio onom najsirom trakom.
Inace saljem Saitek X52 PRO HOTAS i Saitek PRO pedale. Tako da nije teze od 4-5kg al je mnogo zajebano da se spakuje a da ostane u mestu ako pocnu da tumbaju i bacaju paket.
 
Nazad
Vrh Dno