Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Vjerujem da su greske moguce, ima smisla, ali bas u ovolikom obimu ukazuje da se radi o necemu vise od obicne greske... Jer nisam ja jedini, bilo je i ranije dosta prituzbi na DExpress (sto ovdje na temi, sto na drugim mjestima), a evo @PJ ima (tj. imao je) slicno iskustvo sa AKS-om.
Nisam neko ko vjeruje u teorije zavjere, ali ovi to rade selektivno, s vremena na vrijeme, prodje im u 9/10 slucajeva bez zalbe i oni su dobri.

Problem je što falš merenje paketa ne donosi novac radnicima, već kompaniji, a prosto ne mogu da verujem da jedan tako veliki sistem tako nešto ugrađuje u svoj sistem poslovanja.

Da, radnik/magacioner nema nista od ovoga, ali ipak to radi, nejasno je zasto. Hir, bezobrazluk, nezadovoljstvo zivotom... Procijenite sami!

Upravo sinoc na fudbalu pricam sa deckom koji je kurir DExpress-a u Novom Sadu i potvrdio je upravo ovo sto je @Pera900 napisao par postova ispred - prosto nekad naslone ruku na vagu, kaze da to cesto rade namjerno.

U svakom slucaju ovo je odgovornost kompanije, oni mogu ovom stati u kraj, snimak iz magacina se cuva 14 dana u slucaju DExpress-a... Problem moze biti mali broj zalbi, pa da zaista ne skontaju da im radnik selektivno ne obavlja posao savjesno, da bi bilo sta istrazivali.

I ja sam takodje kurir u Dexpresu, da je namerno mislim da nije jednostavno ih nije briga rade za minimalac i boli ih tuki..
Prevelik broj centra, mnogo paketa i posla da bi se sve ispratilo kako je magacioner merio paket, ako se zališ isprave masu pošiljke i idemo dalje..

Po prvi put mi je od TEMU-a dodeljen AKS kao dostavljač, šta mogu od njih da očekujem?
Pitam zato što mi je dosad bila pošta ili CITY i zlatno pravilo kod CITY-ja je uvek bilo da moram sam da odem po paket u njihov collection point, a na sajtu im stoje višestruki fake pokušaji dostave gde me zapravo niko nikad nije niti kontaktirao niti pokušao dostavu.

Prilozi

• AKS.jpg
    AKS.jpg
    156.5 KB · Pregleda: 92
Sa aksom godinama uzasno iskustvo, poslednja 2 meseca mi dostavili nekoliko temu posiljki sve danas za sutra. Cak 2 puta i subotom. Tako da ne znam da li su se popravili ili su samo redovni sa temu posiljkama.

Sve ti zavisi od mesta do mesta, odnosno samih zaposlenih kurira u kurirskim sluzbama.
Ja imam tu srecu da jos nisam imao problema sa preuzimanjem paketa ni kod AKS-a, ni kod BEX-a, ni kod DExpress-a, jedino sto jos nikad nisam imao prilike da mi neko salje (mozda i jeste jednom ali jako davno pa se ni ne secam) i da ja saljem sa City Express-om, a sa svim ostalim kurirskim sluzbama nemam problem.

City - Temu paket , u petak su ga uneli u sistem i od tada nema promene. Ima par primera iz tog termina.
Ponedeljak , utorak i danas sreda - niko se ne javlja na telefon.
I nema odgovora na mail

:( :(

Imaj u vidu da City Express pakete isporucije do 10 radnih dana.
Ne znam zbog cega ali sam primetio da se mnogi zale zbog toga.

Vezano za Dex... Imam br. pošiljke, koja još uvek nije preuzeta od prodavca. Ako sad kliknem na opciju odbijanja da li će biti da kažem uvažena, tj. da li će kurir prilikom skeniranja videti status i neće preuzeti pošiljku?
Ili da sačekam preuzimanje pa onda da je odbijem...

Ako nećeš da preuzmeš pošiljku, odbijaj što pre. Idealno je da obavestiš prodavca da odbijaš.

Koja je fora sa City expressom, jutros poslali poruku da očekujem pošiljku između 14-17h. I na kraju nisu zvali

Prilozi

• Screenshot_20250721_172846_Viber.jpg
    Screenshot_20250721_172846_Viber.jpg
    141 KB · Pregleda: 73
Neki dan sam shvatio zasto kurirske sluzbe rade to sto rade kad sam video na internetu da se otvaraju pomocne kurirske sluzbe.
Znaci neko je smislio da se otvore pomocne kurirske sluzbe koje ce saradjivati sa privatnim kurirskim sluzbama, a mozda i sa drzavnom Postom kako bi navodno pomogli oko isporuke drugim kurirskim sluzbama.
Zaboravio sam sad kako se ta pomocna kurirska sluzba zove ali znam da trenutno rade samo Beograd i cini mi se Pancevo.
Srecno nam novo poskupljenje postarina kad to zazivi.

Da li sam ja dobro razumeo, da se oni ovde žale, jer imaju veliki broj zaposlenih na minimalcu?! Da nas nema, trebalo bi nas izmisliti.
Sledeći put kad se zapitamo zašto paketi kasne, zašto nemaju dovoljno kurira i magacinskih radnika, zašto su kutije razvaljene,...to bi moglo da bude jedno od objašenjenja...

Bex je vec povecao cene otprilike pre nekih mesec ipo dana, sada ce da vidimo da li ce oni i ostala kompanija da povecaju cene. Ako su kurirske sluzbe oko neceg slozne, to je da zajedno dizu cene

Nemam ništa protiv toga da vlasnici kurirskih službi zarađuju veliki novac, veliki biznis, veliki novac. Ali neefikasnost u poslovanju kurriskih službi je ono što njima umanjuje zaradu, pa nam kao kupcima i prodavcima podiže cene.

Baš me interesuje da li i koliko je BEX uštedeo u poslednjih nekoliko godina od kada su im gradska vozila full električna. Ne samo za gorivo, već kao ukupan trošak flote.
Pošta je ubacila neke električare, jer verovatno jure neke standarde, a ostale službe uglavnom voze krš kombije i pikap vozila, za koja sam fasciniran što svako malo nisu na višednevnom servisu....

Mislim da sad vec preterivaju sa cenama s obzirom na kvalitet usluga, za ocekivati je da ce i ostale kurirske sluzbe podici cenu.
Vise apsolutno nije bitno kojom kurirskom sluzbom se nesto salje sto se tice cena usluga nego brzina i kvalitet dostave, sto ni jedna kurirska sluzba nema jer svako ima neku zamerku na neku kurirsku sluzbu,
Jedina sreca u celoj prici je za firme koje imaju ugovor sa kurirskim sluzbama jer se ugovor koliko toliko postuje.
Pre tri dana sam bio u Tehnomaniji nesto da pazarim ali nisu imali u prodavnici to sta sam hteo da kupim, pitam ih za koliko dana bi stiglo ako bi se porucilo, radnica se odma ogradila i rekla da ako kurirska sluzba ne bude odugovlacila stize prekosutra, ja sam porucio na rizik od cekanja ali je ipak stiglo prekosutra i to verujem da je stiglo prekustra jer je radnica stavila da se dostavi u radnju pa da pokupim u radnji kako ne bi placao troskove dostave. Inace saradjuju sa City Express-om na koju se mnogi zale da cekaju na dostavu i do 10 radnih dana.

Zbog nenormalnih cena ja naručujem samo gde moram a većinom jurim besplatnu isporuku, nekad naručim i malo više robe da bi isporuka bila besplatna jer na godinu dana to bude baš lepa ušteda.
Prestao da prodajem online iz istog razloga, cene isporuke su nenormalne i niko ništa ne kupuje.

Slanje kurirskom službom postaje luksuz. Za fizička lica će pošta uvek biti najjeftinija opcija.

Od online prodavnica će opstati samo oni koji mogu da apsorbuju troškove dostave. To će biti velika prepreka za razvoj e-commerca. Nemamo Amazon koji može da upije sve živo.

Je l imao neko iskustva sa "topexpress.rs", izgleda novi neki? Pre neki dan me zove devojka uveče u pola 8 kaže izađi stigo kurir. U mom kraju svi donesu do 13-14h max. Ja izlazim kad ono neki stari punto sa dva čoveka (da ne kažem koje nacionalnosti da ne misli neko da vređam). Inače neka garderoba sa insta. Poštarina 400din

Uskoro se priblizavamo cifri od 1000 dinara gde ces placati najobicniji paket od par hiljada dinara za 1kg tezine

Situacija od malo pre na poštinom paketomatu:
dobio na viber 3 poruke za 3 pošiljke, odem malopre i preuzimam redom, prva i druga sve ok međutim kod treće paketomat neće da se poveže preko BT ni za živu glavu.
Nemam instaliranu onu aplikaciju već idem preko web sajta, otvori u Chrome.... uvek je funkcionisalo bez problema.
I kad dođe do koraka gde treba da prikaže BT od paketomata da bi izabrao povezivanje nema ničega, dva puta odradio kako treba, treći put neće !
Sačekao 10tak minuta, probao ponovo i opet ista stvar. 🤷‍♂️
Probao da nazovem i onaj fixni 011, kaže ukucajte 6to cifreni broj sa ekrana paketomata! Paketomant nema ekran! ali našao sam i broj, tj. probao sam broj paketomat, nije uspelo a onda broj iznad QR koda tu gde je mikrofon paketomata, i puste oni onaj zvuk kao što su nekad u početku radili ali opet ništa, blinka crvena diodica, povremeno pusti dupli "BIP" ali vrata ne otvara...
Sutra ću morati ponovo do pošte 🤦‍♂️

Bolje 1000 dinara dati za gorivo ako nemas kola platis nekom drugu i pogledas licno predmet a ovo sa kuririma postaje sve skuplje i gore.
Pa to mozda za KP a kad kupujes sa sajtova, kako onda?

Vrh Dno