Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Ovo je sramota od belih voda do Nbgd toliko da putuje.

Prodavcu su samo štetu napravili, ja ovo neću više da cekam

Evo danas pise utovareno za isporuku... Prosli put kad sam narucivao iz iste radnje, stiglo za 2 dana. U pitanju je majica...

I dalje si bolji od mene
vidi zadnji status u 23.48 nisam bio kući 😂

Izgleda momci rade u 3 smene

Detalji praćenja pošiljke

16.01.2025 23:48
CE Beograd:Odsutan primalac

Post Express sa poslednjim podizanjem cena postaje neprihvatljiva služba. Neko bi rađe da plati više, neko bi da mu stigne brže, a mi koji pakujemo, trošimo vreme dok sve dogovorimo.

Post Express više ne traži aneks ugovora za pakete duže od 60cm, ali naplaćuje dodatnih 300 dinara. Imamo paket vrednosti 1500 dinara, dimenzije 80x9x9cm, masa 200 grama - Post Express naknada 890 dinara.

Ove sedmice su bukvalno svi koji su online poručili na PE, nakon telefonskog poziva prebacili na AKS. Ne svi, dvojica, iz različitih gradova, rade u Pošti, pa su rekli da znaju za cene i da je OK da ide na PE, Svi ostali promenili službu.

Jucerasnje iskustvo sa DExom je takodje upecatljivo;

zakazem kurira elektronski on se pojavi odmah ujutru na vreme, broj za pracenje sve automatski povezano
Primalac odmah sutra (sreda) dobije posiljku na vreme, ja odusevljen kako sve lepo funkcionise i sve elektronski povezano

i tako sve lepo ide kako treba dok nije doslo do dela kada novac treba da uplate na racun...
prodje sreda... trt nista
prodje cetvrtak, trt nista... nema uplate.
Petak zovem da vidim gde je zapelo.

-Kaze operater sve je u redu, posiljka je uredno isporucena.
-Ali novac nije uplacen?
-Nije, i ne treba, rok za uplatu novca je dva radna dana (nije nigde pisalo)
-ja pristojno... izvinite, ali danas je petak, novac je naplacen u sredu, dakle danas je treci dan kako je kod vas moj novac a sve vam ide elektronski.
-prvi dan se ne racuna, cetvrtak i petak se racunaju...
-OK...i?
- posto je danas petak a nije vam leglo, to ce biti uplaceno u ponedeljak tako da cete novac dobiti u utorak :rolleyes:

To su njihova "dva dana"...nikad vise necu poslati preko njih.

Jel postoji neka inspekcijska sluzba koja kontrolise sta rade kurirske sluzbe?

Ja sam skroz zaboravio na kurirsku sluzbu AKS, da je PJ sad nije pomenuo zaboravio bi skroz da postoje iako su mi pre jedno mesec dana dovezli paket sa Temu.
Koliko vidim na njihovom sajtu oni nemaju ogranicenja za pakete osim da delove od auta, bicikle itd..., samo se cena za tezinu menjala.
Sa njima nisam imao nikakvih problema sto se tice dostave i slanje, jedino sta mi je smetalo cekanje kurira da pokupi paket ali od kako su kurirske sluzbe uvele razna ogranicenja za dimenzije paketa, poskupljenja i ostalo, moracu uzeti u razmatranje AKS kurirsku sluzbu za slanje malo vecih paketa.

Jedino ne znam da li se kod AKS-a promenilo nesto sto se tice zakazivanja kurira.
Ranije, dok sam slao sa njima, bila je opcija samo telefonom i preko mail-a, ne znam da li sad imaju neku aplikaciju ili neki formular na sajtu, nisam istrazivao njihov sajt ali moracu pogledati i pretraziti.

Informacija koju sam upravo dobio, deo radnika Poste stupa u strajk.
Cini mi se da rec bilo o Nisu, za ocekivati je prosirenje strajka na ostale gradove.

Najava štrajka poštara, moguć kolaps sa isporukama?

I moj poštar je izgleda zvanično u štrajku, do sada mi je pakete donosio na adresu, danas me je pozvao iz kafane da odem i sam ih pokupim

Jedno pitanje, možda je i bilo. Jel prima D express plaćanje visa karticom?

Trebalo bi da može, ali moj kurir mi je par puta rekao da mu "ne radi terminal za plaćanje karticom", tako da bolje proveriti sa kuririom :)

Meni je rekao da mu ne radi, pa da mu je dole u kolima, pa da mora beskontaktna... pa sam platio iz prve :)
D express je bio u pitanju. Toliko o proveri sa kurirom.

Осим неких десетак особа (можда пар десетина) у Пошти, нико други није стајао са радом.
Пратим пар њихових група на Фејсбуку. Чак и они што су прекинули рад, већина поново ради...

Тако да, то је то, за сада.

Jel moze da se podigne paket iz pošte bez izveštaja , samo sa ličnom kartom ? Na praćenju kažu da je ostavljen izveštaj ali ga nema.

Može i ako je adresiran na tebe imenom i prezimenom.
Imao sam takvih situacija ranije, nisu sve registrovane.

Осим неких десетак особа (можда пар десетина) у Пошти, нико други није стајао са радом.
Пратим пар њихових група на Фејсбуку. Чак и они што су прекинули рад, већина поново ради...

Тако да, то је то, за сада.

Jel se pominje nešto za danas na tim grupama?

Nama je kurir, jedan potpuno normalan, odmeren, čovek, mogu da kažem gospodin, danas najavio kašnjenje isporuka paketa u narednih 2-3 dana. Kaže baš su male šanse da se danas sve sortira, jer je više ljudi za danas uzelo godišnji, neki su prethodnih dana otvorili bolovanja, a jedan deo je otišao u Jagodinu (prethodnih dana im je nudjena dnevnica 3.000, pa je juče stiglo do 15.000 dinara i onda se prijavilo više ljudi).

Ako je zaista smanjen broj ljudi u GPC, danas će da se nagomilaju paketi, pa će biti potrebno nekoliko dana da se raščisti.

Данас запослени у неким поштама нису радили, као и пар комплетних пошта по Београду.
Сем тога, за сада, је све уобичајено. Уколико буде неко ванредно дешавање, јавићу чим сазнам пошто пратим редовно.

(Морам да пратим због купаца којима шаљем пакете ако је у питању нешто уникатно а имам само један комад,
па ако дође до неког застоја да могу да им пошаљем другим службама).
Данас сам слао доста пакета, па ћу их испратити на праћењу пошиљака.

Господа из декспреса ми пошаљу код за преузимање пошиљке на пакетомату у Шафариковој улици у центру НС-а где нема паркинга у кругу од километар, дођем тамо кажу грешка није мој пакет. Какви ментоли.

Jel postoji mogućnost da se paket poslat post expressom sa otkupom, izmeni da bude bez otkupa, na koji mejl ili broj se to traži?

Ako je fizičko lice pošiljalac, zovi Call centar, pa će ti dati uputstvo.

Pravna lica pošiljaoci šalju zahtev na memorandumu (potpisano, skenirano, ne može elektronski potpis 🙄), na mail koji je baš za to predvidjen.

Jel postoji mogućnost da se paket poslat post expressom sa otkupom, izmeni da bude bez otkupa, na koji mejl ili broj se to traži?
Пошиљалац мора лично да оде у пошту где је послао пакет (мада може и у било коју другу) и да му они попуне писани захтев за то. Мислим и да се плаћа нешто ситно, до 100 динара. Обавезно је понети потврду о пријему пошиљке (адресницу).

* Ако је у питању физичко лице.

Nazad
Vrh Dno