Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Meni se već 2-3 puta dešava da paket Pošte preusmerim na paketomat a ono mi ga poštar donese na adresu. Da li se to dešavalo i vama? Ne znam šta da radim, ne želim tako..

Jel ima neko informaciju da li ce Post Express raditi 6. i 7. januara ili ce biti neradni dani?
Na sajtu Post Expressa pop-up kaže da će preuzimanje 06.01. biti do 15h, ne piše ništa za isporuku. 07.01. ne rade sigurno.

Na sajtu Post Expressa pop-up kaže da će preuzimanje 06.01. biti do 15h, ne piše ništa za isporuku. 07.01. ne rade sigurno.
To sam video, moram nesto poslati ali na salteru jer nemam vremena za cekanje kurira, kontam ako kuriri preuzimaju posiljke da ce i salteri raditi taj dan, a i verujem da ce prioritet imati klijenti sa ugovorom pa cisto sumljam da ce bas od svakog taj dan uspeti da pokupe, neko ce morati da saceka sledeci radni dan ili da nosi na salter.

S obzirom da si već bio na sajtu, oni uvek imaju tanki crveni kajron i tu bude link za radno vreme za praznike za sve pošte.
Nema razloga da ga sada nema :)

Zovu me danas iz CityExpressa (dve nedelje nakon slanja paketa) i kažu doneće mi danas paket. Ja kažem, okej ali trebalo bi da budu dva paketa u pitanju, naručen subwoofer, i odvojeno kabl za njega pošto očigledno za sve audiofilske stvari treba svaki deo odvojeno da kupuješ izgleda.
Međutim oni mi rekoše da oni dostavljaju samo gabaritne stvari, pa će to odvojeno doneti kurir. I setim se kad sam naručivao isto klavir, preko iste radnje, donosi isto CityExpress, opet sam čekao boga oca, i onda mi doneli odvojeno klavir, i odvojeno drugi paket u kom su bile slušalice koje su dolazile šatro gratis. Sad, slušalice nisu bitne uopšte, ali i dalje sam čekao par nedelja da stignu.
Ali bez kabla, bukvalno dobijam sub koji ne mogu ni da koristim :D I ako čekam par nedelja na to, pa majku mu.

Postarina preko Post Expressa poskupela 30%
Kovertu od 110g koji sam ranije slao sa otkupninom je bila 445 dinara, sada za isti paket otkupnina je 585 dinara.
Razumem poskupljenje od par % ali ovo je uzas…

Znaci to je u pitanju. U ponedeljak poslao CC paket, do sad je uvek postarina bila oko 750din, kad radnica naplati 1140din. Gledam dal nije nesto dodatno stiklirala, kad ono znaci poskupljenje... Lepo pocela godina... A gledam u njihovoj aplikaciji jos uvek stare cene...

Gde god moze - zaobici otkup, uplata na tekuci, dostava do 19 itd.

Mene jutros cimne kurir PE. Zovem ga, namestio zauzece bata. 5 puta sam ga zvao. Evo jos mi nema poruke da je ostavio u posti paket.

Paket od 1,5 preko Pos Express-a 615 (popunjeno preko web express aplikacije, ako popunjava salterski radnik onda je 620) dinara + 50 dinara za uplatu novca na racun, bar je provizija za uplatu na racun ostala ista.
Nemojte se cuditi sto su cene otisle gore, radi se na novoj aplikaciji, a to treba platiti.
Poskupljenjem pre ovoga se izgleda placao novi logo posto od 1,500.000 evra ako sam dobro zapamtio
Sad treba da se plati aplikacija. ;)

Zato i treba štrajk jer džapaju gde stignu a radnike jašu da rade za trojicu.
Inače ove godine sam poslednji paket poslao preko PE 21.12. i posle toga rekao svima ništa ne šaljem do 15.01.
Nema da boli glava ni mene ni kupce.

Gde god moze - zaobici otkup, uplata na tekuci, dostava do 19 itd.

Najmanje godinu dana, a možda i pune dve, samo opcija do 19h i postoji :)

Sa PE stvarno nismo imali problema sa gubljenjem i oštećenjem paketa, ali kada šaljemo paket od 50.000 dinara, plaćeno preko računa, nema šanse da ga pošaljemo bez osiguranja, a tu opet ubijaju sa cenom.

Kod mene i dalje ne radi stara (1.2) Post express aplikacija!
Probao sam i preko njihovog web obrasca ali tek u poslednjem koraku videh da mora da se štampa adresnica a ja nemam štampač...
Totalno su bezveze, uništili aplikaciju, digli cene :poop:

Ne radi stara više ugasili su je. Ima web obrazac koji je beskoristan jer ne daje ID broj pošiljke nego mora da se štampa adresnica. Genijalci šta drugo reći.

Meni je poslato nešto od vrednosti 15000 dinara preko UPS Express Saver-a. Koliko će otprilike izaći Špedicija + PDV + Carina, odnosno svi troškovi.

Pa, carina i pdv su ti zajedno 32% znači ~4800 din a špedicija je davno bila preko 4000, sad je verovatno preko 5-6K, kako gde,
tako da ako možeš da nađeš nekog u Nišu da ti to odradi za manje zašto da ne samo imaj u vidu da se otkup dokumentacije plaća...

Zavisi od tipa posiljke, trosak spedicije moze biti vec ukljucena u cijenu postarine, tako da eventualno plati samo carina + PDV.

@jovan. procitaj moja iskustva prije par mjeseci (imas ovdje u temi par strana unazad):
Ja sam koristion UPS usluge prije nekih nepunih mjesec dana, imas ovdje na temi par postova.

Ukratko, posiljka je isla iz Kine, rok koji je bio naznacen (5-9) dana je ispostovan po pitanja pristizanja posiljke u Srbiju. Kakogod, carinjenje u UPS-u traje nekih dodatnih 2-3 dana - prvo te kontaktiraju da im dostavis e-mail (ukoliko ga vec ne posjeduju) a zatim ti na taj mail salju dokumentaciju za carinjenje (to je u principu jedan genericki papir sa osnovnim podacima i druga dva kojim dokazujes stvarne troskove posiljke, nista specijalno, ne treba da bude ovjereno nista). Dok im to vratis i oni odrade, uzme tih dodatnih 2-3 dana.

Sto se tice cijene, ide ti carina od 10% na ukupnu cijenu posiljke (roba + shipping) + PDV od 20% na sve to (roba + shipping + carina). Manje-vise standardna procedura carinjenja... Nema dodatnih troskova spedicije u UPS-u, bar meni nije bilo, mislim da se oni za to ugrade u vec paprenu cijenu shipping-a, koja je u mom slucaju bila 90$, s tim sto je bio malo tezi paket, oko 4kg.
Najbolje da ih kontaktiras i pitas kako ide za taj tip shipping-a.

sta da radim sa D ekspres, 31/12 ves masinu preuzeli, jos je ne isporucuju? danas je sesti radni dan posle praznika
kako da im zapretim? sve sto govore javice kad je po planu za isporuku

Ovo je već ne znam koji paket sa Alija/Temua da mi donosi poštar na firmu, a da mi ne dolazi poruka da mogu da ga očekujem u toku dana... Ne znam kako je kod ostalih?

I kod mene se samo pojave ili me eventualno pozovu, odnosi se na Ali.

Zanimljiva situacija sa Postom. Zadnja 3-4 paketa koje sam slao kao CC posiljke, u zadnjih mesec dana, isle su danas za sutra kao PE, nema onog lezanja u posti 2 dana pa onda otprema. Pre mi se to nije desavalo..

Ovo je već ne znam koji paket sa Alija/Temua da mi donosi poštar na firmu, a da mi ne dolazi poruka da mogu da ga očekujem u toku dana... Ne znam kako je kod ostalih?
Da, meni isto DExpress doneo paket sa Temu, a nisam dobio obavestenje.
Sreca pa sam pratio kretanje paketa na Temu sajtu i kad sam dobio AG kod za pracenje proverio sam na sajtu DExpress-a gde je paket pa sam znao kad ce mi stici ali da nisam proveravao pojma ne bi imao da je paket preuzet sa carine i da mi treba biti isporucen.

Cekam posiljku sa DExpress 4 dana (vec je u grad) i svaki dan kazu da ce biti isporuka danas, pitam za paketomat kazu bilo bi do kraja nedelje ako se za to odlucim.
Znam da su praznici bili, ali opet, samo lazu i glupiraju se.

Ovaj City express je najgori kurir sa kojim sam se susreo do sada. Pre 3 dana mi stigla poruka na viberu da posiljka stize sutradan. Preusmerim ja to na parcel shop i evo vec 3 dana nista. Pritom u pracenju stoji da je posiljka otpremljena juce i od tada nikakav update. Telefoni koji stoje na sajtu ne rade, uvek izbacuje iz poziva.

Nikada do sada nisam ovoliko cekao da se posiljka prebaci na paket shop ni kod jednog drugog kurira niti da ne mogu nikako da ih dobijem na telefon. Jos im na google stoji ocena 4.6, a kad se prodju komentari sve po 1 zvezdica.

Nazad
Vrh Dno