Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Imas vremena danas do 19h. Trazi broj posiljke vidi gde je zapela.

Imam broj pošiljke, nije ažuriran status od juče kada je bila na otpremi u Subotici.
Ne znam da li mogu da odem u poštu da tražim pošiljku bez obaveštenja od strane pošte da je prispelo.
Da ne bude da čekam red i udišem penzonske i druge "mirise" 30-60 minuta i da me vrate nazad.

PX. Post Express je, nije CC, znam za to. Nego je ovo prvi put da probam isporuku u pošti, nešto je jeftinija usluga.

Ne znam kakva je situacija oko najavljenog strajka u Novom Sadu i GPC,
postoji mogucnost da su usporene zbog toga.

Uzeo SSD preko KP-a, pošalju mi kod za AKS službu i praćenje pošiljke. Svaki put kad unesem kod, dobijem druge informacije :D Isti kod, a menja sve od vremena isporuke i adresa itd, kao da svaki put vrti neke druge nasumične pošiljke.
Jel ovo bag do njih ili šta, ima li ko slična iskustva?

Supruga naručila neki paket koji stiže preko BEX-a, upravo ju je zvao kurir i pitao da li može da ostavi paket u njihovom shop-u (koji je srećom blizu moje firme), jer kaže ogromna im je gužva i ne bi stigao da isporuči paket u narednim danima.

Moje pitanje je da li mogu ja da ga preuzmem u njeno ime? Iz BEX-a sam dobio informaciju da bi "trebalo da može, samo eventualno da uslikam njenu ličnu kartu", ali rekoh bolje ovde da pitam ako je neko imao skorašnja iskustva :)

Supruga naručila neki paket koji stiže preko BEX-a, upravo ju je zvao kurir i pitao da li može da ostavi paket u njihovom shop-u (koji je srećom blizu moje firme), jer kaže ogromna im je gužva i ne bi stigao da isporuči paket u narednim danima.

Moje pitanje je da li mogu ja da ga preuzmem u njeno ime? Iz BEX-a sam dobio informaciju da bi "trebalo da može, samo eventualno da uslikam njenu ličnu kartu", ali rekoh bolje ovde da pitam ako je neko imao skorašnja iskustva :)
Nije da je po protokolu ali mislim da ce dati. Skoro sam ja komsijama dao broj posiljke i slikao obe strane lk i u posti su im dali. Zasto ne bi dao i Bex. To najvise zavisi od dobre volje radnice u shopu.

Uzeo SSD preko KP-a, pošalju mi kod za AKS službu i praćenje pošiljke. Svaki put kad unesem kod, dobijem druge informacije :D Isti kod, a menja sve od vremena isporuke i adresa itd, kao da svaki put vrti neke druge nasumične pošiljke.
Jel ovo bag do njih ili šta, ima li ko slična iskustva?

Povremeno se dešava sa AKS.
Doći će sebi. I ako sam dobro ispratio, brlja jedan kod, a ostali iz iste serije budu ok.

Juče (utorak) je isporučen jedan AKS paket poslat u petak, pred samu isporuku, taj broj za praćenje je imao preko dvadeset promena statusa. Ali znali smo da je paket uručen, pa nikome nije bilo bitno da prati šta je sve pisalo.

Sad je vjerovatno dosta veci iznos, ali koliko god da je, sad nema nazad. ;)
Napisacu epilog ovdje na temi, za slucaj da nekom bude korisno.
Evo epiloga za spediciju preko UPS-a...

UPS mi nije naplatio uslugu speditera. Proces je bio da im dostavim nekih par informacija/papira (mada se sve svodi na dokazivanje cijene), prihvatili su i obradili sve nakon 2-3 dana (dostavio sam im stvarnu cijenu), iznos za placanje je bio 10% carine + 20% PDV (na roba + carina) i to je to. Nije bilo dodatnog troska za spediciju (vrlo moguce da je sve to vec "uracunato" u paprenu cijenu shipping-a).

Evo epiloga za spediciju preko UPS-a...

UPS mi nije naplatio uslugu speditera. Proces je bio da im dostavim nekih par informacija/papira (mada se sve svodi na dokazivanje cijene), prihvatili su i obradili sve nakon 2-3 dana (dostavio sam im stvarnu cijenu), iznos za placanje je bio 10% carine + 20% PDV (na roba + carina) i to je to. Nije bilo dodatnog troska za spediciju (vrlo moguce da je sve to vec "uracunato" u paprenu cijenu shipping-a).
Ako si prilikom placanja platio za slanje onda je to najverovatnije zbog toga.
Ja sam porucivao nekoliko puta neke sitne stvari iz Amerike, dok nisu uveli placanje slanja svaki put sam placao ovim nasima po 500-600 dinara za carinu, od kako su uveli placanje slanja nisam platio nista, a svaki put je bila vrednost 20-30 evra.
Verujem da je UPS kostao dosta vise, ako je sa baterijom unutra onda je po prilicno tezak, a i nije bas mali pa je zbog toga naplacanje to sto je naplaceno.
Inace to sto ti je nplaceno je standardno za pakete vrednosti 50 evra ili vise, nisi imao nikakvih povlastenja

Placena je naravno postarina papreno prilikom porudzbine, 90$, moguce da tu vec uracunat trosak speditera.
Paket je bio nesto veci/tezi, oko 4 kg, vrijednost dosta veca od bescarinskog limita od 50 eura, stoga je carinjen po standardnoj proceduri - carina 10% + PDV 20 % na sve to, ali bez dodatnih troskova.
Inace, u paketu nije bio UPS uredjaj, vec je slato UPS kurisrkom sluzbom.

Poslovanje City Expressa u tri reda. Vanredna situacija će da prođe neki dan od praznika.

Prilozi

• Screenshot_2024-11-08-16-22-26-350_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2024-11-08-16-22-26-350_com.android.chrome-edit.jpg
    127.4 KB · Pregleda: 66
Protecice jos mnogo-mnogo vemena dok se "strucnjaci" ne sete da u sistem treba
da unesu opciju za postavljanje alternativnog broja za pracenje.

Isto tako u velikim lokalnim postama nece da naprave red :( :( :( - nece da
uvedu interno oznacavanje , pa stalno kopaju po gomilama trazeci posiljke.

Kupio sam nešto i treba da mi stigne na paketomat na pumpi, treba da platim pouzećem. Kakva je procedura, platim na pumpi pa dobijem neki kod za otvaranje paketomat ili?

Kupio sam nešto i treba da mi stigne na paketomat na pumpi, treba da platim pouzećem. Kakva je procedura, platim na pumpi pa dobijem neki kod za otvaranje paketomat ili?
Zavisi da li je paketomat ili paket zona. Ako je paket zona, pokazes radniku kod koji si dobio kroz poruku, platis radniku na pumpi i on ti sam donese paket. Ako je paketomat, takodje platis na pumpi, odes do paketomata, ukucas svoj broj telefona i (eventualno, nisu svi isti) taj kod sto si dobio kroz poruku, i otvorice ti se vratanca sama. Uzmes paket, zatvoris vratanca.

Zna li neko ako se sutra pošalje post express u nekoj od dežurnih pošti da li je Isporuka u utorak ili tek u sredu?

Mislio sam da je Dex bolji od ostalih...
Pre 5 dana su mi preuzeli paket od Shoppstera i dalje nije na paket zoni...

City Expres dva paketa vratio. Do sada su bili ok, ali evo u kratkom roku su vratili dva paketa bez razloga. Ne stigne mi kod na Viber da uzmem u naznačenom njihovom paket šopu. Tamo odem kazu nije kod nas još ako nema kod pošiljke od kurira. Dodjite sutra, guzva je. Posle toga mi stigne mejl od radnje gde sam naručio da je paket vraćen.

Poslovanje City Expressa u tri reda. Vanredna situacija će da prođe neki dan od praznika.
1731441188815.jpg
Prvo je bila vanredna situacija, sad su šutnuli pošiljku u pogrešan kombi. Da mi je neko pričao da više neću da se iznerviram kada pozovu: "Druže, hajde da se nađemo kod xxx, tu sam ja za 10 minuta", nego "druže" daj više isporuči je kako god...

Jel bese moze da se plati karticom kuriru AKSa?

Mislim da ne. Meni je skoro nesto stizalo preko AKSa i ja hteo da platim karticom i nije moglo. Kaze nemamo mi za kartice. E sada da li svi ili njegova ekipa to ne znam.
Sad pogledah njihov sajt, tamo pise da moze :unsure:
Evo i ovde pise da moze, verovatno je krenulo od skoro

Kaže AKS kurir neko ima, neko nema POS terminal ili je zapravo problem što nekad nekome terminal ne radi.
Koleginica koja vodi računa o paketima, juri kurirske službe kada se neki zagubi i slično mi reče da nam otkupnine naplaćene karticom stižu kao odvojena uplata i da nam naplaćuju veću proviziju, nego kada naplate keš od kupca. Nama svakako novac legne na račun i svakako nemam pojma kako je kupac platio otkupninu, pa je bezveze što se razlikuje naknada, ali ako je izjednače, garant će da je izjednače na veću.

Ja kad sam mislio da moze karticom covek nije imao aparat. U fazonu to je samo marketing. Ne sećam se koja služba bila pre dve, tri godine.

Cekam SSD poslat iz beograda za nis. Koje su sanse da stigne sutra sa isporukom u posti? Drug mi malopre rece da rade do 13h. Hvala

Nazad
Vrh Dno