Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Navedeš da želiš Post Express uslugu sa preuzimanjem u pošti i navedeš ime, prezime i kontakt telefon primaoca i adresu pošte u kojoj podiže paket.

Radi li uopšte PE?
Juče mi teta u CC kaže da se ne primaju pošiljke od fizičkih lica iz Beograda, da mogu samo u poštu da odnesem. Jutros rano sam podneo zahtev preko weba i ništa. A čovek mi traži isključivo da mu pošaljem paket preko PE. Znam da je juče pao sistem.

Juče sam poslao 2 paketa preko PE, ali u pošti. Sve ok stiže danas.

Zna li neko mozda jel istinita informacija da neki odredjen broj paketa sa Temu-a dostavlja DExpress?
Cujem pricaju ljudi kako su dobili nekoliko paketa sa Temu-a preko DExpress kurirske sluzbe, iako na Temu sajtu stoju da sve dostavlja Serbian Post, odnosno Posta.

@zexxxx koliko sam ispratio u temi za praćenje pošiljki, istinita je. no, prelistaj tu temu, za svaki slučaj

Jel slao neko skoro CC pakete preko poste? Nesto mi usporilo zadnjih mesec dana, 5 paketa sam slao i svi su bili isporuceni posle 3-4 dana. Desava mi se i da postar ne zaduzi paket kad stigne u dostavnu postu, tek sutradan ga zaduzi...

Rok za isporuku CC paketa je 2 do 7 dana, tako da je to u roku.
Jeste da smo navikli da uglavnom stigne dva dana nakon slanja, ali to je u najboljem slučaju.
Smatram da u tvom slučaju nema razloga za nezadovoljstvo.

Jel slao neko skoro CC pakete preko poste? Nesto mi usporilo zadnjih mesec dana, 5 paketa sam slao i svi su bili isporuceni posle 3-4 dana. Desava mi se i da postar ne zaduzi paket kad stigne u dostavnu postu, tek sutradan ga zaduzi...
Da nisu pretrpani Temu paketima verovatno bi stizalo ranije ali posto je rok 2-7 dana za urucenje onda je sve po protokolu, verovatno kad se malo rasterete Temu i Post Express paketa onda ide dostava CC paketa.
Pouzdano znam da su utorak i sreda najgori dani za Postu sto se tice paketa jer kad prodje vikend ponedeljkom svi navale sa slanjem.

Da, znam za Temu, bas sad u ponedeljak kad sam bio, bilo je milion paketica sa Temu-a...

Zna li neko mozda jel istinita informacija da neki odredjen broj paketa sa Temu-a dostavlja DExpress?
Cujem pricaju ljudi kako su dobili nekoliko paketa sa Temu-a preko DExpress kurirske sluzbe, iako na Temu sajtu stoju da sve dostavlja Serbian Post, odnosno Posta.
Meni je stigao preko DE, tako da ide i preko njih.

Похвала за Постекспрес, курир више него коректан. Пошиљка је унутрашња, није из иностранства.

Ne znam koliko je info tacan, ali juce sam saznao da je prosli mesec Posta Srbije isporucila 1,7 miliona paketa sa Temu-a... Sta narod vidi na taj Temu stvarno mi nije jasno...

Post Express kurir mi pre neki dan reče da su toga dana u GPC Zemun, u prvoj smeni, obradili preko 16.000 paketa sa Temu.
Kaže, svi su na ivici, stalno kukaju, nikad nije bilo toliko posla.

E sad se postavlja pitanje, zašto tako nisu obradjivali pakete sa AE, već su neki džakovi stajali sedmicama na gomili.

E sad se postavlja pitanje, zašto tako nisu obradjivali pakete sa AE, već su neki džakovi stajali sedmicama na gomili.
Imaš dovoljno životnog i radnog iskustva u ovoj zemlji da sam sebi odgovoriš na to može se reći retoričko pitanje.
(da ne bih bio banovan s teme)
hint: neko iz vrhuške je naredio tako, jer ima neku korist

D Express je katastrofa bar što se tiče Temu.
Naručio sam mnogo stvari pa je Temu podelio u 3 paketa.
Dva stigla uredno preko Pošte, a treći sa D Express kasnio 10 dana.
Juče ujutru mi stiže poruka na Viber da očekujem pošiljku u toku dana. Ja sam je odmah preusmerio na paketomat jer sam na poslu. Nakon manje od 2h zove kurir da je na adresi. Rekoh ja sam preusmerio na paketomat. Nakon toga stiže poruka da nisam bio na adresi, pa nova poruka da je dostava odložena u dogovoru sa primaocem.
Uglavnom evo drugi dan, još ništa u paketomatu.

Screenshot-2024-09-24-19-32-08-396-com-opera-browser-edit.jpg

Nekada davno, dok sam bio klinac, pre jedno 25 godina, mozda ima koja godina vise, kada su moji porucivali VHS kasete sa crtacima za mene nije se vrsila dostava, nego postar donese papir na kojem pise da paket ceka u Posti i da se ode preuzeti i u Posti se preuzimalo.
Ne vidim sta bi bio problem da se to isto radi sa Temu i AE paketima kako bi se kuriri rasteretili, jos pogotovo sto sad mogu poslati SMS ili Viber poruku da je paket stigao i da ceka u Posti, ne mora postar donositi nikakav papir.
Ovako su napravili haos, em sto su kuriri i postari zatrpani sa domacim paketima, em im sad uvalili i pakete iz inostranstva.

Лакше им је да те обавесте да те у пошти чека пошиљка него да је стављају у пакетомат.

Naravno da je njima lakše, ali kao kompromis između pošte i dolaska na lokaciju, paketomat je najbolje rešenje

Nekada davno, dok sam bio klinac, pre jedno 25 godina, mozda ima koja godina vise, kada su moji porucivali VHS kasete sa crtacima za mene nije se vrsila dostava, nego postar donese papir na kojem pise da paket ceka u Posti i da se ode preuzeti i u Posti se preuzimalo.
Ne vidim sta bi bio problem da se to isto radi sa Temu i AE paketima kako bi se kuriri rasteretili, jos pogotovo sto sad mogu poslati SMS ili Viber poruku da je paket stigao i da ceka u Posti, ne mora postar donositi nikakav papir.
Ovako su napravili haos, em sto su kuriri i postari zatrpani sa domacim paketima, em im sad uvalili i pakete iz inostranstva.
Verovatno Temu zahteva kurirsku dostavu.

Dexpress je i dalje čist kriminal. Džaba paketomati, tante mante tehnika, kad su dno. Nadam se da će jednom neko regulisati to smeće od službi. Paket poslat u ponedeljak, odmah preusmeren u paketomat. Tri dana stoji da je u magacinu centra Beograd. I stajaće tako zauvek, dok im ne napišem par pretećih mejlova. Kako ovo znam? Pa pre 6 godina su mi držali paket deset dana, bez pokušaja dostave. A onda sam poludeo, zvao, pisao, pretio urlao, našao mejlove direkcije i pitaj boga čega sve ne, pa mi je paket dostavljen u subotu u 17:00, van svakog radnog vremena. Stoka bolji jezik ne razume. IZgleda ću morati opet da se podsetim svih reči koje sam upotrebio.

Nece zauvek, jedno 15 dana je sad rok.

Dexpress je i dalje čist kriminal. Džaba paketomati, tante mante tehnika, kad su dno. Nadam se da će jednom neko regulisati to smeće od službi. Paket poslat u ponedeljak, odmah preusmeren u paketomat. Tri dana stoji da je u magacinu centra Beograd. I stajaće tako zauvek, dok im ne napišem par pretećih mejlova. Kako ovo znam? Pa pre 6 godina su mi držali paket deset dana, bez pokušaja dostave. A onda sam poludeo, zvao, pisao, pretio urlao, našao mejlove direkcije i pitaj boga čega sve ne, pa mi je paket dostavljen u subotu u 17:00, van svakog radnog vremena. Stoka bolji jezik ne razume. IZgleda ću morati opet da se podsetim svih reči koje sam upotrebio.
Ista stvar.
Užasni su.

Ja sam pre neki dan potpisao ugovor sa post express-om, a sa DExpress-om slao zadnjih 6 meseci. Što se tiče DExpress-a dobar UI aplikacije , kuriri ( bar ovi što dolaze kod mene su za svaku pohvalu i dogovor), paketomata dosta po celoj zemlji, nalepnice dobiješ od njih, malene su(12 komada na A4) nisu velike ko ove za post express Sve je generalno super, sem kašnjenja naravno haha, kad odluče da zaposle više ljudi(dignu platu) biće sigurno odlična kurirska služba.
Na 10 poslatih paketa 1 ili 2 moraju da kasne, i to uglavnom veći gradovi. Ali to nije kašnjenje od dan, dva već ga zagube negde 5-10 dana... .Još sam pre neki dan dobio mejl da dižu cene 15%, nadam se da će uložiti bar taj dodatni prihod pa da se jednog dana vratim kod njih.

Ne znam da li mi treba vremena da se naviknem, ali ovaj web express mi je nazadan totalno u odnosu na DExpress aplikaciju.
Elem, Ima li ovde nekog da šalje post expressom preko weba, recite mi koji brend A4 4/1 nalepnice koristite za adresnice, ne mogu ni u jednoj knjižari ili pošti da nađem...

Naručio ssd i neki kabel preko bc**oup sajta, platio online ( verovatno najveća greška ), dobio prošlu sredu samo poruku na viber od Dexpress-a da je preuzeta pošiljka sa kodom, i stoji tako navodno u magacinu. Slao mejlove, zvao..Niko ništa. Cccc.

D Express je ubedljivo najgori.. Cekao posiljku danima, pozvao ih vidno revoltiran i rekao da ocekujem da stigne u toku dana inace prekidam svaku saradnju s njima.
Ona operateka kroz podsmeh kaze Vazi.
Naravno nije ni stigla taj dan.
Samo da im neko stane u kraj.

Kod mene ima razlike.
PE nije idealan ali je daleko profesionalniji od DExpressa. Oni su poseban nivo neprofesionalnosti u svakom pogledu

Nemojte da se šalite i upoređujete Dexpress i PE. Nebo i zemlja. Meni PE nikad još nije kasnio, a živeo sam na raznih mestima. Jednom su mi polupali pošiljku, zvali me da idem i potpisujem zapisnik i gledam snimke sa kamera, nadoknadili štetu u potpunosti. Evo danas zvao Dexpress, javila se neka teta i kaže: Aaa, to vam neka poverljiva dokumenta u pošiljci, zato vam nije isporučena. Ja pao od smeha. Kaže, zvaću vas ja posle da vam javim šta se dešava. I evo, ja još čekam to posle.
😂
Cenim da će do Božića stići.

Nazad
Vrh Dno