Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Za sve koji se kunu u postexpress i kvaltet njegovih usluga! Pored mog insistiranja i plaćanja robe unapred prodavac je želeo sigurniju metodu slanja ili ti postexpress. A za radoznale evo broja pošiljke koja je obišla pola Srbije PE253799645RS! Pitanje je i da li bi i kad stigla da nisam lično na noge digao sve kontrolore po poštama u Srbiji tražeći paket od Pošte do Pošte!

Isto tako su nedavno probali da mi naplate poštarinu na paket poslat od strane Lelekoma koji je platio već troškove transporta i to uredno stoji popunjeno u adresnici" Međutim meni poštar traži da platim ja pitam "kako to jel tu piše da su oni platili", kaže "piše upravu si ali isto tako evo ovde piše da sam zadužen i da terbam da ti naplatim". Pitam ko mu je radio specifikaciju on me lepo pošalje na šalter kad gospođa "znate ja nemam Telekom u evidenciji komnintenata i morala sam da naplatim vama troškove transporta jer bi u suprotnom ja morala iz svog džepa da platim troškove..."!? Zatim je usledilo postrojavanje zato što su na moju kontataciju da se prave blesavi i da je nemoguće da Telekom nemaju kao komintenta laž zato što je Pošta većinski vlasnik u Telekomu radnici u šalter sali su krenuli onako podje..vački da se smeju i jedna radnica se glasno upitala "iz kog je filma ovaj ispao" e onda su umesto da se smeju počele da plaaču, zatim izvinjavaju se...

Poslednja izmena:
Isto i meni je skoro stigao paket preko post expresa iako sam rekao da mi ne salju pre tih bolida.
Cena postarine na paketu pise 250 dinara, kurir je naplatio 500. Sto je neverovatno iako je naznaceno koliko je pri slanju paketa (to pise kurir koji preuzima paket/posta). Da ne pominjem da je paket kasnio, da je kurir bio vrlo nekulturan, a meni se zurilo pa sam mu dao kintu samo da ga otkacim.

Za mene je i dalje City majka, jos uz ugovor svaki paket moze da ima i 100kg kosta me pri slanju 150dinara po paketu. Svaka cast. (mada su mi istu uslugu i u Dailyu nudili mada sa njima sam vrlo malo radio pa nisam uzeo).

A za radoznale evo broja pošiljke koja je obišla pola Srbije PE253799645RS! Pitanje je i da li bi i kad stigla da nisam lično na noge digao sve kontrolore po poštama u Srbiji tražeći paket od Pošte do Pošte!

Napisao si kao da je putovala 15 dana ....

A ja ne vidim ništa nelogično ....

Kod mene primaju do 18:00, i to se uruči sutra ...

Sve posle toga je za prekosutra ...

Kod tebe vidim: 15.12.2011 18:22:00

DAkle, sasvim logično: 17.12.2011 07:00:00

Ako si ispustio neki detalj, reci, jer ovako ispada tvoja greška ....

Za mene je i dalje City majka, jos uz ugovor svaki paket moze da ima i 100kg kosta me pri slanju 150dinara po paketu.

???
Da se nisi malo zeznuo pri pisanju poruke?
Ovako kako si napisao ispade da ti City uzima 150 din. po paketu, slao ti upaljac ili TA pec, svejedno?!

Moguće je ako imaju ugovor, npr, više puta sam naručivao iz Emmi-ja, oni imaju ugovor sa jednom kurirskom službom, i plaćao sam 200 dinara prevoz, uredno na fiskalnom stoji, bez obzira da li je bio u pitanju HDD, ili volan za klince ili 3u1 uređaj x 2 komada, HP, a znamo koliko je to .... to je ono, količinom obaraju cenu .... ko zna koliko dnevnu šalju, i onda ....

150 din po paketu bez obzira na tezinu.. takve uslove nemaju ni korporacije koje salju i po 300 paketa dnevno,
a takva kurirska sluzba ne bi radila duze od 2 meseca.
Da postoji tako nesto, PTT bi istog momenta ugasio svoju sluzbu za slanje paketa.

Poslednja izmena:
@MagicMaster Da si malo bolje pogledao video bi da je pošiljka greškom umesto u Kruševac otišla u Čačak pa je iz Čačka nazad za Beograd i na kraju iz Beograda u Kruševac. Ono što je bitno kada sam video da ne stiže paket pozovem post express u Kruševcu oni neznaju ni za kakav paket sa tim brojem. Zovem u Čačaku i post express i njihov paket centar oni kažu nema nikakvog paketa pod tim brojem i da imaju samo jedan zalutao koji je trebalo da stigne u Inđiju... Zatim zovem beograd... Da ne smaram i da nije bilo gubljenja paketa što sam po tebi ja kriv? Zato što očekujem paket da stigne danas za sutra a ne danas za prekosutra nerazumem!

Poslednja izmena:
Ma OK je što je on išao tamo vamo, to su oni trošili gorivo, nisi ti ...

ali ako si stvarno predao posle 18:00 oaket 15.og decembra, i stigao je 17. decembra ujutru kod primaoca, tajming je ispoštovan .... na to sam mislio ....

Glupo sam se izrazio, izvini, nema krivice ...

Ja sam tako jednom imao problem sa AKSom, čekao neke španere, nisu za mene, što je najgore, zovem kurira, kaže nema ništa za mene.

Zovem firmu koja poslala, oni zovu, isto tako, pošiljka završila u drugom gradu ... ali oni još nisu hteli da preusmere direkt na mene, nego u fazonu: Mi ne radimo tako, nego da vrate pošiljaocu, pa on sutra da pošalje opet meni, kada stigne njemu ...

Srećom, ovi bili OK, pa meni poslali drugi paket, koji stigao meni, u isto vreme kada se onaj vratio njima ...

150 din po paketu bez obzira na tezinu.. takve uslove nemaju ni korporacije koje salju i po 300 paketa dnevno,
a takva kurirska sluzba ne bi radila duze od 2 meseca.
Da postoji tako nesto, PTT bi istog momenta ugasio svoju sluzbu za slanje paketa.

Pa dobro ja kazem da imam takav ugovor i da dnevno ide recimo po 3-4paketa(to je prosek, nekad ode i 10 a nekad jedan). Ne znam sto je to cudno. Cak mi je i Daily Express nudio isto. Placanje preko racuna. Sve super.
Tako da, postoji, jer radim tako:)

Edit: sad i ja razmisljam na koju foru se to njima isplati ali pojma nemam. Ne vidim neku logiku. Skoro smo im napunili pola kombija i sve zajedno bilo 900din (velike kutije:))

Poslednja izmena:
Mali OT: Da li, osim PE, ostale kurirske sluzbe imaju online tracking?

Ako imaš BEX-ovu aplikaciju (firma sa potpisanim ugovorom) u aplikaciji vidiš status paketa.

Koliko se može zaključiti iz svih ovih strana čitanja i iskustava: Sve kurirske službe su pokvarene, pljave, drske i bezobrazne, dok su takođe sve kurirske službe, poštene, tačne, prijatne i kulturne ;)

Nama jedino preostaje da ne slušamo nikoga i da šaljemo onim službama koje su za NAS najbolje ;)

Znaci ovi iz AKS-a... Ne mogu da nadjem prave reci da opisem ono sto mislim o istima... A tek ta "ljubaznost i profesionalnost" :mad: :wall: Sad sam se podsetio (nazalost) zasto uglavnom izbegavam kurirske sluzbe. Srecom, pa nemam neku preteranu potrebu da ih koristim, posto bih u suprotnom verovatno nekoga sadzgao :-devil-:

Ako hocete da imate Monty Python uzivo obavezno koristite AKS.

Doziveo sam da mi dispecer kaze kako kurir nije imao vremena da udje u lokal nego je ostavio obavestenje o dostavi na vratima i uredno produzio dalje pa mi je predlozio da sednem u kola i da ga stignem "negde kod broja 6" a on ce da mu javi da stane da me saceka ispred semafora :d

Inace od dve koverte koje posaljes na istu adresu oni u proseku izgube jednu, uspesnih isporuka 50%, o pokusajima da bar dva puta naplate posiljku necemo ni da pricamo, iznenadis se ako ti ne traze da platis :D

Meni je bilo da me zovu i kazu kako ne mogu da nadju ulicu pa da dodjem do skole da pokupim paket....Msm neozbiljnost velika za AKS....
Uglavnom koristim Post Express jer mi je Posta relativno blizu i nisam imao problema sa njima....

Kako da naplatim od AKS-a 1950din za neki kuler koji sam po njima poslao??

Danas zovem "coveka za transakcije" kako su mi rekli dispeceri, on kaze da je kurir dolazio 27.12 i da je zatvorena transakcija!?!?! Ja nudim coveku listing sa mog telefona kao potvrdu da me kurir nije zvao a kamoli dolazio na vrata ma kakvi...nista ga ne interesuje...

Inace kuler je poslat 12.12 za Nis i od tada ni traga ni glasa od para.

Koga da zovem u pomoc? Koja inspekcije je nadlezna za ovakve stvari?

Evo jos jedan negativan utisak o uslugama bex-a ako nekoga zanima. Ovo je drugi put da pokusavam da ih koristim i oba puta su me ispalili za prijem posiljke.

PS Bilo bi jako korisno da se postavi glasanje na ovoj temi da ljudi tacno znaju koja je naj naj(gora) ...

Poslednja izmena:
Pa postavii .. Ne moras biti admin da bi to uradio.

zato ako ipak mozete ustedeti i malo para posiljke preuzimajte sami, ja tako isao par puta iz kg za bg da uzmem neke stvari, i definitivno jeste skuplje, ali preciznije i bez tumbanja. :D

Koja kurirska služba daje da se pri placanju po pouzecu paket otvori i isproba nekoliko minuta? Hvala.

lol, da se isproba nekoliko minuta :D ja, iskreno, nisam cuo jos za takvu sluzbu...gde ce kurir jos da te ceka da ti istestiras robu par minuta :p

Koja kurirska služba daje da se pri placanju po pouzecu paket otvori i isproba nekoliko minuta? Hvala.

AKS,u slucaju da je posaljilac dozvolio tj naglasio da paket pre preuzimanja moze biti otvaran tj proveren.

Da li neka kurirska sluzba nosi pakete na kosovo tipa Zvecan....?

Mislim da ide postexpress. Bar im tako pise na sajtu.

A sad i neka iskustva koja sam imao od ponedeljke do cetvrtka.

Sto se tice Valjeva, stvarno ne mogu nista lose da kazem sto se tice AKS-a i City-ja.
Aks-om poslao paket u ponedeljak u utorak isporucen.
City-juce poslao i primio paket, danas stigao.
Post ex.- juce poslat paket, koji nije ni krenuo iz Va.(ujedno trebao i da primim paket od post koji isto tako ni danas nije stigao).

Sto se tice novca, nikad nisam cekao duze od 3 dana. Sve je bilo tipa danas posalje, sutradan paket isporucen, a sledeci dan je novac kod mene. Ne saljem bas toliko cesto, ali ima tu dosta poslatih i primljenih paketa tokom godine, tako da bi to to bilo.
E da. Post je sto se tice cena najgori. Prosle nedelje mi decko poslao cpu(bez otkupnine) i paket je izasao 350din, a ima manje od 500g. Pitam sta je sad to toliko, a kurir kaze: pa doneo sam ti na kucnu adresu(toliko kosta), popunjavanje adresnice(toliko kosta) itd. A sama pocetna cena je 150din+ ostale drangulije koje naplacuju.

E da. Post je sto se tice cena najgori. Prosle nedelje mi decko poslao cpu(bez otkupnine) i paket je izasao 350din, a ima manje od 500g. Pitam sta je sad to toliko, a kurir kaze: pa doneo sam ti na kucnu adresu(toliko kosta), popunjavanje adresnice(toliko kosta) itd. A sama pocetna cena je 150din+ ostale drangulije koje naplacuju.

Kurir je sebi uzeo 200 dinara.Supruga salje i prima ponekad i 10-tak paketa dnevno preko Post-a,ako je ispod 500gr bez otkupnine uvek,ali uvek je 150 dinara.
Da sam na tvom mestu prijavio bih slucaj nadleznima.

Ne može tek tako da uzme 200 din. Pored vašeg potpisa u dostavnoj knjižici vam stoji tačan iznos koji trebate platiti. Ako niste pročitali iznos koji plaćate prilikom potpisivanja i preuzimanja pošiljke, onda ne možete kriviti drugog da vam je uzeo novac. Znači, samo gledajte iznos zaduženja i nema problema.
Što se tiče otvaranja pošiljke pre uručenja, to pravno nije moguće iz više razloga.
kurir nije stručno osposobljen da sa vama utvrdi ispravnost procesora, igle za gramofon ili lagera za viljuškar. On je dužan da donese zatvorenu pošiljku i uruči vam. To bi otvorilo velike mogućnosti zloupotrebe. Primaoc bi otvorio pošiljku, izvadio ispravni deo ili zamenio neispravnim, stavio neki dinar kuriru u džep da zajedno konstantuju da je pošiljka tako prispela. Zato je sadržina pošiljke predmet dogovora pošiljaoca i primaoca. Kurirska služba je samo dužna da tu zatvorenu sadržinu prenese u ispravnom stanju. Svaka služba koja radi drugačije, zaobilazi zakon, a tada se i dešavaju opisane malverzacije..

Poslednja izmena:
E, sad nabasah na ovu temu, pa da se pozalim i ja: nikada, ali NIKADA nemojte nista da saljete (ili primate) Post Expressom.
Slucaj 1: Kupio stampac preko limunda. Decko poslao stampac zajedno sa kablovima u dva paketa koja su spojena bila lepljivom trakom. Cena je trebala da bude oko 5800 sa postarinom. Paket je stizao na adresu mojih stanara. Postar naplatio 6350din, tolika je bila masa paketa, a ne cena. Dok su ovi izvalili ovaj vec pobegao sa parama. Umesto dva spojena paketa stigao jedan, dok su onaj sa kablovima ukrali ovi iz Post Expressa. Napominjem, da sam siguran da moji stanari nisu uzeli visak novca, niti kablove, jer momci stanuju vec 3 godine kod mene, nikada ni jedan jedini problem sa njima oko placanja stanarine ili racuna nisam imao. Takodje, decko je sigurno poslao i kablove, zato sto je posle predlozio da mi posalje jos jedan par, posto ih ima dosta, a ja sam mu rekao da mi umesto toga uplati 300-400din kredita, sto je on i uradio.
Znaci to je bila dupla kradja.

Slucaj 2: Prodao memorijsku karticu preko limunda. Otisao u postu da je posaljem. Cekao 45min u redu u glavnoj posti u Nisu kao majmun, zato sto od 20 i kusur saltera radi samo jedan jedini za prijem posiljki. Kad stignem na red salterusa kaze kako ne moze da se posalje otkupnina na moju adresu, zato sto je prebivaliste na Kosmetu. Dzabe ja pokusavao da objasnim da sam to ranije vec radio, da je novac stizao, da postoji posta koja radi u sastavu Srpskih posta u mom mestu... Nije htela ni da cuje.
Ja se iznerviram, posaljem je gde ne treba, pa dodjem sutradan, navedem adresu ovih stanara u Nisu, posle novih 40tak minuta cekanja posaljem to, i novac od te kartice nikada nije stigao. Decko kome sam prodao mi se javio, stigao mu je paket, zatovoljan je i sve. Jedina mogucnost je da je postar koji je primio pare stavio to u dzep. Nemam nameru vise da se rvem sa njima zbog pisljivih 800din i da cekam u redovima za zalbe, neka im je, ali nikada vise necu raditi nista preko njih, pa makar mi zivot zavisio od toga

Poslednja izmena:
da se upisem i ja... sa aks-om imam 2 normalna i 2 negativna iskustva...
prva dva puta(isti kurir) je sve bilo u redu. jednom primao paket, drugi put slao. za ns je islo.
a onda... brat mi nesto slao. islo, naravno, bez otkupnine i sa placenom postarinom. papira nije bilo i naplatio je postarinu. platio sam jer su bitne stvari bile... drugi put ja slao. tada mi je otvoreno trazio novac. citiram: "kad ti budem donosio otkupninu ti meni 200 kinti..." ja: "molim?". on: "ti meni 200 kinti, da ti ne tumbam ovaj paket, da stigne kako treba..."
od tad jos jednom koristio bex. nije bilo nikakvih problema.

Opljačkano preksinoć vozilo AKS kurirske službe, uz plen od preko 20k evra. (vest iz današnjeg Blica)

Zašto ovo pišem - da ne bi ovih dana ljudi slali preko njih, pretpostavljam da će narednih dana imati veliki problem nesolventnosti sa isplatom otkupnina zbog ovoga (jer su već bili poznati po tome)...

Nazad
Vrh Dno