Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa zaista ima prodavaca sa kojima se sve završi bez velike drame... Jedino da se naziv teme promeni u negativna iskustva sa KP pa da se samo o tome raspravlja...

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

• Like
Reagovanja: M J
Kada vidim ovakve poruke 'podrske' ne mogu da se suzdrzim a da ne prokomentarisem...

Dakle, da je sve 'normalno' u vezi sa KP sajtom, ova tema NE BI POSTOJALA. A posto na KP ima dosta, blago receno, negativnih stvari, svakom normalnom coveku je jasno postojanje ove teme. Zbog stvari koje su ljudi spremni da urade samo da bi prevarili nekoga, zato i postoji tema za KP, za limun, i ostale trange-frange sajtove.

Nemoj da si drveni advokat (osim ako nisi deo KP ili limun 'tima').

A i sta reci na:

^ totalno botovski sablon 'podrske' od koga mi se gadi.
Ne mogu ni ja da se suzdržim a nisam drveni nego original advokat. :)
Šta je loše u tome što je rekao? Znatno veći broj kupoprodaja na KP prodje bez problema, loših iskustava ima ali se ona zapažaju (objašnjeno lepo gore). I zašto je onda bot? Šta ti se gadi, što je neko imao samo ok iskustva sa KP i onda je to gadno? To je nemoguće, svi su prevaranti?
Ružan ti je post.

• Like
Evo ti jedan veoma prost primer:

Kada odes u prodavnicu, izaberes sta zelis, dodjes na kasu, platis i izadjes iz prodavnice.

^ jel' to nesto o cemu treba da se prica?

Druga situacija:

Udjes u prodavnicu, izaberes sta zelis, sakrijes negde i prodjes kasu, i na izlasku iz prodavnice te zaustavi cuvar.

Koja od dve situacije je zasluzila da se o njoj prica?

Da ti nacrtam: Kada je nesto 'normalno' o tome nema potrebe da se prica, jer je 'normalno' ono sto se podrazumeva. Kada nesto nije, o tome se prica. Iz tog razloga i postoji ova tema. Da se prica o svim LOSIM stvarima koje se desavaju na KP sajtu. O onim dobrim nema potrebe da se prica. LOSE stvari sa KP su i stvorile ovaj topic.

Evo i ja sam na kp od 2012. Imao sam preko 200 sto prodatih sto kupljenih stvari.Svaka se hvala Bogu zavrsila bez problema. Jesam li i ja sad bot i iz kp tima. Ajde bre dajte malo objektivnosti. Svako dan se na hiljade stvari proda preko kp. Naravno da ce biti koji slucaj prevare. Ovde ispade da je svaki drugi prevaren.

Kada odes u prodavnicu, izaberes sta zelis, dodjes na kasu, platis i izadjes iz prodavnice.

Druga situacija:

Udjes u prodavnicu, izaberes sta zelis, sakrijes negde i prodjes kasu, i na izlasku iz prodavnice te zaustavi cuvar.

Da ti nacrtam: Kada je nesto 'normalno' o tome nema potrebe da se prica, jer je 'normalno' ono sto se podrazumeva. Kada nesto nije, o tome se prica. Iz tog razloga i postoji ova tema. Da se prica o svim LOSIM stvarima koje se desavaju na KP sajtu. O onim dobrim nema potrebe da se prica. LOSE stvari sa KP su i stvorile ovaj topic.
A da ja tebe pitam. Ako kupis nesto i dobijes dobru uslugu, hoces li preporuciti to mesto? I sta ce se desiti kad kupis nesto i budes nezadovoljan ?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

• Like
Kada vidim ovakve poruke 'podrske' ne mogu da se suzdrzim a da ne prokomentarisem...

Dakle, da je sve 'normalno' u vezi sa KP sajtom, ova tema NE BI POSTOJALA. A posto na KP ima dosta, blago receno, negativnih stvari, svakom normalnom coveku je jasno postojanje ove teme. Zbog stvari koje su ljudi spremni da urade samo da bi prevarili nekoga, zato i postoji tema za KP, za limun, i ostale trange-frange sajtove.

Nemoj da si drveni advokat (osim ako nisi deo KP ili limun 'tima').

A i sta reci na:

^ totalno botovski sablon 'podrske' od koga mi se gadi.

Druga situacija:

Kralju ...

Pitanje je samo da li treba pisati u temi samo loša iskustva ili i dobra. Već je nekoliko desetina puta u temi od 766 strana rečeno, samo pažljivo pri kupovini i sve će biti u redu.

• Like
Evo i ja sam na kp od 2012. Imao sam preko 200 sto prodatih sto kupljenih stvari.Svaka se hvala Bogu zavrsila bez problema. Jesam li i ja sad bot i iz kp tima. Ajde bre dajte malo objektivnosti. Svako dan se na hiljade stvari proda preko kp. Naravno da ce biti koji slucaj prevare. Ovde ispade da je svaki drugi prevaren.

Pa hajde, sto nam ne izlistas svih 200 kupovina/prodaja da znamo da je sve proslo bez problema? ...jednostavno, nema razloga za to. Jer je SVE proslo bez problema. Nema razloga da se prica o tome. Prica se o onome sto nije proslo kako treba.

A da ja tebe pitam. Ako kupis nesto i dobijes dobru uslugu, hoces li preporuciti to mesto? I sta ce se desiti kad kupis nesto i budes nezadovoljan ?

Mnogo si druze 'naivan'.

Ova tema moze da sluzi za 'preporuku', ali to treba uzimati sa velikom rezervom, jer moze i sam prodavac sa KP da sebi daje preporuke. Naravno, ako nije opste poznato da je prevarant, nekom pocetniku moze poci za rukom da 'preporuci samog sebe i nekoga prevari'.

Ne, mnogo je bolje da neko pita za odredjenog prodavca (kao sto su ljudi ovde i cinili), pa da oni koji su trgovali sa njim, preporuce istog, nego da neko samoinicijativno 'trci pred rudu' i na sav glas preporucuje nekoga za nesto a da nije ni bio upitan u vezi nekog prodavca. Prodavaca na KP je mnogo, sto onih koji se samo zele resiti nekih stvari, sto onih kojima je to osnovni nacin zarade. Jel' sada treba neko da upadne u ovaj topic i preporuci prodavca motornih testera, posto je sa njim trgovina protekla besprekorno? Jel' ga pitao neko za motorne testere? Nije! Do tada, nema potrebe pricati toliko o dobrim stvarima. Tema postoji (uglavnom) zbog losih stvari na KP, i da bi se eventualno neko raspitao o nekom prodavcu.

@Marko J: Nisam kralj, ali hvala. :)

btw. E danas sam svratio u Lilly, i kupio dezodorans. Sve proteklo bez problema. Preporuka! :) (<---WTF??? )

. Prodavaca na KP je mnogo, sto onih koji se samo zele resiti nekih stvari, sto onih kojima je to osnovni nacin zarade.

Evo ja spadam u ovu kategoriju i imam 30-ak ocena a na KP sam od 2008. šta neko može da zaključi o meni? Ne znači da sam imao 30-ak transakcija, imao sam oko 100 ali nikoga nisam terao da me ocenjuje.
Više puta je rečeno da ocene nisu merilo prodavca. Ja lično izbegavam da kupujem bilo šta od preprodavaca (što novu što polovnu robu) a oni imaju skoro uvek nekoliko stotina ocena, da ne računam Fantu sa par hiljada.

Koji dezodorans je u pitanju? Jel' bio na akciji? Kakve su bile prodavačice - navalentne ili suzdržane? Daj malo detalja...

Eto, o cemu se najvise prica kad je Lilly u pitanju? Prodavacice.

Sto kaze izreka - da mi je da me neko prati u zivotu kao prodavacica iz Lillyja!

Sent from my SM-C115 using Tapatalk

Ono je bilo više hipotetičko pitanje pošto ja one potonje još do sada nisam sreo. ..

U redu je ako treba samo da se pišu negativne stvari i postavljaju poruke...

A ovo botovanje i to :wave:

Peonta moje priče, uopšte nije bilo botovanje i reklamiranje sajtova koje je twister naveo,i kako je on reče, tim i to... Već da postoji i druga strana, ali o tome po twisteru treba i moralo bi da se ćuti... Priča o ok ljudima... Nema veze opet kažem sa sajtovima, preprodavcima...

Imam nalog 4 godine i cele 4 ocene...

Postaviću i poruke, ako twister dozvoli :D

SUgO8aE.png

b3lBldj.png

Poslednja izmena:
Oglas na KP

Pozdrav svima, pre tacno 6 dana sam uplatio promociju da mi oglas bude 7 dana na vrhu. Dakle danas je 6 dan i vidim da oglasa uopste nema! Tvrde da je oglas izbrisan, iz kog razloga ne znam. Nije mi stiglo nijedno obavestenje, opomena, poruka ili bilo sta slicno da ce mi oglas biti izbrisan, da je izbrisan zbog toga i toga, nista bas. Pre jedno pola sata sam im poslao kao onu kontakt poruku sa problemom, ali cisto sumnjam da ce u skorije vreme odgovoriti. Ne znam stvarno nov sam na sajtu pokrenuo sam neku prodaju, stekao lep broj pregleda na oglasu i sad sve to pada u vodu. Jeste da bi on svakako sutra istekao, ali bi makar mogao da sacuvam preglede i ostalo... Ne znam stvarno sta da kazem 500 dinara bacenih u vodu, nije to vise ni stvar do 500 dinara nego koliko jos ljudi se ovde desilo i nemaju kome da se zale. I na kraju ostaje pitanje vredi li uopste i placati te promocije, da te u moru prevaranata prevari izgleda glavni prevarant - Kupujem Prodajem. Ako jos neko mozda pita zasto sam uopste placao to ? Jednostavno zato sto se u moru oglasa moj oglas vec nakon jednog dana nadje na 10. strani, a posle tri dana na 20 nekoj. Ako je mozda neko imao slican problem molio bi da mi odgovori da to nekako resim....

A sta ako je stavio auto od 3000e u oglas? Da li bi spustanje cene za 500 dinara stvarno pomoglo da auto proda isti dan?

e ovo sam danas video prvi put
znam da ljudi prodaju stvari pa napisu prodato ili rezervisano

ali ovde se radilo o oglasu gde nigde ne pise da je uredjaj prodat ili rezervisan, vec je sve napisano velikim slovima da privuce paznju

pitam prodavca da li ima uredjaj, odgovara da je prodat i evo posle par sati oglas i dalje stoji

@a c a

dobro, prodaje npr. gitaru od 1.500€, lakse sad da skapiras poentu?

Pa sta?
Ko da ima obavezu da skloni oglas... mozda ce sutra imati opet, mozda mu kupac vrati, mozda ga mrzi, nema mogucnosti itd....

Ko da je bitno...

ali ovde se radilo o oglasu gde nigde ne pise da je uredjaj prodat ili rezervisan, vec je sve napisano velikim slovima da privuce paznju

pitam prodavca da li ima uredjaj, odgovara da je prodat i evo posle par sati oglas i dalje stoji
Više puta mi se desilo. Poslednji put kada sam kupovao baku 936 (lemilica). Kod više prodavaca stoji oglas, a niko ih nije imao...

Sent from my SM-N920G using Tapatalk

Ja sam od lika kupio nesto pre nedelju dana on jos drzi oglas ****** [emoji3]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

@a c a

dobro, prodaje npr. gitaru od 1.500€, lakse sad da skapiras poentu?

Dečko ne shvata kako funkcioniše trgovina u Srbiji. Bitno je biti među prvim oglasima ali nije presudno ako je cena visoka. Čim se neko okreće oglasima za kupovinu a ne radnji normalno je da traži jeftinije da prođe. Ako prodaje stvar koja ne može nova da se kupi onda će ga kupac u svakom slučaju preko pretrage naći.

Decko je to napomenuo jer je platio 7 dana promocije a ukinuto mu je pre toga.

A to kako Srbija funkcionise nije bitno za konkretan razgovor. Stavise, meni je degutantno kad vidim firme koje koriste KP pa od njih ne mogu da dodjem do polovnih stvari ponekad.

I najbolje mi je sto te firme na KP stave cenu, a na sajtu/FB tupe sa "pozovite" forama...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno