Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
+1

Ocekivao sam kojekakve nebuloze, ovo je za preprodavce stavise sasvim posten i korektan spisak uslova.

Sent from my SM-C115 using Tapatalk

Mene zanima kako se nekom isplati da proda za 30% realne cene neki predmet. Ovo mi baš liči na zanelenašenje

Slika.JPG

Jedan moj drug kaže da su to "očajnici". I ja znam neke ali ne prodaju ispod 70%. Ja lično kada nešto ne mogu da prodam brzo, spustim maksimalno cenu. Ako ne mogu da prodam, volim da poklonim. Dopada mi se ona poslovica, a odnosi se na PC komponente "Bolje da je udaš, nego da sahraniš". Ukratko ne volim da prodajem preprodavcima. Ako nekog najušim, i ako ima najbolju cenu ja odustajem od prodaje. Da se ne stekne utisak da sam neki nebeski prodavac. Prodajem isključivo moj višak. Trenutno nemam ni jedan oglas. Gledam da kupim neke korektne zvučnike, a nailazim na 90% prepordavaca i na 60-70% popravljanih - nestručno budzenih stvari :)

Одем ја на купујем-продајем да видим неки новији монитор са HDMI улазом и налетим на оглас који има само услове продаје. Боже ме сачувај оваквих "професионалаца"! Овог сигурно не би звао!

https://m.kupujemprodajem.com/razni...-cenama-46072755-oglas.htm#mhs0-1494339265807

Ne piše ništa konkretno šta ima da bi dovukao kupca kod njega, a onda je ta ovca već pečena.
Tražio sam neki polovan monitor pre par dana, pa to je blagi užas šta se prodaje po oglasima, godišta od 2005 do 2007. (naravno ne piše u oglasu ali guglajte od kad je model) a opis kao da je juče kupljen. Većina iz inostranstva dovučena u prikolici autobusa bez ikakve ambalaže pa šta ti Bog da. Većina je sa oštećenima, samo je pitanje da li je po samom ekranu ili po okviru.

То треба да буде оглас. Значи, продајем ти робу по тој цени. Та роба има такве карактеристике.
Е то што је тај "продавац" написао, нема везе са светом где се налази. Он поставља услове! Шта он бре мисли ко је он?! Ако мисли човек да заради, он ће продати и црном ђаволу, а не да да напише Нови завет са условима! За мене, то су уображени клинци, који мисле да се свет врти око њих. Тај се леба неће најести!

ja sam verovatno za neke klinac posto imam 24 godine, ali se razmisljam da i ja dodam po koji uslov
jednostavno je to odlika civilizovane saradnje

За мене и јеси клинац, али то није сада битно. О којим ти облицима цивилизоване сарадње причаш? То су глупости! Људи су се вековима бавили једном од највећих наука која се зове Трговина! То што вас пар горе мислите да је нормално да ненормално условљавате купце да купе робу коју продајете, нема везе са здравим разумом!
Ево један обичан пример да вама "трговцима" покажем. Фирма Студио-Модерна, познатија као ТопШоп. Растура целим светом и бави се највише online продајом. Које они услове постављају? Никакве! Имају зараду неколико стотина милиона евра месечно! Е то је трговина!
Него нашли се клинци из Србије да уведу ставку "Условљавање продаје"! Мајке ти, која небулоза!

Има и овде на форуму, бисера. Напишу оглас са карактеристикама и после напишу понуде у PM, на безобразне понуде не одговарам. Ако продајеш нешто, одреди прво цену, а не да се надаш да ћеш неког зајебати! На такве огласе се само насмејем и прескочим.

Ides previse u off-topic - nije da je tema preozbiljna, ali svako ima pravo da postavlja uslove koji mu odgovaraju - na tebi je da li na takve uslove pristajes ili ne. Cemu polemika?!

Sto kaze @salekojot kad vidim oglas da neko previse palamudi preskocim, pogotovo ove "ponuda na pm" zaobidjem ga i ne trepnem. Vise sam za klasiku, prodajem to i to, cena ta i ta, ponude mi nizu, ponudim nizu, moze, ne moze, cao, zdravo.

^ovo je suština.

Ovde se i jedna i druga strana nešto tripuju. Neverovatno.

Taj tip oglasa sa DA i NE, tera me na onu izreku Đorđa Čvarkova - usr**u se. Pogotovo kad vidim da je iz NS, mlad nalog ni mesec dana, ne odolim utisku da je to onaj što je mene zavlačio oko matične, "e nemam tu, prodao sam je pre 5 min. Imam ovu ali skuplju 5€". Hvala, našao bolju ponudu, doviđenja.

Stari nalog mu je blokiran otprilike pre mesec dana.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

За мене и јеси клинац, али то није сада битно. О којим ти облицима цивилизоване сарадње причаш? То су глупости! Људи су се вековима бавили једном од највећих наука која се зове Трговина! То што вас пар горе мислите да је нормално да ненормално условљавате купце да купе робу коју продајете, нема везе са здравим разумом!
Ево један обичан пример да вама "трговцима" покажем. Фирма Студио-Модерна, познатија као ТопШоп. Растура целим светом и бави се највише online продајом. Које они услове постављају? Никакве! Имају зараду неколико стотина милиона евра месечно! Е то је трговина!
Него нашли се клинци из Србије да уведу ставку "Условљавање продаје"! Мајке ти, која небулоза!

Има и овде на форуму, бисера. Напишу оглас са карактеристикама и после напишу понуде у PM, на безобразне понуде не одговарам. Ако продајеш нешто, одреди прво цену, а не да се надаш да ћеш неког зајебати! На такве огласе се само насмејем и прескочим.

onako kako je to on napisao je mozda previse napadno, ali svako ko prodaje nesto preko interneta ima pravo da postavlja uslove
kao i svako ko nudi nekakvu usugu, poput privatnih casova, malterisanja i ostalog

ne znam da li si primetio, ali sta god da kupis u radnji, svesno ili nesvesno si prihvatio njihove uslove
prihvatio si uslove cak i ovog sajta onda kada si se registrovao
kada ti prijatelj kaze, nadjimo se tu i tu za toliko i toliko minuta, takodje prihvatas njegove uslove

kome uslovi odgovaraju, on ce saradjivati, kome ne odgovaraju, nece

inace, niko ne uslovljava kupce da kupe, to bi znacilo da ih teraju da kupe po svaku cenu
takodje, prodavanje i preprodavanje po buvljacima nije trgovina, niti je trgovina nauka

radije cu da napisem da saljem samo kurirskom sluzbom koja meni odgovara i da se licno preuzimanje moze realizovati na par lokacija koje meni odgovaraju, nego da se vucaram sa kojekakvim kvazi kurirskim sluzbama i idem negde gde mogu da stignem samo ako ispomeram sve planove za taj dan

hoces da kazes da to nije normalno?

a kada kupujem, postujem uslove onog ko prodaje... to je civilizovano, svako postuje svacije vreme i svacije uslove
ako se poklopi poklopi se, ako se ne poklopi ima i drugih kupaca i prodavaca

licno nisam imao potrebe za time, jer ja ne zivim od prodaje, ali to za kurirske sluzbe cu morati da uvrstim u oglase

Poslednja izmena:
Nemojte polemisati u prazno i teoretisati o tudjim kriterijumima prodaje, gusite temu.

Poslednja izmena:
Ni ja ne vidim, štiti sebe prvenstveno

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Na koju foru ova spodoba ima 66 pozitivnih kada ovo naziva ogrebotinicom...

ja sam mislio da je polomljen ili izgreban iphone normalno stanje. Generalno sam video, mozda 2 kom, da nisu u losem stanju

Ja sam po KP vidjao prodavce sa oko 200 pozitivnih i 0 negativnih koji prodaju iPhone u stanju 8.5/10 kome je deo iznad ekrana totalno razbijen da se rasparcao i otpao, a pozadi krateri ranga Grand Canyon-a.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa jel to utice na rad telefona? Ne utice.
Dakle, telefon je u dobrom stanju :D :D

Jedna poruka je dovoljna za ocenu ne znam sto se pozivate na te ocene koje definitivno nisu merilo prodavca,ja sam u 2017 bar 20ak ponuda imao "nismo se dogovorili al nema veze ajde da se ocenimo" tako da...

"ako je korisnik servisa e-trgovine fizičko lice koje prodaje polovne stvari, ono ne može da se tretira kao trgovac i na njega se ne primenjuje Zakon o trgovini, budući da ne vrši promet roba/usluga, odnosno ne vrši poslovne aktivnosti vezane za nabavku i prodaju robe"

Na KP po zakonu fizicko lice ne moze da oglasi prodaju novih stvari :)

pa da, zato ima ona opcija "kao novo"

inace ima brda polovnih stvari, bas sam kupio nekoliko sitnica koje su mi trebale skoro
a i prodao svoje

Ja moram da primetim da se na ovoj temi vode ubedljivo najneproduktivnije diskusije od svih tema na forumu. Ne postoji tema na celom forumu sa koje sam morao vise puta da se odjavim, tj. svaki put nakon sto sam u njoj nesto pisao.

Da napišem nešto za kampanju "Kupuj legalno". Ovo je očigledna zamena teza. Umesto da se stavi akcenat, i insistara na tome da se poštuju prava potrošača, ovde se propagira kupovina u domaćim radnjama, što bi i bilo u redu, da nije sledećeg. Ovo bi po meni trebalo da kampanja radi:

- da se reklamacije rešavaju korektno i u normalnom vremenskom periodu,
- da se ne rade i kažnjavaju prevare, daš mobilni ili TV na servis, a oni ti ga pokvase ili fizički oštete, a okrive tebe
- Atest proizvoda da se priznaje iz EU, ili makar da se atestiranje proizvoda vrši samo jednom - za sve uvoznike, a ne "svaka vaška obaška" - meni pare u džep
- Da se ukine ili smanji PDV na maksimalno 5-8% na računare i knjige, da bi se narod opismenio (osim za određene komponente - zna se za koje)
- Policija, a posebno sudovi da maksimalno i brzo rade svoj posao posao, i da nema poštede za Kumove, narkomane i "mentalno obolele" koji varaju ljude. Ako nemaju da vrate pare pravac zatvor i društveno korisni rad, dok se oštećenom ne vrati i poslednji dinar.

Posle poštovanja ovih stavki, bilo bi mi briga za Mađarsku, Nemačku, Britaniju .... Kupovao bih isključivo u domaćim radnjama i podržavao domaću privredu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno