Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
2.JPG

Zenfone 3 kao..

asus x008 = Asus Zenfone Pegasus 3

Razlika nebo i zemlja.

Poslednja izmena:
Ovde je izgleda najveci kriminal kupiti jeftino a prodati skupo. Jel vas boli sto je neko uspesan u tome ili sta? Vidim da je ovde 90% polemike na kontu toga.
Svaka cast preprodavcima koji kupuju ispravnu, kvalitetnu, proverenu robu pa posle prodaju po vecoj ceni, oni treba da budu uspesni, ali nije mnogo takvih, vecina su preprodavci koji uvaljuju djubre i smece, kao na primer pecene graficke karte ili maticne ploce govoreci kao da je to licno njihovo ili da je kupljeno od prvog vlasnika koji je to cuvao kao oci u glavi ili neku drugu laz, kupac to kupi, sve mu lepo radi nekoliko dana i daje pozitivnu ocenu prodavcu, posle nedelju dana, dve, tri graficka ili ploca crkne, pare bacene a preprodavac ima jednu vise pozitivnu ocenu iako je prodao smece... To je samo jedan primer od milion primera i znam da ce neko reci "niko ga ne tera da kupi nesto sto nije provereno, sigurno", naravno da ga niko ne tera, ali kao sto ima mnogo pokvarenih preprodavaca isto toliko ima i naivnih kupaca koji veruju u laznu pricu na osnovu pozitivnih ocena.

Moj obraz je cist, a vas :)
Pre svega treba biti covek, posten, bez toga cist obraz ne vredi nista.

Okacili ste u par prethodnih postova sa kp-a Mikija iz rakovice,jel to onaj miki alimpic?ako jeste tezak prevarant je u pitanju

Evo jos jedan od nacina kako neki dolaze do velikog broja pozitivnih ocena.

Prilozi

• kp1.jpg
    kp1.jpg
    244.2 KB · Pregleda: 329
Jao taj lik je i meni tražio da mu dam ocenu ranije, mada je kod mene bila drugačija situacija, rekao sam da ću mu javiti za 2h a u medjuvremenu sam našao istu stvar mnogo bliže kuće, pa sam mu rek'o da ipak neću uzeti od njega.

I on isto tako, možete li bar ocenu, i ja mu dao, bilo mi zao sto sam ga ispalio iako se ništa ni nismo dogovorili :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Svaka cast preprodavcima koji kupuju ispravnu, kvalitetnu, proverenu robu pa posle prodaju po vecoj ceni, oni treba da budu uspesni, ali nije mnogo takvih, vecina su preprodavci koji uvaljuju djubre i smece, kao na primer pecene graficke karte ili maticne ploce govoreci kao da je to licno njihovo ili da je kupljeno od prvog vlasnika koji je to cuvao kao oci u glavi ili neku drugu laz, kupac to kupi, sve mu lepo radi nekoliko dana i daje pozitivnu ocenu prodavcu, posle nedelju dana, dve, tri graficka ili ploca crkne, pare bacene a preprodavac ima jednu vise pozitivnu ocenu iako je prodao smece...

Sta mislis, odakle preprodavcima tolike neispravne stvari koje uvaljuju?

Svesna kupovina polovne robe bez garancije je rizik.
Ko moze da vam garantuje da nesto nece da crkne za 3 dana za polovnu robu koja nema garancije je ******.

Ne bih rekao. Isto kao što prijavljuju da se brišu negativne ako do transakcije ne dodje, tako se ni ovako ne mogu skupljati ocene analogno tome.

Takodje, kada daš ocenu, imaš polje da li opis odgovara stvarno stanju, a to nikako ne možeš da tvrdiš ako nisi kupio..

Mislim da bi mu prekontrolisali ocene, i žešće ga blokirali ako ga neko prijavi a on 30% ocena skupio tako.

Poslednja izmena:
Evo jos jedan od nacina kako neki dolaze do velikog broja pozitivnih ocena.

Oceni ga negativno. :) Pa da vidis kako ce da se cudi tamo kada ti bude odgovarao na negativnu ocenu. "Ne mogu da verujem kakvih ljudi ima, dao negativnu, a nismo ni trgovali." i slicno. Bezveze cime se bave i kako pokusavaju da nabiju sebi ocene.

Voleo bih da je tako, ali sumnjam.

U svakom slucaju ja prodavca sa gomilom pozitivnih a bez negativnih ne bi uzimao kao realno ocenjenog.

Oceni ga negativno. :) Pa da vidis kako ce da se cudi tamo kada ti bude odgovarao na negativnu ocenu. "Ne mogu da verujem kakvih ljudi ima, dao negativnu, a nismo ni trgovali." i slicno. Bezveze cime se bave i kako pokusavaju da nabiju sebi ocene.
Ekstra ideja.

Da mu negativnu, i napiše da je oglašen predmet koga nema na stanju (navodno prodat) i da mu je nudjeno da razmene ocene. Okaci link do ss prepiske u oceni.

Ko zna da li je ikada i imao taj telefon u ponudi nego peca pozitivne.

Ne verujem da bi nastavio sa tom praksom posle prve negativne tako dobijene. [emoji2]

dobra ti ideja po meni to i jeste za negativnu.

Sta mislis, odakle preprodavcima tolike neispravne stvari koje uvaljuju?

Svesna kupovina polovne robe bez garancije je rizik.
Ko moze da vam garantuje da nesto nece da crkne za 3 dana za polovnu robu koja nema garancije je ******.

Bas sam i naveo primer za graficke i maticne jer cesto ima na oglasima da ljudi prodaju neispravne po 5, 10 komada ili vise, sve djuture za 1000, 2000 din, to pokvareni preprodavci iskoriste i onda uvaljuju za 2000 ili vise po komadu, zavisi da li ce raditi posle pecenja ili ne, ako neka ne radi, onda u oglasu pise "... samo slanje kurirskom sluzbom na vasu odgovornos, nisam odgovoran za nastalu stetu u prevozu", nesto na tu foru jer on salje vec neispravnu robu i onda se brani time da je roba ostecena u prevozu, ja nikada ne bih tako nesto kupio, ali dokazi to naivnim ljudima, njih je mnogo, vide veliki broj pozitivnih ocena i veruju u to sto pise u oglasu.

Ekstra ideja.

Da mu negativnu, i napiše da je oglašen predmet koga nema na stanju (navodno prodat) i da mu je nudjeno da razmene ocene. Okaci link do ss prepiske u oceni.

Ko zna da li je ikada i imao taj telefon u ponudi nego peca pozitivne.

Ne verujem da bi nastavio sa tom praksom posle prve negativne tako dobijene. [emoji2]

Ne vredi sad jer je to od pre godinu ipo dana, iz 2015 godine :) Nisam ni znao tada da moze da se prijavljuje, a negativnu pa ni pozitivnu nisam hteo da mu dam jer nismo imali nikakvu saradnju, samo sam mu odgovorio na to sto je on meni rekao da je telefon vec prodat, a za razmenu ocena ignorisao :)

Jel Vladimir sa Kp radi subotom? Zovem ga, ali se ne javlja.

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

Kad smo vec kod telefona, a i gledam to na kp, pa da pitam nesto...:)
Gledam da kupim neki telefon koji je kupljen kod operatera sa racunom. Uglavnom su sa Vip i vise sa Telenora, e sad sto me buni je to da na nekom oglasu ima racun i garantni list, a negde racun i ugovor, a sa Telenora i jedan i drugi, sta treba tacno da ima?
Da li mora da bude otvorena kutija, mislim da bude pocepana ona nalepnica na njoj?
I da li u slucaju reklamacije telefon moze da se nosi u bilo koju poslovnicu(drugi grad)?
Hvala unapred.:)

Za garanciju moeas imati fiskalni racun, pisana garancija ti u sustini ne znaci nista bez racuna.

Za reklamacije ti je najbolje direktno u ovlasceni servis, jer nosenjem u poslovnicu samo produzavas rok resavanja problema.
Ali da, mozes u bilo koju poslovnicu da nosis.

Sent from the 7th edge of the 3rd world.

Lepo je čovek rekao gde ga je kupio.
Nigde eksplicitno nije naglasio da je orginal, da ima garanciju i slično.

Zato sto se pravi lud jer ce neko naivan da pomisli da je u pitanju original, mogu da napisem i da je kupljen u pizdincima i to se podrazumeva da je kopija, kako da ne. Ako prodajes kopiju napisi a ne da se pravis lud.

Bangkok, ne Dubai.

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока

Nije napisao kako ga je kupio, kad ga niko nije video ili :D

Sent from mTalk Lumia 640XL

Peglanje vesa i pranje prozora za graficku kartu..

Pa ovo stvarno vise nije realno...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno