Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam zakljucio iz ovoga da si ti prodao coveku masinu za farbanje, onda je taj covek stavio svoj kompjuter na tu masinu i kompjuter mu se upalio jer je masina za farbanje bila nova?
Uleteo sam u kucu pre 10min sa ledenih -17, pa moze biti da mi je mozak jos uvek smrznut, ali ja ovde i dalje ne razumem kakve ima veze sto se njegov racunar upalio na tvojoj masini za farbanje? :D:D

:D
Mašina za farbanje ima svoj kompjuter koji joj kontroliše rad. Imala je, tačnije, dok nije izgoreo :D

Evo ja da napisem malo cudno iskustvo, mozda se moze i svrstati u neku ruku negativnog. Naime, cimam se ja tu na oglasima oko GTX 970, vec par dana se dopisujem sa doticnim Bojanom iz Sombora, prvo je cena bila 200€, kasnije je on spustio na 22700 dinara. Kasnije mu kazem da cu ga posle Bozica (u ponedeljak) kontaktirati da se dogovorimo za slanje graficke (da je taman rezervise za mene) jer u datom trenutku sam verovao da necu imati dovoljno novca kod sebe jer me je cekala poseta nekih prijatelja iz inostranstva. Prodje ponedeljak, nisam mu se javio jer jos nisam imao dovoljno novca kod sebe. Dodje utorak (juce), pitam ga da se dogovorimo za slanje, medjutim posle vidim oglas obrisan, vidim dobio ocenu za graficku. Pitam ga sto je oglas obrisan, on video poruku preko vibera i nije mi odgovorio. Tako da pazite kako poslujete sa ovom osobom.

Ovde su sve fotke konverzacije http://imgur.com/a/XWPFZ

Ispizdeo sam juce, pa sam nakon ovoga rekao sebi da cu uzeti novu graficku.

Zaboravio sam da napomenem da sam trazio serijski broj makar sa kutije da pitam dobavljaca od koga je uzeo karticu da li se sve poklapa. Dok sam cekao odgovor, hteo sam da rizikujem ali se i na kraju ova ispala dogodila. Ko zna zasto je ovo bilo dobro. Kada sam pre neki dan video na drugom forumu kako su okacili temu u oglasima da daju ocene za KP naloge, postao sam dosta oprezniji.

Ovo je njegov izlog: https://www.kupujemprodajem.com/412288-1-tseller-bojan-s--ocene.htm

Razmisljao sam i da odem busom do Sombora bas zato sto sam hteo licno da se uverim i da uzmem graficku.

Poslednja izmena:
I zašto je ovo ispala? U stvari, zašto je ispala sa njegove strane ako si mu rekao da ćeš ga zvati u ponedeljak, posle Božića a ti to nisi učinio? Zar je trebao da čeka do Vaskrsa, pa ako se setiš da ga pozoveš - super...

Poslednja izmena:
nemoj da se ljutis, ali ja ti prvi ne bih prodao stvar kada bi mi rekao da te cekam par dana, posto nemas para trenutno
sto je najgore, uopste ne zivim od trgovine i ta stvar bi mi mozda i stajala duze, ali jednostavno ne bih iz principa, pogotovo sto si mu spustao cenu
rekao si da ces ga zvati u ponedeljak i nisi, on je tebi rekao jos na pocetku da njegov sugradjanin hoce karticu

iskreno bih te i u sred onog dopisivanja pitao da li hoces da kupis i da li znas sta kupujes...
bezbroj puta mi se desilo da me ljudi guse sa po 10 poruka i kada ih pitam da li su sto posto sigurni da znaju sta kupuju i da kada preuzmu robu nisam duzan da im pomazem bilo kako u koliko ne znaju da koriste robu, nikada vise ne odgovore

najbolje saradnje sam imao sa ljudima koji znaju sta kupuju i koji posle prve poruke gde pitaju da li je predmet prodat, odmah salju adresu ili dogovaraju vidjenje, ako smo iz istog grada
nikakva spustanja cena, price o cekanju i nemanju novca i ostale gluposti... nikada mi se u zivotu nije desilo da mi se osoba koja mi kaze da sacekam da skupi novac, posle toga javi i stvarno kupi nesto

Poslednja izmena:
Cenu mu nisam spustao. Fer bi bilo da mi je poslao poruku i pitao kakva je situacija. Prvo je on cekao nekog svog "sugradjanina" za graficku, tako da mu nisam ja bio primar. Rekao sam mu bio u kakvoj sam situaciji bio (procitajte konverzaciju ako vas interesuje, cekala me je poseta iz inostranstva). Ovako sam se umalo uzajmio kod poznanika iako to nikad ne volim da radim jer vise volim da sa raspolozenim novcem da uzimam sta mogu. Mogao je makar da mi odgovori na poruku na viberu zasto je obrisao oglas i tacka.

Druga cinjenica je da sam hteo da rizikujem bez ikakvog vidjanja da mi posalje graficku, s obzirom da ima mali broj ocena.

Poslednja izmena:
procitao sam celu konverzaciju...

imao je pravo da se naljuti zato sto se nisi javio u ponedeljak, posle silnog trazenja serijskog broja, slika i rada u igricama, a vidim i kako si mu rekao da preskupo prodaje karticu, tako da je to spustanje cene

ako nemas novca, nemoj da kupujes, vec sacekaj da skupis pa se onda javi lepo nekom ili kupi nesto jeftinije

prica koju si mu predstavio ima veliki broj labavih varijabli i dosta uslovne povezanosti medju njima

Poslednja izmena:
Ladno si se zbog ovoga iscimao da uploadujes slike i pises romane :trust:

a vidim i kako si mu rekao da preskupo prodaje karticu, tako da je to spustanje cene

nisam mu rekao da je preskupa, vec da je prejaka trenutno za moj budzet, tako da mu nisam trazio da spusta cenu, cenu je sam spustio posle par dana. Nema veze

@Borgof samo sam mislio da prenem iskustvo.

Kao sto su ti Martin i Probotzor rekli ovo uopste nije ispala, pogotovo ne tolika da mozes da kazes "Tako da pazite kako poslujete sa ovom osobom.". Mislim, ako imam pare kupujem ako nemam ne kupujem. Njegovo je pravo da proda kome hoce i kako hoce. Sacekao te je lik mozda u ponedeljak i kada je video da se nisi javio prodao nekome u utorak, uopste ne vidim tu nista diskutabilno. A ako propratis sablon u nazad par stranica videces da ispaljivaci/muljatori ne koriste KP poruke da ne bi mogao da im nalepis negativne.

Negativno iskustvo svakako ali za prodavca!
Ti cimas čoveka za robu za koju nemaš da platiš?

Citam nesto ovu temu i razmisljam se koliko sam ja verovatno imao srece...
Pre jedno 4-5 godina sam kupio dva Tv-a, od dva razlicita "madjara" sa Kp. Da kucnem u drvo oba rade savrseno i dan danas.
Sve ja zvao,dopisivao se sa ljudima i ne bi to bilo nista cudno da mi sada nije 19 godina. Sto znaci da sam tada imao 14-15 god,bas svako je mogao da me prevari i posalje cepanicu npr.

Sent from my iPhone using Tapatalk

nije mogao cepanicu nikako, i ja sam od Madjara kupio i radi odlicno evo 3. god..dolazi u originalnoj kutiji, mozes raspakovati i videti da nije cepanica...

Da znaju zene da ne ulaze u oglas haha.

Posto ce sigurno biti obrisan evo uslikao sam ga:

za coveka.PNG

Samo ovi ljudi smeju pogledati oglas:

Савремени човек (врста Homo sapiens) је сисар из реда примата, чија је еволуциона линија већином истражена и позната

Možda je i za drvoseču, s obzirom na nik.

ovu ocenu je dobio

"Zaista fin mladic, izasao mi je maksimalno u sesret i objasnio mi je celu pricu oko negativne ocene sto je dobio. Mnogo prevaranata je na ovom sajtu, malo je ljudi kao ovaj decko."

znaci da je klinac, pogotovo kada mu se predmeti koje je prodao zovu ovako:
Gejmer PRODAT u backi jarak
Dzabe kuciste za net, cs, i sitnije igri
Vivax
Lap Top i5 procesor Gejmer

Hahaha :D
Ako nista drugo bar se covek fino nasmeje na takve oglase ...

Hahahhah odakle mu tolike pozitivne ko god da je???I ne zna se ko je ludji da li on sto prodaje ili ovi komentari kupaca hahahha :D.....

Meni je zanimljivo tu da ja nisam mogao da dam coveku (preprodavcu telefona) negativnu ocenu jer po recima kp tima do trgovine nije doslo. To sto smo se dogovorili za kupovinu, i sto sam sve obaveze ispomerao i cekao, i sto je lik tog istog dana prodao nekom drugom se izgleda ne kaznjava nikako.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vidi se po njegovom pisanju i pismenosti, džabe mu 130 ocena... Posle ovoga žvaku od njega ne bih kupio.

PS. Koga mrzi da kopira link koji je kupac ostavio u negativnoj: https://postimg.org/image/5l2j7z3nb jasno se vidi o kakvom se prodavcu radi...

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno