Ja te pitam koja je razlika između pouzećem i uplata pa slanje, sa gledišta kupca?
zato sto kada placa u napred niko nije obavezan da mu posalje robu i placanje u napred cesto traze prevaranti
kada placa pouzecem, robu dobija, a i neke kurirske sluzbe kako se prica ovde, dozvoljavaju da se proveri sadrzaj paketa
ne znam kako ne razumes da je slanje pouzecem kompromis za obe strane
sa jedne imas prodavca koji mora nesto da salje u drugi grad recimo
sa druge strane imas kupca koji nece da ide u drugi grad da uzme licno
sa jedne strane imas prodavca koji treba da dobije novac
a sa druge kupca koji novac treba da plati
kako je tu normalno da fizicko lice, fizickom licu salje novac u napred, gde to drugo lice koje novac prima, ne obavezuje nikakav zakon?
starter21 kaze da kupci ne treba da ulaze u pricu sa prodavcima koji traze placanje u napred, ako im se ne svidja i ja se slazem sa time
ali ja licno ne bih usao u pricu sa takvim prodavcem, ne zbog nedostatka poverenja, nego sto se trazenjem novca u napred, postavlja iznad kupca, implicira da mu se mora verovati i ako ne postoji nikakav zakon koji ga obavezuje da dogovor ispostuje
eto zasto je slanje pouzecem kompromisno i fer resenje...
naravno da ces ti da imas nesavesnih kupaca, prodavaca koji nece poslati robu ili koji ce slati panjeve pouzecem, ali ne mozes zbog toga da kazes da je jedna opcija bolja ili losija
najbolja je ona opcija koja sa objektivnog stanovista ima najvise smisla, gde su kupac i prodavac osobe koje su jednake, poverenje i neka virtualna reputacija ne igraju nikakvu ulogu, zahteva najmanje posla za obe strane i propracena je kakvim takvim zakonom