Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svi su sad u banani otkako su ljudi iz NS došli na rukovodeće položaje u SU. Čak i sitni lokalni dobavljači brand mašina imaju problema sa dostavom...
Sent from Tunguzija.

da li vam rade poruke na kp,citanje i slanje? meni od sinoc ne radi,zbog prosirenja kapacitetaje kao nedostupno,a vreme odlazu stalno,te bice jutros u 9,pa u 11,pa 12 pa sada stoji 14h?

Ne rade nikom, tako je kako piše.

Послато са HTC Desire 820 уз помоћ Тапатока

Кад те неко блокира онда не раде. :D

Елем, кажу да паметан учи на туђим, нормалан на својим, а ја никад нећу научити. Већ два пута сам преварен за кратко време.

Договор је пао да дам свој g3220 cpu који сам скоро узео(прелазио са 775 на 1150 платформу) +3К динара за i3 4130 с тим што је први шаљем уплату а он процесор(јер је он наводоно заменио свој за i5). Чак се чуо са ликом, деловао ми је ок и све то па ето зашто да не. Међутим, моја уплата је прошла а он никад није послао процесор. Наводно је послао већ у понедељак и дао ми број пошиљке. Све би било у реду да постоје подаци о пошиљци и да ми он јутрос(одмах чим сам дао негативну на сајту која још није прошла) није сложио причу како је процесор отишао у Ниш(а процесор "послат" из околине Кикинде ка мени који немам везе са тим јужним делом Србије) и враћен као неадекватно пакован(вода нека по њему) и да пошта не шаље ка мом месту(прошле недеље и g3220 и плоча стигли без проблема). Блокирао ме већ јуче на кп поруке, на телефон се не јавља, само ми послао поруку да се жали како је он у минусу 5К.

Знам да сам будак:d и сам крив али оно да бар јавим људима да не наседају на човека. На кп се представио као Vlada(околина Кикинде пребивалиште) а сада је luka(пребивалиште околина Алинбунар), већ је једног преварио за неке рам меморије што се у оценама може видети.
Ево његовог налога: kupujemprodajem.com/827943-1-tseller-vlada-svi-oglasi.htm
Имам и неку адресу, број мобилног и име и презиме на које сам упалтио постнетом новац.

Poslednja izmena:
Sada je Luka. Ima 0 negativnih.

Sta se dogadja sa tvojom negativnom ocenom? Nije KP jos izlozio ili?

Poslednja izmena:
Да, није још уредништво кп-да додално јер сам јутрос дао.

Да, није још уредништво кп-да додално јер сам јутрос дао.
Prijavi prevaru, nemoj samo negativnu da daš. Blokirace ga barem, ali doduše ni to tebi ne garantuje ništa... čoveka koga sam prijavio je KP blokirao i onda nakon dva dana odblokirao kao što imaš napisano nekoliko strana unazad. Čuvaj uplatnicu, skeniraj i pošalji im sve dokaze... barem probaj. Nemoj tek tako da pustiš

Послато са HTC Desire 820 уз помоћ Тапатока

Урадио сам то, једино им нисам послао скенирану постнет уплатницу. Мада ови да хоће да се изборе са преварантима то би свели на минимум, али шта сад.

ja ne znam zasto vi i dalje kupujete stvari tako sto platite u napred?
ne kupujete od firme cije je poslovanje regulisano zakonom, kupujete od fizickog lica koje moze da prikrije svoj identitet

opet cu reci po hiljaditi put

najgore sto prodavcu moze da se desi kada salje pouzecem je da mu se vrati posiljka i to je rizik na koji mora da bude spreman, nije ni da to kosta neke pare
najgore sto kupcu moze da se desi kada ne kupuje pouzecem je da mu "prodavac" ukrade novac

pogledajte sad ko je na vecem gubitku

kada sam prdavac ili saljem postexpressom ili se nalazim licno, cak ne prihvatam ni jednu drugu kurirsku sluzbu osim postexpressa

kada sam kupac, ne mogu da uticem na to kojom ce mi kurirskom sluzbom prodavac slati, ali svaki put je to bio postexpress, a takodje se nalazim i licno da kupim

ja sam mislio da je to ljudi neki common sense, ali ocigledno nije

sada ce da krene bujica komentara tipa: "ja necu da strepim da li ce posiljka da mi se vrati", "ja necu da placam duplu postarinu", itd...
e pa onda nemojte da prodajete preko interneta i resili ste problem... za razliku od kupca koji moze da se oprosti od robe i novca usled nesavesnog prodavca, prodavci zbog nesavesnog kupca mogu da se oproste od 300 din, ali ce im se roba vratiti

isto tako prodavci nemaju pravo da se zale kako kupci misle da su prevaranti, zato sto traze uplatu u napred... naravno da ce da misle da su prevaranti kada nemaju common snese

drugo, ne znam kako vam se to stalno vracaju posiljke? meni se jednom desilo da kupac nije preuzeo postexpress posiljku 5 dana, ali mi se nije vratila

ne mozete bas ni da prodate svakome, a i ako se odlucite da prodate sumnjivom i nepouzdanom clanu, najgore sto moze da vam se desi je da izgubite 300 din

Poslednja izmena:
Rešenje za duplu poštarinu kod postexpressa postoji, napisano već nekoliko puta. Onaj koji šalje plati uslugu postexpressa i taj iznos doda na otkup tako ga naplati od primaoca i nije nikakav trošak pošiljajocu osim što je morao da uloži taj novac i sačeka par dana da ga dobije, ali neće platiti duplu poštarinu ako se paket vrati. U slučaju da se paket za koji je pošiljaoc platio poštarinu vrati on ne plaća više ništa samo preuzme paket.

A koja je razlika između uplate unapred i pouzećem? Pa ako hoće da te prevari poslaće ti panj i ti ćeš ga platiti pouzećem a tripuješ se da si bezbedan. U odnosu na uplatu unapred (kada te samo iskulira) bogatiji si za panj...

ja ovde pricam za rizik po prodavca, posto su prodavci ti koji prodaju, a traze novac u napred

posaljes lepo pouzecem, ne preuzme, nikom nista, dobijes nazad predmet

procitaj opet post, molim te

prodavac ima 0 rizika ako salje pouzecem

kupac treba da kupuje ili uzivo ili pouzecem

end

sad razumes?

ja ovde pricam za rizik po prodavca, posto su prodavci ti koji prodaju, a traze novac u napred

posaljes lepo pouzecem, ne preuzme, nikom nista, dobijes nazad predmet

Predmet nazad i platis slanje + otkup + povracaj.

ja ne znam zasto vi i dalje kupujete stvari tako sto platite u napred?
opet cu reci po hiljaditi put...
...ja sam mislio da je to ljudi neki common sense, ali ocigledno nije

Moram da priznam da mi uvek bude čudno kada neko svoje stavove smatra axiomom. Dozvolićeš da svako ima pravo na svoje mišljenje, a koliko je ono logično i ispravno pokazaće vreme. Ima ljudi koji prosto ne žele da se cimaju sa pakovanjem i zaštitom paketa, da bi im on posle bio tek tako vraćen. Da ne pominjem da se možda šalje lomljiva roba ili hrana, kvarljive stvari. Teže i generalno gabaritnije stvari imaju i znatno veću poštarinu. Prosto, prodavac ne želi da se zamara takvim stvarima, možda zbog svojih obaveza ne boravi konstatno kući, nema ko to da primi... Jednostavno, hoće da se osigura i to je njegovo pravo. Kupci koji se ne slažu sa takvim pristupom ne treba ni da ulaze u kombinaciju sa njim i "mirna Bačka" :)

Lično sam uvek ustupao broj bankovnog TR za uplatu unapred, a sa njim kupac ima solidnu zaštitu u pogledu mog identiteta i eventualnih problema. Osim toga, kako uvek biram PE za slanje, imao sam i "probleme" sa kupcem, koji je npr. za S6 prilikom plaćanja otkupne sume morao da doda još 20 evra, zbog poštanskih troškova sa manipulacijom novca. Posle mi se žalio kako mu je to mnogo i kako je bilo bolje da mi je uplatio novac na TR. Dakle, teško je svima ugoditi... Ali, u svakom slučaju ne treba generisati (i generalizovati) stavove samo na osnovu sopstvenog iskustva.

Rešenje za duplu poštarinu kod postexpressa postoji, napisano već nekoliko puta. Onaj koji šalje plati uslugu postexpressa i taj iznos doda na otkup tako ga naplati od primaoca i nije nikakav trošak pošiljajocu osim što je morao da uloži taj novac i sačeka par dana da ga dobije, ali neće platiti duplu poštarinu ako se paket vrati. U slučaju da se paket za koji je pošiljaoc platio poštarinu vrati on ne plaća više ništa samo preuzme paket.

Pa dobro, da znamo da rešenje postoji. Ako "kupac" ne preuzme, platićemo samo jednostruku, a ne duplu poštarinu. Nije loše... :)

Ja te pitam koja je razlika između pouzećem i uplata pa slanje, sa gledišta kupca?

zato sto kada placa u napred niko nije obavezan da mu posalje robu i placanje u napred cesto traze prevaranti

kada placa pouzecem, robu dobija, a i neke kurirske sluzbe kako se prica ovde, dozvoljavaju da se proveri sadrzaj paketa

ne znam kako ne razumes da je slanje pouzecem kompromis za obe strane

sa jedne imas prodavca koji mora nesto da salje u drugi grad recimo
sa druge strane imas kupca koji nece da ide u drugi grad da uzme licno
sa jedne strane imas prodavca koji treba da dobije novac
a sa druge kupca koji novac treba da plati

kako je tu normalno da fizicko lice, fizickom licu salje novac u napred, gde to drugo lice koje novac prima, ne obavezuje nikakav zakon?

starter21 kaze da kupci ne treba da ulaze u pricu sa prodavcima koji traze placanje u napred, ako im se ne svidja i ja se slazem sa time
ali ja licno ne bih usao u pricu sa takvim prodavcem, ne zbog nedostatka poverenja, nego sto se trazenjem novca u napred, postavlja iznad kupca, implicira da mu se mora verovati i ako ne postoji nikakav zakon koji ga obavezuje da dogovor ispostuje

eto zasto je slanje pouzecem kompromisno i fer resenje...

naravno da ces ti da imas nesavesnih kupaca, prodavaca koji nece poslati robu ili koji ce slati panjeve pouzecem, ali ne mozes zbog toga da kazes da je jedna opcija bolja ili losija

najbolja je ona opcija koja sa objektivnog stanovista ima najvise smisla, gde su kupac i prodavac osobe koje su jednake, poverenje i neka virtualna reputacija ne igraju nikakvu ulogu, zahteva najmanje posla za obe strane i propracena je kakvim takvim zakonom

Poslednja izmena:
Mnogo pišeš oko proste stvari, ne mogu ovo da čitam.
Dogovorimo slanje pouzećem i ja ti pošaljem cepanicu. Ne znam koja služba dozvoljava pregled pre slanja, verovatno nijedna jer su mogućnosti zloupotrebe neograničene. I tako ti lepo platiš cepanicu 300e i šta onda? A lepo si se zaštitio pouzećem, nisi platio unapred kao ovi naivni [emoji24]

Samo da mu pogledaš ocene, sve isti nalozi mu dali po 3x [emoji3]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mnogo pišeš oko proste stvari, ne mogu ovo da čitam.
Dogovorimo slanje pouzećem i ja ti pošaljem cepanicu. Ne znam koja služba dozvoljava pregled pre slanja, verovatno nijedna jer su mogućnosti zloupotrebe neograničene. I tako ti lepo platiš cepanicu 300e i šta onda? A lepo si se zaštitio pouzećem, nisi platio unapred kao ovi naivni [emoji24]

time sto ne zelis da citas jasno pokazujes drugima da sebe smatras visim
isto tako trazenjem novca u napred drugom fizickom licu

nisi toliko bitan, preboli to, procitaj malo sta imaju da kazu drugi, kada prodajes stavi se u polozaj kupca, ne radi drugima ono sto ne zelis da rade tebi

na trenutak zaboravi da si prodavac ili kupac, posmatraj dve osobe sa strane i dodji do zakljucka koje je najfer resenje za kupoprodaju na daljinu

ne mogu da verujem da na ovom forumu ima toliko ljudi koji smatraju da zive u nekom anarho-kapitalistickom selu

Poslednja izmena:
Van Helsing clan KP!

Kontaktiram ga juce na KP, u vezi telefona Samsung Galaxy J1 koji je postavio u oglasu da ''prodaje za 4000dinara u GARANCIJI''.
Nista ne odgovara, samo seen'uje poruke, da bi nakon pola sata odjednom izmenio oglas i napisao OTISAO! I promenio cenu na 2500dinara. :d

http://www.kupujemprodajem.com/Samsung-Galaxy-J1-otisao-39443850-oglas.htm?filter_id=39399865

Da neko ko ima preko 500 pozitivnih ocena na nalogu, moze da korsti tako smesne fore da privuce musterije ne mogu da verujem zaista.

I sad mu tako stoji oglas, da neko stvarno pomisli da je prodao J1 u garanciji za 2500dinara. :d

Poslednja izmena:
Van Helsing clan KP!

Kontaktiram ga juce na KP, u vezi telefona Samsung Galaxy J1 koji je postavio u oglasu da ''prodaje za 4000dinara u GARANCIJI''.
Nista ne odgovara, samo seen'uje poruke, da bi nakon pola sata odjednom izmenio oglas i napisao OTISAO! I promenio cenu na 2500dinara. :d

http://www.kupujemprodajem.com/Samsung-Galaxy-J1-otisao-39443850-oglas.htm?filter_id=39399865

Da neko ko ima preko 500 pozitivnih ocena na nalogu, moze da korsti tako smesne fore da privuce musterije ne mogu da verujem zaista.

I sad mu tako stoji oglas, da neko stvarno pomisli da je prodao J1 u garanciji za 2500dinara. :d

koriste i veci od njega, veruj mi

kada sam kupovao macbook, nekoliko njih je uradilo slicnu foru

time sto ne zelis da citas jasno pokazujes drugima da sebe smatras visim
isto tako trazenjem novca u napred drugom fizickom licu

nisi toliko bitan, preboli to, procitaj malo sta imaju da kazu drugi, kada prodajes stavi se u polozaj kupca, ne radi drugima ono sto ne zelis da rade tebi

na trenutak zaboravi da si prodavac ili kupac, posmatraj dve osobe sa strane i dodji do zakljucka koje je najfer resenje za kupoprodaju na daljinu

ne mogu da verujem da na ovom forumu ima toliko ljudi koji smatraju da zive u nekom anarho-kapitalistickom selu

Na kp imam 6-7 prodaja i 20ak kupovina.
Uvek biram uplatu unapred, ja sve vreme pričam iz perspektive kupca. Ista je šansa da budem prevaren a platiću manju poštarinu, dobiću neke lične podatke osobe kojoj uplaćujem itd... Ti čoveče veze nemaš sa realnim svetom, samo palamudiš ovde [emoji23]

15x te pitam prostu stvar, šta je to od čega me pouzeće štiti a uplata unapred ne?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno