Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma mogu da obrisem, ali onda kada dodje do onog kada mora da se potvrdi sta je pisalo u oglasu pod opisom,jer se kupac zali na to, tada mogu da se cesem :D najbolje je da ostane oglas dok se bas sve ne privede kraju... Znaci kod ocenjivanja.

pa ostavi oglas i nemoj pisati to 'prodato', imas 30 dana dok ne istekne oglas

Za situaciju koju si naveo jeste bolje ostaviti oglas mada, kupac ako je neki zaheban on će reći da se editovao oglas nakon prodaje a ti dokaži da nisi ako možeš. Ja kao kupac kad nešto kupujem napravim skrinšot fotku koju sačuvan na kompu dok ne dobijem proizvod i potvrdim da je to TO.

Sta mislite o cemu se ovde radi?

-Okacim oglas, napisem bukvalno sve tako da nije potrebno pitati nesto preko telefona/privatnih poruka (mada nemam nista protiv toga) i stavim cenu 600€.

-Dosta njih pita (na pp) jel moze jeftinije.

-Spustim cenu za 20€, tj na 580€ i stavim fixno.

-Juce popodne se javlja (na sms) lik i pita jel moze za 500€ i hoce da proveri.Kazem da mi ta ponuda nije odgovarajuca i da ispod 580€ necu dati jer sam vec spustio cenu, a da proveri moze.On odgovara da moze najvise da ponudi 520€, da neko radi par meseci za to i da mu se javim ako se predomislim.Naravno da mu nisam nista odgovorio.

-Onda u kasne sate (22h) se javlja lik nudi 530€, njemu isto kazem kao i prethodnom.Ovaj pristaje na 580€ ako mu odmah sutradan (danas) hitno posaljem.Ja sam lepo u oglasu napisao da je preuzimanje licno da vidi sta kupuje i ipak nije malo para u pitanju da saljem kurirskim sluzbama da ne ostete paket.To sam i njemu rekao da samo licno preuzimanje dolazi u obzir, gde god hoce ja cu se iscimati.I naravno nestao je.

Da li postoji sansa da su ta dva lika zapravo jedan, i da je mozda probao neku mutnju radnju?

Poslednja izmena:
Ne more da znači da su ista osoba, možda su drugari :d
Svejedno, lice i naličje Srbije ti je da na jednog poštenog dolazi 5 (prevaranat, idihot, budhala, mafijaš i j**o lud zbunjenog) mutivoda tako da nemožeš ih izbeći, za tu cifru ja bi tražio i uplatu avansa koji ne vraćaš ako ne prouzme pošilju od PE tj. ako ti se vrati pa moraš da platiš dupli prevoz.

Prilicno sam siguran da su ista osoba.Onaj prvi me je zvao par puta nakon sto mu nisam odgovorio, a ovaj drugi ponudio istu sumu novca kao prvi i to istog dana.

Ma nema sanse da saljem stvar te vrednosti.Ako je ozbiljan prihvatice da se nadjemo face-to-face u nekom kaficu u gradu.Taman ja da proverim njegov novac u banci(da mi ne uvali neki laznjak), a on nek proveri to sto ja prodajem.Prodajem ispravno tako da nemam cega da se plasim.

@Sirius9 Baš sam pre neki dan naručio nešto od tog Belanovica. Javlja mi se i kaže da nema više po ceni od 4k, koja je bila akcijska, nego samo po redovnoj od 8k i pita me da li sam još uvek zainteresovan. Zahvalio sam mu se na ponudi, a on rekao da me razume, jer je cena duplo veća. Odmah posle naše razmene poruka je korigovao cenu na ovu veću i dodao tekst da više nema po akcijskoj ceni, već samo po redovnoj. Nisam napravio sliku oglasa, ali se ne sećam da sam video da je pominjana akcija i vreme trajanja.
Nisam mu ovo uzeo za zlo, jer mi nije bilo hitno, a bio je kulturan u komunikaciji.

Prilicno sam siguran da su ista osoba.Onaj prvi me je zvao par puta nakon sto mu nisam odgovorio, a ovaj drugi ponudio istu sumu novca kao prvi i to istog dana.

Ma nema sanse da saljem stvar te vrednosti.Ako je ozbiljan prihvatice da se nadjemo face-to-face u nekom kaficu u gradu.Taman ja da proverim njegov novac u banci(da mi ne uvali neki laznjak), a on nek proveri to sto ja prodajem.Prodajem ispravno tako da nemam cega da se plasim.

Sta tacno prodaješ, ako nije tajna ?

@Sirius9 Baš sam pre neki dan naručio nešto od tog Belanovica. Javlja mi se i kaže da nema više po ceni od 4k, koja je bila akcijska, nego samo po redovnoj od 8k i pita me da li sam još uvek zainteresovan. Zahvalio sam mu se na ponudi, a on rekao da me razume, jer je cena duplo veća. Odmah posle naše razmene poruka je korigovao cenu na ovu veću i dodao tekst da više nema po akcijskoj ceni, već samo po redovnoj. Nisam napravio sliku oglasa, ali se ne sećam da sam video da je pominjana akcija i vreme trajanja.
Nisam mu ovo uzeo za zlo, jer mi nije bilo hitno, a bio je kulturan u komunikaciji.

Ja bi čak išao toliko daleko da kažem da je to prevara.

Recimo: stavim oglas za novu grafulju, cena 20.000 din recimo, ti dođeš na KP da pogledaš baš taj specifičan model i tražiš po oglasima, naiđeš na moj i moraš da pogledaš jer je cena extra povoljna ili drugi scenario, ubaciš u pretragu sve grafičke između 15K i 25K din, moja će se pojaviti tu dakle opet ćeš videti taj oglas i ako znaš šta tražiš opet ćeš zaključiti da je dobra ponuda i otvoriti oglas...
A kad ga otvoriš videćeš da si zapravo prevaren, navučen (to je kao clickbait naslov, siguran sam da ni ti kao ni svi ostali, nevoliš clickbait naslove, u nazivu oglasa i tim početnim informacijama koje se vide kada gledaš listu oglasa "obećano" ti je jedno a kad otvoriš vidiš da si zapravo navučen) i da sam ja tu karticu prodavao po 20K din ali je sad prodajem po 40K din, ne čekaj, ne prodajem je ni po 40K din jer je nemam na stanju, wtf.

Ovo kad bi izveo neki od domaćih vendora IT opreme utopili bi se koliko ljudi bi ih pljunulo :)

Enivej, biznis model mu je čista 1, garant se zove "titanik model" :D

On taj oglas koristi za reklamiranje umesto oglasavanje.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Molim preporuku za prodavca sa KP za PS4. Bolje Beograd nego SU, ali ako mora, može SU.

Pre ćeš odgovor na to pitanje dobiti u drugoj temi u kojoj učestvuješ.

Ovde se uglavnom "bavimo" beštijama, i smejanju otkrivenim, tj prokazanim rupama na saksiji.

Aha, izvinjavam se što sam pomislio da svrha teme odgovara njenom nazivu :)

Tu ti preporuka ne treba.
Gledaj da ima validnu/vazecu garanciju (1 ili 2 godine, zaboravih koliko) i proveris da li mađarska garancija vazi kod nas.
Ako ne vazi, e onda je bitan prodavac :), tada gledaj ocene...

Pre ćeš odgovor na to pitanje dobiti u drugoj temi u kojoj učestvuješ.

Ovde se uglavnom "bavimo" beštijama, i smejanju otkrivenim, tj prokazanim rupama na saksiji.

Nema nista lose u tome da se malo nasmejemo :)

Sve kada je umereno je ok. Čini mi se da smo malo preterali.

Na ovom oglasu lik prodaje Huawei Nova Plus telefon. Nisam još nigde ni našao da ga ima u prodaji. Ili grešim?
Sve postavljene fotografije su sa neta...
huaw.png

Poslednja izmena:
***, 4 prodaje, 1 negativna.

Lansiranje telefona po gsm areni pomereno na oktobar.
Cena suviše niska za huawei.

Zar ti se toliko žuri? [emoji1]

Ma jok, nego mi nekako sumnjivo da se po toj ceni prodaje telefon za koji nisam siguran ni da je pušten u prodaju :)

Pa kad je već otvorio kutiju, nek napravi koju sliku uživo.

Odes do coveka i sve proveris uzivo ;)

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

https://www.kupujemprodajem.com/Perfektan-gaming-racunar-36596505-oglas.htm?filter_id=69616484

Racunar sklopljen pre dva meseca, sve je u garanciji imam sve garantne listove(graficka kupljena ranije, i racunar je s namerom kupljen da se upari sa ovom grafickom), sklopljen je tako da imaju dve graficke kartice u racunaru (na procesoru i gpu) koje rade u crossfire dual-graphics modu i time se dobija dupla snaga tako da se npr bez problema igra gta5, far cry, lol, dota, assasins creed, world of tanks, war thunder, tomb raider, kao i sve novije igre. Cak sam i bez poroblema streamovao na twitchu. . .

MSI Radeon R7 250 1GB GDDR5 R7 250 1GD5 OC !!!!!!

Ne znam da li sam ja malo zastareo sa tehnologijom, ali ako se dobro secam u cross fire mogu da idu samo graficke?

Poslednja izmena:
@SP!R1T može kaveri u hybrid crossfire da koristi integrušu i neku ja mislim maksimalno do ove grafičke, ali dupla snaga i za to sve 400€? Malo ga lik preterao sa procenom te duple snage za polovan komp

Sent from my Lenovo A1000 using Tapatalk

Mnogo prevaranata ima. TrAzim z3 u nisu polovan, 4 telefona sam bio da pogledam, u oglasima sve pise da je u fulu kad odem, jednom polomljeno kuciste, drugom polomljena plastika sa strane, trecem staklo displej se na jednu stranu podigao, 4 sve izguljen. A nigde po podzemnom nema z3 :S .

Sent from my SM-G531F using Tapatalk

A baterija? sto nije kao kod ostalih koji se prodaju? :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno