Gde god da uđem, uglavnom su svi smrknuti, pretpostavljm da minimalac kasni ili je povećan obim posla/smanjen br. radnika.Ne vredi pricati kad mnogi ne prave razliku izmedju laznih osmeha i napadnosti i izlazenju u susret i ljubaznosti... Ja danas udjem u Lili da kupim neku hemiju,jedna me gleda ko da sam joj silovao i pobio celu blizu i dalju familiju a druga svakih par minuta napada "jel moze nekako da pomogne" i pored toga sto sam joj i prvi i drugi i treci put rekao "ne hvala". Mozda sam tu prvu sto ne zna ni dobar dan ni hvala ni dovidjenja da prijavim menadzeru a ovu drugu (ili obe) da oteram u 3 p.m. al nisam govedo.
Fiksna cena je apstraktan pojam i uglavnom se postuje ali ne uvek ni u prodavnicama a ne po oglasima. A opis stanja je potpuno subjektivna kategorija i ono sto je nekome "odlicno" meni moze biti "jedva prihvatljivo" ili obrnuto. A ti to sto ti posao cveta iako kupce ne hebes ni 2% i sto te niko jos nije prebio zbog nadmenosti i tako toga pripisi samo okruzenju i ludoj sreci a ne znanju i sposobnosti!
Pa pazi ovako, moja porodica zivi od trgovine vec nekih 25 godina sasvim fino, tako da sumnjam da neko moze da mi drzi lekcije o tome. Ali naravno, razumem da svako ima svoje misljenje. Samo sto misljenja casual kupca i ozbiljnog prodavca nisu ni priblizno u istoj kategoriji.
Kao musterija, ja dobro znam da nisam uvek u pravu. Mene ljubaznost prodavca bukvalno ne zanima, samo cena i cestitost istog. Prodaja je zeznut posao, unistava zivce iz prostog razloga sto su ljudi sljam (ne u proseku, nego kad ti udje 200 ljudi dnevno u radnju nemoguce je da ne bude bar desetak *****a). Iz tog razloga i nisam suvise zainteresovan za fejk osmehe i finocu. Naravno, to ne znaci da dozvoljavam neljubaznost, ali cesto ljudi svuda pa i ovde stvaraju te lazne dihotomije koje glase od prilike ovako: ako nije ljubazan prodavac, onda si neljubazan. Ako nisi beo onda si crn. Dakle, samo nek mi odgovori precizno sta ga pitam, i to je to. Ne treba mi vise nista. Ali ima neznih ljubicica koje se nadure kad im neko ne pezi, to je istina. Takvi kupci su uglavnom zene i feminizirani muskarci,ali nije pravilo. Ima i egoista koji misle da su bitni i da ces propasti ako bas oni ne kupe kod tebe.
Elem. Ne znam kako si povezao recenicu-musterija je uvek u pravu- i svoj stav da pod tim podrazumevas da uvek dobijes ispravne informacije. To blage veze s logikom nema. Kako je to moguce, da izlaganje prodavca ti tumacis kao musterija je uvek u pravu????????? Pa musterija nista nije rekao, kako moze da bude u pravu ili krivu, moze samo prodavac, jer ono sto on kaze je tacno ili ne. Tu ti je po sredi neka ozbiljna logicka falinka, ili takvim revidiranim stavom nespretno vadis kestenje iz vatre zato sto si uvideo suludost te fraze posle mog objasnjenja.
Ne znam dal sam time sto sam skontao ovde ispao mangup ili ne, dal neki random lik na netu misli da sam mangup ili ne su mi totalno nezanimljive stvari. Samo me iritira nelogicnost (eufemizam) pa sam na konto iste i odgovorio. Da, razlicita iskustva i razliciti stavovi, ali neciji su malo (eufemizam) bezvezniji u odnosu na stavove nekog drugog.
A otkud tebi da ja ne zelim da vratim ako kupim nesto neispravno? Nisam li ja napisao da su kod prodavca najbitnije stavke cena i postenje, a vi kukate o ljubaznosti kao povredjene princeze? Kao da je to najbitnije? Zar niste do sad ukapirali da su prevaranti po pravilu najljubazniji i najslatkorecniji???
Već jedno 2 godine kupujem od jednog prodavca sa stotinama predmeta i prestao je da odgovara na PM, valjda zato što već ima 500:0 odnos ocena, ali zato i za najmanji predmet vrlo brzo zove telefonom i dogovorimo se kao ljudi. Nekoliko puta nije ni to uradio (valjda me se seća) pa samo poslao naručeno. Ljubazan i "business like". Ako imam neko pitanje odmah odgovori sa tačnim podacima, bez ikakvog hvalisanja predmeta. Jedan put mi je čak preporučio da kupim drugi sličan predmet jer je bolji deal.
Možda negde drugde to izgleda normalno ali ovde je to prilično retko. Najbolje se držati takvih prodavaca pa makar i neimali naj jeftinije stvari.
A odakle da nabavi racun??Mene najvise iritira kad neko napise, telefon je star npr. 3 meseca a nema nikakav racun kao dokaz.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari