Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čuo sam se sa njim u vezi nekog sata iz oglasa,verovali ili ne lik je bas ok,komunikativan i nije nimalo nepismen.Dosadilo mu da mu nude svašta nešto u zamenu,zato je i napisao onakav oglas.Inače ima 500 plus pozitivnih bez ijedne negativne

Послато са HTC One M8s уз помоћ Тапатока

Koji ja porez plaćam kada se bavim preprodajom polovnih stanova npr ?

On ako živi od toga a živi mora da otvori firmu za prodaju polovnih mobova. Mada ovo je džungla tako da je sve nenormalno postalo normalno

Sent from my Redmi Note 3

Poslednja izmena:
Zasto ponizava ljude iz Obrenovca?
Jel su oni krivi sto je bila poplava pa sad treba svi da beze od njih kao od mrtvaka?
Ne treba kupovati kola, namestaj itd itd, ali telefon, laptop i te sitne IT stvarcice su ok.

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

Na zapadu postoji mesečni/godišnji obrt koji ne podleže oprezivanju. I nije mali ali da ne lupam sada napamet

Ako se tamošnji limundovci vrte negde do te cifre ni tamo nema poreza na takvu kupoprodaju.

Proći će 200 godina dok takva regulativa dodje na red kod nas da se propiše.

Inače, mnogo se veći problem naši madjari i razne fante sa obrtom većim nego treći po veličini zvanični prodavac nego neki prodavac polovnih mobilnih sa kp sa 500+ ocena.

Poslednja izmena:
Lik je zreo za Topaju. :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Sve je to ok ali nema nikakve veze sa *****izmom koji je čoveka primorao da onaj tekst stavi u oglas. Dva puta sam nešto prodavao u zadnje 2 godine, potpuno ga razumem.
Zadnji put sam imao Note 2 u fenomenalnom stanju, sa nekih 20-ak maskica (sve skoro nove, neke su koštale i 20+ eura). Najjeftiniji Note 2 u oglasima je bio 200e, ja stavim cenu za sve gore (telefon i sve te maskice 170e) da bih odmah prodao i da se ne majem sa cenjkanjem i da mi ne obaraju cenu na gluposti itd... Napišem da je fixna cena i da nisam za zamene - i naravno dobijem gomilu "kolika je zadnja cena" i "oš Z2 glava za glavu" poruka...

Pa ti se lepo sledeći put obrati nekom kao što je on. Napraviš lepo jedan tekst/ponudu, šibneš ga preko poruka nekolicini preprodavaca i sačekaš ko će prvi i najbolje reagovati.

Realno, nije trgovina za svakoga, kao što nije mehanika niti neko treće zanimanje ili hobi.

To što neko ima kompjuter, ume da piše, registruje se negde i postavi oglas, ne znači da je podoban/talentovan za bilo kakvu trgovinu.

Pa ti se lepo sledeći put obrati nekom kao što je on. Napraviš lepo jedan tekst/ponudu, šibneš ga preko poruka nekolicini preprodavaca i sačekaš ko će prvi i najbolje reagovati.

Realno, nije trgovina za svakoga, kao što nije mehanika niti neko treće zanimanje ili hobi.

To što neko ima kompjuter, ume da piše, registruje se negde i postavi oglas, ne znači da je podoban/talentovan za bilo kakvu trgovinu.
[emoji106]

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

Upravu je lik na KP ima previse smaraca koji bi da im das dzabe i da im platis jos!

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Bas me zanima da li bi svi bili tako kul i pacifisti da ih neko ko zna koliko puta dnevno smara sa "moze zamena za x" iako vam u oglasu pise da niste zainteresovani za zamene i sto je najbitnije da li bi svakom pisali "Ne, hvala"...

Na kraju krajeva javio se covek koji kaze da je prodavac korektan, samo nema vise zivaca za raznorazne koje mrzi da procitaju oglas do kraja.

Ja npr. uvek detaljno pisem opis u oglasu i uvek me cima neko da me pita nesto sto vec ima napisano u oglasu i nervira me to + ovo sto sam napisao u prethodnom postu.

Koliko sam razumeo, čovek ima 500+ pozitivnih ocena, što znači da je odradio barem 2 ili 3 puta više transakcija na zadovoljstvo kupca. Ali, ovde saznasmo da on u stvari ne zna da trguje jer trgovina nije za svakoga ;)

Normalno da ima 500+ pozitivnik kad ima na stanju 300 telefona ili koliko vec. Preprodavac je i bavi se time i kodeksom trgovca bi trebalo da se vodi. Kako bi bilo da udjes u radnju a prodavac te pita "sta oces". Najbolje da ti secem sunku na tanko, uzmi ako oces u komadu ako neces mars napolje. E tako se ovaj ponasa u prevodu na kupujem prodajem. Ako je vec postavio tamo oglase prihvata pravila i zna se da se svako dovija kao on da kupi jeftinije nesto. On kad kupuje od obicnog coveka koj nije preprodavac verovatno mu ubije cenu cenkanjem ali on nece nju neko da skine 5-10e slucajno. Ne razumem sto ne stavinskuplje 10-20e pa svi zadovoljni.

Dovijanje znači da napiše zadnju cenu i kako nema zamene, i onda ceo dan ljubazno odgovara na predloge za zamenu i nižu cenu? Stvarno, nije trgovina za svakoga ;)

Pa i ti udjes u radnju 300 puta pa ne kupis nista. Jel ti kaze prodavac dobar dan i dovidjenja?

Ne pitam u radnji da li može jeftinije i može li zamena, možda me zato kulturno isprate. Nije ni ovaj tražio da mu ništa ne pišu i zabranio kontakt, nego traži da ljudi ne dave oko onoga što je jasno rekao da ne može.

Pa i ti udjes u radnju 300 puta pa ne kupis nista. Jel ti kaze prodavac dobar dan i dovidjenja?
Da mu nudim mačku u zamenu za ono što on prodaje ne verujem da bi rekao dobar dan i doviđenja.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

@Boban: Dakle imas pretpostavku da lik preko KP poruka ili na drugi nacin smara isto tako ljude koji postave oglas na KP i napisu da nece zamenu i da je cena fiksna? Odakle to znas?

Poslednja izmena:
Sami ste rekli svako moze na KP da okači ako vam se ne svidja saradnja vi nadjite nekog da vam ponudi s4 za sto evra posto vam ta cena odgovara...svako kako moze ....ni meni se ne svidja sto na tv ide samo reality al ko mene pita a inače čovek je sve u pravu pa bio preprodavac ili ne

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja ne prodajem puno, bas bas retko, ali kada god stavim neki oglas dobijem poruke oces bokale vode u zamenu, fejk dzordanke i takve gluposti. Iako sam napisao da me zamene ne zanimaju, i ljudi opet pisu. Na takve poruke ni ne odgovorim.

Sent from my Nexus 5X

Normalno da ima 500+ pozitivnik kad ima na stanju 300 telefona ili koliko vec. Preprodavac je i bavi se time i kodeksom trgovca bi trebalo da se vodi. Kako bi bilo da udjes u radnju a prodavac te pita "sta oces". Najbolje da ti secem sunku na tanko, uzmi ako oces u komadu ako neces mars napolje. E tako se ovaj ponasa u prevodu na kupujem prodajem. Ako je vec postavio tamo oglase prihvata pravila i zna se da se svako dovija kao on da kupi jeftinije nesto. On kad kupuje od obicnog coveka koj nije preprodavac verovatno mu ubije cenu cenkanjem ali on nece nju neko da skine 5-10e slucajno. Ne razumem sto ne stavinskuplje 10-20e pa svi zadovoljni.
+2000

I ti imaš validne informacije da ovaj davi druge prodavce i obara im cenu, a brani da to njemu rade?
Ili te samo samo nervira jer proziva vas koji volite da pitate koja je zadnja cena :D

Pa preprodavac je, vidis da ako hoces zamenu moze ali koliko ti on proceni uredjaj. Nece sigurno realno da ti plati. On da bi prodao te uredjaje mora da kupi od nekog, jel tako? On se od tih istih kao sto je on ogradjuje fixna cena zato sto ti kad postavis oglas i kazes 200e fixno prvo te napadnu takvi kao on i kazu doci cu odmah ako mi das za 160. Jel sad ja treba da budem kao on ili se lepo ko covek zahvalim i to je to. Ako si napisao bez zamene ne odgovaras na te poruke i stavis u opisu oglasa da ne odgovaras na takve poruke i svi srecni.

Kad stavis 200e fiksno takvi kao on ti ponude 100,znam iz iskustva.
Bas me zanima da li bi svi bili tako kul i pacifisti da ih neko ko zna koliko puta dnevno smara sa "moze zamena za x" iako vam u oglasu pise da niste zainteresovani za zamene i sto je najbitnije da li bi svakom pisali "Ne, hvala"...

Na kraju krajeva javio se covek koji kaze da je prodavac korektan, samo nema vise zivaca za raznorazne koje mrzi da procitaju oglas do kraja.

Ja npr. uvek detaljno pisem opis u oglasu i uvek me cima neko da me pita nesto sto vec ima napisano u oglasu i nervira me to + ovo sto sam napisao u prethodnom postu.
Bili bi ako smo resili da se time bavimo! Evo ja nemam zivaca za trgovinu (znaci kupce) pa se time ne bavim,lepo zovnem nekog od preprodavaca koje poznajem i dam im jeftinije i dogovorimo se u par reci. Niko me ni ne zove ni ne cima nit se cenka. Jeste da dobijem manje para ali manje se i nerviram i nista ne radim (nema dogovaranja,nalazenja po gradu, pakovanja, slanja i ostalog)! Samo kad oni nisu zainteresovani a nemam ni kome da poklonim,onda pribegavam oglasima (u proseku jednom godisnje) i onda istrpim zapitkivanje i ponude.
Ko hoce da bude trgovac mora da bude i vise nego ljubazan i da mu nikakva pitanja i ponude ne smetaju,ili da mu smeta ali da cuti i guta da se to ne vidi! A takve kao sto je taj neuroticni kupci cesto namerno cimaju mnogo vise nego inace ili im prave neke smicalice a bogami znaju i da vredjaju, psuju pa i tuku,nista novo.

Poslednja izmena:
Zašto je ljudima toliko bitno da trgovci budu likovi koji gutaju sve i uvek su ljubazni koliko god da je neko dosadan ili bezobrazan, e to mi nikada neće biti jasno. Ja lično nisam trgovac ali sam radio neposredno uz maloprodaju, šta sam sve gledao želudac da ti se okrene. I pre tog iskustva, a naročito posle njega, sam X puta napravio frku u nekoj radnji ili ugostiteljskom objektu, i to isključivo kad budem svedok izdrkavanja nekog nadobudnog frajera nad personalom. Posle par biranih reči se uglavnom ispostavi da taj nadobudni ume da bude itekako fin ;)

Što se tiče ovog lika, čovek koji ima preko 1000 transakcija na zadovoljstvo druge strane DEFINITIVNO ZNA da trguje. Rezultat to pokazuje i oko toga nema diskusije. Vi što ovde mudrujete i prozivate ste samo deo ekipe online selektora, po čemu smo ubedljivi svetski šampioni ;)

Jeste , živi od preprodaje mobova a našao da se nešto buni.. da neće da ga hlade još 3 brazilke dok ne plaća porez državi ?

tako je. zivi u crnoj/sivoj zoni, a voleo bi da mu musterije budu gospode sa menhetna, koji samo placaju, a nista ne pitaju.

Zašto je ljudima toliko bitno da trgovci budu likovi koji gutaju sve i uvek su ljubazni koliko god da je neko dosadan ili bezobrazan, e to mi nikada neće biti jasno. Ja lično nisam trgovac ali sam radio neposredno uz maloprodaju, šta sam sve gledao želudac da ti se okrene. I pre tog iskustva, a naročito posle njega, sam X puta napravio frku u nekoj radnji ili ugostiteljskom objektu, i to isključivo kad budem svedok izdrkavanja nekog nadobudnog frajera nad personalom. Posle par biranih reči se uglavnom ispostavi da taj nadobudni ume da bude itekako fin ;)

Što se tiče ovog lika, čovek koji ima preko 1000 transakcija na zadovoljstvo druge strane DEFINITIVNO ZNA da trguje. Rezultat to pokazuje i oko toga nema diskusije. Vi što ovde mudrujete i prozivate ste samo deo ekipe online selektora, po čemu smo ubedljivi svetski šampioni ;)

Ti si zemo promasio malo... Moze on da ima i 1000000 pozitivnih zna se kako se postupa sa musterijama i potencijalnim musterijama. Ti jednostavno MORAS da gutas sve jer si trgovac. Ti ako nisi spreman na to nadji novi posao. I onoj mucenici na kasi u maksiju sto je plata 20000 je svega preko glave pa kad joj se pojavis ona ti kaze dobar dan jer joj nece nadlezni dozvoliti da ti kaze teraj se u pm jer su svesni da koliko god da su dosadne musterije na zalost uvek su u pravu. Naveo sam primer maksi ali tako je svuda i svim sverama trgovine.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno