Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Napisao je na prosloj strani vec da je permutovao godinu, desilo se pre tri dana.

Znam i ja jednog prevaranta :), pominjan cesto ovde na forumu. Al od mene je kupovao komponente, uglavnom neispravne :D.
For the record :), nemam ja buvljak neispravnu robu, al nekad se desi da kupim racunar na Limundu i dobijem neispravnu plocu, graficku, hard disk, veoma retko se to desi i onda ja to sve na gomilu pa za neke smesne pare dam. Dal to neko moze popraviti posle, verovatno da :).

Ranije sam mu par puta prodao neispravne stvari (crknute graficke, hard diskovi sa dosta bed sektora), prica je bila da on to popravlja :).

Mada sve su bile slabije graficke (tipa 8600GT) i manji hard diskovi (tipa 160GB), pa ne verujem da je na njima "zaradio" mnogo.

Poslednja izmena:
Ajde brate citaj redom postove, ispravio se covek, to se desilo 2016, tj pre tri dana.
Citam na TT i to mi izaslo kao novi post na sta sam odgovorio.
A i lepo sam napisao jer sam predpostavio da je covek omasio godinu.
Citaj.

I kurira isto za njegovu platu boli dupe da l' ce tebe neko da prevari plus sto on ima pravo da ti ne da da otvoris paket.
Ne mozes misliti samo na svoje dupe, treba imati obzira prema tom kuriru.
Ti lepo za te tvoje pare sedi u auto i idi licno preuzmi predmet, pa te nece prevariti.

Pa eto, neću. Otvorim lepo paket pa ako unutra nije ono što treba da bude lepo ga i zapakujem da čovek ne bi imao problem kao što sam već par puta radio. Preferiram i zato lično da obavljam trgovinu pa nisam par godina imao takve situacije sa kurirom.

Pa eto, neću. Otvorim lepo paket pa ako unutra nije ono što treba da bude lepo ga i zapakujem da čovek ne bi imao problem kao što sam već par puta radio. Preferiram i zato lično da obavljam trgovinu pa nisam par godina imao takve situacije sa kurirom.
hoces da kazes da si protivpravno otvarao pakete i nisi ih preuzimao? previse bezobrazno ponasanje i nadasve nezakonito.

hoces da kazes da si protivpravno otvarao pakete i nisi ih preuzimao? previse bezobrazno ponasanje i nadasve nezakonito.

Pa šta da ti radim što te to nervira, ne planiram da se bilo kome pravdam niti me interesuje kakvo je to ponašanje ali evo: Oba puta sam otvarao pakete i oba puta unutra nije bilo ono što sam trebao da platim... da li je legalno, bezobrazno, itd me ne zanima ni 0%... svoje pare ne poklanjam nikome, pogotovo pilićaru nekom koji pokušava da me obmani jer je zaostao toliko da ne ume da zaradi pare na drugi način...

Donekle se slazem sa ovim sto je kolega gore napisao,jer ako neko moze da posalje ono sto ne prodaje zasto i mi ne bi mogli biti tako bezobrazni pa otvoriti paket i videti sta se unutra nalazi. Bezobrazno jeste ali je veoma korisno i takodje se i sam sluzim tim cakama da ih tako nazovem.

To bi moglo zakonski da se reguliše, otvaraš paket pred poštarom/kurirom i ako nije ono što treba da bude sastavljate zapisnik o prevari, vi ste svedoci. Naravno, paket se ne plaća.

to nisu nikakve cake, to je protivpravna radnja. kurir sluzi da prenese robu, ne da izigrava policajca. sve ostalo je odnos dvoje ljudi- jednog koji salje, drugog koji prima paket. ako otvoris paket nikad ne mozes da ga zatvoris da se ne primeti da je otvaran jer ima onu traku. u tom slucaju tebe covek koji je slao moze da tuzi da si ti otvorio paket, sje*ao uredjaj koji ti je poslao i vratio ga nazad! i ti nikako ne bi mogao da dokazes drugacije.

ja uopste ne znam ko je tebi dozvolio da otvoris paket?! verovatno znas kurira licno pa u dosluhu sa njim muljas. ja sam jednom kupio telefon od coveka koji mi je delovao legit, ali nisam mogao biti sasvim siguran. kad mi je stigao paket rekao sam, aj ja prvo to da otvorim da vidim da li me covek nije prevario, pa onda da potpisem. rekao je kurir ne moze i bez dovidjenja se okrenuo i otisao iste sekunde brzim korakom. morao sam da ga jurim, covek vec izasao iz zgrade i usao u kola dok sam se ja obuo da izadjem da mu kazem da cu ipak da uzmem paket. sva sreca pa je sve bilo ok.

a sta ti pomaze da otvoris paket? kupio si telefon i on je stigao sasvim lepo u kutiji, vizuelno izgleda odlicno, ali ima neki kvar koji ti pri prvoj inspekciji nisi mogao da utvrdis.

ja lepo uopste ne kupujem ako licno preuzimanje nije moguce i gotovo. isto tako ni ne prodajem ako moram da saljem, jer sa druge strane moze da mi bude takav neki kao ti da me zezne propisno da platim duplu postarinu i da mi otvara paket i ko zna sta mu uradi u dosluhu sa kurirom.
To bi moglo zakonski da se reguliše, otvaraš paket pred poštarom/kurirom i ako nije ono što treba da bude sastavljate zapisnik o prevari, vi ste svedoci. Naravno, paket se ne plaća.
slazem se, ovo bi bilo odlicno. s tim sto bi kurir onda trebalo da ima 1000 evra platu mesecno za rizik i cimanje koje snosi jer bi se provlacio po sudovima kao svedok posto bi prisustvovao otvaranju 500 paketa dnevno, neka samo 1% budu prevare on bi imao xx sudjenja mesecno na kojima bi bio svedok.

Poslednja izmena:
Interesantno zboris kao da ova zemlja funcionise sve po PS ... Ko razume shvatice ;)

Red je da ne budem zaj... ;)

Sad ispade da na kuriru treba da se iživljava ko stigne ! Pa nije vam kurir kriv što hoćete da ućarite koji dinar ili da prevarite nekoga za isti i to iz fotelje. Daj budite malo realni a ne sebični. Sagledajte stvari iz ugla kurira i kurirske službe. Ono su tu da dostave robu i to je to!
Na kraju krajeva rizik preuzimate vi, samim tim što se upuštate u takve , rizične, transakcije . Ako nemate cohones za takve stvari, onda ih batalite.
A to koliko ko ceni svoj novac !? Hm, pre bi se reklo da ne ceni jer dozvoljava raznim prevarantima, da upavo na ovakav način, tipa KP i limundo, dođu do njega.
Znači, jedina po meni, varijanta u kojoj može da se max smanji rizik prevare je lična kupovina.

Ok idi do Tuzle i kupi mi 280x :)

zasto moras da kupis 280x iz tuzle? jel ona zlatna? ne moze da se kupi u srbiji? o cemu ti pricas?

zato sto nasi imaju ocajan izbor i nenormalne cene. trenutno sklapam jedan mali pc i ne planiram da uzmem ni jednu stvar kod nas kao sto i nisam. kupujem ono sto zelim a ne sta se nudi i to po skroz kul ceni...

Monkey,zar nisi napisao da ne kupujes nesipravne komponente ?

Kakav bre monkey ti drma kavez :).
Napisao sam lepo, kad mi se nakupi neispravnih komponenata.
A to znaci da kad kupim konfiguracije na tipa svakom 50-tom racunaru crkne nesto.
Ja to odvojim sa strane i kad se nakupi poneka ploca, graficka, memorija, ja to sve prodam za male pare, NE PROBAJUCI TO DA POPRAVIM, jel shvatas prevarantu :).

zato sto nasi imaju ocajan izbor i nenormalne cene. trenutno sklapam jedan mali pc i ne planiram da uzmem ni jednu stvar kod nas kao sto i nisam. kupujem ono sto zelim a ne sta se nudi i to po skroz kul ceni...
znaci apple i ericm je isti covek, samo se zaboravio pa odgovorio sa drugog accounta :D

a sta ti pomaze da otvoris paket? kupio si telefon i on je stigao sasvim lepo u kutiji, vizuelno izgleda odlicno, ali ima neki kvar koji ti pri prvoj inspekciji nisi mogao da utvrdis.

sustina problema i zasto kuriri se i ako procitate ugovor koji sklapate sa njima svaki put kad pristajete na uslove koriscenja njihovih usluga i ogradjuju od predmeta koji dostavljaju.stoji da nije lepo takodje da neko vas zezne a resenje je na dohvat ruke,ali na kupcu je da bude oprezan a ne da ide po kurirovoj grbaci,ma koliko isti kod nas bili najblaze receno,diskutabilni.

ako je vec toliko slatka i dobra ponuda da kupujete od neproverenog prodavca onda drzite fige i posmatrajte to kao jedan vid kocke i pustite kurira na miru. :)

Nisam znao kurira, samo sam na kvarno otvorio paket pre plaćanja, zadesilo se dva od dva puta da unutra nije bilo ono oko čega smo se dogovorili. Naravno, nije u redu prema kuriru ali nije u redu ni prema meni, neću da me neko zezne pa da se jurim posle sa njim. Ako je to unutra to oko čega smo se dogovorili onda nema problema, ali kapiram da može da se i loše iskoristi takva situacija, neko bi mogao da se predomisli oko kupovine.

Zato sam i preferiram lično sve, kupovina na licu mesta i zdravo dovidjenja. Čitam na sajtu polovniautomobili, sad pre nedelju dana je tako neko poslao 2300 evra nekom prevarantu koji je prodavao automobil mnogo ispod realne cene... Zato mi i nije jasno kako može bilo ko da veruje za 200-300 evra nepoznatoj osobi na netu.

Ako bi kurirske sluzbe prihvatile da se otvori i proveri paket onda bi mentoli očekivali da kurir čeka 36 sati da se odradi mem test. :)

Sad ispade da na kuriru treba da se iživljava ko stigne ! Pa nije vam kurir kriv što hoćete da ućarite koji dinar ili da prevarite nekoga za isti i to iz fotelje. Daj budite malo realni a ne sebični. Sagledajte stvari iz ugla kurira i kurirske službe. Ono su tu da dostave robu i to je to!
Na kraju krajeva rizik preuzimate vi, samim tim što se upuštate u takve , rizične, transakcije . Ako nemate cohones za takve stvari, onda ih batalite.
A to koliko ko ceni svoj novac !? Hm, pre bi se reklo da ne ceni jer dozvoljava raznim prevarantima, da upavo na ovakav način, tipa KP i limundo, dođu do njega.
Znači, jedina po meni, varijanta u kojoj može da se max smanji rizik prevare je lična kupovina.

zasto da budu ljudi kada je lakse da budu stoka :)

U 90% slucajeva sve sto je daleko ispod neke trzisne/realne cene
ima velike sanse da se radi o prevari ili skrivenoj mani.
Preprodavcima nije u interesu da se bave prevarama, ne daju nista ispod cene vec naprotiv.
Naduvaju cenu i cekaju da se neko upeca...a i negativne uticu na "poslovanje".
Ko se ozbiljno bavi sa tim nece rizikovati negativne i dobro proveravaju sta prodaju.

Значи стигне пакет, ти отвориш, ниси задовољан па га препакујеш (што се види) и курир то прихвати да врати? Чисто сумњам у ово. Када пакет стигне пошиљаоцу, он неће да га прими јер је отваран што значи да је неко могао да га успут отвори и поквари штагод у њему а могао је и да извади лаптоп и убаци цепанку.

Пример 2, препакујеш пакет, курир га понесе, иза првог угла га он додатно препакује и убаци цепанку. После каже да је то урадио онај ко прима и да он није крив.

Ниједан од ових примера није реалан, курир неће да дозволи отварање пакета пре плаћања а и ако није нешто у реду (бар на први поглед) опет једино што може да уради је да потпише да је сведок да постоји очигледно оштећење. После је твој део приче да решаваш проблем.

Ја сам до сада наручивао тј добијао овако само када сам куповао у некој радњи али је ту мањи проблем, ако и не ваља, лакше се рекламира. Ипак, после једног харда за који сам се (беспотребно) уплашио да нешто није у реду, више волим да роба стигне у радњу (у питању је био Е**и) и да тамо преузмем. Превише сам добро упознат са многима који ово раде да бих ризиковао.

Igoricina spijunska kamera je resenje za proveru bez (potpunog) otvaranja paketa.
sku_33295_1.jpg

^ali ako je uvijen predmet u onu braon traku sa sve kesama ili najlonom ni kamera ne pomaze.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno