Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Podržavanje šverca je isto što kao da podržavaš sečenje grane na kojoj sediš.
Ni to što smo mafijaška država, i te sulude akcize, ni tajkune naravno ne treba podržavati ali podržavati šverc kao vid borbe protiv svega toga je suludo.

Duke, Nemačka je ozbiljna država, puna bogatih potrošača. Srbija je palanka puna sirotinje. Verujem da je sve tačno kada su cene u pitanju iz mnogih razloga ali taj jedan primer je baš ekstreman i ne treba ga u ovakvoj diskusiji iznositi kao primer.

Da su domace cene ostale kao pre februara ove godine, ne bi se toliko spominjale fante i koka kole.

Da su domace cene ostale kao pre februara ove godine, ne bi se toliko spominjale fante i koka kole.
Tačno a kada se pominju šverceri, nije to naš posao, mi već plaćamo carinike kroz naše poreze pa neka oni rade svoj posao umesto da uzimaju mito od švercera.

Neverovatni su mi likovi što na KP, kupindo i sl. prodaju licence za office 365 personal skuplje od Microsofta...

Kako njemu daju u radnji tako ce i on tebi. Vec sam pisao da je lik skroz korektan.

ili oni sto prodaju win xp za 50e
Gde ima tako jeftino?...da pazarim par komada, ulepsam Vistom i preprodam za 70e.:D
@Nemanja 3.5G kupuje graficku kartu zato je zabrinut za memoriju...
Laptop je druga prica, tu se maltene niko ne obazire sta je od memorije unutra.

Poslednja izmena:
Jel neko trgovao sa Stevan-om iz Mladenovca da ga je zavrnuo za ram meorije, grafike, meni poslao neispravnu takems 4gb DDR3 i kao danas salje drugu... kad vidim danas vec dve negativne i zatvoren mu nalog?

tako da bas i neverujem da ce mi ista stici...

Jel neko trgovao sa Stevan-om iz Mladenovca da ga je zavrnuo za ram meorije, grafike, meni poslao neispravnu takems 4gb DDR3 i kao danas salje drugu... kad vidim danas vec dve negativne i zatvoren mu nalog?

tako da bas i neverujem da ce mi ista stici...
Kakav mu je bio nalog u momentu kada si naručio?
Jel si pričao sa njim, i da li ti je bilo nešto sumnjivo? Ti si bar iskusan u lokalnoj internet trgovini.

Da li ste nekad uplaćivali unapred za slanje preporučene pošiljke kako bi uštedeli na kuriru?

Jesam, ali onima koje lično poznajem i par puta neke sitne pare kada sam kupovao polovne LP ploče preko Limunda (pa i ako ode u nepovrat nije velika šteta).

Slicno je da li je unapred ili ne, osim sto u prvom slucaju mozes dosta ustedeti na otkupu jer PX kida za skuplje stvari, a zasto, zato jer paket i tako prvo platis pa preuzmes, ne garantuje kurir da je posiljalac poslao ono sto je obecao i vecina njih neda da otvaras vec trazi pare odmah.

Da, ali opet vidi paket...
Ako kurir neda da proverim posiljku ja ne preuzimam.

Koja kurirska služba dozvoljava proveru paketa pre plaćanja otkupnine?

Vrednost robe je 1200rsd, za slanje poštom , prodavac traži 130rsd, a vidim po cenovniku postexpressa da je 150rsd "za sutra do 19h",
dakle 20rsd, ne znam kolika je tarifa PE za otkup, tj koliko bi još uzeli.
Ovako može i da ne pošalje, mada ima 50+ pozitivnih, bez negativnih.

Poslednja izmena:
Pa razlika je suvise sitna, ja bih platio po prijemu

Vrednost robe je 1200rsd, za slanje poštom , prodavac traži 130rsd, a vidim po cenovniku postexpressa da je 150rsd "za sutra do 19h",
dakle 20rsd, ne znam kolika je tarifa PE za otkup, tj koliko bi još uzeli.
Ovako može i da ne pošalje, mada ima 50+ pozitivnih, bez negativnih.

Neki prodavci imaju specijalne ugovore sa kurirskim službama pa su za njih cene manje.

Nijedna koliko znam.
Al ja izvadim pare i kazem cekaj da proverim posiljku, i on moze samo da ceka.

Da čeka da dobije otkaz? Ja bi pre izabrao da se okrenem i vratim pošiljku, pa onda ti čekaš sledeću pošiljku.

Poslednja izmena:
On mora da saceka da proverim posiljku koju sam platio.
Sta ako je unutra sve polomljeno a posiljka kosta 200k?
Jel treba da ga jurim?
Bolje da saceka.

a sta onda on da radi sa posiljkom vrednom 200k koju ti nisi primio. da je on plati? jer paket je otvoren! ako to nije zvanicna politika firme, onda kurir koji ti je doneo pposiljku ne sme to da radi. i ja bih se isto okrenuo i ti bi cekao sledecu dostavu ili bi sam dosao po paket. ako je zvanicna politika firme da saceka proveru onda je to drugo.

Meni je lik skoro vratio paket jer mu kurir nije dao da otvori paket i platio 600din iz svog dzepa. Ako nemate poverenje od koga kupujete nemojte ni narucivati. Ni jedan kurir zadnjih godinu dana ne dozvoljava proveru paketa jer su ljudi svasta radili u kombinaciji sa kuririma. Ubacivali neispravne uredjaje i sl.

Jedino sto moze je da se plati paket i onda ga na brzinu otvoris, ako je izlomljeno mora se napraviti zapisnik... Meni uglavnom nisu pravili problem oko toga mada i nisam puno paketa narucivao.

a sta onda on da radi sa posiljkom vrednom 200k koju ti nisi primio. da je on plati? jer paket je otvoren! ako to nije zvanicna politika firme, onda kurir koji ti je doneo pposiljku ne sme to da radi. i ja bih se isto okrenuo i ti bi cekao sledecu dostavu ili bi sam dosao po paket. ako je zvanicna politika firme da saceka proveru onda je to drugo.

A sta ja da radim ako je slomljeno.
Primalac moze da proveri posiljku.

Nije mi niko pravio problem pogotovo za vece cifre, za manje gundjaju.

Gde zivis ti bakara ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno