Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ludilo. Doduše nabaviš svedoke, napadneš, i posle nema načina da se napadnut opere.
Pričam iz ličnog iskustva, kad sam pročitao šta sam navodno uradio, bilo mi je žao što nisam, da bar znam zašta.

Ovo je reakcija na postove kojima se brane prevaranti.
Prevario te i ne mozes mu nista, jel.

Daj molim ne pricaj gluposti, mozes ga jednostavno tuzis, a ne ovde iznosis radnje koje ce neokog bez mozga samo u zatvor dovesti..... ako vec zelis da si heroj ili da delis pravdu moras znati i sve posledice i rizike a ne ko krava u sarena vrata

Advokati (cisto zlo uglavnom koje radi po zakonu) takve jedva cekaju, oderu vas do gaca u svakom slucaju pa bio ti zrtva ili napasnik njima sve jedno, od toga zive

Poslednja izmena:
Ko god predlaze privatne tuzbe u drzavi bezakonja i drzavi prevaranata, taj ocigledno u skorije vreme nije imao nikakve pravne poslove. Gonjenje po privatnoj tuzbi u najboljem slucaju moze uopste i da se ostvari, posle godinu ipo dana minimum.

Čovek se nije smirio, kontaktirao sam ga putem KP poruka. Ima ih više prevarenih od iste osobe, pokrenuo je tužbu.

Čovek se nije smirio, kontaktirao sam ga putem KP poruka. Ima ih više prevarenih od iste osobe, pokrenuo je tužbu.

Naravno jedino se isplati kad ima njih vise da tuze i podele troskove, takodje kad ih ima vise to je ujedno i dokaz da vam sudija poveruje vasoj strani i sa manje dokaza

Onda na kreaju jedino preostaje da isti ima nesto na sebe sto moze da se fenduje (kod prevaranata tesko), ili ostaje satisfakcija zatvora ako u isti zavrsi

Poslednja izmena:
mislim da je korisnije da se podrobnije ispita ta mogucnost da posta stopira isplatu zbog sumnje,nego sve ovo ostalo sto ste pisali,lomljenje zuba,tuzbe,utisci itd,pa ako neko zna tacno kako taj mehanizam funkcionise molim lepo da ispise sve sta kako gde.

Po meni sigurnija varijanta je poštanska uputnica, adresa mora da bude tačna, neće dobiti pare bez lične karte, znači i ime mora da bude sa lične karte. Kod postneta imaš SMS i daješ ličnu kartu koja uopšte ne mora da bude ime koje je pisalo kao pošiljaoc na adresnici kurirske službe. A ti baš nemaš načina da dođeš do imena i broja lične karte do je podigao novac.
Znači insistirati da se tako šalje uz napomenu da paket nećeš primiti ako nije povrat para poštanskom uputnicom.

Ja ako već šaljem Post Expressom, stavljam kao način plaćanja uplatnu na račun u banci.
Ko da čeka poštara (i to posle par dana) + što ih mrzi da se penju i samo ostave obaveštenje da se ode u poštu :(

Po meni sigurnija varijanta je poštanska uputnica, adresa mora da bude tačna, neće dobiti pare bez lične karte, znači i ime mora da bude sa lične karte. Kod postneta imaš SMS i daješ ličnu kartu koja uopšte ne mora da bude ime koje je pisalo kao pošiljaoc na adresnici kurirske službe. A ti baš nemaš načina da dođeš do imena i broja lične karte do je podigao novac.

Ovo nije tacno, ti moras dati ime onog ko ce podici pare kao ime posiljaoca, a ne moras ti da posaljes licno (ja sam cak i u postu na salter PE-a nosio paket za druga i njegovo ime dao i za posiljaoca i za primaoca otkupa, a kao ja se potpisao, niko A nije rekao)...

Ne znam da li si me razumeo, govorim o povratu novca post netom. Dobiješ SMS sa brojem, odeš na šalter i podigneš novac. Da li može bilo ko sa tim sms-om i svojom lk da podigne pare ili ne? Ako je i to vezano za ime koje stoji na adresnici postexpressa kako onda neko sa lažnoom adresom i imenom podigne novac na šalteru?

Ne znam da li si me razumeo, govorim o povratu novca post netom. Dobiješ SMS sa brojem, odeš na šalter i podigneš novac. Da li može bilo ko sa tim sms-om i svojom lk da podigne pare ili ne? Ako je i to vezano za ime koje stoji na adresnici postexpressa kako onda neko sa lažnoom adresom i imenom podigne novac na šalteru?

Adresa nije vazna za podizanje posiljki ili para, vec samo ime i prezime, e sad iskreno neznam kad saljes postnetom da li traze ime i prezime, postanska uputnica 100% ide na ime, ali u svakom slucaju beleze broj licne i mesto izdavanja iste
postar na vratima ne trazi licnu ako te zna, ako nezna belezi br licne i predaje pare

Ne znam da li na papiru koji se popunjava prilikom slanja post express paketa mora da bude isto ime i prezima kao i na post net uputnici (ako je taj sistem izabran za vraćanje/"uplatu" novca) ali ja kad šaljem paket sa otkupom popunim post net uputnicu pri čemu upišem moje ime i prezime i broj mob.telefona kao primaoca a pošta doda sebe kao pošiljaoca para (upišu: "PE OTK" kao PostExpress OTKup i broj telefona predpostavljam pošte u kojoj su pare uplaćene) zato što poštar uzme keš od kupca, donese ga u njegovu poštu i tu uplati na račun na koji se inače uplaćuju post net uplate. Prilikom slanja paketa, ja dakle, uz papir koji prati pošiljku (original ide uz paket, prva kopija ostaje pošti a druga kopija ide meni) šaljem i post net uputnicu, oba primerka i na njoj, da bi dobio novac, moram navesti tačne podatke, jednom sam zeznuo broj telefona, umesto 5 ja upisao 6 i da vidiš zahebancije...
Kad dobijem sms da me lova čeka u pošti moram pokazati LK, tom prilikom štampaju post net uputnicu sa mojim imenom i br.LK, jedan primerak ostaje pošti a jedan ide meni.

Tako da i za post net mora navesti tačne podatke da bi dobio novac sem u slučaju da ima nekog ili čak radi u pošti pa može da mulja kako hoće...

To sam ja rekao, smrdi mi na deal sa nekim u pošti... Mada kakve rade ovde kod mene u pošti, ako ih malo više šarmiraš noge šire :)

To sam ja rekao, smrdi mi na deal sa nekim u pošti... Mada kakve rade ovde kod mene u pošti, ako ih malo više šarmiraš noge šire :)

Dil tesko, jer se za dil gubi posao ili refundira trosak od plate.. korumpirani sluzbenici rade samo za 100e pa nagore i pune su ih banke i drzavne sluzbe... lazne papire ima svaki muljator za sicu to vam garantujem ne samo papire vec SVA dokumenta jer ti sto su u sivoj zoni oni sve mogu nabaviti za manju nadoknadu, obican covek jok jer moras da si u tim vodama, cak i ako nije fake papir uvek imaju podatke drugih osoba (drogerasi, labilne licnosti, ukradeni identiteti, itd)
Posta uvek isplati pare ako primis posiljku tebi posle preostaje samo da tuzis... jer njih nije briga ko mulja posaljiljac ili primaoc, tu je sud pa nek odluci

Zasto ovo kazem zar mislite da ce neko da se izlaze riziku za 1 crvenu od nepoznatog lica...
Samo kad cujem koliko zeta zovu fantomske firme koje se svaki dan otvaraju ili preuzimaju pa to je semsno, ovo nikako nije pravna drzava a narod nam je soda i gomora

Poslednja izmena:

Naravno da ne, kad te pitaju kako ces otkup i trazis PN-om, tebi uzimaju podatke sa adresnice koju su ti upravo popunili, znaci koga si stavio da je posiljalac i njegov broj taj ce primiti SMS i morati da ode sa svojom LK po pare, ne daju bez LK ni kad te znaju, licno se uverio...

Pojavio se novi vid prevare na K-P, likovi salju privatne poruke u fazonu, "malo mi glupo da te pitam, ali da li bi mi poklonio ____ komponentu, samo mi jos ona nedostaje da sklopim detetu racunar?" Posto sam dao odvojen oglas za par komponenti dobio sam istu poruku za vise komponenti, samo je izmenjeno u poruci sta "samo" nedostaje.

Ne nasedajte, u pitanju su novi prevaranti koji igraju na kartu sazaljenja.

Ja mu odgovorio. Prestani da prosis, zaradi pa kupi.

Da , takozvani Internet prosijaci . Idu na kartu ako prpđe -prođe .

Meni je jedan tako pre par meseci poslao poruku za CS:GO iteme tipa "prijatelju izdrzavam tesko bolesnu majku pa ako moze neki popust mozda i poklon svaki dinar znaci"

CS:GO itemi e...
od cega li je izdrzava kad njih kupuje..

magarac obican,ako nesto mrzim mrzim prosjake

pravi siromasni ljudi koji posteno zive,nikad ne bi imali obraza da prose tako,pogotovo za stvari koje nisu esencijalne za zivot

Ljudi,postovanje...
Danas sam prevaren sa KP sajta.Naime,tip mi je poslao neispravnu i skroz pogresnu maticnu plocu.Pare su smesne,1000 dinara,ali hocu da puknem jer je prevara u pitanju.
On nece da se javi,nece da odgovara na poruke.Administratorima sajta sam poslao upozorenje na korisnika.
Ono sto mene najvise zanima je to...sta mi je ciniti sada ?
Post express je bio,ja uzeo paket i dao novac i cao.Tu nema nazad.
Sta dalje..?

Koja je to ploca svega 1000din?

Mozes jedino sajtu da ga prijavis pa ako odluce oni ga blokiraju ako ti se ne javi.......

Ništa... Prijaviš ga za prevaru. Oni ga blokiraju i to ti je to...

Staviš matičnu na ogradu, uzmeš sačmaru, odmakneš se 10-15 metara i ukokaš matičnu zamišljajući da je to prodavac i tako ispustiš bes :D

Poslednja izmena:
Strasno,ljudi varaju za male novce.Opet podvlacim,ne boli me za lovu nego sam extremno besan zbog prevare...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno