Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koristi KP poruke za te škakljive stvari i insistiraj na njima . Em ćeš moći da mu daš ocenu (ako ti odgovori porukom ) , em ćeš imati crno na belo , ćega će i dotična jajara biti svesna ...Ne može da škodi - može da koristi .

Problem u konkretnom slucaju je sto covek ne razume par prostih recenica. Citira tri moje poruke "salji, javi, cekam.."
i time dokazuje da sam ja prekrsio dogovor. Uopste ne razmatra svoje ponasanje posto je ono naispravnije i najlogicnije moguce "dao sam dodatni oglas ako ti odustanes". Iz njegovog ugla ja i jesam prekrsio dogovor ali posle njegovog jajarenja i laganja sto on ne shvata i prihvata. Srecom, mnogo je fin pa mi nece dati negativnu ocenu. Inace, ja bih rado zalepio svoj trojici negativne ocene ali pretpostavljam da ce da se osvete pa da mi pokvare sadasnji skor od 9/9 pa onda necu moci nista ni da prodam ni da kupim. Druga stvar je sto ocenjivanje ukljucuje i pitanje o stanju robe u odnosu na opisano sto ce reci da KP ne podrazumeva ocenjivanje ovakvih stvari.

Da jos dodam da je ovom nizu prethodio pokusaj dogovora sa likom koji je danima razmisljao da li da salje kartu pa sam propustio jednu dobru ponudu dok je one treci dan ukacio da ga mrzi da salje i udostojio me odgovora. Uzas.

E ima ****** majko, lik prodaje neku gomiletinu robe za skoro 400€, ja kazem ako bude razdvojio da sam zainteresovan za "to i to" pa nek javi ako ne proda sve djuture... Lik sutradan odgovara"Ma ja sam stara cekalica...", ja kapiram da nece da razdvaja pa makar do leta prodavao, i brisem PP-ove jer mi vise nije interesantno... ALI!!
Lik nije zavrsio, juce mi salje "Jesi ti neki prorok, vidovnjak", ja ne kapiram sta hoce, pomislih prodao nesto a bas to sto mene zanimalo ostalo, rekoh pitao sam lepo za sta me zanima, ako prodajes javi cenu... Lik danas opet:"A kako ti znas da mi nece kupiti sve, i moja roba ima kupca"??? Samo rekoh brate kako je tebi dobro...

Čim je otvorio paket čovek je trebao da kontaktira poštu da zabrane preuzimanje love pošto je novac išao post netom tako da prevarant mora da dođe do pošte da ga podigne, taman toliko da ga murija sačeka.
Ne znam dali bi pošto htela ovako da postupi ili ne ali vredi probati.

Koliko god su mi odvratni prevaranti toliko mi je odvratan i ovaj sto preti na ovakav nacin. Da smo pravna drzava on bi trebao mnogo brze i rigoroznije da odgovara od seljacine koja vara ljude na sto puta provaljenu foru.
Pas koji laje ne ujeda ali svejedno drustvo ne treba da tolerise ovakve prostake.

Kako misliš "na sto puta provaljenu foru"?
Kako možeš unapred da znaš tj. provališ, da li će ti neko poslati cepanicu ili ono što si stvarno naručio?

Tako sto procenis celokupnu situaciju, oglas i coveka sa kojim razgovaras i ne kupujes na prvu loptu.

Posle nekoliko minuta razgovora uvek mi je potpuno jasno sa kakvim covekom imam posla.

Pricali smo na ovu temu nekoliko puta, samo se bezveze ponavljamo.

Poslednja izmena:
Ne treba pravdati ni kupca u ovom slučaju, jer je verovatno u pitanju bio član bez ocena, neka moja pretpostavka, ali opet, 90% nas bi ovako reagovalo, lično i ja bih voleo da je otišao u taj Zaječar i nekako, nekim čudom našao gde je lova otišla, pa da se čisto pročuje da je moguće ući u trag ovakvima. Verujem da bi bilo manje prevara. Sve što smo do sad čuli su cepanice , crepovi, kartončići, nikako da čujemo da je neko uhvaćen za takve prevare...

Nisam baš ubeđen da je to uvek moguće a i nisu svi experti u kupovini, uglavnom, čovek je bio ljut i ogorčen i nije imao drugog načina da se požali pa je napisao svoje iskustvo na KP kao upozorenje drugima, ne vidim ništa loše u tome...
Najbolje je naravno, otvoriti paket pred poštarem/kurirom ali to nije uvek moguće.
KP bi takođe morao da deluje u ovakvim slučajevima pošto su oni saučesnici, omogućili su prevaru a trebalo bi i da imaju podatke prevaranta (pitanje koliko su tačni)...

Jedno je biti prevaren, ali ovo ruganje sms-om je nesto sasvim drugo. A iz toga se vidi da se prevarant, tacnije bitanga, na ovome nece zaustaviti. I ja bih prvi voleo da cujem da je prevareni ispunio svoje obecanje u celosti i bukvalno. Pokrenuo bih i peticiju da dobije orden za to.

Jel traze isprave gospoda u drzavnoj posti?
Ovo je jos jedan dokaz da je kriminal u Srbiji legalan.
****m te drzavo.

Tačno, prilikom dizanja novca mora da da ličnu kartu i broj LK se unosi u komp kad štampaju onaj papirić od post neta da je novac podignut...

Dragana Mirkovic?
Jel traze isprave gospoda u drzavnoj posti?
Ovo je jos jedan dokaz da je kriminal u Srbiji legalan.
****m te drzavo.

Plus što je u pitanju POSTNET uputnica. Meni ponekad urinokulturu samo što ne traže, pitam li se kako je Dragana Mirković uspela da podigne (možda deal sa nekim od radnika pošte)... Prednost Kupinda u ovome jeste što dobiješ podatke prodavca. Nije na odmet naznačiti prodavcu koji šalje pouzećem da nema šanse da ću da primim paket sa drugim podacima, osim ako on posebno ne naznači da će neko drugi umesto njega poslati...

Na kupindu mi se dopada opcija limundo kes i tu se odmah vidi ko je prevarant.

Jedno je biti prevaren, ali ovo ruganje sms-om je nesto sasvim drugo. A iz toga se vidi da se prevarant, tacnije bitanga, na ovome nece zaustaviti. I ja bih prvi voleo da cujem da je prevareni ispunio svoje obecanje u celosti i bukvalno. Pokrenuo bih i peticiju da dobije orden za to.
Orden za ubistvo?
Mozes odmah da pokrenes nekoliko peticija za dodeljivanje ordena.
Nazalost, tj na tvoju srecu jer mozes da biras kome ces pre dati orden, ubica, silovatelja i ostalih krvnika ima na pretek.

Orden za ubistvo?
Nazalost, tj na tvoju srecu jer mozes da biras kome ces pre dati orden, ubica, silovatelja i ostalih krvnika ima na pretek.

Ne idi u off toliko.

Kad već država slabo - nikako sprovodi pravdu, + dopušta da ovakve prevare prolaze bez problema, prevarenom ništa ne ostaje već da pokuša da istera pravdu. Nažalost, samo veće zlo možeš sam sebi napraviti jer je zakon takav, ali bi bilo za nauk drugim prevarantima.

Stičem utisak da tebi odgovara kada ljudi budu prevareni.

Dosta offtopica za mene, ne želim poene :)

Da si procitao bar nekoliko mojih postova, makar jedan pre ovog sto si citirao nikako ne bi mogao da imas takav utisak o mom pisanju.
Elem, on topic, samo bolid koji je spreman da javno objavljuje pretnje i moze sebi da dozvoli da dobije cepanicu umesto laptop-a ili kartoncic umesto procesora.

Moram da dignem glas protiv takvog ludaka i prostaka bez obzira sto je on prevaren.

Poslednja izmena:
Orden za ubistvo?
O kakvom ubistvu pricas?
Bolje procitaj njegova obecanja i moj post jos jednom.
Ostatak posta bolje da ne komentarisem jer mesas teze.

Jos ti je na kraju i prevareni kriv jer se drznik usudio da bude prevaren...

Poslednja izmena:
Da, prestao sam da citam pred kraj. Shvatio sam da preti da ce joj te kartonske kutije biti poslednji obrok, a u stvari preti da ce jesti na slamcicu od tada. Nije neka razlika, i to je ozbiljna pretnja koja bi morala biti rigoroznije kaznjena od prevare za 4k rsd.
Ne mesam teze. Srbija je prepuna nestabilnih i agresivnih ljudi. Pogledaj samo kako se u saobracaju ponasamo.
Nikako ne treba ohrabrivati takvo ponasanje vec naprotiv, boriti se protiv takvih ljudi.
To sto je prevaren mu ne daje pravo da se ponasa kao krvnik i siledzija. Sutra tvoje dete moze takvog lika da sretne u saobracaju, i da se ovom ucini da ga je ugrozilo svojom ponasanjem i da mu zbog toga izbije zube. Hoces ga i onda tapsati po ramenu i davati orden?

Covek je ovde prevaren. Ovako se ponasa zato sto zakon nista ne radi da takvu prevaru kazni. Ti bolje propagiraj da se prevara sankcionise, jer se onda ni on ne bi tako ponasao jer ne bi bio frustriran kolicinom nepravde i drskosti prestupnika.

Ti idalje ne shvatas da ovo nije samo prevara.
Mogao je samo da podigne novac i nista ne posalje. Ali mangupu to nije bilo dovoljno nego je hteo da dodatno omalovazava zrtvu i sekao karton i zvao kurira i sve to posla sa "Dragana Mirkovic" podacima. Time mu dodatno pljunuo u lice. Pa cak ni tu se nije zaustavio nego mu porukom odgovara "Pa sta mi mozes za 4.000?", cime mu po drugi put sasvim nepotrebno udara samar.

Ako zakon ne radi naravno da sam za to da bitangi vrati milo za drago.
Ti se zalzi da zakon to sankcionise i da kazne budu takve da mu vise na padne na pamet da to radi umesto sto krivis bespomocnog isprovociranog coveka. Pa onda nicije dete nece morati da dolazi ni u tu tvoju neopravdanu fiktivnu situaciju, ali ni u situaciju prevarenog.

Da, prestao sam da citam pred kraj. Shvatio sam da preti da ce joj te kartonske kutije biti poslednji obrok, a u stvari preti da ce jesti na slamcicu od tada. Nije neka razlika, i to je ozbiljna pretnja koja bi morala biti rigoroznije kaznjena od prevare za 4k rsd.
Ne mesam teze. Srbija je prepuna nestabilnih i agresivnih ljudi. Pogledaj samo kako se u saobracaju ponasamo.
Nikako ne treba ohrabrivati takvo ponasanje vec naprotiv, boriti se protiv takvih ljudi.
To sto je prevaren mu ne daje pravo da se ponasa kao krvnik i siledzija. Sutra tvoje dete moze takvog lika da sretne u saobracaju, i da se ovom ucini da ga je ugrozilo svojom ponasanjem i da mu zbog toga izbije zube. Hoces ga i onda tapsati po ramenu i davati orden?

Smanji malo demagogiju, u drzavi gde nijedna institucija ne radi svoj posao prirodno je da ce ljudi sve vise da "uzimaju stvar u svoje ruke". Manje apologetstva prema prevarantima, pa ce i apeli za smanjenje nasilja imati vise smisla.

Realno ko uzme zakon u svoje ruke ima tek da nagrabusi... pogotovo sto kod ovakvih slucajeva nemas ni jedan dokaz da si prevaren, pogotovo jer posiljka nije otvarana pred kurirom, posaljilac ima dokaz da je poslao ima dokaz u tezini paketa, zato kad se narucuje nesto od nepoznatog lica otvaranje na licu (malo ocena) mesta, naravno i tada posiljku moras platiti i cekat razresenje prevare...

Sve ovo prevaranti dobro znaju, a i kupci zato treba da su svesniji rizika, naravno ako prevarena strana nekog napadne moze samo proci sa tuzbom i gubitkom od 100-200K (zato kad nekog napadnes za to postoji dokaz a za prevaru tesko) dinara i mogucim bajbokanom

Prevaranata je uvek bilo i bice ih manje ili vise

Ti prevaranti se zato tako i ponasaju jer znaju da im zakon nece nista. Ja sam imao slucaj sa motorem, nije bilo na kp vec uzivo, falsifikovani dokumenti koji su bili uredno ocarinjeni od carinarnice , kad sam ga prijavio policija je samo uzela njegovu izjavu i nista.

Kakvo ubistvo pominje onaj lik.
Dobre batine da dobije prevarant, da mu uzme pare svoje i za put takodje i sve ok.
Pa nek prevarant dokazuje da je pretucen ;).

Kakvo ubistvo pominje onaj lik.
Dobre batine da dobije prevarant, da mu uzme pare svoje i za put takodje i sve ok.
Pa nek prevarant dokazuje da je pretucen ;).

U tome je i poenta nema on nista da dokazuje pozove pandure, oni ce sami naci tog ostecenog i podici krivicnu prijavu... dokazi su tu na videlo, a ti posle dokazuj prevaru po privatnoj tuzbi koja nema nista sa ovim, u svakom slucaju si u visestrukom minusu

I on kaze ne poznajem coveka, ovo je neki nesporazum.
Nema dokaza nikakvih, nema ni presude.

ufff pa nije to tako, ti ako nekog fizicki napadned ostane to dokaza TONU koji i nasi nesposobni policajci nemogu zanemarit... od dnk, otisaka, moblnih telefona, tvog alibi-a, ostalih svedoka... osim ako vec nisi izvezban da budes nindja ili predator :d

a javno objavljena pretnja na internetu? btw sa sve adresnim podacima ovoga sto preti.
To bi cak i nasa policija resila.
Sad moram i ja kao neki, koliko imas godina, 12? ;)

Poslednja izmena:
Ajde bre bezi i idi varaj nekoga...

Ja pricam o nekom uopstenom slucaju.
Otisci ? Neces ga samarati :), dnk, wtf ?
Alibi ? Bio sam kuci, gledao Zvezde Granda :).
Telefon uzmes nokiu 3310 posle bacis :).
A i istuces ga dobro da mu ne padne napamet da te prijavi ;).

Poslednja izmena:
Sta sve necu procitati ovde...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno