Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odnos ponude i potraznje.
Ono sto je trazeno a nema ga puno ce dostici i vecu cifru nego sto je mozda ocekivano.

Ja imam jedno pitanje,a posle ce citava serija pitanja :D

Hteo bi da pazarim novi komp odnosno nove komponente i uzimao bi od "Madzara" e sad ko ovde zna,prati,ima iskustva sa prodavcima sa KP ko je pouzdan i siguran da mi baci preporuke na pm ili ovde.

Ja sam naleteo na dvojicu stim da je ovaj prvi Fanta.. koliko vidim dosta hvaljen i siguran a drugi Norbert iz SU opet dosta povoljniji od Fante ali ne odgovara mi na poruke i po nedelju dana za razliku od prvog koji je iskren i korektan.
Ako znate jos nekoga bio bi zahvalan stim da mi odgovara da je iz Vojvodine odnosno iz BG jer sve ostalo mi je predaleko i komplikovano jer zivim u BiH.

Svaki madjar sa preko 100 ocena je pouzdan.
Ima ih na stotine, neces pogresiti koga god da uznes. I ovi sa manje ocena su pouzdani isto.

Ma da bree, na hiljade ih ima...kako da ne...
Za kompjutersku opremu imas 3-4 njih, videces i sam, imaju dosta ocena.

Ja sam nasao gore pomenutu dvojicu a ovi ostali koje sam nailazio il su slabi sa ocenama ili jednostavno kao da dugo nisu aktivni.

Zato kazem ako neko zna neki profil sa KP nek mi baci link u pm ili ovde.

Eto ako ima 3-4 ja nisam nasao tu jos 1-2 :)

Danas prvi put postavim oglas na sajtu i javi mi se covek, dogovorimo se da mu posaljem. Medjutim, malopre mi se javi drugi covek i nudi skoro duplo vise nego sto sam ja stavio cenu. :shock: Sta vi radite u takvim situacijama ako se dese nekad? :)

Covek se veze za rec, a stoka za rogove, kaze izreka stara... Radi svako kako mu savest kaze, nekom zine dupe za pare, neko ispostuje dogovoreno, ti sam odluci.

Pa zavisi koje su pare u pitanju, ako je nesto reda 5-15e treba ispostovat, ali ako je nesto reda +100e budi siguran kako bi 99%+ uradilo... ali u bilo kod slucaju ljudcki je da bar javis ako odustanes od prodaje da covek ne ceka zabadava

Ne znam za vas i kakvu to robu prodajete ali dogovor je dogovor sto se mene tice.

Ne znam za vas i kakvu to robu prodajete ali dogovor je dogovor sto se mene tice.

Nije to tako prosto, jedno su dogovori licni, komplikovani, itd, drugo kad neko kupuje neku sitnicu od tebe online, inace svako ima svoju cenu samo pitanje sta je ili koliko... ko misli da nema laze sebe
Ja nisam bio u toj situaciji nikad jer su mi do sad nudili samo "smesne" iznose pa ni nisam razmisljao da li bi pristao i kad

Danas prvi put postavim oglas na sajtu i javi mi se covek, dogovorimo se da mu posaljem. Medjutim, malopre mi se javi drugi covek i nudi skoro duplo vise nego sto sam ja stavio cenu. :shock: Sta vi radite u takvim situacijama ako se dese nekad? :)

Jok, meni redovno nude nižu cenu.

Ja imam jedinu negativnu ocenu bas iz tog razloga.
Obecao da cu poslati jednom kupcu graficku (preko kurira), a prodao drugom licno.
Graficka bila oko 100e, bilo mi lakse tako.

Prvi kupac kupio bolje napajanje zbog te graficke, ja to nisam znao da ce uraditi.

Mnoge negativne su mi na KP brisane, ta je ostala.

Inace nikad ne ispaljujem ljude, to je bio prvi put.

Nije to tako prosto, jedno su dogovori licni, komplikovani, itd, drugo kad neko kupuje neku sitnicu od tebe online, inace svako ima svoju cenu samo pitanje sta je ili koliko... ko misli da nema laze sebe
Ja nisam bio u toj situaciji nikad jer su mi do sad nudili samo "smesne" iznose pa ni nisam razmisljao da li bi pristao i kad
Cekaj bre Zeljko, prodajes nesto i stavis lepo cenu koja ti odgovara, javi se covek i dogovoris se... Ja istog trenutka stavljam da je rezervisano/prodato i tu se prica zavrsava osim ukoliko me ne ispali kupac.
I stvarno ne znam sta vi to prodajete pa da vam neko drugi nudi duplo.
Ako vec zelite da izbegnete slanje onda napisete da prednost dajete kupcu koji ce licno preuzeti i tako nema nikakve ispale i sl.

Poslao sam prvom kupcu, nisam ga ispalio. Inace knjiga je bila u pitanju pa nije velika vrednost, a drugi kupac mi je nudio skoro duplo vise jer je izgleda ovo bilo najkvalitetnije izdanje knjige i nema je da se kupi nova, a moja je bila skoro nova. :)

pitas oiginalnog kupca jel' okej da prosledis kontakt,ako je okej ispostovao si i svoju rec,i originalnog kupca i zainteresovanog,moze se reci solomonsko resenje.po meni dogovor i rec nemaju cenu,i nikad nemas pojma kako ce ti se vratiti lepa rec,reputacija i preporuka u zivotu.nikad necu zaboraviti kad sam prodavao neku graficku od 150e momak mi je lagano sve pare na svoje insistiranje unapred uplatio,ja ga pitam zasto,on mi kaze da sam poslovao sa nekim njegovim poznanikom oko nekih gitara,sta je meni 150e i graficka i da je imao samo reci hvale.te stvari,po meni,nemaju cenu,kamoli koju stotinu i hiljadu dinara.

I mene što se tiče je tako. Ali smo očigledno ugrožena vrsta, jer niko ništa ne poštuje kad se dogovori.

Pa i o tome se radi, ne urozenih vec ostalo par primeraka... :)
Zasto ja ovo pisem jer sam se nebrojano puta opekao, sad trenutni bilans mi je sopstveni stan pod znakom pitanje i par K eura duga ka meni, pa onda naucis da kad si se rodio i sta su te ucili ne vazi uopste, bar ne ovde

Poslednja izmena:
Kod mene je "dogovor" kada neko pusti podatke za slanje, posle toga nema nazad, i znaci obicno da je ozbiljan jer su ipak licne informacije u pitanju.
Sve ostalo na "pozz javljam se kad skupim kintu" "ee brt 100% uzimam samo da mi stigne plata" itd nije rezervacija.

ima i onih koji oatave podatke pa posle odustanu ili ne preuzmu paket.

Pa i o tome se radi, ne urozenih vec ostalo par primeraka... :)
Zasto ja ovo pisem jer sam se nebrojano puta opekao, sad trenutni bilans mi je sopstveni stan pod znakom pitanje i par K eura duga ka meni, pa onda naucis da kad si se rodio i sta su te ucili ne vazi uopste, bar ne ovde
Nebrojano puta sam se opekao i ja. Ali ne volim da kršim svoju reč svejedno. Doduše ako vidiš da će neko da te za****, tu nema šta da poštuješ, jer si inače ******.

+1,to sto smo se svi sa tim stavom zilion puta opekli,nije razlog da se predje u suprotni tabor.neznam za vas ali meni moj miran san nema cenu,narocito oko materijalnih stvari.ako su me sta ova luda vremena naucila to je da ti u zivotu ostane samo obraz,miran san i lepa rec,ostalo je sve prolazno.

ja sam kupio i prodao sigurno preko 20 stvari na kp,a imam samo 4 ocene
i to sam svakog prodavca ili kupca ja ocenio -.-
kp mi deluje bolje od kupinda,ali im je sistem ocenjivanja nikakav

Jeste, i ja sam ostao bez par ocena.

Ja pošaljem ljubaznu poruku kako sam zadovoljan transakcijom , ako je išlo preko poruka , dam čoveku ocenu , po defaultu mu stigne u inbox . Ne upali uvek , ali ... Inače ocena na KP ima mnogo veću težinu nego na konkurentskim sajtovima .

U kom smislu vecu tezinu ?
Na KP mozes da fabrikujes ocenu, na Limundu ne mozes.

Ja pošaljem ljubaznu poruku kako sam zadovoljan transakcijom , ako je išlo preko poruka , dam čoveku ocenu , po defaultu mu stigne u inbox . Ne upali uvek , ali ... Inače ocena na KP ima mnogo veću težinu nego na konkurentskim sajtovima .

I moj je veci nego svim crncima u Africi-jel ja tako kazem

Pa kaze velika tezina ocena na KP,razmenimo poruku -cao sta ima-odgovoris-evo opusteno-i podelimo pozitivne ocene sa ogromnom tezinom za razliku
od omrznutog Limunda gde moras nesto i da kupis-prodas

Ali posto kaze da je tako,tako je

Poslednja izmena:
Pa kaze velika tezina ocena na KP,razmenimo poruku -cao sta ima-odgovoris-evo opusteno-i podelimo pozitivne ocene sa ogromnom tezinom za razliku
od omrznutog Limunda gde moras nesto i da kupis-prodas

Ali posto kaze da je tako,tako je
Može i to , ali mora da postoji i oglas oko koga se razmenjuju poruke , a čitam da prevaranti slabo prolaze na KP .

Baš zato što se na KP slabije daju (dosta toga ide i telefonom ) , samim tim i više vrede . Ja insistiram ovako posredno . Na ovim drugim sajtovima ide po nekoj inerciji . Nisam dobio jednu ili dve , i to 10++++++ , sve ok , savršeno itd . Na KP ih ima malo i nekako su mi informativnije , plus ovaj topik , plus malo iskustva .

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno