Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Njih ne koristim,sta vise i izbegavam,drugu su sjebali neki ram sa staklom.

Poslednja izmena:
Aljkavi,bahati a nisu ni jeftini kao sto se reklamiraju.
Sa AKS-om i BEX-om nisam nikad imao problema.

Nisu jeftini, Post Ekspres je najskuplji od tih "narodnih" kurirskih službi. Mada ja kada šaljem nešto, preko njih šaljem, deluju mi najprofesionalniji. Njihovo danas za sutra je zaista danas za sutra.

Ali, da ne grešim dušu, do sada nisam imao problem ni sa jednom od njih.

Ja kada sam slao narukvice preko Post Express-a rekao sam im da nalepe lomljivo na paketu ako im to uopste nesto znaci. U svakom slucaju, narukvice su stigle neostecene, danas za sutra, jedanput pre 12, drugi put po podne posto moze da se bira da li ce da stigne do 12 ili posle 12.

Isto tako jedan decko mi je uplatio kaparu od 2000din za narukvicu za koju se kasnije ispostavilo da je nema(nije bilo te velicine) i uredno sam mu uplatio pare nazad.

Ja se generalno vodim time da nikome pare necu prvi da upaltim ali da trazim avansnu uplatu ukoliko ja saljem jer znam da cu ja te pare vratiti ako nesto ne ispadne kako treba

Ja sam više puta uplaćivao ljudima novac unapred, zato što mi je zgodnije nekada da se ne plaća ništa pri preuzimanju.

Naravno, onima koji sami traže unapred, nikada. Isključivo šta je na moju inicijativu.

Ja sam uzimao polovne hardove i nikad problema nisam imao. Jedan čovek iz NS ih je prodavao redovno, on je imao neki deal sa kurirom, mislim da je Bex, da njegove hardove drže napred negde u kombiju, i stvarno, svaki put kad je stizao hard od njega, kurir je HDD vadio iz kabine.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Ovo je ona situacija kad kupac laze.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Ako je zabeležio podatke o disku pre prodaje i slanja.

A ako nije, džaba mu sada.

Zabelezio sam podatke,ali sta mi znaci i da jeste moj disk u pitanju,poslao ispravan i sad kao pokvaren...

Pa više da umiriš sebe, da stvarno bude do diska, a ne da tip pokušava da te pređe.

Ono što ti ne ide na ruku je što sada, ako prati ovu temu, zna da si sumnjičav i da imaš načina da vidiš da li je disk zaista tvoj, pa i ako je hteo da ti pošalje svoj pokvareni disk, zadrži tvoj i dobije novac nazad, može da obreča tvoj disk sa visine i da ti ga definitivno vrati pokvarenog.

Eto, i zabeležio si podatke za slučaj da se ovako nešto dogodi, samo nisi trebao pisati ovde dok ti ne vrati disk, i ti ga ne proveriš.

Poslednja izmena:
Ovo je ona situacija kad kupac laze.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Što ćeš teško dokazati, kao i to da mu je prodavac poslao ispravan disk.

Vratiti pare i zaboraviti, ili ne vratiti pare, dobiti negativnu i zaboraviti. Treće opcije nema.

^^
da upravo tako!

U sustini polovna roba nema garanciju i kupuje se u vidjenom stanju, ako je nekom tesko i skupo da vidi i proveri onda nastaju ovakve situacije.

Ja sam imao slicnu situaciju pre nekoliko godina
Kupcu sam preko oglasa prodao potpuno nov proizvod bez garancije koji je on pokvario i bez pardona insistirao da vrati.

Poslednja izmena:
Zabelezio sam podatke,ali sta mi znaci i da jeste moj disk u pitanju,poslao ispravan i sad kao pokvaren...

Sta je jedan nejaki hard za tu kurirsku zgadiju...
pricao mi jedan kurir iz PE s kojim sam dobar kako su neki njegovi uspeli da polome zastitnu kacigu za motocikliste, valjda je shvatili kao izazov,sta li...
slati samo na odgovornost kupca, a rizicnu robu tipa HDD kupovati samo licno uz probu.

Hahahahahahahahaha, pa eksterni ventilatori, nije covek slagao :D :D

P9 Lite TT

Ako nije rudarila, to može da bude solidna kartica. Ja sam mišljenja da joj je istkla garancija, i odkinulo se jedno pero. Prilikom menjanja čovek je stavio 2 ventilatora. Samo je bitno koja, i sa koliko pina (za ove ide 4). Ovo je ovako ružno, ali bolje hladi od fabričkog rešenja. Malo je i napucao cenu. ***, svi se bore za novac :D

*** Po slikama bih rekao da je iz nekog rig a :)

Poslednja izmena:
Ako nije rudarila, to može da bude solidna kartica. Ja sam mišljenja da joj je istkla garancija, i odkinulo se jedno pero. Prilikom menjanja čovek je stavio 2 ventilatora. Samo je bitno koja, i sa koliko pina (za ove ide 4). Ovo je ovako ružno, ali bolje hladi od fabričkog rešenja. Malo je i napucao cenu. ***, svi se bore za novac :D

*** Po slikama bih rekao da je iz nekog rig a :)

Vidi se sa kilometar, da je sa rig-a.

Izbrisao je deo da ne posluje sa ljudima iz Obrenovca [emoji2]

Pojavio se taj covek bio u ovoj temi pa nam objasnjavao zasto je sve to naveo [emoji2]

Neznam da li ste primetili ali tip više kupuje nego što proodaje. Mora da mu je strašno dozlogrdilo od takvih ponuda, ja bih ih samo ignorisao.

Još se ložite na jedan extra 001000002 ? Evo vam 10 komada da ne plačete, držite ih u rezervi.

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno