Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pitaj ti njega da li on može da ti proda devojku za 60% para koje je potrosio na prvom izlasku sa njom

Sent from my iPhone using Tapatalk

sad me jos ismeva da sam neiskusan i pokusava da igra na kartu ultra ljubaznosti...gade mi se takvi sibicari...ima preko 900 ocena lik, klasican preprodavac....istorija prodaje mu je puna predmeta slicnih mom, a ocekuje da niko ne poveze da sibicari od ljudi da mu spuste cenu da on proda za duplo

Kazes mu kulturno da ti ponuda ne odgovara i ignorises.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

sad me jos ismeva da sam neiskusan i pokusava da igra na kartu ultra ljubaznosti...gade mi se takvi sibicari...ima preko 900 ocena lik, klasican preprodavac....istorija prodaje mu je puna predmeta slicnih mom, a ocekuje da niko ne poveze da sibicari od ljudi da mu spuste cenu da on proda za duplo

Uziveo se covek vrv previse gleda Discovery Channel, emisije tipa Wheel Dealers i sl. :D

Nije to od Discoverija, to ti je ta čuvena buvljak filozofija koja je kod nas uzela maha i što je najgore, ljudi se uvrede kada im kažeš da to što je kod nas nešto postalo uobičajeno nije baš ni normalno ni pristojno, nego smo mi svi zajedno postali civilizacijska rupčaga. Pa kod nas su i "ugledni biznismeni" zapravo ili ubice i narko-dileri ili šibicari i šverceri, šta da očekuješ od sitne boranije.

super je stvar kada od tebe kupuje preprodavac a vidiš njegove proizvode (ne predstavi se lažno), kažeš mu da se trampite bez dodavanja keša sa bilo koje strane tako što će da se napravi zamena proizvod za proizvod s tim da i ti njegov proizvod smanjiš za 60%. tada će da te ignoriše;)

Ma brate, oteras to u 3 p.m. na kulturan nacin

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

povrh svega, radi se o nekoriscenom predmetu, a najsmesnije od svega je sto je trazio racun i garanciju za predmet koji je deo racunara i samim tim garancija vazi na ceo racunar i ne dobija se za pojedinacne delove kada se tako kupi...
a na svojim oglasima prodaje "nove" proizvode bez garancije, dok moj zaista nov proizvod omalovazava

muka mi je od takvih jadnika

povrh svega, radi se o nekoriscenom predmetu, a najsmesnije od svega je sto je trazio racun i garanciju za predmet koji je deo racunara i samim tim garancija vazi na ceo racunar i ne dobija se za pojedinacne delove kada se tako kupi...
a na svojim oglasima prodaje "nove" proizvode bez garancije, dok moj zaista nov proizvod omalovazava

muka mi je od takvih jadnika

Blokiras ga i prijavis KP za spam pa nek onda salje.

Morao sam da se ulogujem kada sam procitao sta pisete o cenama. Imao sam jednog pacijenta koji mi je slao poruke i objasnjavao kako polovna stvar treba bude pola cena, jer "kako epitet kaze, polovno = pola cene". Zapanjujuce je sto je tip bio izuzetno kulturan i pismen, pa sam ga kulturno i pozdravio.

Zbog takvih pojava sajt ce uskoro morati i naziv da promeni u Poklanjam Darujem :D

Šta da vam kažem, čitam i ne verujem, zapravo verujem, ja stavio stvar za 110 evra mene neki baja smara za zamenu, njegov vredi i više ali ajde samo danas akcija, kulturno kažem da nisam zainteresovan, on nastavlja sad drugom taktikom - ti si na gubitku, to tvoje realno vredi 80 ali ajde... Nisam hteo da mu odbrusim jer nisam takav ali šta on mene ubeđuje koliko mi predmet vredi. Stvarno su ljudi čudo.

Šta da vam kažem, čitam i ne verujem, zapravo verujem, ja stavio stvar za 110 evra mene neki baja smara za zamenu, njegov vredi i više ali ajde samo danas akcija, kulturno kažem da nisam zainteresovan, on nastavlja sad drugom taktikom - ti si na gubitku, to tvoje realno vredi 80 ali ajde... Nisam hteo da mu odbrusim jer nisam takav ali šta on mene ubeđuje koliko mi predmet vredi. Stvarno su ljudi čudo.

Изгледа да превише гледају Discovery i History канале :) па почели буквално да примењују технику "ценкање". Иначе код нас се примењује мало "агресивнија" техника погађања око цена, не у смислу да се утера страх у кости продавцу, него да му кроз одређене начине ставе до знања "Предмет који се продаје тренутно није вредан толико, мало размислите о кориговању цене", у току дана пошаљу још једну поруку "Да ли сте размислили, ја сам спреман одмах да преузмем предмет", е сада шта је поента свега овога.

Нпр. probotzor је искусан продавац, има већ знање и сматра да је његов предмет који продаје на тржишту толико вредан (није сентиметална вредност у питању) него класично продаје по њему одговарајућој цени, није му журба да баш у истом дану одмах и сад првом прода предмет него да мало сачека, е онда ту ступају на сцену препродавци који "жаргонски речено" од милог препродавца пређу у агресивног како би изазвали ефекат код продавца да се изнервира и прода предмет по тој цени коју они нуде (препродавци), код probotzor то нема ефекта, али има други, успели су да га изнервирају, има цео дан да размишља о томе шта се десило, а неке важније ствари има да му пролазе (фокус на битније ствари), они су постигли своје, а он се нервира. Свесни су да ће можда у неком тренутку "можда" он попустити, али они то не знају (нагађање), само probotzor зна да нису успели.

Где ова техника пали и код кога - Нормално код нових продаваца, они који немају толико искуства (виђали сте разне огласе) и шта ће он прихвати ту цену која му је понуђена (*** разлога има хиљаду зашто је то урадио, а основни *новац*), где тај систем прође, прошао је, остали искуснији продавци то неће прихватити него културно одговорити, а ако се настави и блокирати после и послати пријаву на КП.

Шта продавци који немају знања у неком моменту размисле "Човек се разуме, можда сам ја преценио ту ствар, он има искуства па је понудио реалну цену, откуд знам какво је тржиште и да ли долази до промена" и сличне мисли које се у том тренутку јављају, опет кажем код људи који нису вични и искусни у продаји (повремени продавци, новајлије).

-Alo, dobarar dan, Vi prodajete Jugo 45, 84to godište za 220 evra?!
-Da, auto je u voznom stanju, a cena je FIKSNA!
-Da pitam samo, a može li zamena?
-Slušaj bre ti: Neću zamenu za Ariljski donji veš, Zlatiborski kulen, Sijenički kajmak, rezanu građu, tovne piliće, udžbenike za srednju metalo-strugarsku školu, za švajcerske čokolade i ruske pumpe za navodnjavanje...Može zamena za 220 evra i šlus!
-A jel to zadnja cena gospodine?
-Na to pitanje ne odgovaram, doviđenja!

Poslednja izmena:
Recimo da sam iskusan prodavac, ne živim od toga ali uvek imam aktivnih oglasa, nije roba široke potrošnje, uslovno rečeno, ali nikada nisam došao u situaciju da se raspravljam ili na bilo koji način natežem sa kojekakvim vucibatinama. Na nepristojne ponude ili ne odgovaram, ili odgovorim u dve reči, tu je kraj.
Nikada nisam došao u situaciju da blokiram ili prijavljujem nekoga, nikada ne stavljam fiksnu cenu, kupci vole da spuštaju cenu, zato ostavim bar 5-10% lufta za korekciju.

A trgovina nije za svakog,ako niste spremni da objasnjavate kupcima sve ono sto ste napisali u oglasu i jos ponesto (pa i ponovo jer jednom nije dovoljno), da im titrate ili da se raspravljate (ili ignorisete),pregovarate o ceni i vremenu i nacinu kupoprodaje,slusate svakakve gluposti i savete, najbolje je da se time ni ne bavite. Ima drugih zanimanja a viskove i starudiju je bolje i pokloniti ili prodati nekom preprodavcu upola cene pa i baciti nego se nervirati!

Poslednja izmena od urednika:
Hahaha! Cena za 4x4GB polovno = 5x8GB novo.

Klasicni pajac :D

bukvalno me neki preprodavac sada smara i hoce maltene da mu dam predmet za dzabe, jos me ubedjuje kako nije on nepristojan nego ja sto prodajem novu stvar za 30% nizu cenu nego u radnji, jer on smatra da je fer da bude 60% niza cena.
Ma ti si blesav skroz. Trebao si lepo da mu kazes da si ti i kupio za smesne pare ali moras da zaradis duplo :d
Otkacice se momentalno. S bagrom ne mozes drugacije ;)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

bc3.jpg

^^^ haha to je to ;)

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Ljudi, kako da dođem do fantasterifica ? Link za kp izlog ne radi...čuo sam lepe priče o čoveku, sad treba da kupim neki kompletić za keš, pa bih rado to od njega uzeo...ako ne sme ovde, neka mi neko javi na PP. Hvala unapred.

Ljudi, kako da dođem do fantasterifica ? Link za kp izlog ne radi...čuo sam lepe priče o čoveku, sad treba da kupim neki kompletić za keš, pa bih rado to od njega uzeo...ako ne sme ovde, neka mi neko javi na PP. Hvala unapred.

Promenio je ime. Udji u KP izloge i nadji Digital scout.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno