Šta je novo?

Kupovina XBOX-a

Nisi razumeo - ja ne kažem da ne treba da se flashuje, i ja bih flashovao xbox. xxxander tvrdi da je legalno da se flashuje konzola, samo se u tome ne slažem sa njim, nisam ja neki borac protiv piraterije ;)

Prosvetli me, kojom odredbom krivicnog zakona je sankcionisano flesovanje konzole?

U Srbiji nije nelegalno flasovati konzole.
U nekim zemljama Zapadne Evrope(ne svim) jeste.
Posto mi zivimo u Srbiji vaze srpski zakoni, a nema zakona koji kaze da je nelegalno flasovati konzolu.

U Srbiji nije nelegalno flasovati konzole.
U nekim zemljama Zapadne Evrope(ne svim) jeste.
Posto mi zivimo u Srbiji vaze srpski zakoni, a nema zakona koji kaze da je nelegalno flasovati konzolu.

Clan 142 krivicnog zakona kaze da je protivzakonito flesovati konzolu, ako ima manje od 14 godina!:zgran:

Poslednja izmena:
Nisi razumeo - ja ne kažem da ne treba da se flashuje, i ja bih flashovao xbox. xxxander tvrdi da je legalno da se flashuje konzola, samo se u tome ne slažem sa njim, nisam ja neki borac protiv piraterije ;)
Nije ilegalno fleshovati konzolu ... Iz prostog razloga da bi mogao da igrash kopije igara koje vec posedujesh. NPR. Kupish ti GTA4. I sad prospesh neshto na njega ili ga izgrebesh i shta cesh onda? Kupish novi? Jok. Uzmesh backup koji si napravio i igrash. A ilegalno je igrati kopirane igrice chije originale ne posedujesh.

@ SSJ_5: Kaži mi pošteno, koliko imaš takvih legalnih kopija? Evo ja imam originale za PS2 i nijedan disk nisam backupovao, a kupio sam chipovanu konzolu da bih koristio narodne verzje igara, ne legalne backupe.

Da ne ispadne da pričam u prazno:
http://cavemonkey50.com/2007/05/microsoft-begins-banning-modified-xbox-360-consoles/
"360 Mods Are Not Legal"

http://www.xbox-scene.com/xbox1data/sep/EEZAuFAEuAjENKDCMV.php
"Microsoft decided to start banning Xbox360 with modified firmwares...
... They could detect the modified FW, changes in FWs or backup-discs ...

http://www.associatedcontent.com/article/649675/playing_backups_on_xbox_360_is_it_legal.html
"If you take that software/firmware and alter it in order to decrease security, thus allowing backups to be played, you are violating the law."

Dosta?

Nemam više nameru da se raspravljam - dao sam linkove pa pročitaj šta tamo piše. Ova naša rasprava ionako nije konstruktivna niti može nekom pomoći pri kupovini xbox-a (povukli ste me za jezik, šta da radim). Moderatori nek slobodno pobrišu moje postove u ovoj temi i izvinjavam se zbog offtopic-a.

@ SSJ_5: Kaži mi pošteno, koliko imaš takvih legalnih kopija? Evo ja imam originale za PS2 i nijedan disk nisam backupovao, a kupio sam chipovanu konzolu da bih koristio narodne verzje igara, ne legalne backupe.
Nije poenta shta ja imam. Nego kako se to reshava pravno.
A Micro$oft banuje kopirane igre zato shto ne zeli da gubi kesh na takvim stvarima (tj ilegalnom software-u, tj likovima koji ne zele da kupe originalnu igricu). Ali sam chin backup-a igre je legalan i niko te ne moze prekrshajno goniti zato shto si kopirao neshto shto posedujesh i nisi ostvario profit. Znachi niko ne moze da ti uskrati pravo da igrash igre koje si backupovao na svom disku dokle god imash dokaz da si kupio originalnu igricu (ili bilo koji software).

I kao shto reche xxxander nelegalna je distribucija igara.

Poslednja izmena:
Jel bolje kupiti ne flesovanu konzolu za 34000 din i sam je flesovati ili ipak dati 40000 din za flesovanu?

bolje je uzeti flashovanu za 20000 koliko i košta a ne 40000.

i btw. ovde se ne raspravlja o legalnosti flashovanja nego o kupovini xbox-a, utiscima posle kupovine itd. da bi oni koji još nemaju xbox se napokon odlučili za njega, kao ja npr. ja sam prvo razmišljao da uzmem ati 4850, ali kad sam video da za neke igre na kompu moraš čekati dosta dugo da izadju ipak ću pre uzeti xbox. i baš me briga što je playstation bolji, što je flashovanje nelegalno (ili nije), što original igre možeš igrati online jer nisam neki spretan igrač pa mi je A.I. dovoljan.

Poslednja izmena:
i btw. ovde se ne raspravlja o legalnosti flashovanja nego o kupovini xbox-a, utiscima posle kupovine itd. da bi oni koji još nemaju xbox se napokon odlučili za njega, kao ja npr. ja sam prvo razmišljao da uzmem ati 4850, ali kad sam video da za neke igre na kompu moraš čekati dosta dugo da izadju ipak ću pre uzeti xbox. i baš me briga što je playstation bolji, što je flashovanje nelegalno (ili nije), što original igre možeš igrati online jer nisam neki spretan igrač pa mi je A.I. dovoljan.
Evo ja necu vishe offtopicovati ...

XBOX360 nije zvanicno zastupljen od strane Microsofta u nasoj zemlji. Nismo im zanimljivi kao trziste. Znaci da je po volji Microsofta, neko ko bi kupio konzolu vani i doneo je u Srbiju, ne bi imao sta da igra na njoj jer nema zvanicnih distibuter igara.

Inace, obicno konzola koja prva bude "razbijena" od strane pirata, prva i pukne na trzistu (seca li se neko primera Sega Dreamcast-a). Dobar primer je N64 koji je prodavan duplo manje od Playstation-a ali je Nintendo imao isti profit kao i Sony jer nije bilo piraterije za N64. Znaci imali su cistu zaradu (zahvaljujuci insistiranju na ketridzima) a tirazi igara su bili slicni Sonijevim iako je zastupljenost bila vise nrgo duplo manja od Sonijeve. Sada je u takvoj situaciji Soni sa PS3. Nece skoro biti piraterije na njoj zahvaljujuci BlueRay-u. Mozda je najmanje zastuplen na trzistu, ali buducnost je njegova.

Poslednja izmena:
XBOX360 nije zvanicno zastupljen od strane Microsofta u nasoj zemlji. Nismo im zanimljivi kao trziste. Znaci da je po volji Microsofta, neko ko bi kupio konzolu vani i doneo je u Srbiju, ne bi imao sta da igra na njoj jer nema zvanicnih distibuter igara.

Inace, obicno konzola koja prva bude "razbijena" od strane pirata, prva i pukne na trzistu (seca li se neko primera Sega Dreamcast-a). Dobar primer je N64 koji je prodavan duplo manje od Playstation-a ali je Nintendo imao isti profit kao i Sony jer nije bilo piraterije za N64. Znaci imali su cistu zaradu (zahvaljujuci insistiranju na ketridzima) a tirazi igara su bili slicni Sonijevim iako je zastupljenost bila vise nrgo duplo manja od Sonijeve. Sada je u takvoj situaciji Soni sa PS3. Nece skoro biti piraterije na njoj zahvaljujuci BlueRay-u. Mozda je najmanje zastuplen na trzistu, ali buducnost je njegova.

Nelogicna prica. Sledeci tu logiku i primenjujuci je na primer koji si ti sam dao buducnost je morala biti na strani Nintenda N64, a Sony Playstation je valjda morao da propadne zbog piraterije.

Nije propao, ali je Nintendo sa duplo manje konzola imao isti profit. S druge strane Sega Dreamcast je pukla zbog piraterije jer su glavni izdavaci odlucili da odustanu podrske za Dreamcast kada je postalo vise nego ocigledno da je razbijena.

Nije propao, ali je Nintendo sa duplo manje konzola imao isti profit. S druge strane Sega Dreamcast je pukla zbog piraterije jer su glavni izdavaci odlucili da odustanu podrske za Dreamcast kada je postalo vise nego ocigledno da je razbijena.

Hmm... Kako se onda PS2 drzi sve ovo vreme??? :trust:

Pa na dvojci treba da se stavi cip da bi citala pirate, sto je ipak malo komplikovaniji posao koji ne moze da uradi svaki laik. Ja ne znam ni jednog klinca da je sa zapada doneo cipovanu kozolu, vec su svi ovde to uradili. Ovo ne pricam na pamet vec drzim igraonicu pa me cesto klincija smaraju sa pitanjima gde da nose PS2, XB i sl. na cipovanje. Sega DC je pukla recimo jer se kao na zastitu oslanjala na svoje GD diskove od 1GB i nije ocekivala da ce pirati da ocerupaju igre kako bi stale na 700MB diskove. Sa takvom forom, za pokretanje igre nije bio potreban nikakav cip, tek poneki put boot disk. A sto se Sonija tice, na 120 miliona primeraka koliko ga je prodato u svetu, pa nema sanse da bas svi imaju ugradjen cip. Ipak na bogatijim trzistima nece tek tako da rizikuju svoje konzole sa otvaranjem, niti se mogu na svakom koraku naci likovi/firme koje to rade.

Ja imam L222WS, iz potpisa, pa me zanima jel bi mogao da prikacim xbox na njega, ako ne, da ne kupujem box...

Ako imas analogni VGA izlaz (a imas 100%) mozes. Potreban ti je samo kabal koji posebno od konzole kupujes i koji kosta max 20-tak evra.

xbox_360_vga_cable.jpg

Nema nikakvih informacija o mogucem padu cena u narednih nekoliko meseci.

ako kabal nađeš u bilo kojoj drugoj prodavnici kod nas veruj mi biće puno jeftiniji nego u game s-u.

a što se tiče cena, trenutno je jeftiniji od wii-ja pa ne bi trebalo više da spuštaju. prošle godine kad sam ja uzimao wii koštao je 45000 (premium) a sad je oko 24k. mada wii je skroz druga kategorija i ne može se ni u snu porediti sa xbox-om. ali obe konzole su do jaja na svoj način. vredi uzeti i jednu i drugu. ****ga sad sam malo odlutao, ali dosadno mi je pa neznam šta da pišem.

gde treba spojiti ovaj beli i crveni kabal da bi se dobio zvuk, ako na monitoru nema zvučnika?

Poslednja izmena:
Pojavile su se konzole sa Benq-Philips, odnosno LiteOn DVD citacima, kod kojih trenutno nije moguc fw flash. :(

Nazad
Vrh Dno