Šta je novo?

Kupovina tehnike u Madjarskoj - kako?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A do koje sume je moguc povrat poreza a da ti nasi ne naplate carinu?
Na netu dobijam razlicite infomracije,neko kaze 50,neko 100,nego cak 500e pa nisam siguran do koje sume moze da se uzme nesto

Otvorio, ne otvorio isto mu se hvata, jer su Madjari prijavili.

Uglavnom na Horgosu ne prijavljuju.Ja sam Sony ps4 uzeo u Segedinu,uredno uzeo afu i prosao nasu granicu bez problemaJesmo ga sakrili kod nogu suvozaca ali dobro,glavno da smo prosli.Kazu da ne diraju za 100-150e po osobi ali ja sam prenosio i vise,pogotovo kad mi se rodio sin.Za hranu i kucnu hemiju ne diraju.

Zato sto su duzni da prijave po medjudrzavnom sporazumu. To sto ne prijavljuju "uvoznike" iz Horgosa i okoline je plod razradjenih mehanizama i teske korupcije na obe strane. Jer njih i kada prijave nasi ne carine.
Gde je taj medjunarodni sporazum?

Ako ga nisu našli, to znači da nisu ni hteli ništa da traže i ovo kažem čisto dobronamerno 😃 Ne postoji šansa da ga ne nađu ako žele, samo je pitanje da li su zainteresovani 😃

Gde je taj medjunarodni sporazum?
U Upravi carina.

Ne samo sa Madjarskom vec sa svim evropskim drzavama.

Ako mislite da su, npr, slucajno padali Patek Philippe i Rolex satovi na surcinskom aerodromu ... e pa nisu :) .

DO 1.000 eura po sporazumu mora da se dojavi u roku od sat vemena, preko toga 10 ili 15 minuta od overe dokumenata.

Kada nam je uzeo papire za overu, madjarski čikica je zapisao naš i broj tablica još jednih koji su bili pored nas, pretpostavili smo da je razlog taj što i mi i oni imamo račune preko 1000e. Mislili smo da je to to, sigurno nas prijavljuje nekome... Međutim, naš carinik nas je kao i uvek pitao da li imamo nešto da prijavimo, odgovor je naravno bio ne i to je bilo to, prošli smo za 5 sekundi. Da li je prijavio ili ne, ne znam, ali niko nas nije dirao...

Planiram kupovinu GPU od KP "mađara", bio bih zahvalan da mi pošaljete u privatnoj poruci ko je sada pouzdan, iliti NAJpouzdaniji!? Svi oni imaju naloge stare 10+ godina ali znam za tu foru, otkupe nalog od starog člana i preimenuju ga po volji, tako da broj godina provedenih na KP više nije merodavan... Hvala unapred!

pozdrav, da li neko zna jel trenutno moguce vratiti PDV za robu kupljenu u Alza.hu prodavnici u Budimpesti? Da li izdaju obrazac?

ili neka druga radnja u Budimpesti, gde se to moze uraditi?

Hvala

Zdravo svima! Da li je povoljnije kupiti iPhone u Mađarskoj ili u Srbiji?

Racunaj 15% da dobijes global blue povrat i dodje ti tu negde kao sa nasima. Ako racunas jos gorivo i hranu i svasta nesto jos da uzmes, bude skuplje, a da ne racunam ako te slucajno uhvate na granici. Sve regularno da prijavis svakako skuplje.

Planiram kupovinu GPU od KP "mađara", bio bih zahvalan da mi pošaljete u privatnoj poruci ko je sada pouzdan, iliti NAJpouzdaniji!? Svi oni imaju naloge stare 10+ godina ali znam za tu foru, otkupe nalog od starog člana i preimenuju ga po volji, tako da broj godina provedenih na KP više nije merodavan... Hvala unapred!
I meni takođe ako moze u poruci ova info

Molim da i meni neko posalje ako moze. Da li je neko od Suboticana pouzdan? Hvala

Racunaj 15% da dobijes global blue povrat i dodje ti tu negde kao sa nasima. Ako racunas jos gorivo i hranu i svasta nesto jos da uzmes, bude skuplje, a da ne racunam ako te slucajno uhvate na granici. Sve regularno da prijavis svakako skuplje.
Ovo sada vazi za vecinu stvari? Sestra ide sledece nedelje u Budimpestu pa sam mislio da mi uzme neki telefon... Medjutim, neprijatno sam se iznenadio kada sam random uporedio ovaj Samsung...
https://www.mediamarkt.hu/hu/produc...ártyafüggetlen-okostelefon-a256b-1441286.html
U MediaMarktu 89500 forinti, a kod nas moze najjeftinije da se nadje za 25100 (doduse na snizenju kod tih jednih)...
google kaze: 89,500 Hungarian Forint equals 26,686.01 Serbian Dinar

Mislis da se ne isplati da joj narucim neki iz Madjarske?

Jedino dodje problem oko garancije ako ne daj boze zatreba, sto moras da se cimas do tamo i trosis vreme i gorivo.

Ako vratis porez moze da se isplati, a da te ne pitaju ili uhvate na granici.

Pozdrav.
Ja zivim u Republici Srpskoj
Kad bi kupio par delova u Madjaroskoj, i podnesem zahtev za vracanje afe recimo na Horgosu na Madjarskoj strani, popunim sve formulare.
Gde bi ja radio carinu, na Horgosu kod nasih carinika, mada mi nije logcno da tu radim carinu, jer moja krajnja destinacija je Republika Srpska, da li u tom slucaju radim carininu + pdv na prelazima za Republiku Srpsku, unapred hvala na odgovoru.

dajte mi kontakt od nekog proverenog KP "mađara" koji donosi tv sa ipona

Moraces da se strpis, trenutno imaju tehnichke probleme

Potvrdjujem. Hteo mis da uzmem i svi su mi rekli isto.

Dali je neko sa ipona narucivao tv preko KP madjara sa produzenom garanciom (vidim ipon pored 3 nudi i 5 godina uz doplatu).

Techno-Zona RS/RU/ENG Od ovog clana ja narucujem, nije se desilo da ima tehnickih problema, probaj sa njim.

Resili su probleme,meni je stigao laptop.
Kakvi problemi su bili?

Pozdrav.
Ja zivim u Republici Srpskoj
Kad bi kupio par delova u Madjaroskoj, i podnesem zahtev za vracanje afe recimo na Horgosu na Madjarskoj strani, popunim sve formulare.
Gde bi ja radio carinu, na Horgosu kod nasih carinika, mada mi nije logcno da tu radim carinu, jer moja krajnja destinacija je Republika Srpska, da li u tom slucaju radim carininu + pdv na prelazima za Republiku Srpsku, unapred hvala na odgovoru.
Na Horgosu radis PROPRATNE PAPIRE i picis za RS. Mada ako se dogovoris sa carinikom sve se rijesi bez propratnih papira...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno