Šta je novo?

Kupovina prvog DSLR-a?

Taj D7000 je duplo preduvana cena, kao i ovaj 50mm 1.8D.
50mm 1.8 vredi 70e.

D610 za 250e sa 2 baterije i Meike gripom, iskreno osim ako nije prešao 200k, ovo je džabalesku.

Može se još uzet Nikon D3 i Nikon D700 za oko 200e, full frame tenkići.
5D Mark II oko 200e takođe ...
D800 oko 300e..

Nikad jeftinije full frame tela.. Sa obzirom da svi prelaze na mirorles, mogu se uzeti baš jeftino.. Samo treba pratiti oglase.
Mada iskreno ako se ne slika profi, nego amaterski...
Ja bih pre uzeo A6000 za 250e sa nekim kit objektivom... Dokupio Sigmu 30mm 1.4, M42 adapter i par portetnih manuelaca.. Otišao u šetnju sa merakom,lagano a top fotke.. ne vučem budžu.

I ja bih pre uzeo A6000 ako ima za te novce. To je odličan predlog.

Kupio bih prvi DSLR da se malo ucim i zanimam se.
Budzet recimo do 250e maksimalno, jer ipak je prvi pa da vidimo da li ce me drzati :D
Slikao bih najvise street style fotografije, landscape malo a portrete i ljude ne.
Vidim spominje se Canon D5100, ima ga za oko 200e sa raznim izborima objektiva u koje se ne razumem bas najbolje.
18-105mm VR
Tamron 70-300mm
Koji je bolji od ova dva za ovo sto meni treba npr?
Imam honor magic6 pro koji pravi bas lepe fotke pa ne znam koliko vredi da uzimam neke od ovih najjeftinijih kamera, da li ce fotke biti bolje i koliko?
Ako je laicko pitanje previse, to je zato sto sam bas laik za foto opremu :(
Evo mene opet, pogledao aparat i isprobao kod drugara i odlucio da definitivno zelim da se oprobam u fotografiji.
Budzet povecavam sa 250e na nekih 600-700e.
Dosta sam istrazivao u medjuvremenu i odlucio se da idem na MILC varijantu zbog gabarita.
Ono sto mi trenutno deluje primamljivo je neko telo iz A6XXX serije i Sigma f/1.4 30mm objektiv i to se uklapa u budzet odlicno.
Takodje dodao bih da ipak zelim i u portretima da se oprobam pored onog gore sto sam napisao.
Ako imate neki bolji predlog ili savet tu sam da poslusam!

Evo mene opet, pogledao aparat i isprobao kod drugara i odlucio da definitivno zelim da se oprobam u fotografiji.
Budzet povecavam sa 250e na nekih 600-700e.
Dosta sam istrazivao u medjuvremenu i odlucio se da idem na MILC varijantu zbog gabarita.
Ono sto mi trenutno deluje primamljivo je neko telo iz A6XXX serije i Sigma f/1.4 30mm objektiv i to se uklapa u budzet odlicno.
Takodje dodao bih da ipak zelim i u portretima da se oprobam pored onog gore sto sam napisao.
Ako imate neki bolji predlog ili savet tu sam da poslusam!
I ja bih pre uzeo A6000 ako ima za te novce. To je odličan predlog.
Sony A6000 izađe za te pare koje sam napisao 250e i slično, a toliko realno i vredi. Ako ne ima i NEX6 i NEX7 koji su takođe vredni razmatranja..
Da se podcetimo, to telo je izašlo daleke 2014, pre uskoro 11 godina. Cene na KP istog su uglavnom preduvane, to se bajati po godinu dana na oglasima..

Moj ti je predlog Nikon Z5 ili Z6, izađu za oko 600e. I za oko 150e uzmeš polovan Nikon 40mm F2 Z objektiv.
Kasnije prodaš 40mm, i kupiš Nikon 28mm 2.8 Z, nov je oko 200e, i Viltrox 85mm 1.8, polovan je oko 200e.
Imaš kombinaciju street, dokumentarna fotografija i porteti..

za MILC postoji tema

Društvo, kupio sam ćaletu pre 7 meseci, a7C i 24-70 f4 zeiss. Međutim čovek mi to vrati letos, sa obrazloženjem da ne može da se navikne, komplikovano mu, mnogo je to skupo za njega, bla bla bla. Ne razumem, koristio je godinama NEX3, ali ajde. U isto vreme ja dobijem od kolege Canon 1100D sa onim standardim kit zumom, dokupim onu palačinku 24mm i dam mu to. Sve mu se to sviđa ali izgleda da LCD pozadi ispušta dušu, dosta je mračan i ima veliku vinjetu. Šta je od crop Canona dobro danas, naravno bolje od 1100D?

Društvo, kupio sam ćaletu pre 7 meseci, a7C i 24-70 f4 zeiss. Međutim čovek mi to vrati letos, sa obrazloženjem da ne može da se navikne, komplikovano mu, mnogo je to skupo za njega, bla bla bla. Ne razumem, koristio je godinama NEX3, ali ajde. U isto vreme ja dobijem od kolege Canon 1100D sa onim standardim kit zumom, dokupim onu palačinku 24mm i dam mu to. Sve mu se to sviđa ali izgleda da LCD pozadi ispušta dušu, dosta je mračan i ima veliku vinjetu. Šta je od crop Canona dobro danas, naravno bolje od 1100D?

Ja sam bio u slicnoj situaciji. Od mene preporuka za 80D (90D ako mu 4k video i +10MP znaci nesto, ako ne - sacuvaj razliku i kupi mu jos neki objektiv). Uz malo strpljenja na oglasima sjajno ocuvani primerci za ok novac. Plus dosta oglasa za EF/EF-S objektive zbog trenutnog prelaska na RF mountove. Imam i tu palacinku - sjajan objektiv u odnosu na to koliko kosta i koja mu je velicina/tezina.

Nazad
Vrh Dno