Nakon pregledavanja recenzija, reddit tema o ovom modelu i misljenja korisnika po forumima odlucih se ipak za ovaj model i nisam se pokajao. Evo nekih utisaka nakon par dana koriscenja.
Laptop je prelep, izuzetno kvalitetnog metalnog i hladnog na dodir kucista, tastatura savrsena za kucanje i elegantno osvetljena. Sve aplikacije lete sto i nije cudno s`obzirom na sjajne komponente i izuzetno brze SSD diskove(2TB). Windows Hello(otkljucavanje detekcijom lica) radi savrseno.
Monitor je fenomenalan. Nisam imao priliku da vidim bolji, a i na dnevnom svetlu pod jakim suncem je sasvim korektan i moze da se radi bez mnogo problema iako sam procitao razne zamerke za OLED po ovom pitanju.
Laptop je izuzetno hladan i necujan u radu.
Nazalost to sam postigao tek nakon disejblovanja Gigabyte Control Centar aplikacije koja je kao sto sam i procitao po raznim forumima katastrofalno optimizovana. Vrlo je lepa i ima milion funkcija, ali dzabe kada konstantno crpi CPU i greje ga pa ventilatori konstantno rade pojacano i glasno.
Umesto nje instalirao sam AeroCtl i laptop je prodisao. Konstantno je hladan i necujan i najveca mana laptopa da baterija traje samo 2.5 odjednom traje 7h

Nedostatak klasicnih USB portova sam resio sa 170 dinara kupovinom usb c na usb 3.0 adaptera. Adapter je mali i skoro neprimetan tako da ovaj nedostatak prakticno nisam ni osetio.
Iako mu je ekran od 16 inch-a laptop ima znatno manje dimenzije od mog starog laptopa od 15.6 zbog izuzetno tankog dizajna i ekrana od ivice do ivice skoro bez praznog prostora.
Od mene sve preporuke za ovaj laptop.