Šta je novo?

Kupovina laptopa u 2023 - opšta tema [za konkretne preporuke je podforum "Šta da kupim"]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma čovek ne zna šta da uzme ako uzmeš plastikanera onda kad se odvali plastika ono ružno izgleda a ako uzmeš alimijumski ono ružno videti ulubljenje zato stavljam laptop na regal da mi deca od brata ne zeznu kao što su mi slupali HP 15 BS koji ima isti dizajn kao HP 250 G6 i to nije bio neki jak pad ali je ekran pukao lagano a mislim i da su šarke otišle.

Previše razmišljaš oko običnog parčeta tehnike. Ovo sa decom razumem naravno.

Laptop nesme da padne,pazim.Ako bi se to desilo,prodaja.Inace aluminiju je lepsi i bolji.Mada plastike ima sasvim prihvatljive.

Da ne otvaram novu temu samo zbog ovog glupog pitanja, al treba mi neko ko ima zasebnu AMD grafiku u laptopu. Treba mi info da li u drajveru postoji opcija da se odaberu performanse grafike na bateriji (max performance, power saving i sl.).

Pitam jer mi treba neko da prebaci sa power saving na high performance da bih skontao koji registry ključ se menja

Taj prodavac ima jos 9 laptopova za prodaju.Ili svaki dan menja drugi ili je preprodavac.
Pitao sam ga da li je otvarao Dell Vostro 3500 i rekao je da jeste zato sto je menjao pastu , valjda nije izlizao neki sraf ili neku plastikicu polomio , ne zurim sa kupovinom laptopa ali za 35.000 nema nigde trenutno polovan laptop sa i5 11 generacije a da je ocuvan , a ja u junu ne verujem da cu dati vise od 300 evra za laptop.

Poslednja izmena:
Pozdrav narode!
Da li ima iole šta vredno za foto/video edit do 1000e a da nije Macbook Air M1?

A i tu me jako plaši tih 8gb, pa kad na to dodam kupovinu eksternog diska + raznih dodataka,hubova, ne ispadne tako jeftino.

Mašinu bih koristio kao daily da zamenim PC sa sledećim specifikacijama:
I7 6700
RX 460 2gb
16gb DDR4
512 SSD.

Hvala unapred!

Pozdrav narode!
Da li ima iole šta vredno za foto/video edit do 1000e a da nije Macbook Air M1?

A i tu me jako plaši tih 8gb, pa kad na to dodam kupovinu eksternog diska + raznih dodataka,hubova, ne ispadne tako jeftino.

Mašinu bih koristio kao daily da zamenim PC sa sledećim specifikacijama:
I7 6700
RX 460 2gb
16gb DDR4
512 SSD.

Hvala unapred!
Polovno ako šta naleti, novo za te novce samo ako imaš mogućnosti sa ti neko uzme u usa na rasprodaji

Što ne Air M1 sa 16GB?
Jedino mi ovo pada na pamet kao potencijalni razlog. Ako nesto ne propustam verzija od 8 GB je na akciji, a u ovom poredjenju 16 GB je za 71.000 RSD skuplja od 8 GB verzije.

Source
  • Apple M1 čip sa 8-jezgarnim CPU-om, 7-jezgarnim GPU-om i 16-jezgarnim Neural Engine-om
  • 8 GB objedinjene memorije
  • 256 GB SSD
  • 13,3-inčni True Tone Retina displej
  • Magic Keyboard sa Touch ID-em
  • Force Touch Trackpad
  • Dva Thunderbolt 3 / USB 4 ulaza
  • 30W USB-C Power Adapter
124.900 RSD 161.190 RSD

• Apple M1 čip sa 8-jezgarnim CPU-om, 7-jezgarnim GPU-om i 16-jezgarnim Neural Engine-om
  • 16 GB objedinjene memorije
  • 256 GB SSD
  • 13,3-inčni True Tone Retina displej
  • Magic Keyboard sa Touch ID-em
  • Force Touch Trackpad
  • Dva Thunderbolt 3 / USB 4 ulaza
  • 30W USB-C Power Adapter
195.900 RSD

Taj Air M1 garancija u domacim radnjama i internacionalna garancija ,recimo vakum pakovanje na kp,kakva je razlika?

U radnji kad kupiš, uz račun moraš imati 24m garancije kod nas, internacionalna odnosno apple je 12m ukoliko ne uzimaš apple care

Laptop sa i5 1135G7 jel moze 5 godina da sluzi posto mi je skupo nekako 12 i 13 generaciju kupovati?

Imam MBP 16" - 2023 kupljen nov u USA sa (standardnom) garancijom od 12 meseci koja još uvek važi. Interesuje me u slučaju da mi zatreba (daleko bilo) dali USA garancija veži i u Srbiji ? Kupljen (nov) na Amazon-u, shipping adress je u USA, brat je kupac, tako da je samo prezime isto, a od dokumentacije imam samo Order details from Amazon...
U About Mac-a čak piše i do kada traje garancija:
MPB16-2023.jpg
Ako važi, koji je ovlašćen Apple servis kod nas i dali je Amazon order details dovoljan da garancija bude validna?

P.S. AppleCare+ me za sada ne interesuje... ko velim neće valjda mene.

Pa ljudi su 10 godina imali laptopove sa i7 3630qm lupam ima koliko hoces po oglasima a ovaj i5 1135G7 ne vidim sto ne bi mogao a dosta je jaci od i7 Ivy Bridge. Ko ima para nek daje 700 evra za i5 12 generacije za laptop. Za multimediju je solidan procesor.

Za klasičnu upotrebu će biti dovoljan 5 godina.

Za multimediju i5 1135G7 i 16GB je dovoljno , Chrome i Firefox postaju sve zahtevniji ali ne verujem da ce toliko biti zahtevni za 5 godina , koji Ryzen za laptop moze da parira i5 1135G7? Nisam jos kupio nikakv laptop videcu tamo posle 15 juna.

AMD Ryzen 5 5500U je odlican ali za 300 evra tesko polovan laptop da ima sa njim.

Poslednja izmena:
Za multimediju i5 1135G7 i 16GB je dovoljno , Chrome i Firefox postaju sve zahtevniji ali ne verujem da ce toliko biti zahtevni za 5 godina , koji Ryzen za laptop moze da parira i5 1135G7? Nisam jos kupio nikakv laptop videcu tamo posle 15 juna.
За мултимедију можеш и половно, ја сурфујем са лаптопом старим 10 година, хвала Богу ради за сад. Просечан корисник не види разлику везано за процесор.

Integruse od 6 do 10 generacije Intel su skoro pa iste po snazi zato sam mislio da predjem na 11 generaciju ili Ryzen , daleko od toga da je slab i5 1135G7:

Capture.PNG
Mislim da 3 jezgra idu na 3.8GHZ a jedno na 4.2? A na Ryzen 5500U idu na 3.4GHZ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno