Šta je novo?

Kupovina iz SAD (za robu koja se ne šalje u Srbiju) - iskustva sa ovim posrednikom?

Imam pitanje za vas koji ste naricuvali po vise paketa koji su prepakovani u jedan u Americi. Planiram da koristim Shippito (najmanje cene koliko vidim) medjutim ne znam da li nasa carina kad racuna vrednost paleta racuna i postarina onih iz US. Npr da li racunaju pantalone $40USD + $10USD shipping do skladista ili samo vrednost pantalona? Takodje da li ulazi u racun i postarina koja se placa i SAD koja nika nije manja od 40-5USD?
Ovi iz Shippita to ne znaju.

Ne računa se poštarina ako je paket ispod 50 eura.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

O celom paketu, ispod 50 eura ne uzima se u obračun poštarina.

OK, ali da li ih zanima koliko je placena postarina unutar SAD i da li to ulazi u vrendost celog paketa?
Ovi iz Shippita mi rekose da im salju i to.

Koliko se sećam, shippito šalje račun gde su odvojene stavke vrednost robe i poštarina. Ne bi trebalo da računaju vrednost ispod 50 eura bez obzira na to što imaš dve poštarine.

Da, hvala ti na tome.
Ispada da se ovo uopste ne isplati da se radi.
Dzaba ti je ogranicenje za uvoz od 100 evra (bez carine i poreza) kad te ovi kolju na 50+.

Da, hvala ti na tome.
Ispada da se ovo uopste ne isplati da se radi.
Dzaba ti je ogranicenje za uvoz od 100 evra (bez carine i poreza) kad te ovi kolju na 50+.
Pročitaj prvi post u temi o carini.
Očigledno nisi upoznat sa delom zakona vezanim za uvoz, pa iznosiš netačne informacije.

Drugar mi je poslao Kindle preko USPS priority mail i pored poštarine od 24$ naplatili su i jednu taksu za "handling" 16$.
Sve ukupno je izašlo 40$.
Da li taj "handling" mora uvek da se plati?

Ma čitao sam nekoć baš sajt carine, ali sam pobrkao primere koje su davali.
Iz nekog razloga zapamtio sam da se do 100 evra ne oporezuje što očito nije slučaj.
Elem sve je jasno! ;)

Do 100 evra je kad ti licno dodjes na nasu granu i unosis nesto do te cifre onda to vazi, za online kupovinu je granica 50€.

Vratio mi se jedan paket u shipito 4 dana posle slanja. Znači verovatno nije ni napustio SAD. Traže mi return shipping 7usd i opet komplet poštarinu. Jel neko slao uspešno najjeftinijom opcijom Airmail economy ili da idem ipak na usps? Bojim se da mi se ne vrati paket opet.

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Kako, zasto, otkud se vratio paket?!

Kako, zasto, otkud se vratio paket?!
Nemam pojma. Evo ga tracking:

Destination : Serbia
Origin : United States

2019-03-13 09:49 Rancho Dominguez, Parcel Shipped

2019-03-13 09:14 Rancho Dominguez, E-File Uploaded

2019-03-13 09:14 Rancho Dominguez, Parcel Received

I onda 15.3. Na shipito:
Package: C FROM Returned package B
...
STORAGE LEFT83 days

ARRIVED15 Mar 2019

Location Hawthorne

INCOMING TRACKING
#xxx - isti kao odlazni

ADDITIONAL SERVICES Package detailed content photo request (REG) ($0.00)
        Request was completed on 03/18/2019 

Da nije u paketu neka baterija ili tako nesto?

Dva noža

Zabrenjen izvoz oruzja iz USA u Srbiju... :d

Šalu na stranu, sta se desilo u medjuvremenu, jesi slao ponovo, nesto dogovoarao, pregovarao s njima...?
Ja sam uvek najjeftinijom varijantom slao, tih nekoliko paketa uvek stiglo, nekad nesto sporije ali stiglo.

Poslednja izmena:
Elem posle dosta premišljanja rešio sam da zakupim sanduče u Šipitu i da pokupujem što šta pa onda u Srbiju.
Planiram da ću potrošiti više od $300 plus troškovi. Vidim kako mi stižu paketi da traže od mene da popunim carinsku dekalraciju mada nude da i oni to urade za $5 po paketu, ali nije to što me interesuje. Pitanje za vas koji ste tako tovarili paket koji je bio skuplji od dozvoljenih 50€ da li je carina tražila da donesete fakture pre carinjenja ili su prihvatili date vrednosti iz USA?
Ne zanosim se da ću prevarim bilo koga, samo me interesuje kako to funkcioniše?

Objedinjujes posiljke u jedan paket ili ih saljes za srb kako pristizu?

Dovoljno je imati screanshot snimljen ili odstampano radi licnog pokazivanja ili moci pristupiti nalogu svom u carini (eventualno) sa mestom gde je kupljeno ili placeno, npr. paypal, ebay i slicno, da se vide cene koje su placene.
Gde si skladiste zakupio (ako si u shipitu), ne moze se u svim usa drzavama 8njihovim skladistima) objedinjavati i prepakivati.
Zar nije jeftiniji nesto planetexpress.com

Poslednja izmena:
Pakujem sve u jedan u Shipitu, pa bre ovo gde sam ja je u oregonu ne bi valjda nudili nesto sto ne mogu da urade?
Gledao sam planetexpress i ne pamtim da je bio jeftiniji ili ne nesto bitno...

Hocu sa jednog nemackog sajta da narucim da mi stigne u mailboxde sanduce posto ne salju za Srbiju.Kako da stavim billing adresu kad medju zemljama nema Srbija.

Vidi dal može da se plati preko PayPal-a?

Ako ti nije hitno I salju za Irsku, resimo. :)

сад сам погледао преко шипита испаде најјефтинија 58$ поштарина, читао мало постове изнад, маилбохде најјефтинија испада 20 евра, наручићу преко њих онда

Nazad
Vrh Dno