Šta je novo?

Kupovina iz SAD (za robu koja se ne šalje u Srbiju) - iskustva sa ovim posrednikom?

Na sajtu sa koga poručuješ staviš adresu za dostavu koju vidiš na Planet Express nalogu. A onda kad paket stigne i popuniš carinsku deklaraciju i još šta već treba oni šalju na tvoju pravu adresu. Odavno nisam koristio uslugu, pa se ne sećam detalja. Ali svakako i meni je bilo konfuzno prvi put.

Super tako sam i mislio , ali pored tih podataka koje sam ukucao(podatke koje sam dobio od Planetexpressa) traze mi i broj telefona da bih mogao da narucim

Baš sam to nešto gledao juče i meni na američkoj adresi stoji neki američki broj.

@Aleksandar1323 sve sto ti treba iz UK mozes da mi se obratis, ne moras se maltretirati sa tim, ako je tastatura ili sta vec na podrucju UK moze biti u BG za 2-3 nedelje bez vecih dodatnih troskova.

@Aleksandar1323: PlanetExpress iz UK šalje samo FedEx-om i čini mi se još jednom službom ali je preskupo. Možda se nešto promenilo u međuvremenu ali svakako proveri. Inače stavljaš njihov broj telefona u slučaju da UK poštar treba da pozove itd.

@Aleksandar1323: PlanetExpress iz UK šalje samo FedEx-om i čini mi se još jednom službom ali je preskupo. Možda se nešto promenilo u međuvremenu ali svakako proveri. Inače stavljaš njihov broj telefona u slučaju da UK poštar treba da pozove itd.

e *** brate ,koliko to moze biti preskupo ?
tastatura je 70£
@Aleksandar1323 sve sto ti treba iz UK mozes da mi se obratis, ne moras se maltretirati sa tim, ako je tastatura ili sta vec na podrucju UK moze biti u BG za 2-3 nedelje bez vecih dodatnih troskova.

*** nisam video , za 2 sata ce tastatura biti na adresi od Planet Expressa ,ali hvala u svakom slucaju da znam za ubuduce .

Carina 10% + 20% PDV. Ali imaš opciju da sam uneseš podatke za carinsku deklaraciju pa će ti sveukupno biti malo povoljnije.

Hocu , a jel znas mozda da li postoji neka druga firma preko koje bi bilo jeftinije ili ne znam da jednostavno kazem da ne salju tastaturu (samo ne znam da li mi vracaju pare) ?

Sigurno da ima još firmi koje se time bave. Traži po netu "UK forwarding service" i sl. Vidi sa Čkaljom, ako može da ti donese bez carine to je dobra opcija. Svakako koja god firma da ti šalje ti ćeš morati da platiš carinu i porez. U tom slučaju možeš jeftinije da prođeš ako malo umanjiš cenu tastature na carinskoj deklaraciji.

Nije možda adekvatna tema za moje pitanje ali ajde da probam da pitam ovde.
Naime imam drugare u USA koji mi donose Leviske kada dolaze u Srbiju a ja im poručim (valjda me radi nostalgija i sećanje na detinjstvo pa imam 7-8 pari Leviska). Poslao sam drugaru koji uskoro dolazi model i veličinu koju želim da mi donese, međutim on nije na vreme poručio i sada na zvaničnom Levis sajtu nema više odgovarajuće veličine.
Moje pitanje je sledeće, da li ima još neki sajt na kojem mogu pogledati da li ima modela koji bih želeo, kao i da je dostava u USA brza jer drugar stiže ovde za 16-17 dana. Na Amazonu nema tog modela a i nisam siguran za koliko brzo bi bila dostava.

Hvala unapred na svakom odgovoru.

Jedina fora za Kohls je da sajt ne otvara bez VPN-a, tako je bilo i upravo sam proverio 😃

@boki78 Uzmes lepo sifru proizvoda koji trazis i izguglas, sigurno u Americi nije ograniceno sve na jednu radnju, ako negde ima tamo ima.....

Inace evo da ostane na forumu, koristio sam MyUS kako bih dobavio nesto iz US do UK pa cu posle lako do Srbije i ima dosta skrivenih troskova koje vam naravno ne reklamiraju, tako da pazite se.... Ne mogu da ih preporucim, ali nisu ni najgori....

Hvala na savetu, farmerki nije bilo u Levi's online shopu tako da ih tamo stvarno nema trenutno. Gledao sam i na gore preporučenim sajtovima ali ni tamo nije bilo boje koju sam želeo. Na kraju sam na Walmart-u uzeo neku drugo boju.
U svakom slučaju još jednom hvala svima na pomoći!

Može li pomoć oko kupovine iPhone telefona u USA. Drugar je trenutno na Aljasci pa da iskoristim da mi uzme 13 pro. Ali on nema predstavu gde da ide da uzme. Gde da ga šaljem, nešto sam gledao u Walmartu trenutno ima samo 14 pro a oni su koliko kapiram na mesečnu pretplatu na Verizon. Gde to može da se kupi tamo, ono da ode za keš otključan nov telefon?

Apple Store? Porucis sa Apple sajta na neku adresu na Aljasci?

Nije možda adekvatna tema za moje pitanje ali ajde da probam da pitam ovde.
Naime imam drugare u USA koji mi donose Leviske kada dolaze u Srbiju a ja im poručim (valjda me radi nostalgija i sećanje na detinjstvo pa imam 7-8 pari Leviska). Poslao sam drugaru koji uskoro dolazi model i veličinu koju želim da mi donese, međutim on nije na vreme poručio i sada na zvaničnom Levis sajtu nema više odgovarajuće veličine.
Moje pitanje je sledeće, da li ima još neki sajt na kojem mogu pogledati da li ima modela koji bih želeo, kao i da je dostava u USA brza jer drugar stiže ovde za 16-17 dana. Na Amazonu nema tog modela a i nisam siguran za koliko brzo bi bila dostava.

Hvala unapred na svakom odgovoru.
Radi te nostalgija ?
Pa gde si našao ovde da nas farbaš :D
(sorry, torima, nisam mogao da odolem) :)

Elem, probao bih da iskalkulišem koliko bi me izašao ovaj smartlock preko nekih od tih dobavljača. Na Amazonu nema ceo taj paket, a ne mogu da pronašem posebno WiFi bridge (bar na the UK amazonu).
Na kp to nema niko.

Udjem na temu, prva stranica, shipping 2 evra, sve super.
Kliknem na zadnju stranicu, otvorim link, shipping 60e. Znaci nista od kupovine 😠

Da li neko zna nešto o tome da li u nekim prazničnim periodima , u Americi, postoji da je shipping fee free za proizvode koji se poručuju? Mislim, recimo, na američki Amazon i sl. ?
Kupio bih smart lock, ne mogu da pronađem taj model na EU Amazonu, na američkom Amazonu ga ima kao i na official stranici proizvoda, ali je shipping fee dranje. Plus dok nahranim naše prasiće, ne isplati se..
Nemojte predlagati ove sajtove , ista je to priča, ne isplati se, za shipping troškove mogu da kupim još jedan uređaj.

Shippito (koristio nekada) VS MyUS (koristi nikad)?

Da vas čujem. :)
Treba nešto da poručim.

sta funkcionise od ovih firmi u 2024. Kako se porede cene, usluga, itd.
Npr ako se salje iz US ili UK

Nazad
Vrh Dno