Šta je novo?

Kuda ide ovaj forum!?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Reshenje je potpuno isto kao i kod vaspitavanja dece, a to je konzistentnost i postavljanje granica preko kojih se ne sme ici, a to znachi banovanje odmah 20 najproblematichnijih.

Sa ovim se apsolutno slazem, mada bih samo malo redefinisao i rekao banovanje odmah onih koji svesno pocnu da prelaze preko tih granica bez obzira ko oni bili.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

@driver:
Ti si zreo za odstrel. ;)

-1 :p
Nije zanimljivo bez Drivera.

Meni nije jasno gde vi nalazite te problematične postove.

Pa evo na primer tema, odnosno dve teme, o Logitech zvučnicima. To je eskaliralo u međusobno vređanje i čak neke pretnje preko privatnih poruka. Nisam u temi učestvovao, krenuo sam da je čitam i bilo je :vomit:

@ G@W

Bas se i ne slazem sa ovim tvojim postom.
Naravno, niko ne ocekuje od nekog da mu se klanja zato sto je stariji ali jos manje ocekuje da mu neko kaze da stavi glavu u kofu ledene vode ili tamo gde sunce ne sija ili mozda da ti neko kaze skracenicu od jedne pesme od Sunshinea etc. Niko ne ocekuje da se neko postuje samo zato sto ima 30+ godina ali kad neko ima bar 2-3k+ postova, nekoliko godina na forumu i reputaciju nekog ko je tu da da neki koristan savet i pomogne svakom kom to zatreba tj. da nije konfliktna licnost - pa recimo da bi neko sa desetak postova, stazom na forumu od par dana i petnaestak godina svakako trebao da ispostuje takvog coveka.
Takodje smatram da to sto neko ima tanke zivce nema nikakve veze sa tim sto neko ima 35+ godina, stavise cesce ces naci slucajeve da je sa tanjim zivcima neko ispod 20 godina nego obrnuto.
Na kraju, moze mene ili bilo koga starijeg od 30 godina svako da smatra odgovornim za danasnje stanje u zemlji i los standard samo i iskljucivo ako zna da sam ja na bilo koji nacin doprineo tome, ali ne i samo i iskljucivo zato sto smo stariji od x godina, jer ako je neka generacija trpela (i jos trpi) sve te stvari onda je to ta neka generacija od trideset i kusur godina.

Ne mislim ja da je neko kriv ali takvo shvatanje bi moglo da objasni bahato ponašanje današnje omladine. Ali mi i dalje nije jasno gde je ta povećana agresivnost na forumu, jeste da ređe pratim forum nego ranije ali nisam video navalu besnih likova na forum. Ne vidim čemu sada ovakva tema i rasprava, stvari se jesu promenile ali ne juče nego pre nekoliko godina. Forum jeste drugačiji ali to ne znači da je lošiji, jedino mi nije jasan pad aktivnosti u onim podforumima koje ja obično čitam. Valjda ljude mrzi više da pišu postove pa samo čitaju.

@Peca

Mladi smo pa ne znamo. Hvala na pojašnjenju :)

EDIT:

Zarvili se ljudi oko zvučnika kažeš :sceptic:

Jel bar bila rasprava oko toga da li je Z5500 najbolji komplet zvučnika svih vremena ili su neki bezveze zvučnjaci u pitanju?

Poslednja izmena:
Ali mi i dalje nije jasno gde je ta povećana agresivnost na forumu, jeste da ređe pratim forum nego ranije ali nisam video navalu besnih likova na forum.

To je zato sto moderatori dobro rade svoj posao pa brzo obrisu takve gluposti pre nego sto vecina stigne da ih procita.

A i nisam mislio samo na ovaj forum vec da se radi o pojavi koja je i na drugim forumima generalno uzela maha.

Mogli bi da napravimo neki poll koga treba banovati sa foruma...

To nešto u fazonu Narod pita? :d

Pa tako nesto, i zovemo Sasu Popovica da vodi ziri. :d
Ne ozbiljno trebaju vlasnici bencha da se zapitaju sta im rade zaposleni (moderatori). Ja imam osecaj da mene moderatori cak uzmu na zub kad pocnem da prijavljem postove korisnika koji lupaju teski spam ili vredjaju nekoga. Posle toga u roku 2 dana uvek usledi neki warn za totalnu glupost.

Pa tako nesto, i zovemo Sasu Popovica da vodi ziri. :d
Ne ozbiljno trebaju vlasnici bencha da se zapitaju sta im rade zaposleni (moderatori). Ja imam osecaj da mene moderatori cak uzmu na zub kad pocnem da prijavljem postove korisnika koji lupaju teski spam ili vredjaju nekoga. Posle toga u roku 2 dana uvek usledi neki warn za totalnu glupost.

Koja nebuloza :)

EDIT: mi nismo zaposleni u Benchu :)

E nije tako, ne mogu da garantujem za druge ali ne verujem da te iko uzima na zub zbog prijavljivanja. moderatori su zahvalni kad stigne razumna prijava . I sam mozes da vidis da sve sto prijavis je obrisano ( naravno ako postoji normalan razlog)

Pa cekaj sto onda radite kao moderatori na bench forumu ? :trust:

Pa ne znam koliko te prijave funkcionisu, jer su me neki clanovi par puta vredjali na PM, slao sam vam kopiju poruke i nisu bili sankcionisani. Snake1989 npr.

Tuzibabo :d

Pa cekaj sto onda radite kao moderatori na bench forumu ? :trust:

Pa ne znam koliko te prijave funkcionisu, jer su me neki clanovi par puta vredjali na PM, slao sam vam kopiju poruke i nisu bili sankcionisani. Snake1989 npr.
Ne razumem kako svi do jednog tako odgovarate
Otkud vi znate da nisu bile sankcionisane.Pa necemo da damo ban cim stigne neka prijava
Mozda(verovatno ) je dobio warn mozda 2 warna ti to ne mozes da vidis.

Ne razumem kako svi do jednog tako odgovarate
Otkud vi znate da nisu bile sankcionisane.Pa necemo da damo ban cim stigne neka prijava
Mozda(verovatno ) je dobio warn mozda 2 warna ti to ne mozes da vidis.

Zar ne pise u pravilima foruma da za licno vredjanje sledi stalni ban ?

Tako je i meni bilo sa proslim nalogom, kad sam sebi dozvolio da me iznervira balavac.

BTW
Evo da sam ja mod, iz ove teme bi i drivera i ovog drugog warnovao. Spreciti, a ne leciti. :wave:

Brate Marli, batali to, da sam ja dobio dolar za svako vredjanje na pm svih ovih godina... :d

Poslednja izmena od urednika:
Bobmarli. STizalo je gomile prijava za vredjanje tipa reko mi : lupas, iq ti mali (kao sto driver napisao - verovatno zato sto nema sta da radi drugo u zivotu nego da smara po forumu ) , nemas pojma
Ne mozemo za to damo ban jer bi pola foruma bilo banovano.
A i pm je potpuno druga stvar... niko ne sme ni tamo da vredja ali nije isto napisati javno na forumu i nekome u pm rapsravi napisati nesto.

A driver : http://www.mensa.org.rs/ ... aj tamo idi raspravljaj o Iqu...

Poslednja izmena:
weasel, samo glupi ljudi prestaju pod pritiskom, pametni ne odustaju od ideje, bez obzira na konsekvence :)

OK druze ...samo nastavi ali bez ikoga da vredjas.
mene mozes slobodno ;)

Poslednja izmena:
Bobmarli. STizalo je gomile prijava za vredjanje tipa reko mi : lupas, iq ti mali (kao sto driver napisao - verovatno zato sto nema sta da radi drugo u zivotu nego da smara po forumu ) , nemas pojma
Ne mozemo za to damo ban jer bi pola foruma bilo banovano.
A i pm je potpuno druga stvar... niko ne sme ni tamo da vredja ali nije isto napisati javno na forumu i nekome u pm rapsravi napisati nesto.

A driver : http://www.mensa.org.rs/ ... aj tamo idi raspravljaj o Iqu...

Nisam ni mislio na takav oblik vredjanja. One poruke koje su meni stizale, bile su masne, srpskim ulicnim recnikom.

Mislis da driveru vredi govoriti ? Warn ili ban na 7 dana da se malo iskulira pa ce biti dobar.
Znam ja da on voli da se sprda na forumu, ali previse cesto preteruje.

Iskreno ne secam se tih prijava ( verovatno ih ja nisam ni resavao)
I moderatori su ljudi i oni grese , pogotovu sto to nije jedan covek vec nas ima dosta vise. Tako da stvarno ne znam sta da odgvoorim na price ... ja sam dobio warn za ovo a onda sam prijavio a ovaj nije , ili kako dozvoljvate ovom ovo ili ono.

Poslednja izmena:
Marli, imao sam ja dva bana i gomilu warnova, da li mislish da ce me to odvratiti da delim mudrost ? :d:d Pitanje je samo da li zelish da ga primish :d:d

Ostaje mi jos jedan ban i da me nema vise, pa cete moci da uzivate u generichkom hardveru i softveru, kao sav posten svet :)

Poslednja izmena:
Marli, imao sam ja dva bana i gomilu warnova, da li mislish da ce me to odvratiti da delim mudrost ? :d:d Pitanje je samo da li zelish da ga primish :d:d

Ostaje mi jos jedan ban i da me nema vise, pa cete moci da uzivate u generichkom hardveru i softveru, kao sav posten svet :)

glupost je neunistiva ? :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno