Šta je novo?

Kuda ide ovaj forum!?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

ExR

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2004
Poena
650
Da se razumemo odmah, temu ne otvaram da bih raspalio po adminima, moderima i userima. Cisto malo zabrinuto gledam na sve ovo pa bih hteo da vidim sta mislite o ovoj temi.
Ja sam na forumu vec neko vreme, registrovao sam se 2004. god. ali sam i ranije posecivao forum redovno. Ono sto me "boli" je to da umesto da se ide napred forum (po mom licnom misljenju) ide unazad. Gomila nepotrebnih, duplih, nekorisnih tema. Flejma, mrznje koliko hoces. Shvatam ja sta je Srbija, i ja zivim ovde, jesu ljudi besni na sve sto se desava ali... Nekada sam mogao da blejim vise sati iscitavajuci korisne, edukativne teme. Sada se sve svodi na par foruma koje pogledam i u kojima mali broj ljudi pise.
Dobro jeste da smo svi naucili kako se oc cpu, gpu ili mem, nije potrebno vise takvih tema. Ne znam ni sam da li se dobro izrazavam, mozda sam samo malo nostalgican. Hocu da ovo bude onaj stari dobar bench koji cu da posecujem sa zadovoljstvom. 1000x krenem da odgovorim nekome ali odustanem jer iz postova nekog usera vidim da nema svrhe pisati bilo sta niti ulaziti u bilo kakvu diskusiju.
Kakvo je Vase misljenje povodom ovoga? Da li jos neko oseca nesto slicno kao i ja?

U koliko moderi misle da tema nije prikladna moze delete, nema ljutis :p
:wave:

Nije ti ovo trend samo na Benchu, vec na vecini foruma... Zasicenje, svako ima net, zivaca manje.. Razloga milion ***a...

Ja sam se uplasio da si raspalio po nama sudeci po naslovu - mislim da je prejak :D

Odgovore na sva tvoja pitanja trebala bi da ponudi strucnija osoba od mene: flejm, mrznja, dokazivanja, frustracije iz svakodnevnog zivota, sve se to na ovaj ili onaj nacin manifestuje i kroz ovaj, ali i svaki drugi forum. Ne mora da bude forum, pogledaj sajtove tipa b92, index.hr - pa baci pogled na komentare.

Ne znam da li cu preterati u svojoj oceni opsteg stanja kulture i komunikacije na internetu ali...nekada kada je manje nas imalo kompjuter, bilo je lepse. Drugacije smo ga dozivljavali, voleli ga, sminkali, pazili...danas je to sprava, kutija, kojoj pariraju telefoni, plejeri, tableti. I onda krenemo da se svadjamo ko ima lepsi, skuplji...poceli smo da mrzimo one koji ne misle isto kao mi.

Mislim da dobar deo nas koji smo ovde godinama moze da napise opsirnu analizu ali mislim da pravog odgovora jednostavno nema. Ljudi su se promenili, zelje i interesovanja takodje...

Ne moze to tako kako mislis...:) Mnogo se toga promenilo za pet-sest godina,gomila novih usera bez osnovnog vaspitanja,znanja, niti zelje da nauce...cast izuzecima.I ranije je bilo takvih,ali nisu dugo opstajali ovde,sad jedan ode,dodje deset novih...kvantitet dobija prevagu nad kvalitetom,pomirio sam se s tim i ne zelim da kukam.
Neka Bench postoji,najbitnije mi je da jos uvek imam neko drago mesto koje posecujem,boli me uvo i za flejm i mrznju i za novi vbulletin i za skinove,sve to nestane kad procitam kutijin potpis...:)

Pa po mom misljenju je ok forum naspram drugih foruma, jedino me nervira sto nekada ne radi valjda preoterecenost servera:) A nismo svi naucili kako se klokuje mislim mi koji smo stariji nama je to svakidasnje ali ima mladjih ljudi i nove generacije dolaze pa ih trebamo nauciti. I ono sto mi je ok sto su ljudi ovde dosta mi pomogli u nekim stvarim sto kroz tudje postove sto i kroz moje. A da ima ljudi ima svakakvih ali sta ces tako je....

Ne znam da li cu preterati u svojoj oceni opsteg stanja kulture i komunikacije na internetu ali...nekada kada je manje nas imalo kompjuter, bilo je lepse. Drugacije smo ga dozivljavali, voleli ga, sminkali, pazili...danas je to sprava, kutija, kojoj pariraju telefoni, plejeri, tableti. I onda krenemo da se svadjamo ko ima lepsi, skuplji...poceli smo da mrzimo one koji ne misle isto kao mi.

Mislim da dobar deo nas koji smo ovde godinama moze da napise opsirnu analizu ali mislim da pravog odgovora jednostavno nema. Ljudi su se promenili, zelje i interesovanja takodje...

Sad but true. Omasovljenje i dostupnost svega tehnickog umesto da ide u naboljem pravcu otisla je gotovo u suprotnom. Kao sto rece pravog odgovora nema, jer sve zavisi od osobe do osobe i uticaja drustva i koristi interneta na njega.

Pa po mom misljenju je ok forum naspram drugih foruma, jedino me nervira sto nekada ne radi valjda preoterecenost servera:) A nismo svi naucili kako se klokuje mislim mi koji smo stariji nama je to svakidasnje ali ima mladjih ljudi i nove generacije dolaze pa ih trebamo nauciti. I ono sto mi je ok sto su ljudi ovde dosta mi pomogli u nekim stvarim sto kroz tudje postove sto i kroz moje. A da ima ljudi ima svakakvih ali sta ces tako je....

Naravno, ali primećujem u poslednje vreme pojavu, da kad se pojavi neki neiskusniji user sa nekim osnovnijim pitanjem, umesto da mu se pomogne, dobije odgovor u fazonu "koristi search", "o tome smo već pisali n puta" "google it", nekada su ljudi na forumima sa IT tematikom bili radi da pomognu, po tome se čak isticalo u odnosu na neke druge forume.

Flejma, mrznje koliko hoces. Shvatam ja sta je Srbija, i ja zivim ovde, jesu ljudi besni na sve sto se desava ali... Nekada sam mogao da blejim vise sati iscitavajuci korisne, edukativne teme. Sada se sve svodi na par foruma koje pogledam i u kojima mali broj ljudi pise.

Problem je što ljudi neke stvari shvataju previše lično na forumima, sa istim ljudima u RL, ista rasprava teče totalno drugačije, jednostavno ovde se svako drugačije mišljenje ljudi doživljavaju kao napad na svoju ličnost, i hvataju neki odbrambeni stav i pokreću krstaški rat. :)

1000x krenem da odgovorim nekome ali odustanem jer iz postova nekog usera vidim da nema svrhe pisati bilo sta niti ulaziti u bilo kakvu diskusiju.
Kakvo je Vase misljenje povodom ovoga? Da li jos neko oseca nesto slicno kao i ja?

Koliko mi se samo puta ovo desilo. :rupa:

Naravno, ali primećujem u poslednje vreme pojavu, da kad se pojavi neki neiskusniji user sa nekim osnovnijim pitanjem, umesto da mu se pomogne, dobije odgovor u fazonu "koristi search", "o tome smo već pisali n puta" "google it", nekada su ljudi na forumima sa IT tematikom bili radi da pomognu, po tome se čak isticalo u odnosu na neke druge forume.

Ali pogledaj npr slucaj sa shopto i Verified by VISA... Mesec dana su se svakih dan ili dva javljali ljudi sa istim pitanjem: Sto mi ne radi kartica na shopto.net i kako da narucujem od sada? Zar zaista mislis da ce neko da svakom od njih prica istu pricu kad je dovoljno da samo prelista nekoliko stranica unazad (ponekad mu je cak i odgovor na pitanje bio na istoj strani kao njegov post)? Pa ja pre nego sto postavim (glupo) pitanje prvo proverim da li ga je neko vec postavio pre mene i sta su mu odgovorili... Za to nije potrebno puno vremena, a smanjuje i broj nepotrebnih postova na forumu... Sem toga, manja je sansa da cu smoriti one od kojih ocekujem odgovor...

sto rekose iznad, sa svim forumima je tako..ja sam aktivan na cuvenoj krstarici od 2004 , malo kasnije i na bencu..ista prica, pre je hardver tamo bio pun el inzenjera, i enuzijazista, konstruktivne teme na koje je moglo da se misli glavicom i pise po 100 strana, i da se uci nesto novo..onda su svi ti ljudi odustali zbog klinaca kojima je svrljanje po forumu zamenilo izlaske napolje i igranje fudbala..i to je to..

...1000x krenem da odgovorim nekome ali odustanem jer iz postova nekog usera vidim da nema svrhe pisati bilo sta niti ulaziti u bilo kakvu diskusiju.
...

Pa evo čak i sada počinjem pisanje odgovora po treći put i svaki put pretresam tekst da mi se ne bi podkrala neka rečenica koja bi mogla dvosmisleno da se razume. Bolesno zar ne? Kao da ženi objašnjavam gde sam bio sinoć :D

Elem, pratim ovaj forum od 2004. Od 2006. sam stalni član.
Istina je da je Forum degradirao po pitanju kvaliteta jer se kvantitet korisnika povećao ali ne samo zbog toga. Kao i u svim sferama društva tako i se i ovde oseća kriza. Problem je što je ovo IT forum a osnova svakog foruma su ljudi. Ljude iz IT branše sam od uvek smatrao obrazovanijim i u neku ruku sofisticiranijim sagovornicima. Ne brinu me Newcomer-i jer će uvek mladih wiseguy-ovaca uvek biti. I ja sam bio pametni balavac ali sam učio na greškama i vrlo brzo ukapirao kako svet funkcioniše. Brinu me ovi koji još uvek nisu odrasli.

..Problem je što ljudi neke stvari shvataju previše lično na forumima, sa istim ljudima u RL, ista rasprava teče totalno drugačije, jednostavno ovde se svako drugačije mišljenje ljudi doživljavaju kao napad na svoju ličnost, i hvataju neki odbrambeni stav i pokreću krstaški rat. :)

Jako dobro rečeno.

Ljudi umeju da pobegnu od stvarnosti u raznim pravcima. Imam u bivšem društvu i mojoj generaciji ponekog WoW-ovaca, alkosa, vutrića, sajkića i čini mi se da je nekima forum svojevrsni escape island gde svoje isfrustritane stvari i probleme iz stvarnog života pokušavaju da rešavaju ovde.
Ranije sam i pokušavao da zamislim kako pojedini korisnici foruma izgledaju u stvarnom životu ali sam prestao jer sam "zamislio" previše bolesnih stvari :)
Bitno je odžati mir i suzdržanost. Svađom se ništa ne rešava.

Bottom line: Moje neko zamišljanje foruma je da se ovo mesto iz edukativno - informativno - gostoljubivog casual restorana u centru grada pretvorio u diskoteku u podrumu kuće na periferiji gde caruju hvalisanje, nadbudnost i mrki pogledi turbo folkaša. Ali opet, mislim da je ovo samo privremeno. Istrajaće oni kojima forum znači i koristi, kojima je stalo do njega.

Što se mene tiče, još uvek nisam digao ruke. Pokušaću da pomognem kome god mogu. Rado ću deliti svoje iskustvo i saznanja sa drugima i kad god stignem odradiću neki review ;). Možda zato što imam dvoje klinaca i smatram da je se za budućnost uvek vredi boriti ;)

Poslednja izmena:
Neki bi izgleda najvise voleli da niko ne postavlja nikakva pitanja na forumu.......
Po vasem misljenju na google moze sve da se nadje, cemu onde postoje forumi?

odavno mi se desava da napisem nesto i ne kliknem "okaci poruku" jer vidim da nece biti koristi ili da ce biti pogresno shvaceno. nepismene postove sa neformulisanim pitanjem, raznim CAPSovima, smajlijima :p i wujakijskim govorom - uopsteno ignorisem.

vec godinama ponavljam da pre uvodjenja interneta kod nekoga, tu osobu treba naterati da polaze IQ i psiholoski test. bas sam malopre procitao u novinama o cyber bullying i to na Facebook-u najcesce.
psiholozi i terapeuti kazu da je mladima nasilje i agresiju lakse da ispolje na netu, jer imaju verovanje da ih niko nece uhvatiti i da za to ne mogu da odgovaraju.

slicno je i sa forumima, ovde najociglednije u sobama gde odredjeni "fanovi" se vise trude nego da su P.R. te firme da dokazu kako je bas njihov izbor najbolji. i vecina nece ni da prihvati da postoji drugo misljenje, koje moze da se razlikuje od njegovog - vec na sve odgovara drskim i uvredljivim govorom.

bacite pogled npr. na najmasovnijem topicu na forumu, gde vecina clanova se tu zeza, pomaze i diskutuje. ali i tu se ponekad nadje po jedan koji mora da kontrira svima, sa samo svojim misljenjem koje je apsoultno tacno. :p

Bottom line: Moje neko zamišljanje foruma je da se ovo mesto iz edukativno - informativno - gostoljubivog casual restorana u centru grada pretvorio u diskoteku u podrumu kuće na periferiji gde caruju hvalisanje, nadbudnost i mrki pogledi turbo folkaša. Ali opet, mislim da je ovo samo privremeno. Istrajaće oni kojima forum znači i koristi, kojima je stalo do njega.

Moje neko mišljenje je da je aktivnost na forumu, bar u onim temama koje ja posećujem znatno opala nego što je to bio slučaj pre godinu ili dve dana. Sa tvojom opaskom se ne bi složio jer mi nije jasno kako je forum mogao da se pretvori u nešto što je zapravo od početka. Ovaj forum je počeo kao overklokerski forum ako se ne varam, a koja je poenta sportskog overkloka ili bilo kog drugog naticanja osim dokazivanja, iz čega dalje sledi hvalisanje pa i nadobudnost koju pominješ. Pa zar nije najviše sukoba izbilo i banova palo upravo u tim temama kao i vs hardverskim temama. Čimi mi se da je danas to prisutno u manjoj meri nego ranije. Ta priča da klinci ne valjaju i jeste i nije tačna. Mnogi starosedeoci 'matorci' na forumu su ušli u godine kada se kriza srednjih godina neumitno bliži što znači povratak tinejdžerskog ponašanja kod matorih ljudi što je tragičnije od tipičnog tinejdžerskog ponašanja. Ne svaljujte sve na klince, nisu oni uvek krivci ;)

Pratim ovaj forum od 2005, a clan sam od 2007. Secam se da je pre par godina sve bilo drugacije... Pratio sam jos jedan vrlo jak domaci IT forum ali zbog bahatosti administracije, napustio posle 4god aktivnosti i 3.5k postova. Ljudi su nekada postavljali pitanja i dobijali konkretne odgovore, a sada je sve drugacije, da li one koji odgovaraju na te postove mrzi da ponavljaju iste odgovore ili jednostavno smatraju da svi sve znaju i da takva pitanja ne treba da se postavljaju, ja ne znam, ali uglavnom, ako je neko odvojio vreme da se registruje na forum i otkuca post u nadi da ce mu neko pomoci, budimo ljudi pa mu pomozimo, a ne da ga saljemo da gugla i trazi po vikipediji.

Druga stvar sto se tice hejtera. Ne tako mali broj puta mi se desilo da otkucam post od desetak redova, i onda pomislim u sebi: ma sta ja ulazim u diskusiju, ko da je bitno sta cu ja da kazem, i onda se samo vratim na homepage. Problem je sto nekolicina zeli da nametne svoje misljenje drugom, iako cesto njihovo misljenje cesto nije potkrepljeno dokazima. Naravno tu su i flejmeri koji ulete u temu cisto da zapale masu komentarima "ma apple je propala firma..." itd.

Doduse, nije sve tako crno, jos uvek ovaj forum vazi za najbolji na ovim prostorima sto se tice IT-a, tako da ako ovde ljudi ne znaju neki odgovor, ja ne znam gde bi onda mogli da traze odgovor osim po stranim forumima ili kod cika gugleta. :)

Ko sto rece Peca to nema veze sa forumum vec sa ljudima na njemu.
Kuda ide youtube ? Pogeldajte komentare na bilo koji domaci video ... 200x gore
B92 isto.. makar bilo politicki sportski auto tehnoloske vesti...

YT komentari, od toga valjda nema gore, talog taloga. :vomit: Ali, mislim da takvi sajtovi ne bi trebali da nam (vam) budu reper.

Moja primedba moderaciji je da se previše toleriše ulični rečnik. Može neko svojoj ženi ili drugaru da kaže "ne lupaj gluposti" ili "smaraš za medalju", ali ne i ovde. Sve se to može reći i na drugi, kulturniji način. Da sam mod, prema takvom rečniku ne bih štedeo warnove, banove i ostalo. :) Prema nekim težim uvredama je mera samo permanentni ban, pa neka siledžija posle razmisli da li će i sledeći put divljati.

Ne brinu me Newcomer-i jer će uvek mladih wiseguy-ovaca uvek biti. I ja sam bio pametni balavac ali sam učio na greškama i vrlo brzo ukapirao kako svet funkcioniše. Brinu me ovi koji još uvek nisu odrasli.

Newcomeri nikad nisu bili niti ce biti problem sve dok su to normalne osobe zeljne toga da saznaju nesto novo ili rese neki problem koji imaju.
Problem nisu ni mladi wiseguy-ovci koji misle da sve znaju jer i takvi vremenom uvide da ne znaju bas sve te da na forumima ima mnogo iskusnih i pametnih ljudi od kojih "cak i oni" mogu nesto da nauce.
Problem su bili i bice oni jako mladi a nezreli, nadobudni i nadasve bezobrazni "balavci" koji dolaze da svoju frustraciju i agresivnost koje caruju u drustvima takvih osoba prenose i na forum pa se tako desi da nekom ko ima par hiljada postova, visegodisnje iskustvo na forumu i sasvim dobru reputaciju neki klinac od petnaestak godina, sa jedva nedelju dana na forumu i otprilike desetak postova, ne slazuci se sa njegovim misljenjem koje je btw. prilicno argumentovano kaze "mrtav-'ladan" da ide i stavi glavu u kofu ladne vode.
Naravno oni koji su stvarno pametniji od takvog klinca ce sve da iskuliraju i nece sa takvim ulaziti u dalju diskusiju, jer nece sebe da dovedu u situaciju da se raspravljaju sa takvim, dok ce slicni njemu uci u bespotrebnu raspravu sa slicnim teskim recima i ... uz takve osobe prvo tema a zatim i forum odose u PM. Jos ako moderatori u tom delu foruma ne sankcionisu prvo takvo ponasanje, a zatim i takve osobe (sto se na svu srecu ovde bas i ne desava i takve stvari se jos uvek sankcionisu na ovaj ili onaj nacin) forum stvarno ode u potpuno nepozeljnom pravcu.
Onda neminovno prica ide u sirinu i dolazimo do toga, zasto je taj klinac tako nevaspitan i ko treba da ga vaspitava i ... rasplinusmo se u potpunosti jer je tek to pitanje za diskusiju i mnogo vece od naslovnog pitanja, sto ja ne zelim da se desi.

Problem je sto su stariji ljudi koji ucetvuju na ovom forumu ogorcenim svojim zivotima u ovoj jadnoj zemlji, a mladji clanovi sto neko gore rece umesto da igraju fudbal, basket sede na kompu i iskaljuju visak energije. Ja kad imam obaveza oko posla nemam volje ni da citam ovaj forum.
Jedan od najboljih primere hate-a je konzolna soba, znaci tamo je totalno rasulo, postoji jedan Sony lobby koji sve osim tehnike sto nosi brand Sony ili Apple ni ne smatra tehnikom. Oterali su i iznervirali bezbroj ljudi, ali moze im se kad su u kumovskim vezama sa modovima, nista ima se ne sakcionise.

I u pravu je malimrav za onu temu za kupovinu igara na netu, svaki drugi dan se pojavi neki novi clan sa 2 posta da pita "e kako se kupuje na shopto, ne radi mi kartica i sl" , to nije ne znanje, vec cist bezobrazluk i lenjost da se prelista bar malo tema. Ja kad trazim nesto u temi od 100+ strana i ne mogu da nadjem bar kazem "*** ogromna je tema".

Naravno tu je i faktor da svi imaju net danas i koriste kompove iako ne znaju da nabroje osnovne komponente jednom danasnjeg PC-a (tatini sinovi ?). Hvala bogu da ih nema ovde koliko na svima nama dragom faceu.

Pored svih ljudi koji me ovde nerviraju i koje bi sankcionisao po kratkom postupku, ovaj forum dobro funkcionise i sve sto me zanima uglavnom brzo saznam i dobijem odgovor. Samo da promene ove teme, ona Midgardova je bila odlicna. I naravno da stabilizuju forum, a ne svako drugo vece da ne radi ili je spor do zla boga.

Poslednja izmena:
Sve polako odlazi u honduras, pa toga nije pošteđen ni internet, ni forumi .....

YT komentari, od toga valjda nema gore, talog taloga. :vomit: Ali, mislim da takvi sajtovi ne bi trebali da nam (vam) budu reper.
Ili si pogresno razumeo ili namerno izvrces.
NIsam reko da nam je to reper nego je to primer .Jel youtube los sajt ? Ne, pa cemu onda takvi kometnari . PA takvi su vecina nasih ljudi . To je bila poenta mog posta.

Nisam pogrešno razumeo, niti namerno izvrćem, samo sam se nadovezao... Jeste problem u ljudima, ali to samo brisati & banovati bez milosti ako se takvi primerci ovde pojave. YT to ne može, što zbog stranih jezika, što zbog masovnosti publike.

Uvek je bolje rešavati uzroke, nego posledice, ali mislim da je van moći Benč zajednice da rešava uzroke tj. problem društva generalno, pa se mora pribeći uklanjanju posledica bez puno oklevanja & filozofije.

Raspada se forum, ne mislim bas u kontekstu ove teme, vec u vezi ovog 'upgrade-a' na VB4 :) U glavnom delu foruma vidim poruku u nekoj temi, a kad udjem u temu nema je.. :) Neki podforumi su bas zamrli jer ljudi ili ne dolaze toliko cesto zbog ovih stalnih smetnji, ili zbog novog izgleda.. nemam pojma, ali trenutno je tako.. :)

Slazem se meni izgled najvise smeta u zadje vreme mada o ukusima netreba raspravljati.Takodje mi smeta sto neki clanovi rade za odredjene hadverske kuce pa se samim tim se trude da objektivnost bude u drugom planu.:mad:

Meni nije jasno gde vi nalazite te problematične postove. Jel mogu neki primeri od skora? Poslednje čega se sećam jeste huligan u gejming sobi koji je hteo nekoga da bije, lomi kosti, razbije *pip* i slične stvari. Posle toga stvarno ne znam kakvih je to problematičnih situacija bilo.

Postovi tipa "smaraš za medalju", mene lično ne mogu uvrediti jer sam savršeno svestan da nekada preterujem i smaram za medalju. Takve uvrede mogu povrediti nečiji ego ako ga ne drži pod kontrolom.

Što se tiče ličnog mišljenja, ubeđenja i karaksteristike SVIH nas da ne slušamo drugo i teramo svoje, pa pobogu, to je savršeno normalno. Jasno je meni da ima i starijih ljudi koji usled broja godina i manjka živaca očekuju poštovanje ali shvatite da ne živimo u zemlji iz snova i da je možda baš vaša generacija došla na red da upravlja ovom zemljom. Kao i kada ste vi imali 18-26 godina, bila je aktuelna starija generaciju koju niste preterano poštovali jer ste ih smatrali odgovornim za stanje u okruženju. Danas možda neko vas, starije od 35 godina smatra odgovornim za današnju situaciju u zemlji, za loš standard, za ovo za ono. Očekivati poštovanje u Srbiji samo zbog vašeg broja godina je odavno deplasirano, kada se dogodi da vas neko ispoštuje to valja ceniti a ne očekivati zdravo za gotovo. Kao što ste vi imali svoje socijaliste-negativce, danas neki novi klinci imaju vas ;)

G@W; je napisao(la):
Ovaj forum je počeo kao overklokerski forum ako se ne varam, a koja je poenta sportskog overkloka ili bilo kog drugog naticanja osim dokazivanja, iz čega dalje sledi hvalisanje pa i nadobudnost koju pominješ. Pa zar nije najviše sukoba izbilo i banova palo upravo u tim temama kao i vs hardverskim temama. ;)

Samo da naglasim, ovaj forum nije nastao kao overklokerski forum, nastao je vise kao klub ljubitelja hardvera. OC je dosao malo kasnije ali vise kao zelja da se gratis dobije nesto sto je skupo, dobije na performansama. Sto se sportskog oc-a tice, to je tek doslo kasnije ali nikada na ovom forumu nije imalo primarnu ulogu. Uz svo postovanje tog sporta...i njegovih sportista

@ G@W

Bas se i ne slazem sa ovim tvojim postom.
Naravno, niko ne ocekuje od nekog da mu se klanja zato sto je stariji ali jos manje ocekuje da mu neko kaze da stavi glavu u kofu ledene vode ili tamo gde sunce ne sija ili mozda da ti neko kaze skracenicu od jedne pesme od Sunshinea etc. Niko ne ocekuje da se neko postuje samo zato sto ima 30+ godina ali kad neko ima bar 2-3k+ postova, nekoliko godina na forumu i reputaciju nekog ko je tu da da neki koristan savet i pomogne svakom kom to zatreba tj. da nije konfliktna licnost - pa recimo da bi neko sa desetak postova, stazom na forumu od par dana i petnaestak godina svakako trebao da ispostuje takvog coveka.
Takodje smatram da to sto neko ima tanke zivce nema nikakve veze sa tim sto neko ima 35+ godina, stavise cesce ces naci slucajeve da je sa tanjim zivcima neko ispod 20 godina nego obrnuto.
Na kraju, moze mene ili bilo koga starijeg od 30 godina svako da smatra odgovornim za danasnje stanje u zemlji i los standard samo i iskljucivo ako zna da sam ja na bilo koji nacin doprineo tome, ali ne i samo i iskljucivo zato sto smo stariji od x godina, jer ako je neka generacija trpela (i jos trpi) sve te stvari onda je to ta neka generacija od trideset i kusur godina.

Postoje tri problema na ovom i svim ostalim forumima..

1. Ljudi bez ikakvog iskustva, naoruzani sujetom
2. Ljudi sa nedovoljno iskustva, ali misle da sve znaju
3. Administracija foruma koja pushta sve zarad posete, jer to znachi sponzore

Sve je to reshivo jednostavno, i ja to pricam od vremena kada je forum krenuo nizbrdo, a to je vec 5-6 godina otkad su gornji ljudi krenuli da se pojavljuju. Reshenje je potpuno isto kao i kod vaspitavanja dece, a to je konzistentnost i postavljanje granica preko kojih se ne sme ici, a to znachi banovanje odmah 20 najproblematichnijih i reorganizacija moderatorskog tima. Ja ne znam ni koliko ih ima, ali 70% njih su verovatno zaboravili gde je mod soba (isto je bilo i kada sam ja bio mod), a ne da josh moderishu nesto...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno