Šta je novo?

Kućna rasveta

Imam spušten plafon, kao na ovoj slici sa neta, za led trake ili creva. Hteo bih konačno da to odradim, pa me zanima sta predlažete, a da je ipak malo kvalitetnije? Ima tu solidne dužine, a treba i nastavljati na uglovima, tako da gledam da bude solidno, a da nije preskupo. Da li, ako bi bila klasična traka (ne crevo) bi trebao i neki nosač trake, jer taj kanal na dnu nije ravan (prolaze poprečno profili), ili da se lepi na onu vertikalu, sa unutrašnje strane? (ako sam dobro objasnio...🙂)
Da li bi Govee bio neki optimum cena/kvalitet ili imate još neki predlog?

Prilozi

• spusteni.jpg
    spusteni.jpg
    289.6 KB · Pregleda: 63
Da li neko može da mi napiše koji je zamenski model za ovu LED ugradnu plafonjeru, neku preporuku da napiše. Ovaj me je služio dobrih 7,5 godina.

Ima je u BG-u u Jurija Gagarina ali mi je malo "jaka" cena. Ako to opravdava kvalite onda OK, nije 100 dukata. 🙂

Možda će delovati glupo ili neobično ali treba mi preporuka za E14 i E27, 2700-3000 ili 4000k, 60 i 75W ekvivalentne led sijalice.
Štos je što mi trebaju za zatvorene tipove lustera/plafonjera.
Do sada sam koristio klasične GE sijalice koje, iz nekog pozitivnog razloga, baš jako dugo potrajaše. Pre njih sam koristio obične led sijalice ali dosta brzo krenu da skapavaju. Kad sam tražio neke takve za zatvorene lustere po kraju, prodavci me gledaju sa čuđenjem i nude obične led pa makar crkle brzo jer ću po njima bar neku uštedu imati na računu.
I sad nemam više GE sijalica ni u šteku, nema ih više u prodaji koliko vidim već samo neki krševi koji pregore očas posla.
Da ne bih opet u kratkom roku menjao led sijalice, ima li kod nas nekih izdržljivijih ili baš naznačenih za nešto kao "enclosed fixtures/luminaires"? Možda bih takve uzeo i za otvorene/poluotvorene lustere ako bi im produžilo vek.😏

Nazad
Vrh Dno