Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Zdravo svima, nov sam u ovome, poslednjih par dana sam ispratio youtube i reddit, razmisljao sam o dugogodisnjoj investiciji u bitcoin, eth i jos nekih sitnih coina. Na primer, stavljao bih mesecno po 100 200e na neke od njih i tako radio do daljnjeg.

Sta preporucujete, da radim to na binance i njihovom walletu ili negde drugde, ta aplikacija mi deluje lepo za oko i koliko dugo otprilike da drzim coine tu dok ne napravim wallet? Takodje, ukoliko zelim da podignem taj 'novac' da li je tu moguce sve, bez puno cimanja? Hvala
Da li treba ovo da radiš je pitanje koje jedino sebi možeš da postaviš. Tu nema pomoći, posebno ne na forumu.

Ali ako rešiš, moja preporuka je da to bude BTC. Najbolji način za kupovinu za tzv. fiat novac je preko platforme Strike. Imaju jako razumne provizije, bave se samo BTC i laki su za korišćenje. Primaju naše kartice normalno.

Ja koristim Strike za tzv. DCA (dolar cost average) način kupovine. To je recurring kupovina u mom slučaju, setovana tako da fiksnog datuma svakog meseca (nakon plate i plaćanja svih obaveza) za određenu fiksnu sumu u USD kupim satošije.

To lepo prenesem na novčanik i to je moj vid štednje.

Ko kopa chiju prepoucujem MMX mainnet, cena niska 0.5$, blok je mali 0.5mmx, testnet od 1+ god nakopano samo 3M, chain ima DEX na sebi, chia mod plotove na koje ne radi kompresija, SSD podrsku koja daje 250% vise od HDD, vezivanje velicine bloka prema ceni u odnosu na zlato (ovo ocekujem da bude jos bolje za P/D jer kad cena raste skace blok i majneri ce se navuci, a posle zbog plotovanja su prinudjeni da nastave kopanje)

Od techa nisam puno pratio ali: DEX na chainu, layer 2 kasnije, 700+ tx/s za sad posle povecavanje i ostali nebulozni tech popular koji je vec ....

Ulistan juce na safetrade, mainnet krenuo pre par dana, mreza oko 1PT+, dev znaju svi lik koji je uradio prvi GPU ploter za chiju i kompresiju

Plotuje se ko chija stim sto moze i komp sa 64-256GB rama da odardi + 3060 GPU,a li meni je sad vise interesantan kao investicija, poolovi ce se pojavit uskoro a mislim da ih vec ima u testnet fazi

Plot jeste delom modifikovan chai tech i chain je delom forkovan ali tu se sva slicnost zavrsava i ostalo je sve novo od decentralizacije gde nema neke sugavog corporate entiteta da dumpuje kao chiju u oblivion, itd

Ima ta glupa priča kako kripto ne mogu da ti maznu. U stvarnosti, držati kripto, a da neko zna da ga imaš, je strašno opasno. Druge stvari mogu da ti maznu i nemaju razloga da ti naude, međutim za kripto ima da ti seku prste dok im ne daš ključeve.

Ima ta glupa priča kako kripto ne mogu da ti maznu. U stvarnosti, držati kripto, a da neko zna da ga imaš, je strašno opasno. Druge stvari mogu da ti maznu i nemaju razloga da ti naude, međutim za kripto ima da ti seku prste dok im ne daš ključeve.

I tako se završi Bitcoin priča za San Salvador. Predsednik najzad batalio tu žvaku da bi osigurao MMF aranžman. Poslednje ankete među stanovništvom su pokazivale da samo 8% ljudi u Salvadoru još uvek koristi Bitcoin, od 27% na vrhuncu. Na pitanje da li je Bitcoin učinio nešto dobro za Salvador, 98% ispitanika je odgovorilo da nije.

I tako se završi Bitcoin priča za San Salvador. Predsednik najzad batalio tu žvaku da bi osigurao MMF aranžman. Poslednje ankete među stanovništvom su pokazivale da samo 8% ljudi u Salvadoru još uvek koristi Bitcoin, od 27% na vrhuncu. Na pitanje da li je Bitcoin učinio nešto dobro za Salvador, 98% ispitanika je odgovorilo da nije.

Bitcoin je i dalje legalno sredstvo plaćanja u Salvadoru. Na Zakon o Bitcoinu dodano je samo nekoliko amandmana, ali zakon nije ukinut. Dopune zakona uključuju da se porez više ne može plaćati u Bitcoinu, već isključivo u dolarima, i prihvatanje Bitcoina je od sada dobrovoljno.Trgovci ako žele mogu i dalje prihvatati Bitcoin.
Prosječni Salvadorac koji je štedio u Bitcoinu od kada je prvi put uveden kao zakonsko sredstvo plaćanja u Salvadoru 2021. godine danas, nakon tri godine, ima 2-3 puta veću kupovnu moć.
Bitcoin je za Salvadorce koji su štedjeli u Bitcoinu donio mnogo dobrog.

Inače Salvador i dalje nastavlja jačati svoje strateške rezerve Bitcoina. Baš jučer su kupili novih 12 Bitcoina i sada posjeduju preko 6.000 Bitcoina.Kruži vijest da se još jedna zemlja Južne Amerike sprema da ove godine proglasi Bitcoin legalnim sredstvom plaćanja Surinam.

Bitcoin je i dalje legalno sredstvo plaćanja u Salvadoru. Na Zakon o Bitcoinu dodano je samo nekoliko amandmana, ali zakon nije ukinut. Dopune zakona uključuju da se porez više ne može plaćati u Bitcoinu, već isključivo u dolarima, i prihvatanje Bitcoina je od sada dobrovoljno.Trgovci ako žele mogu i dalje prihvatati Bitcoin.

Ključno. Možeš ti i ovde da trguješ za Bitcoin, ne može tebe niko da spreči ako se obe strane slažu. Problem je što je vlada proglasila BTC za legal tender, što znači da moraš da ga primaš kao sredstvo plaćanja, hteo, ne hteo. Trgovci su ovo izbegavali na sve načine, a država nije bila voljna da ih tera, tako da je svima sad laknulo kad je naopaka regulativa ukinuta. Ko je i hteo da prihvati BTC, tražio je veću cenu za robu nego u dolarima, da se osigura od mogućeg pada i kompenzuje skupe transakcije. Neće ni tvoji dobavljači tek tako da prihvate valutu koja danas vredi ovoliko, a sutra onoliko.

Salvador je siromašna zemlja, ljudi žive od ruke do usta, ne znači njemu ništa što ćeš ti da mu kažeš: "Ej, drži ovo godinama, pa ćeš možda uzeti veće pare". Njemu BTC kao novac ne valja, a da hodla ne može. Nisu oni glupi ni ludi što kažu da to ****** njima ništa dobro nije donelo.

Ljudi ima li neko pi coin da se nije ulogovao u account neko vreme? Vidim da vredi nekih 60 dolara danas, pokusavam od sinoc da se ulogujem, izbacuje mi kao da pravim novi account, znaci kao da pokusava da udje na milisekund onda ga izbaci i daje foru Set up your account, a znam da sam na njemu imao neku cifru tih pi coina. Ista fora i kad pokusavate continue with Facebook. Koliko se secam nisam ulazio od 2021 na pi app, ali isti mi je broj telefona i password prepoznaje, kad ukucam bilo koji drugi kaze da nije to taj.

Imam drugara koji je godinama skupljao taj Pi i sad bi da ga proda, moze li neko da me uputi u materiju?
Koliko vidim, ovaj coin nije izlistan po vecim berzama (Kraken, Coinbase, itd.)

Ljudi ima li neko pi coin da se nije ulogovao u account neko vreme? Vidim da vredi nekih 60 dolara danas, pokusavam od sinoc da se ulogujem, izbacuje mi kao da pravim novi account, znaci kao da pokusava da udje na milisekund onda ga izbaci i daje foru Set up your account, a znam da sam na njemu imao neku cifru tih pi coina. Ista fora i kad pokusavate continue with Facebook. Koliko se secam nisam ulazio od 2021 na pi app, ali isti mi je broj telefona i password prepoznaje, kad ukucam bilo koji drugi kaze da nije to taj.
60 dolara je IOU. Pi tek 20. februara izlazi u open network i sigurno neće da bude ta cena. Što se tiče logovanja, ako nisi odradio kyc do sad verovatno si već zakasnio za sve.

Kad se pojavio Pi imao sam apk nekoliko nedelja. Sad hoću opet da se u logujem i traži mi pozivni kod.
Gde da se setim i nadjem ga.
Moze li bilo koj pozivni kod ili mora bas taj originalni?
Mozda sam ovde od nekog uzeo.
I koja je fora sa pozivnim kodom, ima onaj čija je pozivnica neke benefite?

Nas nekoliko deli premijum pretplatu jednog od najpoznatijih kripto analitičara. Jedno mesto u grupi se oslobodja od 01.04, pa ukoliko neko želi da se priključi grupi, pošaljite mi poruku za više informacija.

Učešće u premijum sadržaju je vrlo povoljno kada se podeli, slobodno mesto ima samo jedno (cenu pretplate delimo na ravne časti) i prednost imaju članovi zainteresovani za dugoročno učešće u grupi.

Nas nekoliko deli premijum pretplatu jednog od najpoznatijih kripto analitičara. Jedno mesto u grupi se oslobodja od 01.04, pa ukoliko neko želi da se priključi grupi, pošaljite mi poruku za više informacija.

Učešće u premijum sadržaju je vrlo povoljno kada se podeli, slobodno mesto ima samo jedno (cenu pretplate delimo na ravne časti) i prednost imaju članovi zainteresovani za dugoročno učešće u grupi.
Nije više aktuelno.

CTR99 brate, hajde ne budi sebičan, pa podeli koju informaciju sa nama običnim smrtnicima.
Razumem da ti plaćaš to, ali ono najbitnije, suštinu, ako misliš da ima šta zanimljivo da se podeli.
Nije moranje, samo obična molba od tvojih drugara sa foruma. Hvala unapred.

Dovoljno je za početak i o kom čuvenom analitičaru se radi. Možda neko zalegne pa uzme sam pretplatu.

Nema tog analiticara koji je od 2022 do danas predvidio ovakav market, btc mozda, ali alt coine i ostalo niko ni blizu nije bio.
Prodaja magle u svakom slucaju, kao i oni koji prodaju "namjestene" utakmice za 50 eura.

Надам се да сам на правом подфоруму за ово питање.

Наиме, потребан ми је х1 на х16 Рисер за премештање ви-фи картице која не може да се "удене" у слот на плочи.

Видим да постоји више верзија рисера 007, 008 итд.
Да ли постоји нека битна разлика у ревизијама, тј треба ли неки да избегавам или слично.

Хвала, и срећна трговина !

^nema razlike, koji god da kupis, radice. Moxes poganjati ver 008/009, oni imaju Sata/Molex/6pin konektor za napajanje, mada je to za WiFi karticu apsolutno nebitno - mozes kupiti i najjeftiniji polovan.

Надам се да сам на правом подфоруму за ово питање.

Наиме, потребан ми је х1 на х16 Рисер за премештање ви-фи картице која не може да се "удене" у слот на плочи.

Видим да постоји више верзија рисера 007, 008 итд.
Да ли постоји нека битна разлика у ревизијама, тј треба ли неки да избегавам или слично.

Хвала, и срећна трговина !
Javi mi se na poruke dobijes na poklon.

^nema razlike, koji god da kupis, radice. Moxes poganjati ver 008/009, oni imaju Sata/Molex/6pin konektor za napajanje, mada je to za WiFi karticu apsolutno nebitno - mozes kupiti i najjeftiniji polovan.
Za bilo koji device na riseru sa plocicom mora napajanje, inace ne radi.

Moglo bi da radi na obicnom flat riseru... Ne setih se da i taj jedan spakujem kad sam vec slao...

Za bilo koji device na riseru sa plocicom mora napajanje, inace ne radi.

Moglo bi da radi na obicnom flat riseru... Ne setih se da i taj jedan spakujem kad sam vec slao...
Pa zato sam i napisao da moze potraziti ver 008/009, koje imaju vise opcija napajanja, a WiFi kartica je mali potrosac pa je nebitno koji ce koristiti.

Da li neko cuo za $Giza i $Home projekte? Ako moze nesto ukratko ,misljenje o njima?

Poz,zanimaju me ove telegram crypto vip grupe tipa binance killers ili fat pigs signals i slicne,jel to neka prevara ili ima uspesnosti u trejdovima?

Ja sam član nekih zatvorenih tel grupa, većina se svodi na analizu marketa i copy trading, ne verujem da ću da produzujem članstvo, ali moram da kažem da sam najbolje poteze napravio ličnim istraživanjem i procenom rizika. E sad konkretno za signale nisam bas siguran to bi mogao neko iskusniji da kaže, poz

Vrh Dno