Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Ja cekao da vidim, ali bolje sto nije bilo na vreme, nije nesto. Veveras sam odlicno prosao sa hot i rose, jos idu uzlazno ali ja cu uskoro da izadjem. Imam jos steem koji nije los i matic koji kilavi.
Ja iskreno radio nešto i zaboravio. Možda je bolje ovako.

Pojavio se, tačno na vreme.

Upravo tako. Tačno od 07h je dostupan trade.

Uh nasao sam
Prvi put jutros korostim Binance. Morao sam da ga prebacim u neki PRO mod ili tako nesto sad sam nasao 🙂
Post automatically merged:

Na koliko ga cekas pa da ga prodas?

Uh nasao sam
Prvi put jutros korostim Binance. Morao sam da ga prebacim u neki PRO mod ili tako nesto sad sam nasao 🙂
Post automatically merged:

Na koliko ga cekas pa da ga prodas?
Nisam uzimao Alice, promaklo mi je to.
Interesuje me kretanje cene prodaje na Binance iz drugih razloga 😉

Alice izasao na 0.1$ pa skocio na 60$, ludilo😃

To je bilo bukvalno u sekundi. Ne verujem da je neko uspeo kupiti za 0.1 i prodati za 60$

Vredili ovaj reef da se kupi sada je bas pao, jel ima neko inf jel vredi da se pazari!

Vidim da se pcuju po fejsbuku glede reef-a
Navodno je taj inv fond Alameda pazario 20 milki reefa pa shortovao
Ja sam izašao u nekom malom plusu i ostavio nešto sitno ako skoči na 0.1+ da se ne kajem

Prilozi

• reef.jpg
    reef.jpg
    55.9 KB · Pregleda: 23
  • reef2.jpg
    reef2.jpg
    45.2 KB · Pregleda: 23
Dobro vece, da li neko s foruma ima kripto karticu koja moze da se koristi u prodavnicama, htela bih da je porucim pa ako neko ima iskustvo da podeli..hvala

Ne znam da li kod nas salju crypto.com Moze da se registruje iz Srbije, i imaju kartice.

nasla sam neku epay card Mastercard za 20 eura, ali nisam sigurna da podrzava Srbiju..pise da radi u Hr, Bosni..pa valjda i kod nas moze

Koliko znam, nijedna krstena kartica ne radi kod nas.
Ali ono, da zaista radi.

Kako mislite ne radi? neko iz HR dodje sa npr crypto.com karticom , metalna, visa kartica. I sa njom ne moze podici pare na bankomatu ili platiti nesto u prodavnici?

Odgovor iz poreske vezano za porez na kripto:

Поштовани,

До почетка примене дана 29.06.2021. године измењених одредби члана 72. Закона о порезу на доходак грађана где је у ставу 1.тачка 6) прописано да се пренос дигиталне имовине опорезује порезом на капитални добитак, опорезивање прометоване дигиталне имовине врши се под условима и на начин применом члана 85.став 1.тачка 16) овог Закона као други приход на који се обрачунава и плаћа порез по стопи од 20% на основицу умањену за нормиране трошкове по стопи од 20%.

Ako ja ovo dobro razumem, više se isplati plaćati porez pre 29.06. , jer se na ukupnu sumu koja je legla na račun oduzima 20% "normiranih troškova", pa se onda na tu sumu plaća porez od 20%?

Ili sam promašio :D

Ako uzimaju 20% to ce znaciti kraj sto se tice kripta kod nas. Na 10000 evra neko da im plati 2000e poreza mogu samo da sanjaju.

Ako uzimaju 20% to ce znaciti kraj sto se tice kripta kod nas. Na 10000 evra neko da im plati 2000e poreza mogu samo da sanjaju.
Neće biti kraj kripta, daleko od toga samo da li vas zaista čudi tih 20% (pod uslovom da je ovaj podatak iz poreske uprave tačan) ???
Pa kod nas u Srbiji su porezi za gotovo sve najveći u Evropi, naročito gledajući odnos primanje/oporezivanje. Imamo fiktivnu "potrošačku korpu" kao i "prosek plate" koji su samo mazanje očiju.
Samim tim ne vidim ni jedan argument koji bi nam dao nadu da će država biti blagonaklona prema nama i naravno da će oporezovati kripto najviše što može.

Jedno pitanje. Burazer je upao u neku priču sa alt coinima, naravno imao je nekog da ga uvede u to ko ima ogromnu sumu u crypto.. Nebitno, ulozio je xxx cifru i dobio baš ogromnu lovu, kako je najbolje sa wallet-a da podigne određenu sumu? Preko binance i sl.?

Nikako ako nije spreman da placa 20% porez od Jula retroaktivno. Ko zna sta jos mogu da izmisle kao sto nagazili frilensere.

Odgovor iz poreske vezano za porez na kripto:

Поштовани,

До почетка примене дана 29.06.2021. године измењених одредби члана 72. Закона о порезу на доходак грађана где је у ставу 1.тачка 6) прописано да се пренос дигиталне имовине опорезује порезом на капитални добитак, опорезивање прометоване дигиталне имовине врши се под условима и на начин применом члана 85.став 1.тачка 16) овог Закона као други приход на који се обрачунава и плаћа порез по стопи од 20% на основицу умањену за нормиране трошкове по стопи од 20%.

Ako ja ovo dobro razumem, više se isplati plaćati porez pre 29.06. , jer se na ukupnu sumu koja je legla na račun oduzima 20% "normiranih troškova", pa se onda na tu sumu plaća porez od 20%?

Ili sam promašio :D
Pa debelo si promašio. :) Kad oduzmes 20% pa platiš 20% to je kao da si platio 16% na celu sumu. Od jula se plaća 15% ali samo na dobit, ne na celu sumu.

Nazad
Vrh Dno