Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Ja ne vjerujem da ima botova, nego pump ekipa postavi sell ordere stepenasto jos prije nego objavi pump, i ljudi koji se upecaju direktno od njih kupuju

U 19:00h ponovo pump na Binance-u (***/BTC). Od iste grupe koja je radila pump ATM/BTC. Još jednom, ovo je samo informacije radi čisto da se isprati pump u realnom vremenu. Nemojte da kukate posle da ste uhvaćeni spuštenih gaća! 😂 Samo pogledajte screenshot od prošlog pump-a i biće vam jasno! Dakle, ovo nikako nije preporuka za trejd, čak suprotno od toga, pokazivanje kako vam se ne isplati da rizikujete jer su sa druge strane botovi koji će vas u par sekundi pojesti za užinu!!! Ovo govorim iz ličnog iskustva. 😅
Update u ~19:00h...
Odložen pump zbog 'više razloga vezanih za trenutnu situaciju na tržištu'! 😂

Gospođa sa YT kanala "Ja volim knjigovodstvo" je objavila novi snimak, pa pogledajte ;)

Nesto si pomijesao, ja sam odgovorio na ovo:
"Za carinu osnova je cena sa poštarinom.
Meni su recimo naplatili za lampu koja košta 35eur carinu i pdv zato što je sa poštarinom bilo nešto preko 50eur."

A to je nemoguce, prosjecno jednom mjesecno narucim rodbini vitamine sa iherba preko DHL, i paket+postarina mi je uvjek 55-60e ali sam paket ispod 50e i nikad nisam nista platio, ni carinu ni pdv. Eno pun pdf ljudi koji to isto kazu.
Preko obicne poste jedino pdv mogu da naplate ako je paket BEZ postarine ispod 50e, ali carinu ne.

A sto se tvog primjera tice imao sam i tu drugacije iskustvo - kaput od 100e sa ebay + 10e postarine, oko 3000din naplaceno carina+pdv(ukupno 31%)+otvaranje paketa. Da li su pogrijesili kod mene ili kod tebe to vec ne znam, ali nije ista situacija kao ona na koju sam odgovorio

Da li je to greška kod njih ili ne, ne znam, ali sam više puta dobijao uz pakete da platim carinu i uvek su kao osnovicu uzimali cenu sa shipingom. Evo ti sa njihovog (carina) sajta:

Kada je poštarina uključena u cenu robe (tzv. shipping free)

100 evra​
Kada poštarina nije uključena u cenu robe već je posebno iskazana, npr. 20 evra

100 + 20= 120 evra
Obračunava se jedinstvena carinska stopa od 10% na vrednost robe

100 + 10 = 110 evra
Obračunava se jedinstvena carinska stopa od 10% na iznos dobijen sabiranjem vrednosti robe i poštarine
120 + 12 = 132 evra
Na tako dobijenu vrednost obračunava se PDV od 20%

110 + 22 = 132 evra
Na tako dobijenu vrednost obračunava se PDV od 20%

132 + 26,4 = 158,4 evra
NARUČIOCA ĆE POMENUTI TELEFON SA DAŽBINAMA KOŠTATI UKUPNO

132 EVRA
NARUČIOCA ĆE POMENUTI TELEFON SA DAŽBINAMA KOŠTATI UKUPNO

158,4 EVRA

Znači poštarina ulazi u osnovicu za carinu i pdv.
Opcija broj dva mi je bila ne preuzmem paket u pošti, da se žalim na carinsko rešenje i čekam neko vreme da se to reši, sve zbog nekih sitnih para. Da mi nije žurba, apsolutno me ne bi mrzelo, ali mi je lampa trebala relativno hitno (početak lovne sezone se bližio).
Ono sto je najbitnije u celoj prici jeste da sam robu platio BTCom.
Carina je screenshoot transakcije prihvatila kao valjan dokaz o placanju robe.
Ovo je meni prvi poznati slucaj da institucije u Srbiji prihvataju BTC kao sredstvo placanja. Ili mozda gresim?

Pitanje za iskusne - zasto mi je ovaj auto deleveraging indikator crven?!? Daleko sam od likvidacije

Prilozi

• Screenshot_20210310_134632.jpg
    Screenshot_20210310_134632.jpg
    105.1 KB · Pregleda: 89
U nedelju, 14-og marta, najavljena 2 pump-a na Binance (***/BTC parovi), jedan u 20:00h, drugi u 21:00h. Update-ujem u to vreme sa info...

nemoj prodavati,samo ostavi order i to je to,nema gubitka,cekaj ako treba godinama,zato i neuleci all in

Trezor One ili Ledger Nano S? Plan je drzati par kriptoa duzi vreme.

Neka sugestija za wallet baziran online?

Da li Exodus naplacuje nesto da cuva valute?

Trezor ili Ledger, po meni svejedno. Možda prednost Trezoru, jer nisu imali leakove databaze, kao Ledger skoro sa emailovima korisnika.

Blockchain.com

Exodus ništa ne naplaćuje.

Takodje pogledaj spisak podrzanih coina, ako mislis neku egzotiku da cuvas

Imam jedno pitanje. Treba da se pusti u promet novi coin i zeleo bih da odma pre sto se pusti za trade ulozim nesto malo para u njega. Pitanje je kako ide sa takvim novim coinima, na binance postavim limit da zelim da kupim taj coin za cenu 0.00001 ?

What Is an Initial Coin Offering (ICO)?​

An initial coin offering (ICO) is the cryptocurrency industry’s equivalent to an initial public offering (IPO). A company looking to raise money to create a new coin, app, or service launches an ICO as a way to raise funds.

Interested investors can buy into the offering and receive a new cryptocurrency token issued by the company. This token may have some utility in using the product or service the company is offering, or it may just represent a stake in the company or project.

What Is an Initial Coin Offering (ICO)?​

An initial coin offering (ICO) is the cryptocurrency industry’s equivalent to an initial public offering (IPO). A company looking to raise money to create a new coin, app, or service launches an ICO as a way to raise funds.

Interested investors can buy into the offering and receive a new cryptocurrency token issued by the company. This token may have some utility in using the product or service the company is offering, or it may just represent a stake in the company or project.
Znaci treba da stakujem? da bi dobio neke te nove coine?

Ok, onda cu sacekat malo :) kad izadje na menjacnici.

Kako da stavim sredstva na advcash, virtuelna kartica nije dostupna za nasu zemlju? Da promenim zemlju?

Mislim da ne moze virtualnim karticama. moras imati domaci visa ili mastercard

Kako da stavim sredstva na advcash, virtuelna kartica nije dostupna za nasu zemlju? Da promenim zemlju?
AdvCash je super. Kada se registrujes i odradis verifikacije, ides na Deposit Funds i izaberes svoju Visa ili MasterCard. Nakon sto uneses vrednost skine ti sa kartice i u roku od 10 sekundi novac je na AdvCash profilu. Ukoliko imas Binance, povezes naloge i prebacis novac bez provizije.
Za Visa i Master provizija je 3%

Odradio sam to, hvala, samo jos povezivanje naloga kako to ide, skapirao sam da mozes da kupis neki coin I platis preko advcasha ukucas nalog sa adv i platis jel to?

Odradio sam to, hvala, samo jos povezivanje naloga kako to ide, skapirao sam da mozes da kupis neki coin I platis preko advcasha ukucas nalog sa adv i platis jel to?
Možeš direktno na AdvCash kad ideš na Buy Crypto i dodaš Binance nalog ali kurs je malo lošiji. Preporuka, na Binance klikneš na Euro Deposit i tu imaš mogućnot da novac povučeš sa AdvCash

U nedelju, 14-og marta, najavljena 2 pump-a na Binance (***/BTC parovi), jedan u 20:00h, drugi u 21:00h. Update-ujem u to vreme sa info...
Jedan pump odložen, drugi je bio RDN/BTC.

RDN-BTCdump-14-03-2021-2228h.png

Ja cekao da vidim, ali bolje sto nije bilo na vreme, nije nesto. Veveras sam odlicno prosao sa hot i rose, jos idu uzlazno ali ja cu uskoro da izadjem. Imam jos steem koji nije los i matic koji kilavi.

Nazad
Vrh Dno