Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Javicu vam :p

Kliše pitanje, ali da li je kasno da se sad uđe nekako u kripto i na koji način je najbolje da se to izvede? :) Hvala

Nikad nije kasno 😇

Prodajem USDT bez provizije. Zainteresovani javite se u PM.

Simpatican ovaj kripto, kao jednostavan a nije, kao bez provizija a nije, kao siguran a nije, kao anoniman a nije, a potrosi boga oca struje i hardvera

Kliše pitanje, ali da li je kasno da se sad uđe nekako u kripto i na koji način je najbolje da se to izvede? :) Hvala

Kasno je. Cena će verovatno još rasti, ali rizik je već dosta veliki. Kad sam u prošlom ciklusu počeo da upozoravam neiskusne da ne ulaze, cena BTC je od tada pa do sloma porasla još trostruko, tako da teoretski je imalo još dosta mesa na kostima da se oglođe i ode s profitom, ali svejedno ti ljudi su mahom izgubili novac i bilo bi im bolje da su me poslušali. Treba ovde iskustva, treba znati kako kontrolisati emocije, ima stvari da se zna. Bolje iskoristi ovaj bull market kao priliku da učiš, pa uđi sa novcem kasnije, kad se tržište slomi.

Pi? To onaj ponzi scheme koin poput OneCoina sto je bio...drzi se podalje od tog.

Zaobidji to. Niti ni prvi ni poslednji koji pokusavjau tako nesto.

da li mozda neko zna kako se dokazuje dobitak kripto poklona? posto vidim u tom slucaju je porez samo 2.5% a ako je iznos ispod 100k dinara onda je 0%

tacno je,tako pise u zakonu,e sad kako ce da se dokazuje to je pitanje..IMG_20210214_195938.jpg

Ugovor o poklonu je dovoljan dokaz.

A da li taj drugi sto poklanja mora da dokazuje odakle mu?

PO onome sto pise u zakonu : ne

Nesto ne verujem da ce to biti izvodljivo na taj nacin. Sta mene sprecava da bratu poklonim 100 eth-a i "platim" 2.5% drzavi i svima lepo. Propale bi menjacnice.

Na koji nacin? Nije ugovor o poklonu juče zbog kriptovalute izmišljen.

Nesto ne verujem da ce to biti izvodljivo na taj nacin. Sta mene sprecava da bratu poklonim 100 eth-a i "platim" 2.5% drzavi i svima lepo. Propale bi menjacnice.
isto tako može da ti pokloni i sve drugo, stan kuću plac itd..

samo što se tiče kripta, pretpostavljam da će on svakako morati platiti porez kada bude pretvarao to što mu pošalješ u fiat

Nekog opasno svrbi lova 😆 plati bre drzavi i miran si.
Ili hodlaj jos neko vrijeme pa emigriraj u prtugal ili neku drgu drzavu koja nema crypto poreze.

Usput ✌️ za yld app holdere, izasli su iz bete i sad krece pumpanje.

Nekog opasno svrbi lova 😆 plati bre drzavi i miran si.
Ili hodlaj jos neko vrijeme pa emigriraj u prtugal ili neku drgu drzavu koja nema crypto poreze.

Usput ✌️ za yld app holdere, izasli su iz bete i sad krece pumpanje.
Kada mi neko kaze plati drzavi kao da me ubode prstom u oko. Izvukao sam ja kes tako da je sve ok ali ako bi bilo izvodljivo da poklonim bratu 100 eth-a u eurskoj/dinarskoj protiv-vrednosti za 2.5% poreza ne racunajuci onih 15% isao bih tom rutom. Ali naravno to ne funkcionise tako.

Sa 100 etha.ne funkcioniše. Sa dozvoljeno količinom funkcioniše kao i pokloni bilo čeka drugog.

Kada mi neko kaze plati drzavi kao da me ubode prstom u oko. Izvukao sam ja kes tako da je sve ok ali ako bi bilo izvodljivo da poklonim bratu 100 eth-a u eurskoj/dinarskoj protiv-vrednosti za 2.5% poreza ne racunajuci onih 15% isao bih tom rutom. Ali naravno to ne funkcionise tako.
Ok, slazem se, isti sam po tom pitanju.
Zasto ne pogledas malo defi, posudis lovu na svoj eth. Tako ne moras prodavati crypto a i nisi obavezan platiti porez.

Nisi prodao crypto, nema poreza na kapitalnu dobit. Posudio si pare, uzeo kredit, nema poreza na kredit.

Vrh Dno