Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Sta bi sa srede, idemo li gore i sledece godine i kada ces moci reci o cemu se radilo?

+1

Inače.. ovo što se trenutno dešava na tržištu ( podrivanje, podkopavanje, banke, razne interesne grupe, kitovi, plaćeni, a i zaludni polu-informisani hejteri.. ) su inicijalna kapisla za osnivanje globalnog cryptocurrency sindikata i delovanje u skladu sa okolnostima.. kako i koliko može.
I da ne odemo odmah u pogrešnom smeru.. svestan sam kompleksnosti implementacije nekog oblika sindikalnog delovanja na ovoj platformi i trenutno bih mogao jedino materijalno pomoći realizaciju ideje.. ali sigurno imamo na jednoj strani vas mlađe, sa više slobodnog vremena, dovoljno školovane, poletne i na drugoj već ozbilje, iskusne igrače od kojih se može dosta naučiti, informisati.. jedina prilika da mali postanu veliki i bitni u priči.
Ono, razmislite malo na tu temu... bili za, protiv i kako, zbog čega...

https://i.gyazo.com/ec48c104fc8c3c6df65a3c9d848cf41b.png

https://i.gyazo.com/c78540fae075b1dd8d9a6cf89ebd3e59.png

https://discord.gg/ZfaR4cw

Danas bio prvi pump, morala da se pravi Telegram grupa, a Discord im licno povecao cap sa 5k members online.

Lol.
Tehnologija buducnosti se u sadasnjosti koristi da se pljackaju ljudi

Jel imas nesto protiv da obrazlozis to sto si rekao posto meni nije najjasnije?

Tapatalk

Sreda je bila ustvari utorak ovog puta nedeljama je sredom bio rast ovog puta su odlucili da vade btc malo ranije....

Bitcoin je sa 11700 u nedelju skocio u utorak na 16500 i povukao sa sobom i altove tako da je bila dobra prilika za zaradu....

Sad ne bi dirao nista do nedelje ne vidim u sta sada da se udje vec je sa 16500 pao na 13200 ne vidim stvarno sto bi se oporavljao narednih par dana....

Za sledecu godinu nemam prognozu nikakvu tek od nedelje ce se videti u kojem pravcu sve ide i da li ce biti oporavka par dana pa opet pad.

Lol.
Tehnologija buducnosti se u sadasnjosti koristi da se pljackaju ljudi

No shit? U kojoj sferi zivota se danas ljudi ne plackaju? A mi ovde pricamo o najgoroj od svih, o novcu i menjacnicama.

Da bi nekome bilo dobro, nekome mora da bude lose. Survival of the fittest, balance of the universe :D. I to nije dobro niti lose, jednostavno je tako.

Da vidim kako bi pričao da si ti u toj grupi less fitt...zato i postoje bojazni oko cele priče zbog tih pump i dump šema

Jel imas nesto protiv da obrazlozis to sto si rekao posto meni nije najjasnije?

Tapatalk

Nemam nista protiv da obrazlozim. Pricamo sve vreme o tehnologiji koja je tu da promeni neke stvari, i da svet ucini "boljim mestom". Na sta se svodi? Pola kocka, pola prevara. Pumpanje i dampovanje. Pogledaj ove screen shotove, sekunde se pominju. Pa o cemu pricamo. Zakasnis koju sekundu i? Shvatis da "projekat" i nije bas tako obecavajuci i da mu buducnost, ili sad vec proslost, nije bas svetla.
Da se razumemo, ja sebe smatram laikom, samo mi je cudno da niko ne gleda moralnu stranu svega ovoga. Ne vidis tog tamo nesrecnika koji je puko lovu pa je lakse, ***..

I naravno da se ne slazem sa tim dok jednom ne smrkne, drugom ne svane..

Samo jedna jedina vest ce ovo da postavi na pravo mesto i onda ce se videti prava upotrebna vrednost svega ovoga, a za prosecnog smrtnika, to je nista..

@zech tnx ;)

"Sreda" je mozda tek pocela. Bice malo jasnije kad prodje Nova godina ali kalirali smo lagano 10% za zadna 2 dana. Mislim da ce biti sve ok, videcemo.

@Mahatma A sta si ocekivao kada se vrte tolike pare? Pa berze se otvaraju na interner cvoristima, milisekunde se mere. Nenormalne pare se obrcu tako da nemoj nista da te cudi.

Poslednja izmena:
Nemam nista protiv da obrazlozim. Pricamo sve vreme o tehnologiji koja je tu da promeni neke stvari, i da svet ucini "boljim mestom". Na sta se svodi? Pola kocka, pola prevara. Pumpanje i dampovanje. Pogledaj ove screen shotove, sekunde se pominju. Pa o cemu pricamo. Zakasnis koju sekundu i? Shvatis da "projekat" i nije bas tako obecavajuci i da mu buducnost, ili sad vec proslost, nije bas svetla.
Da se razumemo, ja sebe smatram laikom, samo mi je cudno da niko ne gleda moralnu stranu svega ovoga. Ne vidis tog tamo nesrecnika koji je puko lovu pa je lakse, ***..
Pa taj nesrecnik ako udje danas da bi za dan-dva profitirao 100% i jeste dosao da se kocka. Meni ga nije zao. On je pohlepan, plitak, lenj, hoce da se udupla za par dana/nedelja, a pritom nije voljan ni da posveti 15 min dnevno, pa da procita nesto o coinu, pogleda neki review, analizu, sagleda vise uglova. Danas makar nije tesko naci informacije, cak i na mainstream medijima (Youtube, threadovi na Bitcointalk i Reddit). Ali ne, on hoce da ulozi 1000 eur i da izvadi 2000 eur za par dana. To se zove kocka! A tu je long term taj koji se kocka uvek donji.

S druge strane, ako bi neko svakog dana posvetio samo 15 min (ne mora vise), ako vec nije strucan makar da pogleda video nekog od respektabilnih "Youtubera" ili procita nekoliko razlicitih stavova, lako bi mogao doneti odluku da li je nesto dobar projekat ili prevara. Pritom, ako nadje dobar projekat i odluci da kupi, onda treba da bude spreman da ceka. Da ulozi neki novac i ceka ako treba godinu dana (a nece morati toliko sigurno) i ulozen novac i "15 min dnevno" ce se visestruko vratiti. Ali ne, danas svi hoce da budu "trejderi". Da kupe milion scam-coina od 1 satoshija i ocekuju da za nedelju dana vredi 100.000 Satoshija. Sto se mene tice, ako su takvi (a verujem da jesu) razlog naglog skoka ukupnog market cap-a, mogu odmah svi da se pokupe i odu, pa makar cap isao 10x sporije uzbrdo, jer takvi ce naneti vise stete nego koristi i sebi i cryptu generalno.

BTW, ne znam da li mi je promaklo ili niko nije pomenuo najavu J. Koreje da regulise exchange i radikalno poostri KYC kao razlog pada celog marketa?

KYC ne bi trebalo da ikome bude problem ako mene pitas. To je svakako obavezna stvar. Onaj ko posteno radi nece imati problema. Ja tu licno ne vidim problem.

Tapatalk

Apsolutno se slazem. Cak je i odlicna stvar, jer vodi ka regulaciji kripta. Problem moze biti narko-dilerima, svercerima, utajivacima poreza itd itd... Ali cinjenica je da moze uticati na "FUD". Isto je bilo i kada je Kina banovala ICO. Krenuo ogromni FUD, cuju jedno, pricaju drugo, vise od polovine je verovalo da je Kina "zabranila Bitcoin" itd itd... To je ona prica o ljudima koji 15 min dnevno ne posvete ovoj prici, a u njoj su sa nekom lovom.

Mislim da ne. To je sada svima jasno da mora da se uradi i da je dobra stvar na duze staze. Iskreno, za razliku od situacije od pre par godina iz ovog ugla stvarno se primeti koliki je napredak. Jeste korak blizi ka regulaciji, ka donozenju zakona... Sto se mene tice bilo bi lepo i da drzave donesu zakone i da se KYC obavi sa citanjem podataka sa cipa iz licne npr. cisto da se skrati procedura. Lepo je ono sto se desava u Belorusiji, Lukasenko je dokazao koliko je pametan covek. 5 godina bez poreza na kripto je genijalan nacin da se pokrene zemlja i stavi u mnogo bolji polozaj za neka buduca vremena. Ja da sam se pitao to bih odradio jos pre 3 godine.

Hteo si reci, 5 godina bez poreza na kripto je genijalan nacin da mi svi uzmemo jako ozbiljnu lovu, pa posle neka rade sta hoce. :D

Ne bas. Jasno je da je kripto u nekom obliku buducnost. Ako ljude oslobodite od poreza i prvi jasno regulisete pravila u zakonu svoju zemlju stavljate odmah u prvi plan, privlacite mlade i sposobne ljude sirom sveta, privlacite investirore, obrazujete i domace ljude i dajete im sansu da napreduju u tom svetu. Zato kazem da je Lukasenko pametan covek, ne lupa glavu sitnim stvarima kao sto je to da od tebe i od mene naplati porez na kripto. Covek vidi siru sliku i to malo poreza zrtvuje da bi zemlju pogurao tehnoloski napred. Koliko je kripto profitabilan i koliko je postao ozbiljan posao svima je vec jasno ove godine.
Na zalost, kod nas nema pametnih ljudi da donose odluke, tehnoloski nastavljamo da kaskamo za svetom.
Bezbroj puta sam ponovio u zadnjih par godina da bi u ovoj zemlji trebalo dozvoliti da pare iz kripta ulaze bez poreza i koliko je to dobro za ekonomiju. Sve pare bi se slivale kroz pdv svakako. Ako nista drugo makar da porez bude 5-10% fiksno a moze i bez poreza ako se kupuju proizvodi napravljeni u srbiji, tako bi se podsticala domaca industrija. Ja pricam godinama ali mene niko nista ne pita :d

Tapatalk

Ne bas. Jasno je da je kripto u nekom obliku buducnost. Ako ljude oslobodite od poreza i prvi jasno regulisete pravila u zakonu svoju zemlju stavljate odmah u prvi plan, privlacite mlade i sposobne ljude sirom sveta, privlacite investirore, obrazujete i domace ljude i dajete im sansu da napreduju u tom svetu. Zato kazem da je Lukasenko pametan covek, ne lupa glavu sitnim stvarima kao sto je to da od tebe i od mene naplati porez na kripto. Covek vidi siru sliku i to malo poreza zrtvuje da bi zemlju pogurao tehnoloski napred. Koliko je kripto profitabilan i koliko je postao ozbiljan posao svima je vec jasno ove godine.
Na zalost, kod nas nema pametnih ljudi da donose odluke, tehnoloski nastavljamo da kaskamo za svetom.
Bezbroj puta sam ponovio u zadnjih par godina da bi u ovoj zemlji trebalo dozvoliti da pare iz kripta ulaze bez poreza i koliko je to dobro za ekonomiju. Sve pare bi se slivale kroz pdv svakako. Ako nista drugo makar da porez bude 5-10% fiksno a moze i bez poreza ako se kupuju proizvodi napravljeni u srbiji, tako bi se podsticala domaca industrija. Ja pricam godinama ali mene niko nista ne pita :d

Tapatalk

+1

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Businessinsider ne zna da cita

To be clear, the operative word here is "all". No, I won't stop or slow working on crypto just because price memes and stupid jokes exist - as long as there's also real social value that the ecosystem is working towards.

Uvek ce btii pumpera dumpera i svega ostalog kao i sada toga su i on i svi ostali svesni, pitanje je samo da li je to jedino cega ce biti.

Poslednja izmena:
Tačno tako, mada meni je to glupa zezancija.
Čekaš tu neku poruku i odmah udri, ako zakasniš skupo si platio i opet ako zakasniš malo jeftino si prodao.

Kao što neko gore spomenuo pametan će uložiti malo vremena da pročita i nađe potencijalni coin koji ima budućnost koji će da promeni stvari, kojem će vrednost da skoči kad se prihvati pa makar trebalo godinu dana.

Ako se nastavi ovim tempom, čini mi se da će se sve samo na to i svesti, jer svi hoće plavušu i "lamba" u garaži kako je i čovek napisao...

Slazem se.

Juče videh da je NXT opao preko 50%. Podesetilo me malo na EMC2. Nadam se da se niko nije zaglavio, teško da će da se oporavi skorije.

@Texacka

Jeste ovo buducnost u nekom obliku , ali u ovom trenutnom ti nece pomoci ni 24 sata dnevno youtuba i citanja .
Nepredvidivo i neizvesno bas kao sto je kuglica na ruletu , o kome takodje ljudi pisu knjige . I imaju razlicite "taktike" . I hoce samo pare :)

Kako ti nece pomoci? Kakav rulet? Pa samo babun ne moze da shvati nakon 30min citanja (a ne 24h) da je npr Cardano dobar projekat, sa Charles Hoskisonom na celu, sa ljudima koji znaju sta rade i resavaju neki problem, a da je npr Bitconnect *****ski projekat, tj nije cak ni projekat u pravom smislu... ili da je Bitcoin Gold cista sprdacina, smisljena da se uzmu brze pare na pre-mine i ime Bitcoin. Ili nadje tamo neki 1000. na listi Trumpcoin ili Putincoin, pa ulaze pare u to jer mu se svidja ime.

je l' ima neko ideju kad ce kraj za NXT, da li uzimati sad?

A sto bas zelis u Nxt da ulozis?Ripple je trenutno bolja opcija uskoro ce biti dodat na Coinbase pa ga pumpaju samo tako i jos svasta nesto se desava sa njim.

Ripple od danas ima veci coinmarketcap od Ethereum-a sto je neverovatno tj. imao je vise puta danas...Citao sam po netu da im je cilj za sledecu godinu da sruse bitkoin sa prvog mesta s obzirom da iza ripple stoje banke i ako upumpaju dovoljno novca sasvim moguc scenario....Da se razumemo to ne znaci da ce ripple vredeti vise od bitkoina nego mislim na market cap.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=1381669.6620 skroluj dole videces koliko je brz ripple trenutno i koliko kosta prosecna transakcija.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=1381669.6700 ovde ti je plan koji imaju banke.

Poslednja izmena:
A sto bas zelis u Nxt da ulozis?Ripple je trenutno bolja opcija uskoro ce biti dodat na Coinbase pa ga pumpaju samo tako i jos svasta nesto se desava sa njim.

Ripple od danas ima veci coinmarketcap od Ethereum-a sto je neverovatno tj. imao je vise puta danas...Citao sam po netu da im je cilj za sledecu godinu da sruse bitkoin sa prvog mesta s obzirom da iza ripple stoje banke i ako upumpaju dovoljno novca sasvim moguc scenario....Da se razumemo to ne znaci da ce ripple vredeti vise od bitkoina nego mislim na market cap.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=1381669.6620 skroluj dole videces koliko je brz ripple trenutno i koliko kosta prosecna transakcija.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=1381669.6700 ovde ti je plan koji imaju banke.

jer sam popizdeo kad sam usao u ripple na 0.25 a izasao na 0.50.... i stalno mislio da ce da padne malo, ali on samo raste :D hvala za info

Vrh Dno