E ovako... Zbog ovog pada ceo dan sam proveo čitajući postove uticajnih likova i članke i pregledajući razne snimke po YT... od analitičara preko ovih milijardera koji su "kripto-entuzijasti" pa do ovih na vlasti u finansijama.
U želji da skontam šta bi jer ga nisam očekivao.
Kratkoročno, prst na okidač ko želi da se igra sa BTC-om jer su dalje korekcije moguće, do ispod 10K; analitičari se slažu da, iako su ćutali, je ista dobra i potrebna i da će rasta biti što se tiče BTC-a - možda čak i agresivnijeg u prvom naletu "bullova." U smislu, cilja se 20 i kusur hiljada. Krivac za obaranje cene je inače defitinitivno zapadna hemisfera - panika ko i uvek plus traderi koji su prezadovoljni sa sezonom i koje zanima samo keš - naravno.
Za vas LTC-iste, kažu da idete na 500 - retko ko se gađa sa 1000, ali se ne isključuje. Čak i lično mislim da je 500 realno za njega, ali porastao mi je u očima kako se držao ova dva dana.
@Saj Penzija te čeka - ne brigaj.
Sa druge strane, kao neko ko se nedavno vratio - sve ovo je daleko doguralo, a i nije... Pre svega mislim na menjačnice koje su okosnica kontakta kriptoa sa običnim svetom - radi ko šta hoće i zato mi sve manje smeta ideja o regulativi (o kojoj se i šuška već), a o tehničkim slabostima BTC-a da ne pričam... Previše dev tim ćuti i rekao bih kilavo radi. Imam osećaj da se ili furaju na pinoirski status i previše ili pak se to namerno radi. Ako se radi namerno, onda se ostavlja prostora za neke druge valute - po meni. Bez obzira na to, skoro sam siguran da nas u 2018. čeka doba ove tzv. druge generacije kriptovaluta - preleteo mnoge i priznajem da tu ima jako lepih stvari i daleko naprednijih - tako da se bacite i na to.
Ovi će pak isplivati ili zajedno sa BTC-om u sistemu gde je on reper ili pak pošto se njegova vrednost izduva - mišljenja sam da ovo još uvek nije slučaj, a i ako jeste da smo tek na početku balona i daleko od pucanja istog.
O decentralizaciji nemam šta da kažem sem da je ista fiktivna koliko i sloboda. Banke ili moćnici ili novi svetski poredak - svejedno je koga će ko od nas da okrivi jer pitanje je da li je i iste i bilo. Ove anonimne valute, verujem da će opstati, ali ne znam da li će biti baš tako prihvaćene i da li će biti omiljene u očima vlasti.
Ono što je sigurno, ideja o decentralizaciji/anonimnosti će opstati jer one nikad ne umiru kao i sama tehnologija blockchaina što će naći svoju primenu.
Generalno, mislim da nas čeka lepa godina, samo pažljivo birajte "novčiće."