Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Nisam siguran gde bi ovo pitanje bilo pametnije, pa da ne trpam podteme...
Kako je bre na Cexu cena BTC/USD veca prilicno nego cena BTC/EUR, a nesto veca nego BTC/RUB?
U prevodu kako to da citavih 7% manje kosta BTC u EUR nego u USD?:) Pretpostavljam u kupovina? Moze ili ne moze da se posle proda u USD ako se kupio u EUR? (logicno da moze, ali sta znam ;))

Oni koji udju prvi postavljaju pravila igre. Banke su probale pre par godina da ugase kripto, drzave su se borile protiv toga... Vremenom su shvatili da je bolje zauzeti sto bolju poziciju. Amerika pre svih. Banke koje posluju na teritoriji USA su ubedljivo najgore. Dali iko stvarno moze da bude toliko naivan da poveruje da bi Amerika dozvolila da bude marginalizovana u bilo cemu? Oni su uslovili da morate da se verifikujete da uopste kripto ikako funkcionisao. Dok sve menjacnice nisu na to pristale setite se kako su mracna vremena bila. Cim mogu da prate tokove novca banke ulecu sa ulaganima preko hiljada malih firmi, investicionih fondova i sl. Sada se postavljaju novi uslovi. Poenta je da naprave sebi sto bolju poziciju.
Sada postoje 2 puta: jedan je da kripto svet pruza otpor bankama i tezi onoj ideji. Drugi je da se klekne pred bankama, da se ideja proda i gledamo rast i dalje uz nove investicije.
Iskreno, ja bih ideju pustio niz vodu posto sam svestan da bi 99.9% ljudi to uradilo bez razmisljanja za mnogo manje nego ja. Ne treba se zanositi glupostima, treba se obezbediti.

Edit: Penzija 1-og aprila ako sve bude ok :d I dalje tezim ka tome. Kao i 2013-te, il' pokojnik il' pukovnik!
@Saj moras navesti aprila koje godine. :D

Kako je bre na Cexu cena BTC/USD veca prilicno nego cena BTC/EUR, a nesto veca nego BTC/RUB?
U prevodu kako to da citavih 7% manje kosta BTC u EUR nego u USD?:) Pretpostavljam u kupovina? Moze ili ne moze da se posle proda u USD ako se kupio u EUR? (logicno da moze, ali sta znam ;))
Ako je kao na Coinbase/GDAX-u valuta koja ti je na raspolaganju zavisi od zemlje/regiona iz kog dolaziš. U EU je na GDAX-u dozvoljeno trgovanje samo sa /EUR parovima.

Ja pre neki dan posaljem 100 evra , kupim eth za E, prodam ga odmah za $ zaradim 10 $
NIsam ih vracao na karticu zbog fee *** :) krivo mi sto sam imao samo 100E da posaljem :)

Ozbiljno pitam :)

ja ti ozbiljno kazem
kao primer, ne kao objasnjenje
to sam i ja video, razlika je bila oko 70$ u tom trenutku
clipimage.jpg

Poslednja izmena:
Alfa provalio foru za brzu zaradu.. 'ebeš kripto... :p

E ovako... Zbog ovog pada ceo dan sam proveo čitajući postove uticajnih likova i članke i pregledajući razne snimke po YT... od analitičara preko ovih milijardera koji su "kripto-entuzijasti" pa do ovih na vlasti u finansijama.
U želji da skontam šta bi jer ga nisam očekivao.
Kratkoročno, prst na okidač ko želi da se igra sa BTC-om jer su dalje korekcije moguće, do ispod 10K; analitičari se slažu da, iako su ćutali, je ista dobra i potrebna i da će rasta biti što se tiče BTC-a - možda čak i agresivnijeg u prvom naletu "bullova." U smislu, cilja se 20 i kusur hiljada. Krivac za obaranje cene je inače defitinitivno zapadna hemisfera - panika ko i uvek plus traderi koji su prezadovoljni sa sezonom i koje zanima samo keš - naravno.

Za vas LTC-iste, kažu da idete na 500 - retko ko se gađa sa 1000, ali se ne isključuje. Čak i lično mislim da je 500 realno za njega, ali porastao mi je u očima kako se držao ova dva dana.
@Saj Penzija te čeka - ne brigaj. :)

Sa druge strane, kao neko ko se nedavno vratio - sve ovo je daleko doguralo, a i nije... Pre svega mislim na menjačnice koje su okosnica kontakta kriptoa sa običnim svetom - radi ko šta hoće i zato mi sve manje smeta ideja o regulativi (o kojoj se i šuška već), a o tehničkim slabostima BTC-a da ne pričam... Previše dev tim ćuti i rekao bih kilavo radi. Imam osećaj da se ili furaju na pinoirski status i previše ili pak se to namerno radi. Ako se radi namerno, onda se ostavlja prostora za neke druge valute - po meni. Bez obzira na to, skoro sam siguran da nas u 2018. čeka doba ove tzv. druge generacije kriptovaluta - preleteo mnoge i priznajem da tu ima jako lepih stvari i daleko naprednijih - tako da se bacite i na to.

Ovi će pak isplivati ili zajedno sa BTC-om u sistemu gde je on reper ili pak pošto se njegova vrednost izduva - mišljenja sam da ovo još uvek nije slučaj, a i ako jeste da smo tek na početku balona i daleko od pucanja istog.

O decentralizaciji nemam šta da kažem sem da je ista fiktivna koliko i sloboda. Banke ili moćnici ili novi svetski poredak - svejedno je koga će ko od nas da okrivi jer pitanje je da li je i iste i bilo. Ove anonimne valute, verujem da će opstati, ali ne znam da li će biti baš tako prihvaćene i da li će biti omiljene u očima vlasti.

Ono što je sigurno, ideja o decentralizaciji/anonimnosti će opstati jer one nikad ne umiru kao i sama tehnologija blockchaina što će naći svoju primenu.
Generalno, mislim da nas čeka lepa godina, samo pažljivo birajte "novčiće." :)

kad nema kine dobri su i ostali :)

sto jedan genije rece ceka se double top pa onda lose vesti. Kao i da je decentralizacija lepa ideja ali neostvariva. Svako ko je iole bitan hoce da pozove tamo nekog CEO-a i sa njim da komunicira i smatra odgovornim. Ne moze da se pitaju isto onaj ko je ulozio 100e i 100k. Vec par meseci vidimo da se trziste regulise i prati, sta je tu novo. Pa cuveni mtGox umesto da mu ljudi oproste zbog kradje ljudi i dan danas traze lopova. Ako je decentralizovano, cemu? Ko je uopste odgovoran? Uglavnom kada se vide clanci tipa to the moon tada se prodaje, kada se vide teme o prodaji, despair, rusenje planova... tad treba kupovati.

Debeli je nađen davno.. ;)

Nego, kako kupiti bitkoine na božićnom popustu? Probao da se registrujem na dve 'menjačnice' i ne ide. Zapelo nešto ovo tržište slobodarskim digitalnim valutama.

Prevelika navala, serveri im ne valjaju ni za postojece, otvorice registraciju menjacnice.
Ovo je dobro sto rade da ne zele da prime nove dok ne srede infrastrukturu.

Najoblje je da kupis ovde licno od nekog ko prodaje , najlakse i najpovoljnije.

Ovde licno ili u Norveskoj? Malo mu je nezgodno zbog lokacije da trguje s ljudima ovde.

Tapatalk

U Norveškoj, trenutno sam u Bg, ali se vraćam prekosutra, mislio sam sve preko neta da odradim, em' nemam keša, em' nemam vremena ovde. Coinbase mogu da povežem sa računom u banci u No, registrujem nalog danas, i vidim da mi je stavio Srbiju kao zemlju (ne mogu ništa da kupim). Moram da šaljem slike dokumenata da promenim. Dok se ja snađem sa ovim...

Ovde licno ili u Norveskoj? Malo mu je nezgodno zbog lokacije da trguje s ljudima ovde.

Tapatalk
Gde god se nalazi i gde mu odgovara. Trenutno je u Beogradu za to vreme moze da uzme. Kad bude u Norveskoj onda u Norveskoj.
Nisam sigurno mislio dok je Norveskoj da trguje sa ljudima ovde ;)

Poslednja izmena:
Kud se ranije nije javio, zavrsio bih mu ja koliko hoce. Ujutru putujem. Nisam znao da je u Srbiji.

Tapatalk

Oni koji udju prvi postavljaju pravila igre. Banke su probale pre par godina da ugase kripto, drzave su se borile protiv toga... Vremenom su shvatili da je bolje zauzeti sto bolju poziciju. Amerika pre svih. Banke koje posluju na teritoriji USA su ubedljivo najgore. Dali iko stvarno moze da bude toliko naivan da poveruje da bi Amerika dozvolila da bude marginalizovana u bilo cemu? Oni su uslovili da morate da se verifikujete da uopste kripto ikako funkcionisao. Dok sve menjacnice nisu na to pristale setite se kako su mracna vremena bila. Cim mogu da prate tokove novca banke ulecu sa ulaganima preko hiljada malih firmi, investicionih fondova i sl. Sada se postavljaju novi uslovi. Poenta je da naprave sebi sto bolju poziciju.
Sada postoje 2 puta: jedan je da kripto svet pruza otpor bankama i tezi onoj ideji. Drugi je da se klekne pred bankama, da se ideja proda i gledamo rast i dalje uz nove investicije.
Iskreno, ja bih ideju pustio niz vodu posto sam svestan da bi 99.9% ljudi to uradilo bez razmisljanja za mnogo manje nego ja. Ne treba se zanositi glupostima, treba se obezbediti.

Edit: Penzija 1-og aprila ako sve bude ok :d I dalje tezim ka tome. Kao i 2013-te, il' pokojnik il' pukovnik!
+1

Poslato sa HUAWEI MT7-TL10 uz pomoć Tapatoka

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko potpisao je liberalni zakon koji označava državnu podršku blokčejnu i kriptovalutama.

Prema ovom zakonu, sve transakcije uključujući i rudarenje, isključene su od oporezivanja i to u narednih pet godina.

Belorusija, na čelu sa Lukašenkom, na taj način stvara osnovu za razvoj “digitalne ekonomije.” Cela suština ovog poteza je isključenje birokratskog aparata koji bi samo ometao proces implementacije blokčejna. Novim zakonom, država pruža podršku i stimuliše svoje građane da rudare, kupuju, prodaju i plaćaju kriptovalutama.

Krajnji cilj je daleko kompleksniji i važniji po razvijanje ekonomije Beorusije. Naime, i sam Lukašenko je istakao kako je ovo prvi i najbitniji korak u privlačenju svetskih IT kompanija da svoj biznis, makar delimično, presele u ovu državu.

Novom odredbom, legalizovane su kriptovalute, javna ponuda tokena i pametni ugovori. Legalna transakcija kriptovaluta podstiče razvoj privatnog sektora, koji sa sobom povlači i ulaganje stranih IT preduzeća.

Da li neko ima informaciju da li će Bittrex da podrži fork? Nisam mogao da nađem zvanično obaveštenje.

Ako misliš na to da li će davati Ignis onima koji imaju NXT rekli su zvanično da hoće i danas je pisalo u da rade snapshot.

E sad meni se nije pojavio Ignis na nalogu još uvek tako da nemam pojma da li će biti nešto od toga...

Zna li neko tačno koliki je dnevni, mesečni limit na wirex karticama za dizanje keša i za kupovinu?

Ovi BTC za keš rade sa 5% provizije, što je po meni puno...

Jako mi je bitno. Hvala

Poslednja izmena:
Respekt! Konacno jedan pametan covek ;)

Tapatalk

+1

Inače.. ovo što se trenutno dešava na tržištu ( podrivanje, podkopavanje, banke, razne interesne grupe, kitovi, plaćeni, a i zaludni polu-informisani hejteri.. ) su inicijalna kapisla za osnivanje globalnog cryptocurrency sindikata i delovanje u skladu sa okolnostima.. kako i koliko može.
I da ne odemo odmah u pogrešnom smeru.. svestan sam kompleksnosti implementacije nekog oblika sindikalnog delovanja na ovoj platformi i trenutno bih mogao jedino materijalno pomoći realizaciju ideje.. ali sigurno imamo na jednoj strani vas mlađe, sa više slobodnog vremena, dovoljno školovane, poletne i na drugoj već ozbilje, iskusne igrače od kojih se može dosta naučiti, informisati.. jedina prilika da mali postanu veliki i bitni u priči.
Ono, razmislite malo na tu temu... bili za, protiv i kako, zbog čega...

Poslednja izmena:
Znaci cekamo sledecu sezonu GoT-a da vidimo u sta da ulazemo. LTC je i dalje moj favorit za 2018-tu.

Tapatalk

Nazad
Vrh Dno