Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Jos nisam cuo da neko preporucuje da se udje kada cena strmoglavo raste. Razumem da svi koji imaju bitcoine navijaju da se sto vise ljudi ubaci i kupuje da bi podigli cenu. Jedino sto ce takvi na kraju da izvuku deblji kraj.
Ja moje gotove pare ne dam sada pa makar ga napucali na 20k hahaha Vratice se on na 6-7k.

Izgleda da su se svi primili na te kriptovalute. Dal neko zeli da sugerise koja bi slsdeca kriptovaluta bila zsnimljiva da bacim recimo 10 usd i da cekam godinu, dve. Ipak to je bolje nego igrati loto, ovde postoji veca verivatnoca dobitka. [emoji41]

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Od ovih mali npr ripple, iota.. Mozda litecoin, prica se da ce samo rasti(nikad se ne zna 100% doduse), isto vazi i za Monero.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Covek, uz duzno izvinjenje, ali mnogo spamujes a nista konkretno ne pises.
Bez da budem grub, al ova tema se zove opsta diskusija, druga za cene i predvidjanja je ozbiljnija i tamo se trudim da ne pisem. Ova tema je bila mrtva sve vreme i sad ti odjednom smeta ako odgovorim coveku koji se brecnuo jer sam pomenuo pad btca.

Ovde na bencu je bas neka negativna atmosfera, takav sam utisak stekao dok sam iscitavao sve teme. Mnogi su nervozni, al valjda je to normalno dok traje bull :D

Nego jel ima nekih vesti kada iota dolazi na polo i bittrex?

Poslednja izmena:
Spada li u opštu diskusiju opšti raspad Nicehash sistema? Niti može da se kopa, niti može da se pristupi novčaniku a ni sajtu tj stoji splash strana samo sa linkovima ka socijalnim mrežama. Potpun raspad je ceo dan - "Maintenance"

Znači ima naznaka da je ipak hak. Ok sad postoji više stepena težine slučaja, od toga da nije hak, preko toga da će štetu da pokriju korisnicima pa do najgoreg da je fajront sa ovim sistemom kopanja i svim novcima koji su bili kod njih u novčanicima. Ja sam baš tamo kopao i držao sve tako da bi bila šteta, mada je mnogima već naišla slična stvar na mtgox, btc-e i ko zna gde sve što nisam ispratio. Prebacio sam se na Winminer što je sličan servis automatskog kopanja i idemo dalje.

Edit: potvrđeno je u zvaničnom saopštenju Nicehasha, hakovani su i ukradeni BTC.

Poslednja izmena:
Hakovan, javili na fb stranici. :/ btc ide lagano 15k, i ide na gore...

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Winminer mnogo manje daje od Nicehash

Na šta preci tj na koji servis da je sličan nicehash-u? Imate li predloga majneri?

Apsolutno mi je svejedno samo da pravi profit sa mojih 7 gtx 1060 kartica. Ako se isplati precu na ethereum na nanopool ili neki bolji pool. Šta preporučuješ? Hvala

Ovo sto ste napisali su 2 prilicno lose vesti za crypto svet ali Bitcoin nisu ni mrdnule u svom nastojanju da preskoci 15k, mozda je BTC sazreo?

sta je 60 miliona naspram 250 milijardi...

Kapiram da će da se zaustavi negde blizu 15k i zatim kreće korekcija. Videćemo, mislim da će još danas da piči, a ko zna šta nam vikend donosi.

Kao da je malo na ovo sve sada kreću i optužbe sa dve fejsbuk strane da je ona druga lažna i da je ne treba slušati, a govore potpuno suprotne stvari. Hahah smejem se njima koje se zabavljaju ili šta već a 1000e odeee.

https://www.facebook.com/NiceHashSupport/
https://www.facebook.com/NiceHash/

We will stop our work and refund our users their coins back
But before we can think about these options, our programmers are trying to get a copy of all accounts data from the compromised backups that was saved on December 05, 2017 because without this copy, we can't go forward with any of these options

I nikad nece naci kopije,klasicna prevara,kad su se nafatirali,uzeli su lepo sve i sad nikom nista.

Fan fact:
Ko je juce uzeo 1 bitcoin, i prodao pre 2 sata, zaradi je $3500, ko je pre 20 min uzeo 1 botkoin, izgubio je ~$3000.

Nećemo mi te pare sa NH videti nikada više. Odradili su nas i šta sad, idemo dalje. Što pre se oprostimo od tih para, lakše će biti.
Probao sam mining pool hub, ali malo ljudi je tamo, slabo nalazi blokove, npr. on prebacuje između više coina u istom algou i može automatski da menja u bukvalno bilo koji alt. ili BTC, ALI, baš zato što slabo nalazi blokove on nekad prebaci i par puta između više novčića i ništa ne nađe. Winminer i BetterHash su skroz nezreli programi, jedan od njih čini mi se deklariše EWBF kao algo što je smejurija.

Ko zna šta će biti, čekam da saznam. U to ime sa Fejsa Nicehasha:
Dear NiceHash users,
LIVE STREAM about the current situation and the latest updates is going to happen in one hour at 4 PM ET.
Please share this post for more people to see and tune in! We need your support.

To je u 22h po našem.

Edit:
CEO je rekao u lajvu da jesu očerupani za 4700 BTC, da im je upao haker ili grupa u sistem preko logina zaposlenog inženjera i skontao kako radi sistem plaćanja i prebacio prvo malo a posle više btc. Ništa novo. Obavestili su menjačnice i poolove navodno da im pomognu da uđu u trag hakerima. Traže strpljenje i pomoć ljudi u tome (što je glupost). Osposobljavaju sistem da što pre bude moguće kopanje ponovo. Ni reči o tome da će iz svojih nekih rezervi ili osiguranja platiti oštećenima bilo šta, barem za sada.

Poslednja izmena:
Lik koji je sedeo sa desne strane je služio 5 godina zatvora zbog Mariposa botneta od 13 miliona računara.
Naravno da nam neće vratiti ništa jer nemaju odakle, ili ne žele jer su oni ti koji su nas odradili.

Ne znam samo ko će se vratiti kod njih da kopa ako ne vrate pare prvo.

Njihovi izrazi lica bas obecavaju povrat....

Ma pričaju gluposti... kako jedan inžinjer ili bilo koji zaposleni ima pristup 60 mil $ (usput može da isprazni ceo wallet za 5 sekundi) i to još da se loguje sa random IP adrese? Totalni bullshit, prodaju nam praznu priču. Što je najgore kada si pokrenuo program njihov prihvatio si da oni nisu odgovorni za bilo kakav gubitak sredstava. Doduše ja sam majnovao samo na njihovom poolu, nisam koristio njihov app, ali svejedno na isto mi dođe.

Kad smo kod fjučursa :

futures are scary things, and perhaps there is also a dark side coming to the Bitcoin market as now people can profit just as much from the drive diving as they can from it rising. There could be some big swells from some big whales on its way.

Futures introduce a different type of playing field as whales have an incentive to drive the market down.

Cash markets, such as Bitcoin, are there to serve investors, but a futures market is something different, it is there for people to hedge against risk. It is a pessimistic way to invest, and it bases itself on profiting when things go bad.

Tolko o verovatnoći da “nema korekcije”. Datumi su 10. i 18. decembar. Živi bili pa videli.

• Like
Reagovanja: MPM
Pa da, o tome ja i pricam. Cena je prebrzo krenula gore i sasvim je moguce samo po sebi da bude korekcije. Ako u jednacinu ubacimo futurse i novogodisnje praznike sasvim je sigurno da se jaaaako brzo desi damp. Posle ovolikog skoka moze da bude i jaaako veliki damp. Prosli put je sa 12 zglajznulo na 9K ocas posla. I sada lako mozemo na tu cifru ;)

Tapatalk

• Like
Reagovanja: MPM
Vrh Dno