Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Јел слао неко скоро XLM, већ дуго ми стоји confirmation 0/10

Јел слао неко скоро XLM, већ дуго ми стоји confirmation 0/10
Ова конфирмација је до мењачнице, после пар сати ми је изашло да је трансакција неуспешна, пробао опет одмах све прошло.
Сва срећа ово је последње извлачење са HitBTC, све најгоре им желим.

Opa krece polako

"Priština zabranila rudarenje"
"Na osnovu preporuka sam donela odluku o hitnim merama kojima je zabranjena proizvodnja kriptovaluta na celoj teritoriji Kosova. Institucije za sprovođenje zakona obustaviće proizvodnju predmetne delatnosti uz podršku svih relevantnih institucija koje će identifikovati lokacije proizvodnje kriptovaluta", saopštila je Rizvanoli.

Koliko ce da padne difficulty 😂

Opa krece polako

"Priština zabranila rudarenje"
"Na osnovu preporuka sam donela odluku o hitnim merama kojima je zabranjena proizvodnja kriptovaluta na celoj teritoriji Kosova. Institucije za sprovođenje zakona obustaviće proizvodnju predmetne delatnosti uz podršku svih relevantnih institucija koje će identifikovati lokacije proizvodnje kriptovaluta", saopštila je Rizvanoli.

Nema ovo nikakve veze sa ostatkom sveta 😁

Nema vise nasi tamo da kopaju sa besplatnom strujom... Dosta bilo, prosao popust za rudare 😂

Kad je struja besplatna tuku oni koji ima sa cime da tuku :D U mom kraju se cak pricalo da su neki ozbiljni momci preselili svu opremu na kosovo.. A ja sam udaljen od kosova brat bratu 600 km.. Ljudi su na svasta spremni...

Pisao je neko na forumu vec o tome kako Srbi i Kosovari/Albanci uspjesno posluju dolje i da kad je profit u pitanju nema nikakvih podijela tako i treba. :)
Inace ima i dosta Crnogoraca koji imaju farme na Kosovu...
Mada cisto sumnjam da oni mogu stati na kraj majnovanju tamo, ali nemojte misliti da je broj farmi zanemarljiv.

Lik koji je uzimao rigove od mene, kaze da svi imaju i da im je najveci problem stabilnost napona. Jer je potrosnja neverovatna. Free energy :)

Nadam se da će se Evropa dozvati pameti, i dozvoliti 'majnovanje' samo iz obnovljivih izvora, inače taksa 10x veća nego za ugalj npr.

Sta mislite gde ce svi ti rigovi da zavrse? pa kod nas, a onda se isto sprema i kod nas ubrzo, najlakse je ovim sendvicarima da donesu uredbu o zabrani majnovanja. Jos ce da svale na majnere kako je TENT zbog njih prso :ROFLMAO:

Radim u proizvodnji, kod nas se doprema ugalj, pa ide dalje(u TENT i maloproizvodnju).
Ugalj nije problem, uglja nema. 🤣
Danima traje 'servis', a taj servis se završi za 2-3 smene max.

Kosovo ima mnogo ozbiljniji problem sa strujom nego mi, zato su i zabranili majnovanje, ako mi ne resimo taj "problem" sa ugljem, isto ne gine i nama, to je cinjenica, kad je mogla jedna Kina, sendvicari mogu isto da urade.

A kako to izgleda u praksi ?
Imaju li pravo da "pod nekom osnovanom sumnjom" urade inspekciju stana i pretraze da li imas rigove ?

Pa dovoljno da urade upit u EPS-u, da izlistaju velike potrosace, kao i sve one koji imaju neuobicajeno veliku potrosnju, posalju ljude na teren da vide zasto je velika potrosnja, npr u prolece kad ne rade ni klima ni grejanje, mali stan ulazi u crveno i sl.

Teorijski bi mogli da ogranice potrosnju po domacinstvu uz neke penale za crveno, u suprotnom, ko zivi kao ja u kuci, moze da ima npr neku masinu sa motorom od 3 kw i sta mi mogu :)

Procitah razne postove iznad i vidim da niko ne zna sta se desava na Kosovu i Metohiji.
-Pod jedan, oni mogu i mozda su doneli zakon o zabrani rudarenja, ali Srbende su to, dovijaju se na razne nacine kako i sta da rade i oni imaju neke dojave, pa u vreme neke racije to sklone, pa opet vrate.
-Nemaju nikakvo pravo da pretresaju kuce na takav nacin, ali kada su u pitanju Srpski delovi, imaju sva prava, u tome im pomaze i nasa drzava, posredno ili neposredno (trenutna vlast koja vedri i oblaci, da ne jedem g. dalje).
-Kosovo i Metohija nema nikakav problem sa strujom, u Srpskom delu se nalazi jezero Gazivode koje snabdeva vodom, strujom i pijacom vodom celo Kosovo i Metohiju.
-Skoro su napravili neku raciju u jednom mestu u blizini "Zubin potok" opstine i nista nisu nasli, mozda nesto sitno, nisam siguran, a to sto je u nekim mestima slaba struja i to povezuju sa rudarenjem, nikakve veze nema. Slabu struju imaju ta sela u zadnjih 100 god. cak i u blizini Kosovske mitrovice.
-Ako neko misli da ce rudarenje da stane na KiM, grdno se vara, cak i da stane, kartice nece niko dobiti upola cene, verujte.
-Srbi i Siptari na KiM saradjuju u svakom pogledu, iako to tako ne izgleda i razni mediji spinuju razne gluposti. Opametite se ljudi, ne citajte rezimske medije. Sve ovo sto sam napisao je iz licnog iskustva, ja sam sa KiM i svakodnevno se cujem sa ljudima odozdo.
Ajd uzdravlje i srecan Badnji dan i Bozic.

A kako to izgleda u praksi ?
Imaju li pravo da "pod nekom osnovanom sumnjom" urade inspekciju stana i pretraze da li imas rigove ?
To se radilo i pre nego što je rudarenje postojalo.

Da bi se negde struja uopšte i priključila mora prvo da se znam kakav je potrošač. Izlaze majstori na teren, podnosi se dokumentacija, dobija se saglasnost distribucija, piše se nekoliko dokumenata, ostavljaju se lični podaci, podaci firme.

Nije to on / off dugme.

Zna se gde teče koliko struje inače ništa ne radi kako treba. Neće neka šupa odjednom da vuče struju za 30 grafičkih kartica 24/7 i da prođe neopaženo, niti skladište neko da troši kao fabrika sa 300 kartica unutra.

To što niko nije lupao na vrata do sada, ne znači da ne znaju gde treba da kucaju. Ljudi su u žestokom odbijanju da prihvate realnost. A trenutno im se samo omogućava da motaju kanap na koji će ih neko jednog dana...

To se radilo i pre nego što je rudarenje postojalo.

Da bi se negde struja uopšte i priključila mora prvo da se znam kakav je potrošač. Izlaze majstori na teren, podnosi se dokumentacija, dobija se saglasnost distribucija, piše se nekoliko dokumenata, ostavljaju se lični podaci, podaci firme.

Nije to on / off dugme.

Zna se gde teče koliko struje inače ništa ne radi kako treba. Neće neka šupa odjednom da vuče struju za 30 grafičkih kartica 24/7 i da prođe neopaženo, niti skladište neko da troši kao fabrika sa 300 kartica unutra.

To što niko nije lupao na vrata do sada, ne znači da ne znaju gde treba da kucaju. Ljudi su u žestokom odbijanju da prihvate realnost. A trenutno im se samo omogućava da motaju kanap na koji će ih neko jednog dana...
Sa duznim postovanjem tebi, ali ti pojma nemas sta je KiM, ne poznajes ljude sa tog prostora, ne znas kakvo je stanje dole. Te ljude trenutno ova nasa vlast j... u zdrav mozak. Ako tim ljudima prelije casa, nikome nece biti dobro.

Samo da dodam i da se ogradjujem za neke stvari.
-Ima mnogo ljudi dole koji pojma nemaju sta je kripto (ljudi sa sela) i neki im ponude zaradu na pola samo da kod njih prikace neke majnere, kupljene jeftino, koji realno ni struju ne mogu da pokriju u realnim uslovima, ali struja se ne placa i ljudi na sve pristaju, na pola-pola i ovi im to kao odrzavaju, brinu se o svemu a kao im daju pola zarade. Raznih kombinacija tu ima sto sam video i cuo.
Edit:
Sareno je to, a verujte da kada ponudite nekome ko za 20-tak eur. ceo dan sece drva u sumi, moze da zaradi i samo ustupanjem prostora za mining, pogodite sta ce se desiti. Ljudi su racunarski nepismeni i samo kazu: namesti da to radi i donesi pare i boli ih patka za sve ostalo.

Poslednja izmena:
Ljudi koji rudare kod kuce kao hobi nikad nece biti u problemu... Na vasem racunu za struju mozete da vidite instalisanu snagu vaseg prikljucka na koju placate taxu.. to je maksimalna snaga struje koju vi smete povuci u jednom momentu i EPS je to duzan da vam obezbedi jer vi na to placate taxu. Npr ja imam 17 kw instalisanu snagu i trosio-netrosio struju ja njima placam samo za to svaki mesec 600-700 din plus sve ostale dodatne gluposti sto nam je nametnuto... Sa tom snagom moze brdo kartica da se upogoni... Naravno na toliku struju i cena je vruca.. oko 18 din/kwh
Tako da mali hobi majneri nema sta da se brinu..
U potencijalnom problemu mogu samo biti velike farme odnosno objekti koji imaju tarifu "merna grupa" koji trose na stotine hiljada kwh mesecno a pritom imaju fiksnu cenu struje koja je pre bila 11 din/kwh , sad ne znam dali je poskupelo..

Upravo o tome ja i pišem. Mora da se slaže namena sa potrošnjom. Sve ostalo je vidljivo kao požar u mraku.

... Npr ja imam 17 kw instalisanu snagu i trosio-netrosio struju ja njima placam samo za to svaki mesec 600-700 din plus sve ostale dodatne gluposti sto nam je nametnuto...
Samo mala ispravka, nula potrošnje se plaća oko 850 din, a od toga je samo TV taksa 300 din. Sve ostalo je 550 din, da ne ulazimo u svaku stavku računa. Izvini, cepidlačenje, ali tako je.

Nazad
Vrh Dno