Ali ovde se radi samo o smanjivanju ETH hasrate-a. Mažu ljudima oči džabe. Ne zaboravimo da postoje i drugi algoritmi čije će vreme tek doći pošto će isplatljivost kopanja ETH padati pogotovo od jula ove godine.
To je nesto sasvim drugo, drugacije trziste, na kom vaze sasvim druga pravila.^ Cloudu trebaju graficke. nVidia je mnogo vise od puke grafike i kripto kopanja da si mi ziv i zdrav.
Gaming tržište GPU nije toliko veliko. PC gameri su samo "bučni" a većina ljudi se igra na konzolama. EA može da menja boje na dresovima FIFA timova i da opet zaradjuje novac.
Nvidia može i bez gaming segmenta, pogotovo danas gde je primena računara dosta raznovrsnija. GPU se koristi za mnogo više stvari nego pre.
Ovo me jako podseća na Jugoslaviju 90-ih... samo što si tamo znao da jedino možeš da imaš manje kako vreme prolazi, nikako više.Eh da, jedva cekam da mi plata bude u kriptovalutama u kriptoutopija drzavi:
Dobijem platu, isplaniram sta i kako do kraja meseca...
Ujutro krenem na posao i vidim da imam samo pola od onoga sto sam imao, pa moram da biram izmedju klope za mene i klince ili racuna.
Umesto da sam spavao, odmarajuci se za posao, trebao sam da pratim "market" i da li ce neki lik twit-nuti nesto.
Gledaj kad budes pregovarao za posao da ti plata bude u nekom stable coinuNe to je realno trziste koje postoji, zato sto su korisnici igara mladi ljudi, koje jel' priroda stalno "majnuje" i ima ih mnogo.
Tu su naravno razni ljudi koji se bave multimedijom, IT ( data science, computer vision - to ja npr. radim ) i slicno.
To nije trziste novca iz monopola koje par likova na twitter-u sa par meme-a mogu da prepolove ili dignu kada hoce.
Eh da, jedva cekam da mi plata bude u kriptovalutama u kriptoutopija drzavi:
Ujutro krenem na posao i vidim da imam samo pola od onoga sto sam imao, pa moram da biram izmedju klope za mene i klince ili racuna.
Umesto da sam spavao, odmarajuci se za posao, trebao sam da pratim "market" i da li ce neki lik twit-nuti nesto.
Pratio sam malo sta se desava i vidim
- dok je cena isla gore bili ste puni planova, dobre volje i ideja.
- kada je puklo - niste imali predstavu, ni najmanju predstavu da ce se to desiti.
Ovo me jako podseća na Jugoslaviju 90-ih... samo što si tamo znao da jedino možeš da imaš manje kako vreme prolazi, nikako više.
Ne, radije cu se odluciti za valutu kontrolisanu od neke normalne drzave, kao npr Nemacka, Francuska, USA.Gledaj kad budes pregovarao za posao da ti plata bude u nekom stable coinu![]()
Naravno da hoce, izdace svoju kriptovalutu, pod svojim uslovima, koje ce one da kontrolisu.@sstanko78 Teško biće. Te države će prve preći na kripto ali će za njega morati i da garantuju, na neki način. Videćemo kako.
Ja sam godinana u nazad plaćan kriptom, i nije baš tako teško kao što si napisaoEh da, jedva cekam da mi plata bude u kriptovalutama u kriptoutopija drzavi:
Super je to. Onda ti blokiraju svaku mogućnost korišćenja novca ako kažeš na Facebook-u nešto protiv velikog vođe.Naravno da hoce, izdace svoju kriptovalutu, pod svojim uslovima, koje ce one da kontrolisu.
Nece sigurno usvojiti Bitcoin, Cardanao ili Ethereum, a odbaciti sopstvene valute.
Naravno to ce morati da bude izuzetna implementacija, energetski efikasna, uz podrsku velikog broja transakcija u sekundi.
I naravno ... ne anonimno ( sto ce mozda biti problem za banana drzave kao Srbija )
Ondnosno... manje vise isto sto i sada, neces imati mozda papirne novcanice nego samo visa card ili nfc na mb. telefonu.
Za obicnog korisnika... nista posebno.
Super je to. Onda ti blokiraju svaku mogućnost korišćenja novca ako kažeš na Facebook-u nešto protiv velikog vođe.
Kina je već duboko zagazila u takav sistem. Njihovi komunisti u vlasti balave nad mogućnostima za kontrolu stanovništva koje im to donosi...
To je uvek izgovor za totalitarističke sisteme kontrole. Kada ne budeš mogao da kupiš hleb u samoposluzi, jer si opsovao nekog političara na netu, pitaću te koliko je to bila dobra ideja...Ne nego kao i sada imaju uvid u transakcije, pokusaje utaje poreza, trgovinu narkoticima i kriminal.
To sada vec mogu sa postojecim bankarskim sistemom.
Sada kao neznaju tvoj JMBG, tvog provajdera, IP adresu i ostalo ?To je uvek izgovor za totalitarističke sisteme kontrole. Kada ne budeš mogao da kupiš hleb u samoposluzi, jer si opsovao nekog političara na netu, pitaću te koliko je to bila dobra ideja...
Sada imaš gotovinu kojom možeš da kupiš koka-kolu na trafici.Sada kao neznaju tvoj JMBG, tvog provajdera, IP adresu i ostalo ?
Sada si kao "anoniman" ?
Sada imaš gotovinu kojom možeš da kupiš koka-kolu na trafici.
Ja sam godinana u nazad plaćan kriptom, i nije baš tako teško kao što si napisao
Sve zavisi kako se organizuješ, kao i sa kešom.. samo bolje 100X
Ne, naravno.Čini ti se. Svom tom novcu se može ući u trag. Poslodaci isplaćuju plate na bankovne račune ( pitaj freelancere u Srbijišta može i kako država da sazna ).
I izbegavaš porez i doprinose ?
Čini ti se. Svom tom novcu se može ući u trag. Poslodaci isplaćuju plate na bankovne račune ( pitaj freelancere u Srbijišta može i kako država da sazna ).
I izbegavaš porez i doprinose ?
Jesi li ti suguran za PayPal i Payoneer ? Nekako mi se ne svidaju oni njihovi "disclamer"-i gde se kaze da nece dati podatke.... osim ako neko ne trazi....Ne, ne može se ući u trag. Ko je primao uplate na PayPal, preko Payoneer-a i crypto, postoji tačno 0% šanse da država zna.
Na žalost na Benchmark-u ne postoji književna Sci-Fi sekcija, a te Orvelovske slike države nisu baš za diskusiju o kriptovalutama.
Interesuje me. Posto je to bas onako lep nacin za izbegavanje poreza.Takođe nije primereno niti pristojno ispitivati ljude da li plaćaju poreze i doprinose, osim ako nisi iz poreske, pa ti je to posao?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari