Šta je novo?

Kraj kablova?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meh, odma do moje zgrade je Telekomova centrala, sa sve mobilnim predajnikom, nema ni 10 metara od moje dnevne sobe, tako da ako me to ne ubije, neće ni ovo :smash:

Poslednja izmena:
smesno? a akop te ubije?
zračenje običnog radija na 1m je 10x veće od zračenja dovoljnog da podstakne tumor na mozgu... ko oće dokaz neka ga traži...

poyz

Mene kablovi uzasno nerviraju i izgledaju mi prevazidjeno. Saplitanje o kablove ce mi mnogo pre doci glave nego wireless zracenje. Bezicne tehnologije i standardi su dovoljno napredovali.

Meh, odma do moje zgrade je Telekomova centrala, sa sve mobilnim predajnikom, nema ni 10 metara od moje dnevne sobe, tako da ako me to ne ubije, neće ni ovo :smash:

Ista situacija kod mene, samo što je 10 metara od mene radio predajnik.

Ozbiljno se razmisljam da zakljucam temu, jer se sve vreme u stvari prica o stvari koja ni nema veze sa temom... A pricaju ljudi koji ni ne znaju sta je zracenje, i kakvo nas zracenje okruzuje...

Vratite se temi...

EM_spectrum.svg

Poslednja izmena:

mozda gospodja bozen ima jos one nalepnice protiv (ili smanjenja, nisam bas obavesten) zracenja mobilnih telefona, pa bi ti ja preporucio da zalepis jednu na predajnik :d

ljudi postaju paranoicni...sta da vam kazem kad neki ljudi iz mog okruzenja...znaci 30+ godina, obrazovani i td ne koriste google servise jer ih spijuniraju :zgran:...vrhunac je bio kad je neko od njih rekao..ok chrome ali ako imas gmail onda znaju sve o tebi..oni su zamislili da tamo u google kompaniji sedi 20 teta koje citaju mailove po ceo dan u 3 smene. za 5 godina ih zamisljam kako ne izlaze iz sobe...onako bolesno beli..jer google satelit snima svakinjihov pokret

a tema...krenula neozbiljno pa ce tako i zavrsiti....koliko mi se cini s jednim lock

Poslednja izmena:
Dacemo joj jos neki post fore!

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/1357264.stm
Za sigurno se loguje sve zivo.Posebno google i drugo.
To su oni sto daju zelene karte za usa i dobio si engleski loto jer si 2.985.289 visitor
samo da ti dodju do maila i imena i prezimena.

Edit:
Dobro da nebudem 100% off topic evo da kazem da ce takav cip kada nadje svoje mesto u ap-ovima za sigurno naci primenu po krovovima sa antenama :))

Poslednja izmena:
OK, aj pustite decka..mozda je samo "neobavesten". Sta kazete na wifi od 60ghz odnosno 2GB/s? Cek, nesto meni sad tu nije jasno. Koji HDD moze da upisuje podatke tako brzo...ili cemo u buducnosti svi furati 60GB RAM memorije, a ROM memoriju cemo da batalimo? hehehehe...kao ludi naucnici. Prvo smislili autoput, pa ce tek onda automobile.
nije 2GB/s nego 2Gb/s a i tih 2Gb/s ce najverovatnije biti realnih 100MB/s sudeci po dosadasnjim WiFi standardima (npr. 802.11n ne moze da prenese vise od 7-8MB/s pri brzina linka od 130Mb/s)...

a tih 100tinjak MB/s vec danas harddiskovi mogu da upisu... :)

EDIT: sad procitaj vest, vidim da kazu 15Gb/s na metar :D :D ! znaci lepo si ti rekao Pobesnelo_pile - 2GB/s :shock: !

---

hehe... neko je spomenuo Teslu. NEdavno sam citao da se npr. Intel hvalio da mogu da prenesu ne znam koje snege struju na 40cm i da to cak ima potencijala da bude komercijalizovanno.

hteo sam da pronadjem taj link na netu ali prva stvar koju sam dobio je ime "Marin Soljačić" - 60W na dva metra.

Poslednja izmena:
Ranije se to spominjalo u vidu npr. stola na koji spustiš mobilni i fotoaparat, a oni se bežično pune. Ne treba ti više od 5cm dometa i 5W snage :)

mozda gospodja bozen ima jos one nalepnice protiv (ili smanjenja, nisam bas obavesten) zracenja mobilnih telefona, pa bi ti ja preporucio da zalepis jednu na predajnik :d

ljudi postaju paranoicni...sta da vam kazem kad neki ljudi iz mog okruzenja...znaci 30+ godina, obrazovani i td ne koriste google servise jer ih spijuniraju :zgran:...vrhunac je bio kad je neko od njih rekao..ok chrome ali ako imas gmail onda znaju sve o tebi..oni su zamislili da tamo u google kompaniji sedi 20 teta koje citaju mailove po ceo dan u 3 smene. za 5 godina ih zamisljam kako ne izlaze iz sobe...onako bolesno beli..jer google satelit snima svakinjihov pokret

a tema...krenula neozbiljno pa ce tako i zavrsiti....koliko mi se cini s jednim lock

Ma jok, mora da pucaju pare za servere zato sto nas vole.
U samim uslovima koriscenja pise da se sve loguje i da google to moze da iskoristi u svoje svrhe, s'tim sto identitet ostaje sakriven. Ukoliko to zatrazi neko sa ovlascenjima, onda ode i identitet, tako da ne znam sta je tu paranoja od toga, to su cinjenice.

Na drugom mail provajderu na kome takodje imam nalog inbox.com pri registraciji sitnim slovima pise da saradjuju sa FBI. Kreni da se registrujes pa ces videti i sam, opet nema nikakve paranoje samo iznosim cinjenicno stanje.

Ti naravno imas slobodu da izaberes da li zelis da koristis takve servise i samim odabirom podrzavas ili ne podrzavas takav nacin rada i takve "vrednosti", a u zavisnosti od onoga sto podrzavamo, takav ce nam i zivot biti u buducnosti, pa ti biraj sta ti se svidja.

paranoja u smisu da je svaka informacija koju posaljes preko nekih servisa bitna za tu kompaniju i da ce iskoristiti protiv tebe...obicni mailovi, msn,icq...

Bezicni prenos podataka brzinom 2GB/s !!!!

Meni na pamet pada jedna od (banalnijih) namena ove nove tehnologije - kraj isprepletanih kablova u i van kucista!:D Naravno, daleko smo mi od toga jer na svaciju veliku zalost Tesla nije poziveo jos koju deceniji i zavrsio svoj projekat bezicnog prenosa elektricne energije. Jos je veca zalost sto "ovi pajseri" ne mogu to da izvale vec pola veka..elem tema je nesto drugo. Overite link ;)

http://www.osnews.com/story/20846/New_60_GHz_Wireless_Chip_Created_Capable_of_Super_High_Speeds

p.s. Inace preuzet sa itsvet-a. Nadam se da mi MOD-ovi nece zameriti.

Pa iskreno mozda i jeste izmislio prenos elektricne energije "bezicnim putem", samo znas kakvi su ameri otmu ti sve, kad tad :S: Mada gledao sam na discovery kanalu da likovi pokusavaju da izvrse prenos elektricne energije preko snopa mikrotalasa. I ako to uspeju onda ce da postave dzinovske solarne ploce blizu sunca i tu energiju posalju na zemlju upravo putem tog snopa mikrotalasa. :banana:

Svi ste mnogo pametni, a kad oćelavite pitaćete se od čega je. "Ne bojite se" i taj rad ...jer 2.4Ghz i u prirodi raste na svakom drvetu jelda. :vomit:

Dosta je bilo...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno