Šta je novo?

Kraj kablova?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
17.11.2007
Poena
320
Bezicni prenos podataka brzinom 2GB/s !!!!

Meni na pamet pada jedna od (banalnijih) namena ove nove tehnologije - kraj isprepletanih kablova u i van kucista!:D Naravno, daleko smo mi od toga jer na svaciju veliku zalost Tesla nije poziveo jos koju deceniji i zavrsio svoj projekat bezicnog prenosa elektricne energije. Jos je veca zalost sto "ovi pajseri" ne mogu to da izvale vec pola veka..elem tema je nesto drugo. Overite link ;)

http://www.osnews.com/story/20846/New_60_GHz_Wireless_Chip_Created_Capable_of_Super_High_Speeds

p.s. Inace preuzet sa itsvet-a. Nadam se da mi MOD-ovi nece zameriti.

Mikro talasi su jako opasni.Nikada nebih zeleo da imam plocu ili laptop sa wireless-om
Na krovu ok ,ali na metar dva ne.

Mikro talasi su jako opasni.Nikada nebih zeleo da imam plocu ili laptop sa wireless-om
Jeste. A i televizor je jedna đavolja naprava, ne bih ja to ''metnuo'' u kuću.

Plašiš li se i Bluetooth-a na telefonu? :D

Paa, danas teško da ćeš naći da kupiš laptop bez wifi. A i da ga iskljčiš, imaš u komšiluku bar 2 mreže koje razaraju tvoje moždane ćelije :d:d

OK, aj pustite decka..mozda je samo "neobavesten". Sta kazete na wifi od 60ghz odnosno 2GB/s? Cek, nesto meni sad tu nije jasno. Koji HDD moze da upisuje podatke tako brzo...ili cemo u buducnosti svi furati 60GB RAM memorije, a ROM memoriju cemo da batalimo? hehehehe...kao ludi naucnici. Prvo smislili autoput, pa ce tek onda automobile.

Na nesrecu kod nas imas mikro talasa koliko hoces kada ih svako emituje koliko hoce i gde hoce.
Od jedne wireless antene jacine 15db treba se drzati na udaljenosti od dva metra.
Nemogu da smislim da imam to u kompu na pola metra od mene.
Mobilni stvarno slabo koristim.Evo vec vise od 10 godina kako uvek imam neki mobilni koji ni neznam gde je.

Molim te, budi ljubazan i elaboriraj ovo prvo, sa posebnim osvrtom na značenje onoga "kod nas". Kako je to "kod drugih"?

Imaš neki link za ta dva metra, ili je to rekla baba iz komšiluka što leči sve bolesti?
Nadam se da znaš razliku između nejonizujućih i jonizujućih zračenja i gde kojih ima, pošto u suprotnom dalja diskusija nema poentu...
:wave:

Poslednja izmena:
Na nesrecu kod nas imas mikro talasa koliko hoces kada ih svako emituje koliko hoce i gde hoce.
Od jedne wireless antene jacine 15db treba se drzati na udaljenosti od dva metra.
Nemogu da smislim da imam to u kompu na pola metra od mene.
Mobilni stvarno slabo koristim.Evo vec vise od 10 godina kako uvek imam neki mobilni koji ni neznam gde je.

He he, kod nas:trust:
Kako li je tek u nekoj svetskoj metropoli, gde sve vrvi od wifi. Pazi ovo, kod mene u gajbi "vatam" 5 wifi mreža, pa ti vidi. Šta da radim, da obložim gajbu olovom:wall: (ne ne, nije moja ideja, već viđeno na forumu:D).

i zalij betonom, prenapregnutim :D

Znam da se uveliko radi na tehnologiji prenosa podataka laserom, koja bi u potpunosti promenila dizajn maticnih ploca i chipseta.

Kakve ste kukavice oko zračenja... šta da kažu tehničari na rengenu kad padne neka poledica u Beogradu. Može on da se krije kolko hoćeš, ako mu taj dan dođe 300 pacijenata, džabe mu zaštita, ozračio se on za jedan dan ko što mi od ovakvih stvari nećemo decenijama...

Ovi što se plaše "đavoljih stvari" bolje neka ne počinju istraživanje oko prirodnih i kosmičkih zračenja... da se ne bi povećala stopa harikirija :D

Da trazim ja od moje bake neki specijalni luk i krst koji upija 2.4Ghza? :d

http://www.net.info.nl/electrosmog/electrosmog.htm

Neznam zasto bi neko zbog kablica od sata drajva pravio radio stanicu od racunara.
To sto neki tvrde da nista nije opasno je isto kao sa automobilima.Dok je lepo neradi nista (nekim tamo cudima nece im biti nista)
Mozda odu kod neke vidovite da im skida magije posle.

Edit;
To sto sam rekao kod nas se odnosi na to da u nekim zemljama postoje takse za koriscenje koje sluze da bi odvratile ljude da prave 100db wc solje.
Mozda ne u USA ali u EU da.
Edit:
Laserski modemi postoje odavno.Bar minimum 10 godina od kako ja znam za njih.Koriste se za povezivanje velikih naprimer firmi sa postom ili provajderom.Poslednji su imali kapacitet 2MB/s + 50 telefonskih linija.Pa valjda mislis da ce iz hdd da svetli laser u plocu a kad pada kisa onda ce wirelessom da radi :)

Poslednja izmena:
LOL, homepage relevantnog linka:
http://www.net.info.nl/

Potpuno se slazem sa Banetom, mislim da ima mnogo stetnijih stvari oko nas od Wireless antenica. :)

Već vidm oglas u dnevnoj štampi:
Kraljica Kleopatra i Vidovita Zorka su ujedinile snage kako bi Vas zaštitile od kompletnog spektra radio talasa. Uz pomoć naše amajlje od vaše aure napravićemo neprobojni štit koji će sa 100% uspešnosti odbraniti Vaše telo od štetnog zračenja radio talasa a i drugih vrsta štetnih zračenja. Sa našom amajlijom životni vek je produžen sa prosečnih 76 na 150 godina života.
Kupovinom naše amajlije za samo 20.000€ na poklon dobijate i preparat za čišćenje organizma od štetnog zračenja koje ste godinama unažad taložili u organizmu.
Mislite na budućnost!

Ja sam stavio sliku Alana Cumaka ispod wireless routera, tako da filtrira sve lose talase... Mislim da mi posle toga router radi brze i uopste nije stetan po okolinu. Cak mi se i komsija iz stana iznad pohvalio da mu se krvni pritisak stabilizovao od kako sam uveo Internet u stan.

Kakve ste kukavice oko zračenja... šta da kažu tehničari na rengenu kad padne neka poledica u Beogradu. Može on da se krije kolko hoćeš, ako mu taj dan dođe 300 pacijenata, džabe mu zaštita, ozračio se on za jedan dan ko što mi od ovakvih stvari nećemo decenijama...

Ovi što se plaše "đavoljih stvari" bolje neka ne počinju istraživanje oko prirodnih i kosmičkih zračenja... da se ne bi povećala stopa harikirija :D

Bas zato i postoje dozimetri, mere radijaciju i odredjen broj pacijenata moze po danu,nedelji... ;) Malo off-a: mom prijatelju je pre par godina baba koja zivi 10 spratova istpod njega htela da zove miliciju jer joj zraci njegov kompjuter :zgran: :zgran::smash: :d

Napredovala tehnologija, sad uz manje zracenja dobijas detaljnije slike :d

Ja sam stavio sliku Alana Cumaka ispod wireless routera, tako da filtrira sve lose talase...

Kad se setim momenta kad je moja baba izvadila tu sliku iz novina i pogledala je sa strahopostovanjem :)

alansk4.jpg

@nivan4
Ništa sad si nas ubedio.
Pokrećemo inicijativu za gašenje tj. zabranu upotrebe radio i tv predajnika, mobilnih, WiFi-a i svega ostalog što zrači, pod time podrzumevam čak i sunce koje zrači štetnim UV zracima, kosmos zbog kosmičkog zračenja...
I kupujem jedan olovni skafander, bolje da umrem od trovanja olovom nego od svih tih štetnih zraka.:)

Ja sutra idem na balsamovanje :D

Dobro nivan4, da li ti shvatas da ta zracenja su neizbezna?

Bravo care!

Kad se setim momenta kad je moja baba izvadila tu sliku iz novina i pogledala je sa strahopostovanjem :)

alansk4.jpg

I moje obe babe su sekle slike iz TV Revije i lečile reumu itd. E sada ne znam da li je pokojna baba Mira dobro postupala, koliko se sećam lepila je sliku na aluminijumsku pločicu veličine slike, neko joj je napravio.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno