Evo deco mog slucaja: bio u cg, u becicima na letovanju, kraj jula-avgust. Iznajmimo sobu devojka i ja, i sve ok. Dok se jednog jutra ne probudim, pogledam na policu koja je bila bukvalno na 30 cm od moje glave i nema mi fona. Ni njenog. Reko mozda je ona sklonila ili nesto. Pretresemo celu sobu, nema. Osecaj uzas. A zakljucana vrata bila, sve do 4 ujutro kad je ona izasla i nije zakljucala. Prozor otvoren, jer je nocu 30 stepeni. Ok, usao kroz vrata, ukrao, verovatno neko iz susednih soba. Ali ne znam sa sigurnoscu. Telefoni moj 6610, nista ekstra al super je radio a njen nov x450, sva sreca nisu skupi fonovi. Sutradan odem u policiju, to je u budvi, 30 minuta peske na xx stepeni. Odes u policiju, ovaj prica telefonom, ma bole njih, mogu i celu stanicu da odnesu sve sa njima. Kad za 10 minuta od kad smo se pojavili i prijavili, pita pandur ko je tu za kradju telefona. Ispadne da je gazdaricin komsa taj pandur pa mu je ona rekla. Onda cekaj opet pola sata, kao treba da dodje inspektor. Dolazi inspektor (naravno strucnjak), frisko probudjen, a bilo je oko 10-11 pre podne. Odemo da damo izjave, a ono sto prvo kaze cov(j)ek:"Ko jos to prijavljuje?". Odma ti je jasno koliko je sati. Verovatno tako kazu i za automobile, avione, kamione i sl.Svejedno, damo izjavu blablabla, pisao ju je najmanje pola sata do 45 minuta, kao serlok holms. Trazi modele fona, brojeve, adrese ali imei ni od korova. Kaze javice ako nesto bude. Tu se ta prica zavrsava. Ja jos post-paid, naravno nisam bio budan kad su mi krali, jer bi bilo svasta. Dok sam ja blokirao, od kradje proslo vec dobrih 5 sati. Stizem kuci sa mora, odem u mobtel da izvadim karticu, stignem kuci, proverim na netu, kad ono stanje na racunu 3000 i nesto din. Da poludis. A drugi je ili treci dan avgusta. Naprico se covek. Jedva sam cekao da dodje ovaj mesec da pogledam listing, pa da se nacestitam mile nove godine ovima koje je zvao, kad ne lezi vraze, covek zvao hrvatsku i/ili bosnu jer pozivni je bio valjda 385 ili tako nesto za vecinu poziva, naravno iz rominga. A sto je najgore pozivi su obavljeni oko dva ujutru, dakle kada su vrata sigurno bila zakljucana. Dakle momak uso kroz prozor. Zao mi je sto imam dubok san, jer bi inace prica bila drugacija. U mobtelu kazu kad sam pitao da li mogu da prate: moze, ali treba izjava policije da sam prijavio kradju, pa ako se pojavi na mrezi mozda ga i dobijem nazad, ha. A meni ostao racun 50e, a inace mi je oko 5-6. Naravucenije, telefon u gace ili pod jastuk ili ga ne nositi na letovanje (najbolje), a ko bas ne moze bez telefona...
Drugi sl.:drugara nazove pandur, i kaze da je njegov fon kraden i blabla. Covek uzme ivadi iz fona original bateriju, stavi neku krdzu, i masku takodje i da panduru. Kasnije su mu u radnji u kojoj je kupio vratili pare. Mada ja mislim da murija to radi i dosta na svoju ruku, da ljudi iskoriste prirodu posla.
Uzivajte. Nadam se da je bilo poucno.