Šta je novo?

Krađa mobilnog

Pa policija ti nece pomoci,jedino tako kao sto su rekli iz drugih odgovora da pokusas da nadjes ko ti je ukrao tamo na koga sumnjas najbolje te likove uhvatis malo ih propustis kroz sake onda ih lepo ispitisa i to ti je to :)

za obicne smrtnike dunpari se nece cimati....ako bude neka racija i zaplene brda telefona, pa slucajno bace pogled i nadju taj koji ste prijavili ...imali ste srece...
inache, dunpari mogu pronaci skoro svaki fon, al naravno posebni nalozi...bla bla...

pa ako nista, meni ste mnogo pomogli sa Samsung Mobile Tracker-om i SIM Checker-om :) Sada cu da ih podesim za nedaj boze :)

Meni je ukraden telefon pre 2 dana, posle pola sata prijavljeno policiji, dat IMEI i svi podaci policijska stanica u centru grada, nedaleko od mesta kradje. Kakve su shanse?

Meni je ukraden samsung z400, uzet preko telekoma 2007/8 god. ali je u roamingu bio 26000 din i to sam im pokazao kao dokaz o vrednosti, dao sve podatke, a taj mentol je cak drzao upaljen fon jedno vreme i cak se i javio ali je cutao ! I nista naravno.
Ne nadaj se previse..

Morao si da ga drzis na vezi 30 sekundi, zar ne gledas filmove? :D ;)

Sta mislis da nije prekinuo ? :)
sve sam im to naveo, da je kartica bila aktivna do malopre, dao im podatke i nista. A da nema nista od toga video sam na licu mesta, boli njih bre k za tvoj telefon. Tj za gore navedeni telefon :d

Cekaj te ljudi polako.
Meni je recheno da u sluchaju da je policija ne zainteresovana obracash se: Sektor unutrašnje kontrole policije
i u nekom doglednom roku predas prijavu u policijskoj pisarnici sa tvojim podacima i trazish da te u nekom roku isto tako pismeno izveste sta su uradili po pitanju tvoje prijave.

sve je to druze pro-forme :D a nasa policija i pravosudje uvek u nekom shtrajku....znas kad ce da te obavese :D NIKAAAAD :))

Da ozivim temu...
Nestao mi je mob danas, i rekoh da malo proguglam pa naletim na ovo
http://saznaj-novo.uz.rs/2011/06/kako-naci-izgubljen-telefon/
Kaze:
Pošaljite tih 15 brojeva (IMEI) na email: [email protected]
Ne morate ići u policiju.
Vaš telefon će biti praćen u narednih 24h preko GPRS-a i interneta.

Tekst poruke koji šaljete na email [email protected] treba da izgleda ovako:

Your name:
Address:
Phone model:
Make:
Last used No.:
E-mail for communication:
Missed date:
IMEI No.:
Mislim WTF ? Jel ovo stvarno radi ili se neko zeza ?

Ne bih rekao da postoji takvo resenje u free varijanti pogotovo..

Ako mu je tel nestao a na njemu nije imao AL ne vredi mu.

Nestala mi je Nokia, ali ne smart vec "obicna" ...

A ovih sajtova sa tim fazonom "dajte nam IMEI i mi cemo da pratimo gde je telefon ima nekoliko, ali mi nikako nije jasno kakva je to fora, cak i da je prevara sta imaju od toga ?

Imaju tvoj IMEI.

Ako mu je tel nestao a na njemu nije imao AL ne vredi mu.
Vredi
You didn't install AndroidLost on your phone? No problem! You can push the AndroidLost app to your phone from google market and initiate the connection to googles servers by sending an SMS with the message "androidlost register" to your phone.

Ok, imaju IMEI, ali sta mogu da urade sa njim, to i nije tajni podatak ?

Jedino ako imaju dogovor sa operaterima da dobijaju informaciju gde se ukradeni imei pojavio.

Da li bi bilo mozda zgodno da napravimo neki pool sa aplikacijama koje sluze za zastitu od kradje? Da vidimo sta je uspelo da pomogne ljudima u takvim situacijama.

Tesko ce bilo ko da nadje ukradeni teelfon,nemojte da se nadate,sanse su 1 %.Ima vise telefona s aistim imei brojem,to da znate,jer dosta proizvodjaca tako prave telefone,pogotovo ako si telefon kupio u nekoj bednoj radnji gde telefone donese na crno najvise iz Madjarske,a da je radnja bedna govori to da veliki broj malih radnji ne daje fiskalni racun,i tu je suvisno vise govoriti.Jedino ako si kupio preko nasih operatera mozda mogu da ga lociraju ali tesko to kod nas da moze.

Tesko ce bilo ko da nadje ukradeni teelfon,nemojte da se nadate,sanse su 1 %.Ima vise telefona s aistim imei brojem,to da znate,jer dosta proizvodjaca tako prave telefone,pogotovo ako si telefon kupio u nekoj bednoj radnji gde telefone donese na crno najvise iz Madjarske,a da je radnja bedna govori to da veliki broj malih radnji ne daje fiskalni racun,i tu je suvisno vise govoriti.Jedino ako si kupio preko nasih operatera mozda mogu da ga lociraju ali tesko to kod nas da moze.
Telefon moze da se locira za '15' sekundi.

Telefon moze da se locira za '15' sekundi.

moze, ali juce...

ako telefon ima GPS u sebi mogu da ga nadju odmah tj bar kordiate na kojima se nalazi. e sad ako je na tim kordinatama zgrada... tough luck. bas da ce u real timeu da love tvoj telefon u stilu jack bauera za to treba da budes neki guzonja.

sledeci metod je preko kartice, naravno, koja mora biti registrovana i IMEI ne sme biti promenjen... ako je neko dovoljno glup da ubaci reg karticu ili ga je preprodao nekome ko nema pojma, ovako se vecina telefona i pronalazi, if any.

ako se u telefon ubacuju neregistrovane kartice situacija postaje mnogo teza, recimo da neko zove tu neregistrovanu karticu sa registrovane pa da policija ode na njegova vrata da trazi koga je i kako zvao taj nije duzan da pruzi nikakvu informaciju i uvek moze da kaze da je okrenuo pogresan broj, zvao je oglas za sta god, etc... nema nacina zaista ga naterati da "peva" ako on to ne zeli. mozda ako bi se izvadio nalog za prisluskivanje pa se dokazivala neka povezanost i obarao kredibilitet ali i ovo je jack bauer prica...

IMEi
Telefon se jako brzo locira... Prati se desetak dana da se proveri ko ga koristi i u koje svrhe i da li je eventualno koriscen za kriminalne radnje. Nakon toga, pozivaju da se tel odnese u stanicu jer u suprotnom....
Komsija zandar inspektor + kolega kupio kraden telefon..... Danas.
Edit.. Muzu koleginice vracen Note koji mu je otet na Bulevaru.

Poslednja izmena:
IMEi
Telefon se jako brzo locira... Prati se desetak dana da se proveri ko ga koristi i u koje svrhe i da li je eventualno koriscen za kriminalne radnje. Nakon toga, pozivaju da se tel odnese u stanicu jer u suprotnom....
Komsija zandar inspektor + kolega kupio kraden telefon..... Danas.
Edit.. Muzu koleginice vracen Note koji mu je otet na Bulevaru.

jeli, a sto onda svima ne vrate lepo sve ove ukradene telefone kad sve to tako za "15" sekundi i koji moj ljudi i dalje kradu telefone kad ih uvate iza coska, za "15" sekundi?

ma ajte molim vas... 5 kilometara vezanih ociju... :D

A sto ti ne odes lepo kod zandara i ne porazgovaras na zadatu temu?

zato što i vrapci znaju da policija NE RADI u službi građana, već za svoj interes. Ti kao da si se danas rodio u Srbiji, pa veruješ u bajke...

O cemu da porazgovara? O tome da se pronadje nekoliko % prijavljenih ukradenih telefona (gde prednjace telefoni kolega, prijatelja/rodbine kolega, lokalnih biznismena, njihove rodbine i riba, telefoni oduzeti u razbojnistvu i sl.). Ili o tome da ih za prilican broj mrzi da pisu prijavu pa prvo moras pretiti prijavom/predstavkom protiv njih da bi uopste poceli postupak (koji posle obicno zagube). Ili o tome da se nekad desi da kolege "ne nadju" telefon a zapravo ga zaplene i zadrze (to su ranije radili i sa automobilima, sto bi 1 telefon predstavljao problem). Ili to sto proglase telefon "verovatno vec prebacenim u BiH, CG, Kosovo" bez prethodne provere (a kad neko nadje vezu kod operatera pa proveri, ono tel. na domacoj mrezi). Itd, itd.
Ti stvarno ili si pandur ili si inteligentan k'o vecina njih...

+1

Hvala sto si referisao ono sto svi znamo i kako stvari funkcionisu u prakski medjutim ovde se ne radi o tome da li HOCE vec da li MOGU.
Sledeci put, pre nego sto krenes da pametujes, citaj sta pise.

Nazad
Vrh Dno