Imam tu Scheppach od maja 2020-te godine. Jako sam zadovoljan kako radi, troši malo goriva, održavam plac od 20 ari, a sada je proširen na oko 45 ari.AGM motorna kosačica 4224 R
VILLAGER ATLAS 3110 T
nexsas nxs 480 -139cc
Scheppach MS161-46
Thorp TH46PS
Od ovih koje sam stavio najzanimljivija mi je Scheppach koja mi je da kazem br1.Ali mi se pod kozu podvukla i ova Thorp jer je jaca.Za Villager moze naravno i neka jaca od ovih sto sam stavio.Sustina je koja je kosacica po vama najkvalitetniji brend i posto je teren neravan i ima dzombe od krtica dal je bitno jos nesto?
Skrecem sa iskljucenim pogonom, kosim kako je i napisano u uputstvu, tako mi odgovara, isteram red, pa okrenem za 180 tepeni i vracam se nazad, uglavnom skupljam travu u korpu ili ponekad malciram.Kad si već pokrenuo pitanje skretanja kod samohoda imam ja par dilema.
Čuo sam za mišljenje da samohodna kosačica ne sme da se vuče unazad čak i kad je pogon iskljiučen. Da li je to tačno?
Pored toga, kakav je pravi način skretanja kod samohodne, neko kaže da treba da se isključi pogon, skrene ručno i onda sa pogonom isključivo pravo. Da li je to tačno?
Ja uzeo ovu:
Loncin su TOP motori za kosačice. Ispred njih bih stavio samo Hondu i Kawasaki. AL-KO i Oleomac koriste Loncin motore. Jedna AL-KO sa AL-KO Pro 123cc (Loncin) motorim kosi 15 ari već 8 godina. Menjano samo ulje MOL 10w30 na kraju svake sezone, filter se pere i zamenjena svećica. Druga AL-KO ista takva kosi 6 ari već 3 godine, nula problema. Sad je kupljena Oleomac sa Loncin motorom (Emak K600) za treći plac, ali na tom placu još uvek traju građevinski radovi, pa samo trimer kosi (AL-KO BC500). Ukratko, Loncin izvlači solidnu snagu iz 123cc, i jako malo troši. Sa karburatorima NULA problema, za razliku od novijeg STIHL asortimana.Nexsas koliko znam ima Loncin motor. Loncin motore koristi i Stihl za neke svoje kosilice.
Ja sam isto uzeo tu istu kosilicu.Video sam ovaj isti video i onda mi je presudilo to sto sam citao da za neke marke nije lako naci delove.Npr na Sajmu u NS je bila neka Italijanska kosilica koja je imala isti motor.Ali mi je prodavac rekao da se delovi narucuju iz Italije.I nije mi se svidela prica.Za Thorp sam isto saznao na Sajmu da ce biti tek sredinom juna u najboljem slucaju.Nisam mogao toliko da cekam.Na kraju mi je presudilo to sto za Villager znam da ima dosta i servisa i delova.Sto se tice kosilice utisak je onako.Samohod vuce ok i to nije lose.Ali je teska jako kosilica i treba bas puno snage da se okrene.U sustini bez samohoda je beskorisna.Moj teren je dosta los pa se dosta gasila sto od krticnjaka sto od guste trave.Dobro je sto lako pali.Mana je sto je teska 38 kg pa je bez samohoda bas tesko manevrisati.I plastike sa tockova i zastita za motor lako otpadne cim se naleti na nesto.Sve u svemu nije vauu kosilica ali nije ni losa.Dobro je sto ako se registruje na agromarketu dobije se 2+1 garancija.Sto se tice ciscenja probao sam onaj otvor za ciscenje i kao i na tom yt video klipu mora da se kosilica podigne na zadnje tockove.Motor nekad lepo radi a nekad se cuje i pucka.Mozda to ima veze i sa mojim terenom koji realno i nije za kosilice.Trosi dosta brzo rezervoar.Ali sve u svemu nije losa ali nisam ni nesto extra odusevljen.Mada moj travnjak je nikakav i realno nije teren za kosilice.Zao mi sto nisam ulovio tu Thorp.Delovala mi je bolje od Villagera.Ovu sam inace nasao na KP za 32 000 din sa besplatnom dostavom.Po radnjama je oko 35 000 din.
Za 1.5 ari se ne kupuje benzinka. Dakle bilo koja na struju. Benzinka neće stići ni da se zagreje na tako maloj površini. Ako nema struje, onda neki najmanji benzinski motor, ne više od 125cc.Ako moze preporuka za kvalitetnu benzinsku kosilicu sa korpom, 30-ak hiljada. Za kosenje 1.5 ari placa..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari