Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

U Boru na Pinkpedia pokazuje da je zaključan i trenutno ne redi! Samo kažem...

Ovaj Benhcmark je kralj. E kralju nek si im rekao. Ja placem od smeha...suza suzu stize....sve mi po tastaturi kaplje dok ovo pisem.....:D:p:whip:

Nešto eksperimentišu! Ispred kanala Pink Premium, Romance, Soap, Pedia i Pink'n'Roll pojavio se znak sličan ovom $ i trenutno ne emituju signal na ovim kanalima! Verovatno probavaju kartice!!!

Послато са K01A уз помоћ Тапатока

Nešto eksperimentišu! Ispred kanala Pink Premium, Romance, Soap, Pedia i Pink'n'Roll pojavio se znak sličan ovom $ i trenutno ne emituju signal na ovim kanalima! Verovatno probavaju kartice!!!

Neka stave to $ na sve pinkove kanale, al' nismo mi te srece.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Neka stave to $ na sve pinkove kanale, al' nismo mi te srece.

Ako bude za sebe pink paket to ne kupujem ni u ludilu, nego mi se pojavilo na listi! Da li kod Vas ima i jedan od ovih kanala?

Kada ovi iz Kopernikusa planiraju da izbace nove pakete posto su ovi iz 2015 totalno nepovoljni i skupi za ono sto nude, mislim ima li neko neku insajdersku informaciju ovde na Benchu!? :p
Planiram da predjem kod njih (NET + TV + fixna ako bude) pa cekam te nove pakete ko ozeblo sunce!:)

Prilozi

• Kopernikus_Internet_cenovnik_gradovi_1.jpg
    Kopernikus_Internet_cenovnik_gradovi_1.jpg
    264 KB · Pregleda: 184
Nemamo nekih informacija, već samo nagadjanja i maštanja! Njihovi zaposleni nemaju informacije! Kako gazda odluči tog dana tako je... Sajt nije ažuriran dve godine!

Firma za pranje para,dobro je da i ovako radi.

Bice kao što sam napisao ,digitalni paket :sk+arene+hd uz ugovor na dve godine.Taj isti paket bez ugovora biće oko 300 dinara skuplji od paketa na dve godine.Uz ugovor na dve godine biće tri meseca free premijum filmski paket.
Ne treba očekivati neka čuda.Zna se koliko kod drugih koštaju arene+sk+ neki min hd paket.
Ako ostane analogna,ona će biti osiromašena.
Neko je napomenuo da će drugi ili treći boks biti free ako se uzme više usluga,što je verovatno tačno.Ko plaća više ,sigurno da treba da ima neke beneficije.
Ne znam ništa za net i fiksnu.

Poslednja izmena:
+300 dinara na ovu cenu (1400) ili će osnovni paketi biti jeftiniji i pošto nonstop spominješ dve godine, da li će biti moguće uzeti bez ugovorne obaveze? Tj. na šest meseci npr.?

Znak skinut, kanali rade normalno!

Poslao sve. Ima li jos neko ovaj budjavi D'Link DIR-600? https://s18.postimg.org/bsqwvtxy1/1312.jpg
Tebi su signali skroz ok, da ti nije nešto sa ruterom, kompom? Koji je ovo modem? Imao sam CISCO i sada CBN i ne liči ni na jedan. Da li ti modem ima WiFi? Ako ti je WiFi preko dodatnog ruera, ja bi tamo tražio problem...

I pitanje za Caridze, kako to misliš snr ne bi smeo da bude veći od 40? Odakle ti to? Zar postoji gornja granica kvaliteta signala? Po tebi ako je snr veći od 40 a samim tim i bolji - to ne valja??? Ne sme da bude bolji od dobrog? Svašta...

Sent from "Alcatel OT Easy db"

Poslednja izmena:
Citao sam o docsis na forumima. I nailazio sam na razna misljenjima. Kao i da prejak signal ne valja (doduse to je pisao provajder koliko se secam).
Inace evo jos nekih misljenja:

Signal to Noise Ratio (SNR): 32 dB - 50 dB
Power Level: -5 dBmV to 5 dBmV
Upstream Power: 32 dBmV - 50 dBmV

Signal to Noise Ratio (SNR): > 35
Downstream Power Level: -7 dBmV to 7 dBmV
Upstream Power: < 50 dBmV

Evo jos:
US DOCSIS Cable Modems must support a power range of -15 to +15 dBmV (for both QAM64 and QAM256),

while for EuroDOCSIS that’s -17 to +13 dBmV for QAM64 and -13 to +17 dBmV for QAM256.

Voleo bi neko tacno da navede parametre za kopernikus docsis3.0 koji su zahtevi za signal po specifikaciji. Pa onda mogli bi svi traziti bolji signal od provajdera.

Poslednja izmena:
Power level - da, slažem se.

SNR = Signal to Noise Ratio, što veće to bolje, zar ne?

edit: http://www.dslreports.com/faq/5862

Downstream (Rx) Receive Power Level:
This is the amount of signal received by the modem from the transmitter in the cable company head-end.

For all modems:
-15 dBmV to +15 dBmV maximum.
-12 dBmV to +12 dBmV recommended.

0 dBmV is the "optimal" level.

Upstream (Tx) Transmit Power (a.k.a. Return Signal) level:
This is the amount of signal transmitted by the modem to reach the receiver in the cable company head-end.

+8 dBmV to +58 dBmV maximum for QPSK. (DOCSIS 1.x)
+8 dBmV to +55 dBmV maximum for 8 QAM and 16 QAM. (DOCSIS 1.x)
+8 dBmV to +54 dBmV maximum for 32 QAM and 64 QAM. (A-TDMA DOCSIS 2.0)
+8 dBmV to +53 dBmV maximum for S-CDMA DOCSIS 2.0 modulation rates.

Recommended upstream signal levels are +35 dBmV to +52 dBmV.

SNR (signal to noise ratio) levels:
This is how clear the signal is at either the modem receiver (downstream SNR) or the receiver in the cable company head-end (upstream SNR).

DOCSIS specifications list minimum CNR (carrier to noise ratio) levels not SNR levels. The SNR levels listed here are based on commonly recommended MER levels for digital cable signals. Not all QAM demodulator chipsets accurately calculate SNR levels that approximate actual MER levels, so these levels may vary depending on which chipset and/or firmware is used in the equipment.

QPSK: 12 dB minimum. 15 dB or higher recommended. (often used in upstream channels)
16 QAM: 18 dB minimum. 21 dB or higher recommended. (often used in upstream channels)
64 QAM: 24 dB minimum. 27 dB or higher recommended. (often used in downstream channels)
256 QAM: 30 dB minimum. 33 dB or higher recommended. (often used in downstream channels)

There is no upper SNR limit, although in practice 40 dB is about the highest seen.

Dakle, nema gornje granice. Docsis 3.0 koliko sam shvatio, kombinuje više kanala istovremeno, ali ovi gore standradi važe i u tom slučaju.

Poslednja izmena:
I ja sam tako mislio. Ali eto procitah na forumu nekog provajdera da preko 40 je nepotrebno, prejak signal i sta jos (ma da sad kapiram da mozda se tako ogradjuju jer ne mogunpruziti bolje). Smara sto ne mogu naci tacne podatke, svi pisu razlicito. Negda sam cak citao da je i do 10% packetloss ok za docsis.
Upd. Pa znaci treba biti preko 30db - donja granica (u idealu preko 33). A 40 je neki maximum koji se prakticno izvlaci? Pa to se onda poklapa sa onim 30-40, ma da eto po specifikaciji gornji signal nije ogranicen... Ok sad da znamo.

Poslednja izmena:
Huh, nisam siguran da je bilo kakav packet loss dobar... Ko zna... Možda zbog onih divljih priključaka ima packet loss ;)

Ali, po ovome gore, ne mora signal da bude 0 za downstream ili 40 za upstream, kako su ovde neki tvrdili. Ovo je daleko fleksibilnije, naravno ako se kreće u "recommended" okvirima.

Pozz, nov, sam, nesto sam guglao po netu, trazeci resenje za moj problem. Vec godinu dana unazad imam problem sa gubitkom paketa. Do modema je ping 1ms, 0 package loss, posle modema je sve uzas. Svaki dan, u popodnevnim satima internet trokira, zvao sam ih 1000 puta da rese i kazu kako ce resiti. Zadnji put kada su bili nisu nista uradili, postavili mi pitanja i ja sam im odgovorio, da resetovao sam ruter, da resetovao sam modem, da promenio sam kompjuter, da povezao sam pc direktno na modem, i dalje imam package loss. 1.jpg2.jpg . Ne znam vise sta radim. Drugi ISP ne postoji osim dial up iz posta :S:

Problem je sto su cesti gubici, ponekad i po par sekundi, dovoljno da im izbaci iz neke igre i da poludim. Sada je 1%, znalo je da bude i 5%.

Pingovao sam google.

Poslednja izmena:
Pozz, nov, sam, nesto sam guglao po netu, trazeci resenje za moj problem. Vec godinu dana unazad imam problem sa gubitkom paketa. Do modema je ping 1ms, 0 package loss, posle modema je sve uzas. Svaki dan, u popodnevnim satima internet trokira, zvao sam ih 1000 puta da rese i kazu kako ce resiti. Zadnji put kada su bili nisu nista uradili, postavili mi pitanja i ja sam im odgovorio, da resetovao sam ruter, da resetovao sam modem, da promenio sam kompjuter, da povezao sam pc direktno na modem, i dalje imam package loss . Ne znam vise sta radim. Drugi ISP ne postoji osim dial up iz posta :S:

Problem je sto su cesti gubici, ponekad i po par sekundi, dovoljno da im izbaci iz neke igre i da poludim. Sada je 1%, znalo je da bude i 5%.

Dzabe druze, ja imam 25-75% loss, zavisi u koje vreme testiram. Nece da rese, jer ne postoji nacin da rese.

Sve može da se reši ali su oni ili toliko bahati da neće ili su toliko glupi da ne znaju.Sto puta smo prijavljivali da se slika na digitalnim kanalima "skocka" da ne može da se gleda.Kažu da su loši spojevi na tavanu i da to sami rešimo.Nemoguće da su svima loši spojevi u ulici...Samo slegnu ramenima okrenu se i odu...Banda da je nema veće!

Da li psotoji nesto u ugovoru da mozemo da ih tuzimo ili tako nesto, da ne obavljaju svojuy obavezu prema potrosacima ? Moze da se resi, postave se pojacivaci na banderi, pa se namesti kvalitetniji kabal, veceg protoka. Kod mene je ovo pocelo da se desava povecanjem korisnika i "povecanjem" protoka.

1% packet loss. Na 2344 paketa, 27 izgubljenih...

1% packet loss. Na 2344 paketa, 27 izgubljenih...

To je sada, ali pre jedno 3 sata je bio haos, pa sam ukljucio ponovo test. Probaj ti da radis nesto sa tim gubicima, neku multiplayer igru pa cu da te vidim da li znaci nesto ili ne znaci taj package loss.

Pa tu postoji problem, ne igram multiplayer igre, niti single player. Da je dobro - nije, naravno ;)

Ajd, pustio sam i kod mene ping prema istoj ip da uporedimo. Ako ima i neka dobra duša na adsl-u da uradi isto.

Poslednja izmena:
Pa tu postoji problem, ne igram multiplayer igre, niti single player. Da je dobro - nije, naravno ;)

Ajd, pustio sam i kod mene ping prema istoj ip da uporedimo. Ako ima i neka dobra duša na adsl-u da uradi isto.

178.79.3.254

Plus to nije realno sada da radis jer postoji mogucnost da internet radi stabilno. Ali to nije resenje, jer ne mogu da bacam zrna i da pogadjam kada ce da radi dobra a kada ne.

3.JPG

Poslednja izmena:
Ok, samo hoću da proverim kod mene. Ne igram mp igre (ranije jesam), pa me zanima kakvo je stanje kod mene. Koja ti je ovo ip adresa?

4.JPG

Default getaway), mada mislim da je to isto i adresa njihovog retardiranog DNS-a. Iako sam stavio na ruteru guglove dns adrese, nesto bas i ne otklanjaju ovaj problem. Al vidis meni je internet ip .38 a ovde je default geatway 254. Sad mi nije bas jasno sta je sta ...

Nazad
Vrh Dno