Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

Nego, glasno razmišljam, ovo povećanje cene pretplate za 200 kinti se baš prigodno poklopilo sa trenutkom kada Kopernikus iz Niša postaje zastupnik tri nacionalna kanala, i kreće sa ucenjivanjem kds-ova po Srbiji tražeći 1,2€... Dal će pokušati mts-u i sbb-u da naplati ovaj harač, baš bih voleo da znam...

Pa i SBB je podigao cene od 1 januara, a skoro 100 posto sam siguran da Kopernikus njima ne može da naplati, ipak su oni veliki igrači. Sa druge strane, IKOM je takođe najavio povećanje cena od 1 januara, a već se unapred ogradio da ako ne postigne dogovor, da će izbaciti ove kanale iz ponude. Tako da, mislim, da ova povećanja kod drugih provajdera nisu uzrokovana sa ovom situacijom oko naplate kanala...

Sent from "Alcatel OT Easy db"

Idem sutra u lokalnu filijalu, pa cu se bas raspitati sta i kako. Moraju imati neke informacije.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Znam ja kakav je to kanal,imao sam prilike da ga gledam neko vreme i znam da nije nista posebno.Sto vise kanala iz jedne kuce vise repriza za gledaoce,i sve to naravno za 1,2 eura sto znaci da ovo povecanje cene ide na dva kanala prvu max i prvu plus.

Kome je trenutno zabranjeno emitovanje b92, Prve i ostalih kanala? Jotel ih uredno emituje, SBB takodje, Kopernikus isto. Samo Radijus Vektor nije imao dan, dva pa su od juce (cini mi se) ponovo privremeno vratili kanale do 26. Decembra. Ne znam situaciju sa Telekomom, Postom, Orionom i ostalima.

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока

Ima posebna tema o tome, ali koliko znam, samo PTT KDS nije emitovao dan dva, RV nije prekidao. RV i IKOM su izdali obaveštenje da ako ne bude postignut dogovor oko naplate kanala, da će iste izbaciti iz ponude...

U Vladičinom Hanu nema SOS kanala od srede uveče.Zna li se u čemu je stvar?

Nije izbačen, malopre je došao signal i na analognom i na digitalnom SOS kanalu. Izbačen je kanal TV E, a na RTV Montenegru nema signala sigurno već desetak dana.

99.99% ljudi na ovom forumu, SOS KANAL vide samo dok listaju kanale.
Stvarno, previse uzbudjivanja

Da li neko zna da li ce biti u ponudi neki od ovih kanala: Mtv(Hits,Dance), Vh1, Fine Living, Axn, CineStar(Action,Fantasy) ?

Danas sam pričao sa čovekom iz Kopernikusa! Bukvalno ne znaju ništa! Ne da ih ne zanima, nego im gazda još ništa nije rekao za pakete! Analogna se još godinu dana sigurno ne gasi i vereovatno će biti moguće koristiti samo karticu ako tv ili settop box već imaju čitače+plaćaće se za svaki naredni tv!

Znaci vise se isplati preci na mts box4 sa 50mbps, fiksni, mobilni i tv(osnovni) i uzeti d3i.. Jer su ovi bas neozbiljni i nikad se nista ne zna, ne umeju ni epg da puste a kamoli ostalo kao sto je min 72h unazad itd... Stvarno su prevrsili svaku meru...

Sent from my HTC One using Tapatalk

Pa ako ti se isplati i jos ti odobre 50mbit - slobodno. Meni nikako. Fiksni ne koristim i ne zelim da uvodim, mozda bi i uveo kada bi bio siguran da mogu da mi puste 50mbit, ali oni ne znaju, dok ne uvedem - luda kuca. Vazniji mi je dodatni 1mbit uploada kod kopernikusa nego 20mbit downloada kod telekoma. A i vise mi se svidja dvb-c ugradjen u tv, nego iptv box telekomov + zavlacenje sa platnim kanalima, sto malo puste pa zablokiraju - nervira (uzimao sam na probu - znam o cemu pricam). D3i nisam koristio - ne znam.
Ja se nadam da ce kopernikus se opametiti i povecati brzinu interneta, upload mi najvise treba.

Znaci vise se isplati preci na mts box4 sa 50mbps, fiksni, mobilni i tv(osnovni) i uzeti d3i.. Jer su ovi bas neozbiljni i nikad se nista ne zna, ne umeju ni epg da puste a kamoli ostalo kao sto je min 72h unazad itd... Stvarno su prevrsili svaku meru...

Sent from my HTC One using Tapatalk

U pravu si druze vec sam podneo zahtev za IPTV

Šta znam, sve zavisi od ponude, i šta kome odgovara... Kod mene su bili pre jedno mesec dana, tražio sam da dođu i testiraju mi liniju, i trenutno mogu da mi puste ukupan protok od nešto manje od 50mbps-a, za dva tv-a + net ne bih mogao da računam na više od 20-25 za net samo. Telekom je najavio velike investicije u infrastrukturu u narednih nekoliko godina, koga prvo zakače taj će imati mogućnost znatno bržih paketa. Videćemo šta će se dešavati, treba sačekati da kopernikus puste tu novu ponudu, ima vremena za reagovati, jedino ako neko želi da iskoristi ovu trenutnu akciju i plaća 560 kinti mesečno...

Da li se zna kada će i da li će KDS Kopernikus u svoju mrežu uvrstiti kanal TV Caribrod u svim gradovima u kojima ima mrežu?

Šta znam, sve zavisi od ponude, i šta kome odgovara... Kod mene su bili pre jedno mesec dana, tražio sam da dođu i testiraju mi liniju, i trenutno mogu da mi puste ukupan protok od nešto manje od 50mbps-a, za dva tv-a + net ne bih mogao da računam na više od 20-25 za net samo. Telekom je najavio velike investicije u infrastrukturu u narednih nekoliko godina, koga prvo zakače taj će imati mogućnost znatno bržih paketa. Videćemo šta će se dešavati, treba sačekati da kopernikus puste tu novu ponudu, ima vremena za reagovati, jedino ako neko želi da iskoristi ovu trenutnu akciju i plaća 560 kinti mesečno...

Posovani kolege ja sam osoba sa posebnim potrebabama i imam popust u telekomu 20 net i za dva tv-ea 1200 din bez ugovorne obaveze pozdrav

Uz svo poštovanje, ne znam kako si došao do cifre od 1200 dinara. Na osnovu invalidnosti u Telekomu imaš popust od 50%: pretplata na fiksni 330 din., net 20 mb 850 din, i IPTV (popust samo na prvi uređaj) 567 din, i na dodatni uređaj pretplata je 300 dinara, tako da to ukupno iznosi oko 2050 dinara. Plus nemaš Sport Klubove, a svi znamo koliko voliš sportke kanale.

Uz svo poštovanje, ne znam kako si došao do cifre od 1200 dinara. Na osnovu invalidnosti u Telekomu imaš popust od 50%: pretplata na fiksni 330 din., net 20 mb 850 din, i IPTV (popust samo na prvi uređaj) 567 din, i na dodatni uređaj pretplata je 300 dinara, tako da to ukupno iznosi oko 2050 dinara. Plus nemaš Sport Klubove, a svi znamo koliko voliš sportke kanale.

Rekli su mi da je net 770 malo sam se preracunao a sto tice sport klubove cu da lovim prenose preko neta a u kopernikusu kad dodju jos i paketi mora se sagleda i finasiska mogucnost

Od kako sam presao na budjavi paket od 30/3mb, wifi uvek ima problema, a u zadnjih par dana i ethernet. Uradim speedteest, radi ga 1 minut ali brzine su ok, b92 aplikaciju ucitava po 10 sekundi, a na 4G manje od sekunde. Ne znam sta da radim, dal im _;!#(#( $;;#!# sad ili 'odma. Totalni amaterizam i *****ska firma, prvom prilikom prelazim na bilo sta drugo.
Evo pingovanja: http://hastebin.com/beyulohazo.vbs 75% LOSS
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Uloguj se u modem (za cbn 192.168.100.1/cable modem/signals) i gledaj jacinu signala - 99% je do toga (download snr ne bi trebao biti ispod 30, a i jaci od 40, a download power level trebao bi da je u opsegu -10+10). Posle posalji im screenshot i opis situacije na mail u Beograd ([email protected]).

Poslednja izmena:
Daj da uvrste i TV "Mali Mokri Lug" , TV "Prčvarnicu" , TV "Mala Kuća Na Kraj sela" i TV "Srećne vodovodžije"...

Dakle, definitivno je ova tema od svih u ovim delu foruma najluđa.

Od toga da se prijavljuje svaki čas da li je neki kanal dodat ili sklonjen, savetovanja kako da sami popravite nešto u kući/stanu iako je Kopernikus DUŽAN da to popravi (koji moj plaćamo pretplatu/održavanje ili kako je već definisano), preko" kad će Arene, kad će Arene", da bi po ubacivanju istih počelo sa "hebale vas Arene evo vam pa gledajte", zatim izjave kako će smanjenje divljih priključaka smanjiti agregaciju interneta, pa sve do pitanja za TV Caricin Brod u SVIM gradovima!!!

Pa brate, jesu kao operater u odnosu na SBB kilavi, ali i dosta njihovih korisnika je, koliko vidim po postovima na forumu, "udri me do zore"...

O realnim problemima i primedbama i TREBA da se piše, vidi se da neko ovo prati i reaguje (HDMI?), ali za ostalo... Bez namere da nekog uvredim...

Sent from "Alcatel OT Easy db"

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno